Beste draadloze printer
Home » De beste draadloze printer van 2019 vind je door dit artikel over de top 5 te lezen!

De beste draadloze printer van 2019 vind je door dit artikel over de top 5 te lezen!

Toen we pas kennis maakten met printers, wisten we dat je deze apparaten door middel van kabels moest koppelen aan je desktop of laptop. Tegenwoordig kun je gelukkig ook kiezen voor draadloze printers. Bij dergelijke modellen hoef je je laptop of andere externe apparaten niet meer rechtstreeks aan de printer te koppelen. Je kunt de printer dus ook een plek geven op een tafel in plaats van op je bureau als je bijvoorbeeld op je bureau weinig ruimte hebt. We weten allemaal dat er enorm veel verschillende soorten printers zijn. Dit geldt ook voor de draadloze modellen. Als je dus zoekt naar de beste draadloze printer, dan kun je op verschillende factoren letten zoals het type printer, de printsnelheid, de printresolutie, de functies en de prijs. Vergelijk daarom verschillende modellen om te concluderen welk model de beste draadloze printer voor jouw behoeften is.

Beste draadloze printer van 2019

Als je op zoek gaat naar een nieuw apparaat, dan is het handig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Je krijgt op die manier namelijk een goed beeld van wat je van de verschillende apparaten kunt verwachten, waardoor je een realistisch beeld kunt vormen over jouw ideaal model. Denk maar aan de draadloze printers. Je kunt de beste draadloze printer voor jouw behoeften vinden door diverse modellen met elkaar te vergelijken. Echter, als je alle honderdduizenden modellen met elkaar vergelijkt, duurt het enorm lang om jouw favoriet model te selecteren. Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Het gaat hier om de 5 beste printers van het jaar, die werken zonder kabels. Door deze modellen met elkaar te vergelijken, kun je dus gemakkelijk jouw beste draadloze printer uitkiezen. Lees daarom snel het onderstaand artikel, vergelijk de top 5 en kies jouw lievelingsmodel uit!

1. Canon Pixma MG3650S

Sommige personen vinden het onbelangrijk om een printer in huis te hebben. Zij zijn namelijk van mening dat er genoeg kopiecenters zijn, waar zij indien nodig documenten kunnen afdrukken. Het hebben van een eigen printer brengt echter enorm veel voordelen met zich mee. Denk er bijvoorbeeld aan dat je plotseling dringend iets moet uitprinten en de kopiecenter bij jou in de buurt is reeds gesloten. Dan wenste je wel dat je een printer in huis had. Als je al eenmaal hebt besloten om een printer te kopen, dan is het wellicht handig om een all-in-one model te kopen. Dit houdt in dat je in 1 keer beschikt Canon Pixma MG3650Sover een scanner, kopieermachine, fax en printer. Is daarom de beste draadloze printer voor jou een all-in-one model? Dan is de Canon Pixma MG3650S wellicht de beste draadloze printer voor jou.

Met de Canon Pixma MG3650S kun je eenvoudig en snel draadloos printen vanuit je desktop, laptop, tablet en zelfs smartphone. Het maakt dus niet uit waar in huis je je bevindt, want je kunt vanuit elke locatie een printopdracht versturen. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze printer is bovendien dat het hier gaat om een all-in-one apparaat. Je maakt dus verbinding en kunt vervolgens printen, kopiëren en scannen zoals jij dat wil. De printer zorgt er vervolgens voor dat er in een handomdraai hoogwaardige prints zonder witrand worden geproduceerd. Hoewel deze printer een wifi optie heeft, betekent het niet dat je verplicht bent om over een internetverbinding te beschikken als je met de printer wil werken. Je kunt namelijk ook moeiteloos printen en scannen met smartapparaten waarop je de Print-app van Canon hebt geïnstalleerd. Dankzij de ingebouwde Access Point-modus heb je geen internetverbinding nodig om te printen of scannen.

Eigenschappen van de Canon Pixma MG3650S:

 • Dit apparaat met wifi maakt snel hoogwaardige prints zonder witrand.
 • Easy-Photo-Print+ maakt het maken van persoonlijke wenskaarten, kalenders en nog veel meer enorm prettig en gemakkelijk.
 • Dankzij de optionele XL-inktcartridges en automatisch dubbelzijdig printen, print je met dit apparaat meer pagina’s voor je geld.
 • Als je gebruik maakt van deze printer, dan ervaar je de creatieve vrijheid van printen en scannen via de cloud, dankzij de Pixma Cloud Link.
 • Met deze all-in-one printer hoef je slechts verbinding te maken, waarna je gemakkelijk en precies zoals jij wil kunt printen, kopiëren en scannen.
 • Houd er rekening mee dat, omdat dit apparaat is bedoeld om er draadloos mee te werken, er geen usb printerkabel wordt meegeleverd wanneer je de printer aanschaft.
 • Nadat je de Canon Print-app hebt geïnstalleerd op je smartapparaten, kun je moeiteloos printen en scannen zonder dat er een internetverbinding nodig is, omdat er wordt gewerkt met de ingebouwde Access Point-modus.

2. Brother DCP-L3550CDW

Als je een printer gebruikt voor zakelijke doeleinden, dan gebruik je een ander model dan wanneer je slechts af en toe een document uitprint. Daarom is het handig als je vooraf eerst nagaan waar je jouw printer voor wil gebruiken en pas daarna op zoek gaat naar de beste draadloze printer voor jouw behoeften. Ben je van plan je printer te gebruiken voor zakelijke doeleinden? Of schaf je hem aan voor thuis om er regelmatig verslagen of studiedocumenten mee uit te printen? Dan kun je kiezen voor een zakelijke printer voor regelmatig gebruik. Denk hierbij onder andere aan de Brother DCP-L3550CDW. Deze zakelijke printer is een aanrader, omdat hij beschikt over verschillende handige functionaliteiten. Brother DCP-L3550CDWHierdoor komt hij goed tot zijn recht in een kantoor of een druk huishouden. Hij kan bovendien grote printopdrachten aan en verwerkt deze opdrachten ook nog eens snel.

Net zoals het geval was bij de vorige printer, is ook de Brother DCP-L3550CDW een all-in-one model. Om deze reden en ook het feit dat hij enorm snel printopdrachten kan verwerken, is hij ideaal voor op een kantoor. Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken dat het feit dat je hem een grote printopdracht hebt gegeven, betekent dat hij je zal storen. De veelzijdige all-in-one kleuren-led-printer heeft namelijk een stille werking. Geef hem dus gerust een plek in het (thuis)kantoor. Nadat je de printer hebt geïnstalleerd, kun je er meteen mee aan de slag gaan. Print allerlei documenten uit, maak kopieën en scan belangrijke documenten in een handomdraai. Met deze flexibele alleskunner verwerk je dagelijks enorm veel documenten. Het is bij dit model zelfs mogelijk om zowel draadloos als bekabeld te werken. Hierdoor wordt het gebruik van de printer verder verbreed.

Eigenschappen van de Brother DCP-L3550CDW:

 • Er worden toners meegeleverd, waardoor je printer direct klaar is voor gebruik en je tot 1000 pagina’s kunt printen vanaf je smartphone, tablet, laptop of desktop.
 • Hoewel je bij deze multifunctionele printer de mogelijkheid hebt om zowel bekabeld als draadloos te werken, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er geen usb-kabel wordt meegeleverd.
 • Dit apparaat heeft de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te printen, waardoor je gemakkelijk en snel dubbelzijdig documenten kunt printen om papier te besparen en je steentje bij te dragen om het milieu te helpen.
 • Bij het printen van documenten produceert deze printer een geluidsniveau van slechts 45 dB, wat zelfs minder is dan een koelkast die aanslaat, waardoor deze printer ideaal is in drukke omgevingen zoals een (thuis)kantoor.

3. Epson WorkForce WF-100W

Waar let jij op wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe printer? Je kunt onder andere letten op de printsnelheid, het geluidsniveau en de functies die de printer met zich meebrengt. Echter, waar sommigen van ons niet op letten, is het formaat van de printer. Als je namelijk slechts een klein kantoortje hebt met weinig vrije ruimte, dan is het niet handig als je een grote printer in de ruimte zet. Is daarom de beste draadloze printer voor jou een compact model met enorm veel mogelijkheden? Dan is de Epson WorkForce WF-100W wellicht de beste draadloze printer voor jou. Dit model is een aanrader, omdat hij compact is en draadloos werkt. Bovendien gaat het hier om een A4-printer met Epson WorkForce WF-100Ween ingebouwde accu en ondersteuning voor Google Cloud Print en zelfs Apple AirPrint. Doordat de printer compact en licht is, kun je hem gemakkelijk een plek geven op je bureau.

