Wat is het Bel-me-niet Register?

Als je veel anonieme oproepen ontvangt, dan kan dit erg vervelend zijn. Je weet namelijk niet wie contact met je opneemt en hierdoor voelt het niet altijd prettig om het telefoontje aan te nemen. Wil jij geen anonieme oproepen meer ontvangen van bedrijven met commerciële doelstellingen? Dan is het een goed idee om je in te schrijven bij het Bel-me-niet Register. Wat is het Bel-me-niet Register? Hier lees je er alles over.

Minder irritatie aan ongevraagde telemarketing

In de praktijk hoor je het heel vaak, mensen die ongevraagd gebeld worden door anonieme nummers met een mooie aanbieding of actie. De mensen en/of bedrijven die worden gebeld, hebben hier vaak niet om gevraagd. Het Bel-me-niet Register is bedoeld om de consumentenirritatie te verminderen bij dergelijke telemarketing waar niet nadrukkelijk om is gevraagd.

Doelgroep Bel-me-niet Register

Als jij je graag wil inschrijven bij het Bel-me-niet Register, dan is het goed om te weten voor wie dit register allemaal bestemd is. Alle natuurlijke personen die zich in Nederland bevinden kunnen zich inschrijven in dit register. Hier vallen alle consumenten onder, maar ook enkele bedrijven als eenmanszaken, maatschappen en firma’s. Er zijn ook andere bedrijven die hier geen gebruik van mogen maken. Onder andere nv’s en bv’s kunnen geen gebruik maken van dit register.

Hoe werkt het?

Als je behoort tot de doelgroep van het Bel-me-niet Register, dan kun jij je telefoonnummer op laten nemen in het register. Dit mogen vaste en mobiele telefoonnummers zijn. Op het moment dat jij ingeschreven staat met jouw nummer, mogen commerciële bedrijven geen contact meer met jou opnemen voor acties en aanbiedingen. Hierbij gaat het vooral om acties en aanbiedingen waar jij niet zelf om hebt gevraagd. Ben je klant van een bedrijf of wil jij zelf meer informatie over een bepaalde dienst en/of product van een bedrijf, dan mag dit uiteraard wel.

Misschien wil je liever anoniem bellen omdat sommmige klantenservice bedrijven je nummer registreren en het doorverkopen. Je kan ook doorschakelen.com gebruiken om andere bedrijven anoniem te bellen. Bekijk dan https://doorschakelen.com/k/ voor meer informatie.

In dit blogartikel heb je meer kunnen lezen over het Bel-me-niet Register. Door je in te schrijven bij het Bel-me-niet Register kun je veel anonieme telefoontjes voorkomen. Organisaties en bedrijven zijn verplicht om altijd eerst het Bel-me-niet Register raadplegen voordat ze natuurlijke personen willen bellen voor een commerciële aanbod. Staat een persoon en/of bedrijf ingeschreven bij dit register, dan mogen zij geen contact meer opnemen.

Ook interessant: