De Bosch IXO V kopen? Lees de review!

Snoerloze gereedschappen hebben een lange weg afgelegd sinds hun bestaan. Snoerloze schroefmachines verrichten bijna het zelfde werk als machines met draad. Ze werken even hard en leveren ook uitstekende resultaten. Deze moderne apparaten laden snel op, blijven een lange tijd aan en verrichten zwaar werk als ze in actie worden gebracht. Deze machines zijn krachtig en je kunt het ook gebruiken voor plekken waar je niet met een snoer van 2,5 m kunt komen. Bovendien zijn snoerloze machine ook veiliger. Ben je bezig met plaatsen van schroeven in het huis? De Bosch IXO V is dan de perfecte hulpmiddel. In deze review laat ik je kennis maken met de Bosch IXO V draadloze schroefmachine. Lees door, zodat je weet wat de specificaties zijn en de voor- en nadelen.

De Bosch IXO V Review

De Bosch IXO V accuschroevendraaier is een compact en krachtig model. Het is perfect voor het bouwen van kasten, het bevestigen van planken en vele andere huishoudelijke taken. De bithouder is heel handig, waardoor je altijd de juiste bevestiging bij de hand hebt. Het gewicht van de schroefmachine is slechts 0,3 kilogram, dus het past goed in de hand. Een ander voordeel is de zachte handgreep, zodat een veilige en stevige houvast gegarandeerd is in alle situaties.

De hoogwaardige batterij zorgt voor de juiste stroomopwekking. De batterij voor de Bosch IXO V zijn lithium-ion met de technische specificaties 3.6V en 1,75Ah. Dankzij de lithium-ion-technologie heeft de batterij geen geheugeneffect. De batterij voor Bosch IXO accuschroevendraaier kan op elk gewenst moment opgeladen worden met de sneloplader. De oplaadtijd is 180 minuten. Terwijl andere taken worden uitgevoerd, is een kleine tussentijdse lading mogelijk waardoor je steeds een volle accu hebt. Er vindt geen zelfontlading plaats, wat een optimaal gebruik garandeert. Deze machine heeft een 6-kant boorkop, waardoor rotatie in de schacht niet mogelijk is. De machine heeft 1 mechanische versnelling en een toerental van 215 per minuut. De Bosch IXO V is een typische schroefmachine. Voor een goede verlichting van de werkplek is er een geïntegreerde ledlamp.

Wanneer je machine koopt, krijg je standaard meegeleverd:

  • Adapter
  • Haaks-opzetstuk
  • Excenter-opzetstuk
  • 10 standaard bits
  • Handleiding

Voordelen van de Bosch IXO V

  1. Flexibele accuschroevendraaier voor het huishouden

De Bosch IXO accuschroevendraaier is een handig gereedschap voor een groot aantal schroefwerkzaamheden thuis. Het is klein en licht, maar toch handig en flexibel.

  1. Geïntegreerde werklamp

Met de Bosch IXO V kun je zelfs bij weinig licht goed werken. Het nieuwe verlichtingsconcept met twee armaturen zorgt ervoor dat de werkplek voor een groot deel verlicht is.

  1. Veelzijdig gebruik

Door zijn lage gewicht kan de schroefmachine overal worden gebruikt en is hij geschikt voor een breed scala aan schroeftoepassingen in alle materialen met alle schroeftypes. De nieuwe boekenplank, een kledingkast of kleine reparaties? Niets is een probleem. Neem gewoon de Bosch IXO V draadloze schroevendraaier en begin.

  1. Ergonomisch ontwerp

Het verbeterde ergonomische ontwerp maakt de Bosch IXO V bijzonder handig. Het gebruiksvriendelijke ontwerp en de geïntegreerde zachte handgreep zorgen ervoor dat de machine veilig en comfortabel in de hand is. Met maar één druk op de knop kun je verschillende alledaagse taken verrichten.

Nadelen van de Bosch IXO V

Het is logisch dat met slechts één versnelling het maximale toerental niet kan worden aangepast. Je kunt de schroevendraaier alleen in- of uitschakelen, een aanpassing van de werksnelheid is niet mogelijk. Hierdoor kan je de machine niet voor harde materialen gebruiken. Het apparaat heeft geen extra handgreep, waardoor de positionering en stabiliteitscontrole tijdens het werkproces niet zo gemakkelijk is. Het uitvouwen van het volledige draaimoment is ook afhankelijk van de contactdruk. De boorkop kan niet worden verwijderd voor snelle functiewisseling of eenvoudig onderhoud. Hierdoor kan vuil ophopen en de machine beschadigen. Op de schroefmachine is er geen indicator voor de toestand van de batterij en ook niet op de oplader. De batterij van de Bosch IXO V heeft tot 300 minuten nodig voor een volledige laadcyclus. Het is niet geschikt voor grote schroeven. De accuschroevendraaier kan alleen worden gebruikt voor schroeven met een diameter tot 5 mm.

Conclusie van deze Bosch IXO V review

De Bosch IXO V is een echte aanrader voor doe-het-zelver die schroefwerkzaamheden moet verrichten. Een groot voordeel is de lithium 3,6 volt 1,5 Ah batterij, die zichzelf niet ontlaadt en daarom altijd ready is, mits de batterij voldoende is opgeladen. De batterijcapaciteit is voldoende voor meer dan 200 schroeven. De geïntegreerde lamp verlicht donkere gebieden zeer goed. Door het zeer lage gewicht en de geringe afmetingen is werken eenvoudig. Als de batterij leeg raakt, kan de IXO op de USB-oplader worden aangesloten en je kunt het gewoon door gebruiken, omdat er geen docking station nodig is om op te laden. De machine doet zijn werk voor vijftig euro’s goed. Het is een goedkope machine die je voor vele klussen kunt gebruiken. Ik zou dit zeker aanbevelen aan de doe-het-zelver.

Ook interessant: