Beste draadloze stofzuiger
Home » Welke is de beste draadloze stofzuiger van 2019? Vergelijk de top 5 steelstofzuigers en vind jouw favoriet!

Welke is de beste draadloze stofzuiger van 2019? Vergelijk de top 5 steelstofzuigers en vind jouw favoriet!

Het is belangrijk om je huis op tijd te ontdoen van stof. Zo zorg je voor een gezonde leefomgeving. Wil je echter stofzuigen zonder beperkt te worden door een snoer? Dan is een draadloze stofzuiger handig. Over het algemeen, als er gesproken wordt over een draadloze stofzuiger, verwijst men naar een steelstofzuiger. Dergelijke modellen zijn ideaal voor snelle schoonmaakklussen. Ze zijn namelijk super wendbaar en compact op te bergen. Hoewel velen deze stofzuigers gebruiken voor snelle schoonmaakklussen, zijn er ook krachtige varianten die traditionele stofzuigers compleet kunnen vervangen. Dit is handig voor personen die klein wonen of in situaties waar een normale stofzuiger niet in de gangkast past. Bij het uitkiezen van je beste draadloze stofzuiger, houd je rekening met het type vloer dat je thuis hebt. Je kunt ook letten op het accutype van de stofzuigers en eventuele allergieën. Wij helpen je om jouw beste draadloze stofzuiger te vinden.

Beste draadloze stofzuiger van 2019

Er zijn dus verschillende factoren waar je op kunt letten bij het uitkiezen van jouw beste draadloze stofzuiger. Het vinden van het ideale model hoeft echter toch niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk ook gewoon de beste modellen van het jaar met elkaar vergelijken. Op die manier weet je dat je kiest voor een topvariant. Tegelijkertijd ben j niet veel tijd kwijt aan het vergelijken van een groot aantal verschillende modellen. Met deze gedachte hebben we een top 5 lijst voor je samengesteld. Het gaat hier om de beste modellen van het jaar. Ongeacht voor welk model je kiest, je haalt een goede stofzuiger in huis. We begrijpen dat het handig is om modellen met elkaar te vergelijken als je informatie over de stofzuigers hebt. Daarom hebben we elk van de top 5 draadloze stofzuigers gerecenseerd. Lees dus dit artikel en vind de beste draadloze stofzuiger voor jouw behoeften!

1. Philips SpeedPro Max FC6813/01

Zoek je naar de beste draadloze stofzuiger voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst op een rijtje te zetten welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige stofzuigers zijn ontworpen voor het verwijderen van dierenharen. Weer andere modellen kunnen gebruikt worden op zachte of juist harde vloeren. Heb je in je huis zowel harde als zachte vloeren? Is het tevens belangrijk voor jou dat je stofzuiger dierenharen weghaalt zonder dat hij je laat niezen? Dan kennen wij de perfecte stofzuiger voor jou, namelijk de Philips SpeedPro Max FC6813/01. Dit model is wellicht de beste draadloze stofzuiger voor jou, omdat hij goed presteert op zowel harde als zachte vloeren. Bovendien is hij in staat Philips SpeedPro Max FC6813/01dierenharen op te zuigen zonder je te laten niezen. Aangezien hij een steelstofzuiger is, heb je zelfs eindeloze bewegingsvrijheid. Je kunt er tot wel 45 minuten mee stofzuigen in de ECO-stand.

Het gaat hier dus om een complete, stille en lichtgewicht steelstofzuiger, die goede prestaties levert. Hoewel we je hebben verteld over de ECO-stand, is dit niet de enige instelbare stand. Je kunt ook nog gebruik maken van de gewone stand en de speciale turbostand. De turbostand stand zorgt, zoals de naam doet vermoeden, voor een grondige en snelle reiniging. Houd er wel rekening mee dat je de steelstofzuiger in deze stand gedurende 15 minuten kunt gebruiken. Is de batterij leeggelopen? Geen probleem! Je kunt namelijk de steelstofzuiger gemakkelijk opladen in het meegeleverde basisstation. Zet de draadloze stofzuiger in het oplaadpunt en binnen 5 uur is hij weer volledig opgeladen. Vergeleken met sommige andere steelstofzuigers is dit enorm snel! De Philips SpeedPro Max FC6813/01 beschikt over een geïntegreerde kruimelzuiger. Daar bereik je ook moeilijk bereikbare plekken mee zoals meubels of hoger gelegen oppervlakken.

