Zoek je naar de beste accuboormachine van 2019? Wij vertellen je over de top 5!

Beste accuboormachine

Soms is het nodig om een gat in de muur te boren. Daarvoor kun je een boormachine gebruiken. Het nadeel van een boormachine is echter dat je beperkte bewegingsvrijheid hebt. Gelukkig kun je ook gebruik maken van een accuboormachine. Dergelijke machines worden ook wel accuschroefboormachines of schroefboormachines genoemd. Het voordeel van deze machines is dat ze je alle vrijheid geven om te klussen. Met een accuboormachine kun je schroeven en boren in diverse materialen zoals tegels, hout en metaal. Als je wil boren in baksteen, dan kun je liever een accuboormachine met klopfunctie gebruiken. Dergelijke modellen worden accuklopboormachines genoemd. Zoek je naar de beste accuboormachine voor jouw behoeften? Dan kun je onder andere letten op de accuspanning en accucapaciteit. Houd er rekening mee dat de meeste accuboormachines beschikken over een 18V accu. Lees dit artikel en vind gemakkelijk en snel de beste accuboormachine voor jouw behoeften.

Beste accuboormachine van 2019

Als je zoekt naar de beste accuboormachine, dan let je op verschillende factoren. Echter, je wil niet honderden verschillende boormachines met elkaar vergelijken. Dat zou je immers te veel tijd kosten. Gelukkig hoef je ook niet zoveel modellen te vergelijken. In dit artikel lees je namelijk over de top 5 van het jaar. Deze top 5 is samengesteld aan de hand van verschillende factoren. Er is namelijk gelet op de kwaliteit en duurzaamheid, maar ook de populariteit onder gebruikers. Het maakt dus niet uit welk model je selecteert, want alle 5 boormachines zijn van topkwaliteit. We willen dat je een goed geïnformeerde keus maakt. Daarom hebben we elk van de modellen uit de top 5 afzonderlijk gerecenseerd. Ook geven we bij elk model aan welke eigenschappen ermee gepaard gaan. Zo kun je de verschillende accuboormachines optimaal met elkaar vergelijken. Je vindt dan gemakkelijk de beste accuboormachine voor jouw behoeften.

1. Black+Decker 18V Klopboormachine BDCHD18BAFC

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat diverse accuboormachines verschillende functies hebben. Het is daarom handig om vooraf na te gaan waar je jouw boormachine voor wil gebruiken. Aan de hand daarvan is het uitkiezen van het ideale model een fluitje van een cent. Is jouw beste accuboormachine een variant waar je ook door baksteen mee kunt boren? Moet hij daarnaast in staat zijn schroeven vast te schroeven en gaten te boren? Dan kies je voor de Black+Decker 18V Klopboormachine BDCHD18BAFC. Dit model is wellicht de beste accuboormachine voor jou. Je kunt hem namelijk gebruiken om schroeven vast te schroeven en gaten te boren. Dit proces verloopt snel en eenvoudig. Black+Decker 18V Klopboormachine BDCHD18BAFCBovendien beschikt de machine over 2 sterke 18 V Lithium-ion accu’s en 0Nm koppel. Je kunt dus tot wel 25 mm in hout boren. In steen en metaal kan hij tot 10 mm diep boren.

Als je de Black+Decker 18V Klopboormachine BDCHD18BAFC in huis hebt, dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Zo kun je hem behalve voor het boren van gaten ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk je maar in dat hij ook gebruikt kan worden om allerhande schroefklussen te verrichten. Deze mogelijkheid heeft de boormachine dankzij de 11 koppelinstellingen. Er is bij dit apparaat zelfs gezorgd voor 2 snelheden. Hierdoor heb je bij elke klus optimale controle tijdens het boren en schroeven. Je bent met dit apparaat in huis bovendien een volledige doe-het-zelver. Hij wordt namelijk geleverd met een opbergkoffer. In deze koffer zitten er 80 accessoires, waardoor je veelzijdige klussen kunt klaren in en rondom je huis. Zoals je waarschijnlijk al hebt geconcludeerd kun je de boormachine gebruiken om te boren in hout en metaal. Dankzij de klopfunctie is hij ook perfect om te boren in steen.

Eigenschappen van de Black+Decker 18V Klopboormachine BDCHD18BAFC:

 • Er is gezorgd voor een klopfunctie waardoor je de boormachine ook kunt gebruiken om te boren in steen.
 • Een rubberen antislip softgrip handgreep zorgt ervoor dat je tijdens het gebruik comfortabel kunt werken.
 • Dankzij de ingebouwde LED-verlichting heb je altijd een verbeterde zichtbaarheid bij het schroeven en boren.
 • Zelfs als de machine 90 dagen niet gebruikt is, behoudt zijn Lithium-ion accu meer dan 80% van de acculading.
 • Boren in hout en metaal doe je op een hoge snelheid en je gebruikt de lage snelheid voor gecontroleerd schroeven.
 • Als je de accu na gebruik steeds oplaadt, ben je er zeker van dat hij opgeladen en gebruiksklaar is voor het volgend gebruik.
 • 11 koppelinstellingen zorgen ervoor dat je perfect kunt schroeven in diverse materialen met verschillende schroefformaten.
 • In de vind je de accuklopboormachine, 2 accu’s, een lader, een set van 80 accessoires, een opbergkoffer en een handleiding.
 • Zijn front slide accusysteem zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig van accu kunt verwisselen en dat de accu stevig wordt bevestigd aan de schroef-/boormachine.

2. Bosch PSB 1800 LI-2 Accuboormachine

Je koopt niet de eerste de beste accuboormachine die je tegenkomt. Daarom is het handig om verschillende topvarianten met elkaar te vergelijken. Er zijn echter zoveel factoren waar je op kunt letten. Hierdoor kan het dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Voor het gemak kun je op eenvoudige eigenschappen letten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een accuboormachine die met veel accessoires geleverd wordt? Hierdoor kun je veel verschillende klussen in en rondom je huis klaren. Is jouw beste accuboormachine een variant met meer dan 200 accessoires? Dan kies je voor de Bosch PSB 1800 LI-2 Accuboormachine. Wij vinden dat dit model de beste accuboormachine voor jou is. Hij wordt namelijk geleverd met maar liefst 241 accessoires. Bosch PSB 1800 LI-2 AccuboormachineHierdoor heb je voor elke boor- en schroefklus het juiste gereedschap bij de hand. Het is ook prettig te weten dat deze boormachine een krachtige variant is met een klopfunctie.

Met de Bosch PSB 1800 LI-2 Accuboormachine kun je allerlei schroef- en boorklussen klaren. Denk er bijvoorbeeld aan dat hij ideaal is om te boren in hardere steensoorten. Ook kun je ermee schroeven in hout. Zelfs voor boorwerk in hout/staal, het vastschroeven van vlonderplanken en de wandinstallatie van lampen en rekken is hij geschikt. Wist je dat hij ook in staat is om te boren in tegels en baksteen? Je kunt hem zelfs gebruiken om keukenkasten te installeren. Zo zie je dat er een wereld aan mogelijkheden voor je opengaat als je dit apparaat gebruikt. We hebben je reeds verteld dat hij wordt geleverd met enorm veel accessoires. Gelukkig komen deze accessoires in een stevige opbergkoffer. Deze koffer is voorzien van flexibele vakjes. Zo berg je alle accessoires gemakkelijk en overzichtelijk op. Dit is ideaal, want je hoeft dan niet keer op keer te zoeken naar de accessoires.

Eigenschappen van de Bosch PSB 1800 LI-2 Accuboormachine:

 • Er is gezorgd voor intelligente 3-traps oplaadaanduiding.
 • Hij kan gebruikt worden om zowel rechts als links te draaien.
 • De Syneon-chip zorgt voor intelligent geregelde energie voor elke klus.
 • Door de ingebouwde lichtdiode heb je je werkstuk altijd goed verlicht in het ook.
 • Gereedschap kan gemakkelijk worden gewisseld dankzij de snelspanboorhouder met een Bosch Auto-Lock.
 • Gas geven met de drukschakelaar van 0 tot het maximale is mogelijk dankzij de Bosch Electronic toerentalregeling.
 • Optimale kracht voor elke toepassing is gegarandeerd dankzij de draaimoment-instelling met 20 draaimomentstanden en een boorstand.
 • Maak je geen zorgen over een geheugeneffect of zelfontlading, want dit apparaat is altijd gereed voor gebruik dankzij de Lithium-Ion technologie.
 • Voor een superieure levensduur, een uitstekende krachtoverdracht en rustige gang heeft hij planeetwieldrijfwerk met een hoog vermogen en 2 standen.
 • In de 241-delige opbergkoffer zitten er 7 houtboren, 4 titanium metaalboren, 10 haken, 2 speedboren, 90 schroeven, 6 steenboren, 80 pluggen, 40 bitjes, 1 verzinkboor en 1 magnetische houder.
 • Als je deze accuboormachine koopt, dan krijg je behalve de boormachine zelf ook nog twee 18 Volt 1,5 Ah Li-Ion accu’s, 241 bit- en booraccessoires, een stevige stapelbare opbergkoffer met flexibele vakjes, een 1-uurs oplaadapparaat en een Nederlandstalige handleiding.

3. Makita DDF453SFE

Als je op zoek gaat naar een nieuwe accuboormachine, dan kun je op verschillende factoren letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je met diverse modellen ook verschillende klussen kunt klaren. Heb je geen geavanceerde boormachine nodig, omdat je slechts middelzware klussen wil klaren? Dan is jouw beste accuboormachine een variant voor middelzware werkzaamheden. Wij kennen een dergelijke variant. Hier verwijzen we naar de Makita DDF453SFE. Dit apparaat is wellicht de beste accuboormachine voor jouw behoeften. Hij is namelijk ietsje minder krachtig dan de vorige 2 modellen. Echter, hij is perfect voor het klaren van middelzware klussen. Zo beschikt de boormachine over 2 functies. Je kunt hem gebruiken om te schroeven of boren. Er is bij dit model tevens gezorgd Makita DDF453SFEvoor geharde stalen tandwielaandrijving. Hierdoor weet je dat deze accuboormachine zeer duurzaam is. Je kunt hem dus gedurende langere tijd gebruiken om klussen in en rond het huis te klaren.

Bij het aanschaffen van een apparaat met een accu, is het belangrijk om te kijken naar de accutechnologie. In het geval van de Makita DDF453SFE is er gezorgd voor professionele lithium-ion accu- en oplaadtechnologie. Je kunt dus rekenen op krachtige prestaties. Bovendien stel je tijdens het klussen zelf de snelheid in. Dit apparaat beschikt immers over 2 snelheden met een zacht aandraaimoment van 27 Nm. Voor optimaal schroefwerk beschikt de accuboormachine over een variabele elektrische toerenregeling. Deze boormachine is tevens perfect voor personen die reeds boor- en schroefaccessoires in huis hebben. Je krijgt er namelijk niet allerlei accessoires bij. Dit is overigens geen probleem als je de benodigde accessoires reeds in huis hebt. Hoewel hij niet komt met accessoires komt ook deze accuboormachine in een handige opbergkoffer. In deze koffer vind je de boormachine en 2 lithium-ion accu’s van 3.0 Ah.

Eigenschappen van de Makita DDF453SFE:

 • Met dit model kun je schroeven en boren.
 • Hij is een perfecte allround machine voor middelzware werkzaamheden.
 • Dit apparaat heeft 2 snelheden met een zacht aandraaimoment van 27 Nm.
 • Voor optimaal schroefwerk heeft hij een variabele elektrische toerenregeling.
 • In zijn opbergkoffer vind je de accuboormachine en 2 lithium-ion accu’s van 3.0 Ah.
 • Houd er rekening mee dat deze accuboormachine niet beschikt over een klopfunctie.
 • Dankzij de unieke accu oplaadtechnologie kun je hem opladen in minimaal 15 minuten.
 • Door de geharde stalen tandwielaandrijving is deze machine perfect voor middelzware werkzaamheden.

4. Powerplus POWESET1

Soms is het handig als je een universeel apparaat aanschaft. Als je een dergelijk apparaat aanschaft, dan heb je veel mogelijkheden. Ook kun je er allerlei accessoires die je reeds in huis hebt op aansluiten. Is daarom jouw beste accuboormachine een One Fits All variant? Dan raden wij de Powerplus POWESET1 aan. Dit model is wellicht de beste accuboormachine voor jouw behoeften. Hij komt namelijk uit het One Fits All assortiment van Powerplus. Ook wordt deze boormachine geleverd in een handige koffer. In de koffer vind je behalve de accuboormachine ook nog eens 2 accu’s, een oplader, 9 boren, 43 bits, een bithouder en pluggen. Je kunt dus meteen na de aanschaf van de machine aan de slag gaan. Powerplus POWESET1Ook bespaar je geld met een dergelijk apparaat. Je kunt de accu van de boormachine gebruiken voor al je elektrisch klus- en tuingereedschap uit het One Fits All assortiment.

Als je een bepaalde accuboormachine aanschaft, dan wil je weten waar hij voor geschikt is. De Powerplus POWESET1 is geschikt voor af en toe klussen. Ook kun je hem gebruiken om te boren en schroeven in gips. Zelfs voor boor- en schroefwerkzaamheden in zacht steen, metaal, pleisterwerk, kunststof en hout is hij geschikt. De enige materialen waar je hem niet voor moet gebruiken zijn baksteen en beton. Deze accuboormachine heeft namelijk geen klopfunctie. Wat wel prettig is van deze set is dat je in de koffer alles bij de hand hebt om je boor- of schroefklus te beginnen. In de koffer vind je bovendien alle benodigdheden gemakkelijk terug. Dit komt doordat zowel de accuboormachine als zijn accessoires netjes zijn opgeborgen. Zet de accessoires na gebruik weer terug op hun plek. Zo kun je bij de volgende klus weer alles gemakkelijk terugvinden.

Eigenschappen van de Powerplus POWESET1:

 • Hij werkt op een 18 V accu en is dus overal inzetbaar.
 • In hout kun je boren tot 18 mm diepte en in staal tot 8 mm.
 • Je komt nooit stroom te kort, want in de set zitten er 2 accu’s.
 • Ongeacht welke klus je klaart, je geniet van ultieme bewegingsvrijheid.
 • Dit apparaat lig comfortabel in de hand, want hij heeft een soft grip handvat.
 • Met deze koffer heb je alles bij de hand om je boor- of schroefklus te beginnen.
 • Zijn handige links-/rechts-schakelaar bepaalt of je een schroef vastzet of juist losdraait.
 • Zorg ervoor dat de boorknop enorm snel terug stil staat dankzij het quick stop systeem.
 • Dit model wordt geleverd in een praktische koffer waar je alles netjes in kunt opbergen.
 • Je hebt keuze tussen 2 snelheden waardoor je de draaisnelheid kunt afstemmen op je klus.
 • Voor elke klus heb je de juiste boor of schroefbit, want hij wordt geleverd met 153 accessoires.
 • Er is gezorgd voor een universele accu, die je kunt gebruiken op het volledige One Fits All assortiment.
 • Boren kunnen in een handomdraai tot 10 mm diep worden bevestigd in de automatische Sanou boorkop.
 • Bij dit apparaat heb je goed zicht op een slecht verlichte werkplek, want hij heeft een praktische LED-werklamp.
 • De 20+1 torque-instellingen zorgen ervoor dat je nooit te diep schroeft, omdat je beschikt over een maximum koppel van 35 Nm.
 • Wil je boren, dan is het handig om de hoogste snelheid te selecteren, maar als je gaat schroeven dan kun je liever de lage snelheid instellen.
 • In de koffer vind je de boormachine, een acculader, 2 accu’s, 3 bits van 50 mm, een handleiding, 3 x 30 pluggen, 1 magnetische bithouder, 3 steenboren, 6 metaalboren en vijf 10-bits (50×25 mm) namelijk hex, plat, torx, philips en pozidriv.

5. Vonroc Accuboormachine

Een van de belangrijkste zaken waar je op let als je zoekt naar een nieuwe boormachine is de gebruikstoepassing. Vind je het echter moeilijk om concreet aan te geven waarvoor je jouw accuboormachine zal gebruiken? Dan is het handig om te kiezen voor een praktische allrounder. Is daarom jouw beste accuboormachine een praktische allrounder? Dan kennen we een variant die goed bij je zal passen, namelijk de Vonroc Accuboormachine. Wij vinden dat dit model de beste accuboormachine is voor personen die een veelzijdig model willen hebben. De boormachine is immers zeer veelzijdig. Zo kun je hem gebruiken voor diverse doe-het-zelf klussen in je huis of in de tuin. Ga maar na dat hij goed gebruikt kan worden voor Vonroc Accuboormachineboorwerk in hout en staal. Ook is hij geschikt om te schroeven in verschillende materialen. Je kunt hem ook gebruiken voor het ophangen van wanddecoratie en het bevestigen van regelwerk.

Daarnaast gebruik je hem om stucplaten, gipsplaten en plafondplaten te plaatsen. Zelfs voor het bouwen van bijvoorbeeld een terrasoverkapping is hij perfect. Zo zie je dat dit 12V apparaat werkelijk een praktische allrounder is. Je kunt er klussen in een handomdraai mee voltooien. Welke mogelijkheden brengt dit apparaat met zich mee? Je kunt onder andere zelf de snelheid instellen. Hierdoor stel je de snelheid af op de desbetreffende klus. Er zijn, om precies te zijn, 2 snelheidsinstellingen. Deze zorgen voor een afgestemde krachtoverbrugging van maximaal 20 Nm. Bij deze boormachine is er zelfs gezorgd voor 17 verschillende draaimomentstanden. Daarnaast heeft hij een rechts-/links-draairichting en een boorstand. Er gaat dus een wereld aan klusmogelijkheden voor je open. Wanneer je klust met de Vonroc Accuboormachine met een softgrip handvat word je niet snel moe. Dit apparaat is namelijk compact en weegt slechts 1 kg. Bovendien kun je hem gemakkelijk rechtop neerzetten.

Eigenschappen van de Vonroc Accuboormachine:

 • Werkcomfort is gegarandeerd dankzij het softgrip handvat.
 • Dit apparaat wordt geleverd in een milieuvriendelijke bruine doos zonder full colour opdruk.
 • Deze boormachine is geschikt voor incidentele klussers die lichte boorklussen willen verrichten in huis en in de tuin.
 • Werkstukken op donkere plekken kun je extra verlichten met deze boormachine, want hij heeft een geïntegreerde LED-werklamp.
 • Hij is een praktisch allround model, want je kunt zijn schroefbits, bithouders en boren inspannen tot een schachtdiameter van 10 mm.
 • Tijdens het klussen word je niet snel moe, want de accuboor, die slechts 1 kg weegt, is compact en gemakkelijk rechtop neer te zetten.
 • In de verpakking zit de 12V accuboormachine, een 12 V Li-Ion 1.3 Ah accu, een snellader, een schroefbit van 50 mm PH2 met S2 kwaliteit, een schroefbit van 50 mm PZ2 met S2 kwaliteit en een Vonroc toolbag.

Ook interessant: