Hier vind je de beste afzuigkap van 2023 door de top 10 met elkaar te vergelijken!

Beste afzuigkap

Als je zoekt naar de beste afzuigkap voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten afzuigkappen zijn.

Beste afzuigkap van 2023

Afbeelding
Product
ETNA AP260RVS - Afzuigkap - wandschouw
#1 Beoordeeld
De ETNA AP260RVS 60 cm brede afzuigkap is een krachtige schouwkap met een maximale afzuigcapaciteit van… Meer
ETNA AO460WIT - Afzuigkap - onderbouw
De ETNA AO460WIT is een efficiënte witte onderbouw afzuigkap van 60 cm breed met een thermisch beveiligde… Meer
Inventum AKO6012RVS - Onderbouw afzuigkap - RVS
De Inventum onderbouw afzuigkap AKO6012RVS van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale luchtstroom… Meer
Eurodomo euroflow Verona 60- Onderbouw afzuigkap 60cm
Eurodomo euroflow Verona 60 De afzuigkap Verona 60 is gemaakt van robuust, hoogwaardig RVS. De uitrusting… Meer
Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - Wit
De Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - Wit van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale… Meer
Bomann DU 7603 G afzuigkap met 4 kleuren LED verlichting
Afzuigkap voor meer bewegingsvrijheid: Bomann DU 7603 G Kenmerken: Breedte: 60 cm / hoogte: 76-114 cm… Meer
CENDO KR71EPDZ - Schuine Afzuigkap - 90 cm - Zwart Glas
Deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850… Meer
ETNA AO460RVS - Afzuigkap - onderbouw
De ETNA AO460RVS is een efficiënte RVS kleurige onderbouw afzuigkap van 60 cm breed met een thermisch… Meer
ETNA AV361RVS - Vlakscherm afzuigkap
De ETNA AV361RVS vlakscherm afzuigkap is een afzuigkap van 60 cm breed. De vlakscherm afzuigkap neemt… Meer
Klarstein Alessia afzuigkap - hoofdvrij - 350 m³/h - Push Control - zwart
Beste lucht in de keuken: de Klarstein Alessia afzuigkap bezorgt keukens een edele glans en verwijdert… Meer
Product
#1 Beoordeeld

De ETNA AP260RVS 60 cm brede afzuigkap is een krachtige schouwkap met een maximale afzuigcapaciteit van…Meer

De ETNA AO460WIT is een efficiënte witte onderbouw afzuigkap van 60 cm breed met een thermisch beveiligde…Meer

De Inventum onderbouw afzuigkap AKO6012RVS van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale luchtstroom…Meer

Eurodomo euroflow Verona 60 De afzuigkap Verona 60 is gemaakt van robuust, hoogwaardig RVS. De uitrusting…Meer

De Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - Wit van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale…Meer

Afzuigkap voor meer bewegingsvrijheid: Bomann DU 7603 G Kenmerken: Breedte: 60 cm / hoogte: 76-114 cm…Meer

Deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850…Meer

De ETNA AO460RVS is een efficiënte RVS kleurige onderbouw afzuigkap van 60 cm breed met een thermisch…Meer

De ETNA AV361RVS vlakscherm afzuigkap is een afzuigkap van 60 cm breed. De vlakscherm afzuigkap neemt…Meer

Beste lucht in de keuken: de Klarstein Alessia afzuigkap bezorgt keukens een edele glans en verwijdert…Meer

Doordat er verschillende soorten afzuigsystemen zijn en doordat je kunt kiezen uit een groot aantal verschillende soorten afzuigkappen, kan het dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij het uitkiezen van een afzuigkap houd je namelijk met veel factoren rekening. Echter, je hoeft niet te vrezen. Wij helpen je namelijk om de beste afzuigkap voor jouw behoeften te vinden. In dit artikel laten we je namelijk kennis maken met de top 10 afzuigkappen van het jaar. Je hoeft dus niet meer honderden modellen met elkaar te vergelijken, maar kunt gewoon een model selecteren aan de hand van dit artikel. Deze selectie is ook geen willekeurige selectie, want we recenseren elk model. Zo kun je de verschillende afzuigkappen met elkaar vergelijken en vervolgens concluderen welke variant het beste bij jou en je leefsituatie past. Lees dus snel het artikel en vind de beste afzuigkap voor jouw behoeften!
Afhankelijk van het afzuigsysteem van je woning, kies je voor het geschikte type afzuigkap. Als je bijvoorbeeld een afvoer naar buiten hebt, dan kies je voor een afzuigkap die aangesloten kan worden op een luchtafvoer. Heb je geen afvoer naar buiten, dan kies je voor een recirculatiesysteem. Sommige keukens zijn zelfs aangesloten op een centraal afzuigsysteem. Voor dergelijke keukens is er een afzuigkap zonder motor nodig. Een bekend type afzuigkap is de wandschouw afzuigkap, die aan de muur wordt gemonteerd. Je kunt echter ook kiezen voor een geïntegreerde afzuigkap, onderbouw afzuigkap, vlakscherm afzuigkap, plafond afzuigkap, inbouw afzuigkap en eiland afzuigkap. Let bij het vergelijken van verschillende modellen ook op de afzuigcapaciteit en installatie. Door dit artikel te lezen vind je jouw beste afzuigkap.

1. Exquisit UBH20MI

Zoeken naar de beste afzuigkap kan een fluitje van een cent zijn als je van tevoren weet waar je de afzuigkap wil ophangen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de afzuigkap wil hangen onder een bovenkastje. Het kan ook dat je de kap wil monteren aan de wand. In beide gevallen komt een onderbouw afzuigkap goed van pas. Dit type afzuigkap kun je tevens onder een keukenkastje bevestigen om ervoor te zorgen dat de lucht via een afvoerbuis door het kastje naar buiten stroomt. Klinkt een dergelijke afzuigkap perfect? Dan kun je kiezen voor de Exquisit UBH20MI. Dit model is een onderbouw afzuigkap. Dergelijke afzuigkappen zijn enigszins vergelijkbaar met wandschouw afzuigkappen. Wij vinden dat deze afzuigkap wellicht Exquisit UBH20MI de beste afzuigkap voor jou is, omdat het gaat om een onderbouw model. Daarnaast heeft dit model een strak RVS-design en hij wordt bediend via druktoetsen.

Bij het vergelijken van verschillende soorten afzuigkappen, let je niet alleen op het type afzuigkap, maar ook de afzuigcapaciteit van het apparaat. In het geval van de Exquisit UBH20MI, kunnen we zeggen dat hij krachtig is, want hij heeft een motorvermogen van 120 Watt en een afzuigcapaciteit van 180 m3/h. Je kunt zelfs 1 van de 4 snelheidsstanden selecteren om gemakkelijk alle nare keukenluchtjes uit je keuken te verwijderen. De intensiefstand gebruik je wanneer je een 3-gangendiner aan het bereiden bent of wanneer je met extra knoflook hebt gekookt. In de hoogste stand heeft deze afzuigkap met 2 metalen filters een geluidsniveau van 65 dB. Het apparaat is voorzien van verlichting, dus wanneer je hem in de avond gebruikt, ziet hij er mooi uit. Ook overdag wordt hij een gespreksstarter. Je kunt dus gerust die pittige wokschotel koken, want er blijven dankzij dit apparaat geen luchtjes in de keuken hangen.

Eigenschappen van de Exquisit UBH20MI:

 • Door af en toe de filters schoon te maken kun je de levensduur van je afzuigkap verlengen.
 • Bij deze afzuigkap kun je zelf de afvoercapaciteit instellen, want je kiest uit 1 van de 4 standen.
 • De afzuigkap is voorzien van uitwasbare filters, dus je hoeft niet om de zoveel tijd nieuwe filters aan te schaffen.
 • Er is bij dit model gezorgd voor een intensiefstand, die ervoor zorgt dat grote hoeveelheden kookdampen snel afgezogen kunnen worden.
 • Hoewel de intensiefstand snel grote hoeveelheden kookdampen afzuigt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze stand niet automatisch terug schakelt.
 • Indien je keuken geen luchtafvoer heeft, is het belangrijk dat je de benodigde koolstoffilters aanschaft, want deze filters maken je afzuigkap geschikt voor recirculatie en worden niet standaard meegeleverd.

2. Inventum AKO6012WIT

In de vorige recensie hebben we een onderbouw afzuigkap gerecenseerd. Wil jij ook een soortgelijke afzuigkap hebben, maar moet het voor jou gaan om een eenvoudige afzuigkap? Dan kennen wij wellicht de beste afzuigkap voor jou. Hier verwijzen we namelijk naar de Inventum AKO6012WIT. Wij vinden dat dit model de beste afzuigkap voor jou is, omdat het gaat om een eenvoudige afzuigkap. Het aantrekkelijke van dit model is echter dat hij perfect is voor kleine keukens. Hij heeft namelijk de ideale afzuigcapaciteit en het perfecte formaat. Met de druktoetsen van dit model kun je kiezen voor 1 van de 3 standen. Zo bepaal je met welke afzuigcapaciteit het apparaat de kookdampen uit je huis afzuigt. Inventum AKO6012WIT Je zorgt er tevens voor dat het apparaat niet te veel energie verbruikt tijdens het koken. Net zoals de vorige afzuigkap heeft ook dit model verlichting. Alleen gaat het hier om heldere halogeen verlichting.

Doordat de Inventum AKO6012WIT beschikt over heldere verlichting, heb je tijdens het koken goed zicht op je pannen. Je voegt dus niet per ongeluk te veel kruiden toe aan je curry. Sommige personen vinden het prettig om maaltijden klaar te maken waarbij er veel dampen vrijkomen. Behoor jij tot deze groep? Als dat het geval is, hoef je je geen zorgen te maken. De afzuigkap beschikt namelijk over een dampscherm. Dankzij dit scherm voert de kap gemakkelijk en netjes al deze dampen af. Je bent er dus zeker van dat de kookluchten zich niet door je keuken verspreiden. We zien bovendien dat deze afzuigkap beschikt over 2 motoren en een maximale luchtstroom van 326,4 m3/h. Dit model heeft dus een hogere luchtstroom dan de vorige afzuigkap. Je kunt hem bovendien gebruiken voor afvoer, maar ook voor recirculatie. Dankzij de witte kleur, geeft dit model een elegante uitstraling aan je keuken.

Eigenschappen van de Inventum AKO6012WIT:

 • Tijdens het koken kun je alles goed in de gaten houden, want de afzuigkap beschikt over heldere halogeen verlichting.
 • Als je gebruik maakt van deze afzuigkap, dan kun je zelf de afvoercapaciteit bepalen door te kiezen uit 1 van de 3 standen.
 • Bij deze afzuigkap is er gezorgd voor uitwasbare filters, wat inhoudt dat je geld bespaart, omdat je niet om de zoveel tijd nieuwe filters hoeft te kopen.
 • Hoewel deze afzuigkap niet beschikt over een intensiefstand voor het snel afzuigen van grote hoeveelheden kookdampen, kun je gewoon kiezen voor de hoogste stand als je relatief snel geuren uit je keuken wil wegwerken.
 • Je hebt gezien dat deze afzuigkap zowel geschikt is voor afvoer als recirculatie, maar het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de koolstoffilters, die je afzuigkap geschikt maken voor recirculatie, niet standaard worden meegeleverd en je deze dus erbij moet bestellen.

3. AEG DKB2930M

Als je zoekt naar de beste afzuigkap, dan kom je verschillende modellen tegen. Het ligt dus aan jou om te kiezen voor een model dat bij jouw behoeften past. Misschien wil je echter niet allerlei verschillende modellen met elkaar vergelijken. Je gaat er dan gewoon vanuit dat je kunt kiezen voor een schouwafzuigkap met een goede werking en een prachtige uitstraling. Kun je je terugvinden in het bovenstaande? Indien je antwoord op deze vraag “ja” is, is de AEG DKB2930M wellicht de beste afzuigkap voor jou. Dit model kun je namelijk monteren op de muur boven een kookplaat om ervoor te zorgen dat de schouwafzuigkap de lucht vrij houdt van kookgeurtjes. Hoewel het apparaat zijn werk goed doet, AEG DKB2930M past hij ook naadloos in je keukenontwerp. De innovatieve elektronische bedieningsknoppen van de afzuigkap maken bovendien dat je de afzuigkapfuncties nog handiger kunt regelen.

