koolhydraatarm en eiwitrijk dieet

eiwitrijkdieet

Hoe werkt een eiwit dieet? Een eiwitrijk dieet volgen is een goede manier om af te vallen. De reden daarvan is eigenlijk erg simpel. Door het innemen van eiwitrijke voeding heb je minder snel weer honger. Je lichaam heeft een behoorlijke tijd nodig om voedsel dat voor een groot deel uit eiwitten bestaat af te breken. Dit zorgt ervoor dat je voor lange tijd een verzadigd gevoel houdt en dus minder snel gaat snacken.

Het koolhydraatarm dieet voor de laagste prijs kun je hier terug vinden >>

Eiwitrijk dieet – Minder tussendoortjes

Met name calorierijke tussendoortjes staan afvallen in de weg. Denk bijvoorbeeld aan snoep, koek, chips en andere snacks met relatief veel calorieën en weinig voedingsstoffen. Je grijpt doorgaans naar zo’n ongezond tussendoortje omdat je honger hebt en even snel iets wilt eten. Het is dus belangrijk om dit hongergevoel zoveel mogelijk te voorkomen, zodat je ook niet naar ongezonde snacks grijpt. Een eiwitrijk dieet biedt uitkomst, omdat je door het innemen van veel eiwitten een stuk minder snel trek krijgt in ongezonde tussendoortjes. Eiwitrijk voedsel is een stuk effectiever om honger te stillen, dan voedsel dat veel koolhydraten en/of vetten bevat.

koolhydraatarm en eiwitrijk dieet

Een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet is een zeer effectieve manier om af te vallen. Maar waarom is dat zo?

Dit komt omdat een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet zorgen voor vetverbranding. Wanneer een persoon weinig koolhydraten eet, dan begint je lichaam een beroep te doen op je vet reservers en spieren. Je lichaam heeft dus de intentie om je vet en spieren te gaan verbranden. We willen natuurlijk graag dat je lichaam het vet verbrandt, maar niet je spieren. Vandaar dat we extra eiwitten eten om dit risico op te vangen. Dit is dus de reden dat we gek zijn op een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet.

eiwitrijk koolhydraatarm recepten

Momenteel zijn we bezig om vele recepten voor je te schrijven. Heb dus nog even geduld. Ze zijn onderweg. 🙂

Eiwitrijk dieet zorgt voor behoud van spieren

Een eiwitrijk dieet brengt nog meer voordelen met zich mee. Eiwitrijke voeding ondersteunt je spieren namelijk. Als je weinig eiwitten binnenkrijgt, dan is het gevolg dat je spierweefsel afneemt. Dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor je spieren, maar ook voor afvallen. Spieren verbranden namelijk veel calorieën, zelfs als je je niet lichamelijk inspant. Hoe minder spieren je hebt, des te minder calorieën je verbrandt. Een eiwitrijk dieet zorgt ervoor dat je spieren worden behouden, en daardoor val je makkelijker af.

Eiwitrijk ontbijt, eiwitrijke lunch & eiwitrijk diner

Als je een eiwitrijk dieet wilt volgen, ga dan op zoek naar recepten met veel eiwitten.

Afvallen met eiwitshakes
Het op een verantwoorden manier toevoegen van wey-proteïnen aan de voeding tijdens je dieet, kan bijdragen aan een snelle gewichtsafname.

Eiwitshakes, gemaakt van zuivere eiwitten, bevatten nauwelijks vetten en uitsluitend gezonde koolhydraten. De shakes bevatten aminozuren die het gewichtsverlies stimuleren. Het magere vetweefsel wordt niet afgebroken. Bovendien wordt het hongergevoel verminderd door de proteïnen. Hierdoor houdt u uw dieet gemakkelijker vol. Het is makkelijk de eiwitshakes te bereiden met magere melk of water. De shakes zorgen voor een verzadigd gevoel.

De shakes kunnen eventueel dienen ter vervanging van een complete maaltijd. U kunt zelfs een shake als tussendoortje drinken om uw hongergevoel de baas te blijven

koolhydraatarm en eiwitrijk dieet
5 (100%) 1 vote
Click here to add a comment

Leave a comment: