Home » Sluit de Petplan hondenverzekering vandaag nog af!

Sluit de Petplan hondenverzekering vandaag nog af!

Heb je een hond in huis? Dan is het verstandig om een hondenverzekering te sluiten. Een dergelijke verzekering voorkomt namelijk dat je hoge dierenartskosten hoeft te betalen. Net zoals bij een autoverzekering en je ziektekostenverzekering, zijn verschillende dekkingen mogelijk. Dit geldt ook voor de Petplan hondenverzekering. Vraag je je af welk verzekeringspakket perfect is voor jou en je volwassen hond of puppy? Lees dan dit artikel om meer te weten te komen over de verschillende pakketten en hun dekkingen.

Petplan hondenverzekering

Is je hond al wat ouder, dan kun je kiezen voor een van de pakketten uit de normale Petplan hondenverzekering. Aan de hand van je persoonlijke situatie en de zorg die je belangrijk vindt voor jouw trouwe viervoeter, kun je kiezen voor een basispakket, een pluspakket, een totaalpakket of een ongevallenverzekering met een beperkte dekking. De ongevallenverzekering is de goedkoopste optie, maar biedt ook de laagste dekking. Bij deze verzekering geldt een maximale vergoeding van €2000 per jaar, vrije dierenartskeuze, consult en diagnostiek bij een dierenarts en alle noodzakelijke behandelingen en operaties. Als je daarentegen kiest voor het totaalpakket, dan geldt een maximale dekking van €5000 per jaar plus andere voordelen en vergoedingen. Het totaalpakket is bovendien het enige pakket waarbij preventieve zorg van €60 per jaar is meeverzekerd.

Petplan puppyverzekering

Petplan begrijpt dat je behoefte hebt aan een ander pakket als je een volwassen hond of juist een pup hebt. Daarom hoef je geen complete Petplan hondenverzekering te sluiten als je hond jonger dan 6 maanden is. Je kunt namelijk een aparte puppyverzekering sluiten. Door voor een van de pakketten uit deze verzekering kiezen, kun je hoge dierenartskosten voorkomen. Je krijgt zelfs een gratis cadeaubox voor je kleine maatje, omdat de verzekeraar je laat zien dat je puppy bij hen in goede handen is. Dat je hond in goede handen is, is ook geen fabeltje. De verzekering houdt namelijk in dat je snel en eenvoudig kunt declareren, je vrije dierenartskeuze hebt, je altijd contact hebt met een dierenspecialist en de heupen en ellebogen zijn meeverzekerd. Je hebt zelfs de optie om castratie of sterilisatie mee te verzekeren! Klik hier voor de beste hondenverzekering naar onze mening.

 

Het afsluiten van de Petplan hondenverzekering

Wanneer je kiest voor een pakket uit de Petplan hondenverzekering, dan kun je deze gemakkelijk afsluiten. Je volgt slechts enkele stappen en de premie wordt berekend. Het eerste wat je doet is selecteren welk huisdier je hebt. Voor het gemak gaan wij er nu van uit dat je de trotse eigenaar bent van een hond. Selecteer dus op de website van Petplan het plaatje van de hond. Vervolgens vul je zijn/haar naam, geslacht, ras, geboortedatum en je postcode in. Hierna kies je het pakket dat het beste bij jou en je trouwe viervoeter past. Je kunt vervolgens aanvullende verzekeringen selecteren en aangeven wat je eigen vrijwillige bijdrage zal zijn. Er zijn hiervoor vaste bedragen waar je uit kunt kiezen. Na deze stap vul je nog enkele gegevens over je dierenarts en hond in. Hierna beantwoord je nog enkele vragen over jezelf en daarna wordt de premie berekend.

 

De Petplan hondenverzekering declareren

We hopen het niet, maar er kan altijd iets met je beste maatje gebeuren. Om er zeker van te zijn dat hij of zij de beste zorg krijgt, heb je de Petplan hondenverzekering afgesloten. Nu is het dus tijd geworden om te declareren. Dit kun je op verschillende manieren doen:

 • Online declareren
  Als je weinig tijd hebt of je wil gewoon het gemak van achter de computer zaken regelen benutten, dan kun je online declareren. Je volgt hierbij gewoon de stappen in het stappenplan. Deze service van Petplan is bovendien geheel gratis.
 • Per post declareren
  Ben je iemand die graag per post wil declareren of heb je de optie niet om online te declareren? Dan heb je ook de mogelijkheid om per post te declareren. De verwerking hiervan is ook gratis. Kies er bijvoorbeeld voor om een aantal nota’s op te sparen en verstuur deze voor het gemak in 1 keer.
 • Via de dierenarts declareren
  De derde optie is om via de dierenarts te declareren. Je hoeft de rekening dan niet zelf voor te schieten. Deze optie heb je bij sommige dierenartsen. Als je graag gebruik maakt van deze optie, dan raden wij je aan om eerst te controleren of je dierenarts deze service wel biedt.

Tips voor wanneer je de Petplan hondenverzekering hebt afgesloten

De Petplan huisdierenverzekering beperkt je niet op het gebied van de dierenartskeuze. Je kunt namelijk terecht bij alle dierenartsen in Nederland. We hebben echter een aantal tips voor je die bijdragen aan een ultieme verzekeringservaring:

 • Vraag je dierenarts naar een gespecificeerde rekening voor je eigen administratie. Hierdoor kun je achteraf je eigen bijdrage controleren.
 • Houd er rekening mee dat de declaratie bij Petplan in vrijwel alle gevallen binnen 10 werkdagen wordt afgehandeld.
 • Als je niet meteen wil declareren, dan hoeft dit niet. Je kunt namelijk ook de rekeningen opsparen en in 1 keer indienen. Let er wel op dat de oudste rekening, die je declareert, maximaal 1 jaar oud is.
 • Hoewel we hopen dat je alleen voor reguliere controles naar de dierenarts hoeft te gaan, kan het weleens voorkomen dat je hond een duurdere behandeling nodig heeft. Bij een behandeling van €750 of hoger, ben je verplicht om contact op te nemen met Petplan. Je bent ook verplicht om een doorverwijzing te geven aan deze verzekeraar. Beide gevallen kun je doorgeven door gebruik te maken van het speciale meldingsformulier. Als de procedure op de juiste manier is doorlopen, krijg je binnen 1 werkdag een bevestiging van Petplan.

Conclusie van de Petplan hondenverzekering

Je kunt de Petplan hondenverzekering gemakkelijk afsluiten. Hiervoor volg je gewoon de stappen die online zijn aangegeven. Als je ervoor kiest om een verzekering af te sluiten voor een pup van jonger dan 6 maanden, dan kun je kiezen voor de puppyverzekering. Deze verzekering bestaat net zoals de verzekering voor de volwassen honden uit verschillende pakketten. Kies dus zelf het pakket uit dat het beste bij jou en je trouwe viervoeter past. Nadat je de verzekering hebt gesloten, kun je bij Petplan zelfs gemakkelijk en op verschillende manieren declareren. Doe het beste voor je hond en sluit vandaag nog een Petplan hondenverzekering.

Sluit de Petplan hondenverzekering vandaag nog af!
5 (100%) 6 votes

Add comment