Eigenschappen van de Philips SpeedPro Max FC6813/01:

 • Zijn stofemmer heeft een capaciteit van 0,6 liter.
 • Hij is voorzien van een 360 graden mondstuk met LED-verlichting.
 • Met een gewicht van slechts 2,65 kg is deze steelstofzuiger relatief licht.
 • Verwijder de stofemmer eenvoudig en leeg hem hygiënisch zonder stofwolk.
 • Door de steel te verwijderen, gebruik je hem eenvoudig als krachtige kruimelzuiger.
 • Er is gezorgd voor een kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare spleten en kieren.
 • Voor optimale schoonmaakresultaten beschikt hij over de krachtige PowerCyclone 8 technologie.
 • Met een geluid van 84 decibel maakt dit model iets meer lawaai dan sommige andere steelstofzuigers.
 • In de turbo stand gaat hij 15 minuten mee, in de normale stand 45 minuten en in de Eco stand 55 minuten.
 • Continue hoge zuigkracht is gegarandeerd dankzij de digitale motor met 3 snelheden voor een zeer hoge luchtstroom.
 • Een kleine gemotoriseerde turboborstel wordt meegeleverd om onder andere hardnekkige dierenharen op te zuigen.
 • Houd er rekening mee dat de stofzuiger geen HEPA filter heeft en dus niet ideaal is voor personen met een stofallergie.
 • Vergeleken met andere draadloze stofzuigers kun je dit model relatief snel opladen, want hij heeft een oplaadtijd van 5 uur.
 • Dit apparaat is speciaal ontworpen voor alle typen vloeren, dus je kunt gemakkelijk schoonmaken zonder van mondstuk te wisselen.
 • Los opladen is mogelijk via de magnetische oplader, maar je kunt hem ook opladen in het oplaadstation, dat je gemakkelijk aan de muur kunt bevestigen.
 • Je kunt kiezen uit 3 standen, namelijk de turbo stand voor extra krachtig zuigen, de normale stand voor stofzuigen en de Eco stand voor de kruimelzuigerfunctie.
 • Zijn geavanceerde filtering vangt allergenen en bacteriën op, waardoor de luchtstroom grondig wordt gereinigd en schone lucht weer de ruimte in wordt geblazen.

2. Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9057

Hoewel er draadloze stofzuigers zijn die gebruikt kunnen worden op harde én zachte vloeren, zijn dergelijke modellen niet altijd nodig. Als je in huis bijvoorbeeld alleen harde vloeren hebt, dan is een steelstofzuiger voor die vloeren perfect. Is daarom de beste draadloze stofzuiger voor jou een variant die goed presteert op harde vloeren? Dan kennen we de ideale steelstofzuiger voor jou. We verwijzen hier naar de Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9057. Dit model is wellicht de beste draadloze stofzuiger voor jou, omdat hij optimaal presteert op harde vloeren. Doordat het bovendien gaat om een steelstofzuiger heb je eindeloze bewegingsvrijheid. Bij dergelijke stofzuigers ga je na hoe lang de accu Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9057per schoonmaakbeurt meegaat. Meestal hangt dat af van de stand die je instelt. Dit is ook het geval bij deze stofzuiger. In de minimale stand kun je er ongeveer 20 minuten mee stofzuigen.

Gebruik je hem echter in de turbo stand, dan gaat zijn accu zo’n 12 minuten mee. In beide gevallen is de accuduur ruim genoeg voor een kamer of kleinere woning. Wanneer de accu van de Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9057 leeg is, kun je hem opladen. Dit doe je met het meegeleverde snoer. Steek de stekker in het stopcontact en binnen slechts 3 uur is de stofzuiger weer opgeladen. Dat is vrij snel toch? Als je dus meerdere ruimtes wil schoonmaken, dan kun je de oplaadtijd gebruiken om andere klussen in huis te klaren. Zijn er moeilijk bereikbare plekken die je wil stofzuigen? Voor deze steelstofzuiger is dat geen probleem. Je kunt namelijk gebruik maken van de geïntegreerde kruimelzuiger om de moeilijk bereikbare plekken te reinigen. Zelfs over het gewicht van deze snoerloze stofzuiger maak je je geen zorgen. Hij weegt namelijk slechts 1,9 kilogram.

Eigenschappen van de Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9057:

 • Zijn borstelloze motor zorgt voor optimale prestaties.
 • Deze steelstofzuiger hoef je slechts 3 uur op te laden.
 • Dit model heeft een compact formaat en een lange levensduur.
 • Met een geluid van 85 dB is dit model niet de stilste snoerloze stofzuiger.
 • Voor uitstekend gebruikscomfort weegt deze draadloze stofzuiger slechts 1,9 kilogram.
 • De LED-lampjes aan de dunne zuigmond zorgen ervoor dat je stof kunt detecteren op donkere plaatsen.
 • Stofdeeltjes spoor je op tot in moeilijk bereikbare plaatsen dankzij de dunne zuigmond met LED-lampjes.
 • Het gaat hier om een complete stofzuiger met veel accessoires, die geschikt is voor uiteenlopende schoonmaakklussen.
 • Dankzij de gemotoriseerde zuigmond kun je rekenen op krachtige prestaties op alle soorten vloeren zoals tegels en hardhout.
 • Exclusieve Air Force Cyclonale Technologie zorgt voor een goede scheiding tussen lucht en stof voor duurzame schoonmaakprestaties.
 • Maximaal gebruikscomfort is gegarandeerd, want er is gezorgd voor een ergonomische knop, die je niet constant ingedrukt hoeft te houden.
 • Met een eenvoudige klik kun je deze flexibele schoonmaakhulp veranderen in een zeer efficiënte draagbare stofzuiger voor moeilijk te bereiken plekken.
 • Je krijgt er een praktische turboborstel bij voor hoogpolig tapijt en/of dierenharen, een meubelborstel voor het schoonmaken van meubels of gordijnen en een kierenzuigmond voor moeilijk bereikbare kieren en spleten.

3. Dyson V8 Animal+

Vrijwel elke stofzuiger wordt ontworpen met een bepaald type huishouden in gedachten. Zo zijn er stofzuigers voor woningen met voornamelijk harde vloeren. Er zijn ook varianten die ideaal zijn voor huishoudens met veel zachte vloeren of tapijten. Daarnaast worden er zelfs stofzuigers ontworpen voor huishoudens met huisdieren. Dergelijke stofzuigers zijn vaak ook ideaal voor zachte vloeren, omdat ze een hoge zuigkracht hebben. Deze zuigkracht is van immens belang als je dierenharen wil stofzuigen. Is jouw beste draadloze stofzuiger een variant die perfect is voor huishoudens met huisdieren? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Dyson V8 Animal+. De naam van dit model spreekt voor zich: hij is perfect voor huishoudens met huisdieren. Bovendien Dyson V8 Animal+kun je hem ook goed gebruiken om laagpolig tapijt en harde vloeren te stofzuigen. Doordat hij een steelstofzuiger oftewel een stofzuiger zonder snoer is, heb je eindeloze bewegingsvrijheid.

Wanneer je eenmaal begint te stofzuigen met een volle accu, dan kun je tot wel 40 minuten doorgaan. Deze tijdsduur is van toepassing op de ongemotoriseerde vloerzuigmond. Doordat je maar liefst 40 minuten kunt schoonmaken, kun je gemakkelijk je hele woning schoonmaken. Pas daarna hoef je de Dyson V8 Animal+ weer op te laden. Is zijn batterij toch wat eerder leeggelopen? Ook dat is geen probleem. Je kunt de stofzuiger namelijk opladen in het meegeleverde basisstation. Nadat je de steelstofzuiger in het oplaadpunt hebt gezet, is hij binnen 5 uur weer volledig opgeladen. Bij deze draadloze stofzuiger heb je bovendien de mogelijkheid om hem om te toveren tot een kruimelzuiger. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de opzetstukken veranderen. Hierdoor bereik je ook moeilijk bereikbare plekken waaronder hoger gelegen oppervlakken en meubels. De stofzuiger met een gewicht van 2,56 kilogram is relatief licht.

Eigenschappen van de Dyson V8 Animal+:

 • In 5 uur kunt je deze draadloze stofzuiger volledig opladen.
 • Met een krachtige V8 motor heeft dit apparaat veel kracht.
 • Zowel harde als zachte vloeren kun je stofzuigen met de turbozuigmond.
 • Een geluidsniveau van 82 decibel betekent dat hij niet de stilste werking heeft.
 • Je kunt deze stofzuiger snel en eenvoudig transformeren tot een kruimelzuiger.
 • Voor het verwijderen van dierenharen gebruik je de gemotoriseerde miniborstel.
 • Speciaal voor huishoudens met huisdieren is deze steelstofzuiger huisdier- en allergie-proof.
 • Bij gebruik van de gemotoriseerde vloerzuigmond in de MAX stand is de accuduur 7 minuten.
 • 15 cyclonen in 2 lagen werken parallel voor een betere luchtstroom en verwijderen zelfs het fijnste stof.
 • Hij kan gemakkelijk opgeborgen worden in het oplaadstation en zal zich dus meteen opladen voor een volgend gebruik.
 • Hardnekkig vuil in bijvoorbeeld tapijten kun je gemakkelijk verwijderen door de gemotoriseerde turboborstel te gebruiken.
 • Houd er rekening mee dat omdat de stofzuiger niet beschikt over een fluffy vloerzuigmond, hij minder geschikt is voor parket.
 • Het HEPA filter houdt minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes tegen en is daarom geschikt voor personen die een stofallergie hebben.
 • Door de buis te gebruiken en de combinatie-accessoire te gebruiken, kun je dit model gemakkelijk gebruiken in de auto, op de trap en op verschillende meubels.
 • Gebruik je hem met het gemotoriseerd mondstuk op een gemiddelde snelheid, dan gaat de accu ongeveer 25 minuten mee, maar als je hem zonder het gemotoriseerd mondstuk gebruikt, gaat de accu ongeveer 40 minuten mee.

4. AEG CX7-1-30IW

Er zijn verschillende soorten stofzuigers. Eén daarvan is de draadloze stofzuiger oftewel de steelstofzuiger. Echter, zelfs onder de steelstofzuigers zijn er verschillende modellen. We hebben tot nu toe gezien dat je kunt kiezen voor draadloze stofzuigers voor harde vloeren en zachte vloeren. Daarnaast zijn er varianten voor moeilijk bereikbare plekken en om dierenharen op te zuigen. Wil jij jouw steelstofzuiger slechts als stofzuiger voor kleine schoonmaakklussen gebruiken? Dan is een basis variant perfect. Is daarom de beste draadloze stofzuiger voor jou een basis model? Dan kun je kiezen voor de AEG CX7-1-30IW. Deze stofzuiger is speciaal ontworpen om eenvoudige schoonmaakklussen te klaren. Hij is bovendien een steelstofzuiger zonder snoer, waardoor je eindeloze bewegingsvrijheid hebt. Nu wil AEG CX7-1-30IWje waarschijnlijk weten hoe lang je kunt stofzuigen met een volle accu. Het antwoord op die vraag is ongeveer 30 minuten. Je stofzuigt dus gemakkelijk een kamer of kleine woning op een volle accu.

Bij steelstofzuigers is het belangrijk om na te gaan binnen hoeveel tijd ze weer volledig zijn opgeladen. Je kunt namelijk niet werken wanneer de accu helemaal leeg is. Doordat dergelijke apparaten bovendien niet met een snoer werken, is stofzuigen tijdens het opladen ook niet mogelijk. Dit is echter geen probleem bij de AEG CX7-1-30IW. Deze stofzuiger kun je namelijk opladen met een meegeleverd oplaadsnoer. Dit snoer werkt bijna net als een stroomkabel. Je steekt de stekker namelijk gemakkelijk in het stopcontact. Vervolgens is de draadloze stofzuiger binnen slechts 4 uur weer volledig opgeladen. Als je dit apparaat in huis hebt, kun je ook moeilijk bereikbare plekken eenvoudig stofzuigen. Er is namelijk gezorgd voor een geïntegreerde kruimelzuiger. Zo kun je ook moeilijk bereikbare plekken zoals meubels en hoger gelegen plekken reinigen. Je kunt deze stofzuiger bovendien eenvoudig optillen, want hij weegt slechts 2,32 kg.

Eigenschappen van de AEG CX7-1-30IW:

 • Je kunt de zuigkracht in 2 verschillende standen instellen.
 • Met een gewicht van 2,32 kg is hij vrij licht, dus je tilt hem gemakkelijk op.
 • Hoewel een geluidsniveau van 79 dB niet echt stil is, is dit model de stilste uit deze lijst.
 • Hij wordt geleverd met een praktische turboborstel voor hoogpolig tapijt en/of dierenharen.
 • Binnen 4 uur is de lege accu weer volledig opgeladen, waarna je een maximale werktijd hebt van 30 minuten.
 • Houd er rekening mee dat hij geen HEPA filter heeft en daarom niet geschikt is voor mensen met een stofallergie.
 • Het gaat hier om een prima stofzuiger voor erbij, maar hij heeft niet de zuigkracht voor een grote schoonmaakklus.
 • Heb je geknoeid of wil je hoger gelegen oppervlakken schoonmaken, dan gebruik je de afneembare kruimelzuiger.
 • Deze draadloze stofzuiger beschikt over een gemakkelijk te legen en wasbare stofcontainer en filter en zelfs cyclonische filtratie.
 • Tussendoor even stoppen met werken is mogelijk, want de steelstofzuiger heeft een parkeerstand waardoor je hem vrijstaand en rechtop parkeert.
 • Speciaal voor een optimale zuigkracht is er een gemotoriseerde vloerborstel ontwikkeld met een brede zuigmond, die ook grotere vuildeeltjes opzuigt.

5. Bosch Readyy’y BBH218LTD

We hebben je intussen verteld over 4 top draadloze stofzuigers. Elk model heeft zijn aantrekkelijke eigenschappen. Zo zijn er bij elk model ook aspecten die je als minder prettig ervaart. Afhankelijk van jouw voorkeuren kies je dus voor een variant die bij je past. Het model dat we hierboven hebben gerecenseerd is ideaal als stofzuiger voor “erbij”. Vind je een dergelijke stofzuiger ideaal? Is echter jouw beste draadloze stofzuiger een model met een ietwat langere accuduur? Dan raden wij de Bosch Readyy’y BBH218LTD aan. Dit model is wellicht de beste draadloze stofzuiger voor jou. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor kleine schoonmaakklusjes. Daarom is hij ook perfect als stofzuiger voor erbij. Vergeleken met de vorige stofzuiger heeft hij echter een langere accuduur. Bosch Readyy'y BBH218LTDJe kunt met een volle accu namelijk 40 minuten lang stofzuigen. Dit houdt in dat je 10 minuten langer door kunt gaan dan met de vorige steelstofzuiger.

Aangezien ook de Bosch Readyy’y BBH218LTD een draadloze stofzuiger is, heb je enorm veel bewegingsvrijheid. Nadat je er 40 minuten lang mee hebt gestofzuigd en zijn accu is leeggelopen, kun je hem gelukkig weer opladen. Net zoals bij de vorige steelstofzuiger voor erbij, laad je ook dit model op met het meegeleverde oplaadsnoer. Binnen 4 tot 5 uur is hij dan weer volledig opgeladen. Dit model is in veel opzichten gelijk aan het vorige model. Zo beschikt ook deze steelstofzuiger over een geïntegreerde kruimelzuiger. Je kunt dus ook op een eenvoudige manier de moeilijk bereikbare plekken in huis stofzuigen. Denk hierbij onder andere aan je meubels, maar ook de hoger gelegen oppervlakken. Dit model weegt slechts 2,5 kilogram. Hij is dus relatief licht, waardoor je hem gemakkelijk kunt optillen. Doordat zijn borstel elektrisch roteert en je 2 standen kunt instellen, gebruik je deze stofzuiger op alle vloeren!

Eigenschappen van de Bosch Readyy’y BBH218LTD:

 • In slechts 4 tot 5 uren is hij volledig opgeladen.
 • Op de laagste stand gaat de stofzuiger tot 40 minuten mee.
 • Voor meer flexibiliteit is dit model een kruimelzuiger en steelstofzuiger in 1.
 • Een stofreservoir van 0,3 liter betekent dat je hem relatief vaak moet ledigen.
 • Er is gezorgd voor een praktische turboborstel voor hoogpolig tapijt en harde vloeren.
 • Tijdens het stofzuigen kun je even pauzeren en de steelstofzuiger in de parkeerstand zetten.
 • Zijn Longlife Li-Ion accu is speciaal ontworpen om jarenlang krachtig te blijven en om snel op te laden.
 • Een uitwasbaar filter en eenvoudig te legen container zorgen ervoor dat hij gemakkelijk is te onderhouden.
 • Dit apparaat is gemakkelijk te gebruiken, op te slaan en te onderhouden, vanwege het lage gewicht en Easy Clean System.
 • Voor ruimtebesparende opslag en flexibel opladen bij een stopcontact dat je het beste uitkomt, is de parkeerfunctie ideaal.
 • De juiste, duurzame materialen zijn gebruikt om hem te ontwikkelen en daarom heeft hij een licht gewicht van 2,5 kilogram.
 • Houd er rekening mee dat dit een goede stofzuiger is voor erbij, maar hij niet de zuigkracht heeft voor grote schoonmaakklussen.
 • Snoerloos gebruik betekent dat geen rekening houden met de aanwezigheid van stopcontacten, dus de stofzuiger is flexibel en wendbaar.
 • Sommige steelstofzuigers hebben een NiMH batterij die traag oplaadt en waarbij de prestatie na enige tijd sterk afneemt, maar hier heb je geen last van bij deze snoerloze stofzuiger.
 • Andere stofzuigers hebben speciale borstels voor verschillende vloeren, maar doordat de borstel van dit model elektrisch roteert en je 2 verschillende standen kunt instellen bij het handvat, kun je hem op alle vloeren gebruiken.

Add comment