Aangezien deze printer op een accu werkt, hoef je hem niet speciaal op je (thuis)kantoor te laten. Je kunt hem namelijk gemakkelijk met je meenemen. Zelfs als de accu op den duur leeg begint te lopen, hoef je niet te vrezen. De Epson WorkForce WF-100W kan namelijk ook onderweg opgeladen worden via usb. Zo heb je overal en altijd de mogelijkheid om te printen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een klantmeeting hebt en je snel een factuur wil printen. Dan hoef je de klant niet te vragen om zijn/haar printer te gebruiken. Je haalt namelijk de kleine printer uit je tas en print de factuur uit. Ook een vliegtuigticket print je gemakkelijk uit. Dit alles is mogelijk op A4-formaat. Deze printer onderscheidt zichzelf van vergelijkbare modellen in dit segment, omdat hij Wi-Fi Direct ondersteunt. Je kunt dus een directe verbinding maken met een mobiel apparaat en een printopdracht versturen.

Eigenschappen van de Epson WorkForce WF-100W:

 • Bij aankoop van deze printer krijg je er een micro usb-kabel bij.
 • Dankzij de draadloze connectiviteit van dit apparaat, kun je de printer probleemloos bij klanten of onderweg in de auto of trein gebruiken.
 • Doordat deze printer compact en licht is, kun je hem gemakkelijk in je tas zetten en met je meenemen om overal en altijd de mogelijkheid te hebben om te printen.
 • Er is bij dit apparaat gezorgd voor een ISO-afdruksnelheid van 7 ppm in zwart en 4 ppm in kleur en hij heeft een rendement van maximaal 250 pagina’s in zwart en 200 in kleur.
 • Hij heeft een lcd-scherm van 3,7 cm, die het altijd eenvoudig maakt om verbinding te maken met wifi zonder dat er een pc aan te pas komt en je kunt bovendien op het scherm de beschikbare hoeveelheid inkt controleren.
 • Dit apparaat is compatibel met Apple AirPrint en Google Cloud Print voor draadloos afdrukken, maar biedt tevens ondersteuning voor Epson Connect, waardoor het mogelijk is om draadloos af te drukken vanaf mobiele apparaten.

4. Kyocera Ecosys M5521CDW

Aan het begin van dit artikel hebben we je verteld dat een all-in-one printer zeer handig is, omdat hij verschillende apparaten met elkaar combineert om zo de functionaliteiten van al deze apparaten bijeen te brengen. Hierbij gaat het om het printen van documenten, scannen van stukken, kopiëren van diverse documenten en het faxen. Echter, tot nu toe hebben we het alleen gehad over all-in-one printers met een print-, scan- en kopieermogelijkheid. Is de beste draadloze printer voor jou echter een all-in-one model met ook een faxmogelijkheid? Dan raden wij de Kyocera Ecosys M5521CDW aan. Dit model is wellicht de beste draadloze printer voor jou, omdat hij een all-in-one laserprinter is met daarbij een faxmogelijkheid. Hierdoor is deze professionele alleskunner ideaal voor op kantoor. Kyocera Ecosys M5521CDWAl deze handige functies kunnen bovendien draadloos gebruikt worden vanaf je computer of smartphone. De printer ondersteunt niet alleen iOS, maar ook Android toestellen!

Als we kijken naar de functies die de Kyocera Ecosys M5521CDW met zich meebrengt, dan zien we dat je er veel kanten mee op kunt gaan. Zo kun je gebruik maken van verschillende draadloze printfunctionaliteiten. Denk hierbij onder andere aan Kyocera Mobile Print, AirPrint en zelfs Mopria. Ook aan de snelheid van dit apparaat is er gewerkt. Je kunt er namelijk 21 pagina’s per minuut mee uitprinten in zowel kleur als zwart-wit in combinatie met dubbelzijdig printen. Dit houdt in dat je er niet alleen snel, maar ook duurzaam mee kunt printen. Is dat niet precies waar elk bedrijf naar op zoek is? Zelfs als je de printer niet voor kantoor koopt, maar gewoon thuis wil gebruiken, wil je besparen. Dus de printer komt in beide gevallen goed tot zijn recht. Om het geheel nog aantrekkelijker te maken, heeft deze printer een hoge afdrukkwaliteit dankzij de resolutie van 1200 dpi.

Eigenschappen van de Kyocera Ecosys M5521CDW:

 • Vanwege het compact design van dit apparaat past hij vrijwel overal in je kantoor.
 • Met dit apparaat in huis of op je kantoor haal je een veelzijdige kantoorhulp in huis.
 • Let er bij deze printer op dat er niet standaard een usb-kabel wordt meegeleverd, omdat hij is ontworpen voor draadloos gebruik.
 • Hij heeft een hoge afdrukkwaliteit, omdat hij een resolutie heeft van wel 1200 dpi, dus je kunt hoogwaardige documenten afprinten vanaf je computer of smartphone.
 • Deze all-in-one printer komt goed van pas op zowel kantoren als in huis, want hij is een multifunctioneel model waar je mee kunt printen, scannen, kopiëren en faxen.
 • Doordat je er 21 pagina’s per minuut in zowel kleur als zwart-wit mee kunt printen, print je snel al je documenten uit en je print duurzaam door dubbelzijdig af te drukken, te kopiëren, scannen en faxen.
 • Bij dit apparaat hoef je je geen zorgen te maken over geluidsoverlast, want met slechts 48 dB bij het afdrukken in zowel kleur als zwart-wit en een geluid van 30 dB in de stand-by stand, maakt dit apparaat niet veel lawaai.
 • Zijn draadloze eigenschap maakt het mogelijk om gemakkelijk en snel via diverse draadloze printfunctionaliteiten te printen, want je kunt in slechts enkele simpele stappen printen vanaf je smartphone et AirPrint, Mopria of Kyocera Mobile Print.

5. HP Pro M477fdw

In de recensie over de vorige printer hebben we je verteld dat er all-in-one printers zijn met of juist zonder faxoptie. De modellen zonder faxoptie hebben wel de mogelijkheid om documenten te printen, scannen en kopiëren. Heb je besloten dat je het liefst een all-in-one printer wil hebben, maar dat hij ook een faxmogelijkheid moet hebben? Dan is de beste draadloze printer voor jou wellicht de HP Pro M477fdw. Hoewel deze printer in veel opzichten overeenkomt met de vorige printer die we hebben gerecenseerd, heeft deze een extra functie. Zo beschikt deze robuuste printer over uitgebreide beveiliging voor jouw manier van werken. Je voert met de printer dus niet alleen je dagelijkse taken enorm snel uit, maar de printer HP Pro M477fdwbeschermt je ook tegen bedreigingen. Om deze reden is hij ideaal voor personen die regelmatig gebruik maken van een dergelijk apparaat, of het nou gaat om thuisgebruik of gebruik op kantoor.

De HP Pro M477fdw is ook de beste draadloze printer voor jou, omdat hij gebruik maakt van originele HP tonercartridges met JetIntelligence, die meer pagina’s produceren dan de gemiddelde printcartridges. Hierdoor ga je dus economisch te werk, want je hoeft niet iedere keer nieuwe cartridges te kopen. Als je besluit om deze printer op je kantoor te gebruiken, dan kun je hem aansluiten op hetzelfde netwerk als de afdeling of het bedrijf. Vervolgens heeft de hele afdeling of het hele bedrijf, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, toegang tot de printer. Als je deze printer wil bedienen, dan kun je opstaan en hem bedienen via zijn display. Echter, dit hoeft niet perse, omdat je hem ook kunt bedienen via je computer. Werk je vaak op je laptop, smartphone of tablet, dan biedt deze printer ook de uitkomst. Daarnaast kun je er in een handomdraai documenten mee uitprinten!

Eigenschappen van de HP Pro M477fdw:

 • Opdrachten kunnen draadloos verstuurd worden via wifi.
 • Draadloos printen vanaf je iPad of iPhone is mogelijk zo lang je gebruik maakt van AirPrint.
 • Door te vegen en tikken op het touchscreen, beheer je printopdrachten rechtstreeks op de MFP.
 • Microsoft Word en PowerPoint documenten kun je bij deze printer rechtstreeks afdrukken vanaf je usb-drive.
 • Met een snelheid van maar liefst 27 pagina’s per minuut, is deze printer perfect om op een kantoor gebruikt te worden.
 • Innovatieve anti-fraudetechnologie zorgt er bij deze printer voor dat je de authentieke HP kwaliteit krijgt die je gewend bent.
 • Om de gewenste instellingen te selecteren zonder je laptop of pc te gebruiken, kun je het 10,9 cm kleuren touchscreen gebruiken.
 • Nadat je de HP ePrint app hebt gedownload, kun je draadloos opdrachten versturen naar de printer voor optimaal gebruiksgemak.

Add comment