Met de bovengenoemde afzuigkapfuncties van de AEG DKB2930M bedoelen we onder andere dat je de afzuigsnelheid kunt regelen of de verlichting aan of uit kunt doen. Als je deze afzuigkap in huis hebt, heb je immers volledige controle over het kookproces. Dit model is bovendien een topper op het gebied van het elimineren van kookgeurtjes. Daarom kun je erop vertrouwen dat het filter alle kookgeurtjes en -vetten vangt. Na verloop van tijd kun je het filter niet meer gebruiken. Hij heeft dan eenmaal zijn werk gedaan. Op dat moment hoef je niet in paniek te raken, je kunt het filter namelijk gemakkelijk vervangen. Nadat je de afzuigkap een plek hebt gegeven in je keuken, kun je bovendien profiteren van zijn LED-verlichting. Dit heldere en felle licht is namelijk de perfecte verlichting boven je kookplaat. Bovendien gaat het licht lang mee en het is ook nog eens energie-efficiënt.

Eigenschappen van de AEG DKB2930M:

 • Bij dit model kun je kiezen voor zowel luchtafvoer naar buiten als voor recirculatie.
 • De verlichting en afzuigsnelheid van dit apparaat kun je snel en efficiënt bedienen.
 • Doordat de strak afgewerkte dampkap is voorzien van LED-verlichting heb je extra goed zicht op je kookplaat.
 • Deze wandschouw dampkap heeft een maximale afzuigcapaciteit van 420 kubieke meter per uur en een breedte van 90 cm, dus hij kan effectief de kookdampen afzuigen.
 • Dit model beschikt over een betrouwbaar vetfilter, dat geurtjes in de keuken helpt te voorkomen en eenvoudig afzuigt, dus je kunt erop vertrouwen dat het filter alle kookgeurtjes en -vetten opzuigt.
 • Je kunt bij dit model kiezen uit 3 verschillende standen tussen de 235 en 420 kubieke meter per uur, waardoor je zelf bepaalt wanneer het apparaat in korte tijd veel kookdampen afvoert en wanneer hij de kookdampen geleidelijk aan afvoert.

4. Beko CTB6407XI

Heb je tijdens het koken regelmatig last van vervelende kookgeurtjes? Deze geurtjes kunnen het resultaat zijn van bepaalde kruiden die je gebruikt. Echter, het maakt niet zoveel uit waar de geurtjes vandaan komen, omdat je op zoek bent naar een oplossing. Deze oplossing vind je wanneer je de beste afzuigkap voor jouw behoeften aanschaft. Wat dacht je van een telescopische dampkap? Met een dergelijk model kun je afkomen van die vervelende kookgeurtjes. Wij kennen een telescopische dampkap, die super prestaties levert. Hier verwijzen we naar de Beko CTB6407XI. Wij vinden dat dit model de beste afzuigkap voor jou is, omdat hij een telescopisch model is. Je kunt hem bovendien onopvallend integreren in je keuken. Hoe geschiedt dat? Beko CTB6407XI Voordat je van plan bent gebruik te maken van de afzuigkap, schuif je zijn dampkap open. Ben je uiteindelijk klaar met koken, da schuif je hem weer gemakkelijk dicht.

Op die manier blijft alleen het inox front zichtbaar. Bij het uitkiezen van een nieuwe afzuigkap is het tevens belangrijk dat je nagaat hoeveel de maximale afzuigcapaciteit van de verschillende modellen bedraagt. Deze capaciteit geeft namelijk aan hoe effectief het apparaat de kookdampen kan verwijderen uit je keuken. In het geval van de Beko CTB6407XI gaat het om een maximale afzuigcapaciteit van 280 m3/h. De afzuigkap is daarnaast 60 cm breed. Dit houdt in dat het apparaat alle vervelende kookgeuren efficiënt en snel kan afvoeren uit je keuken. Het apparaat beschikt tevens over 3 verschillende snelheden. Je kunt deze zelf instellen aan de hand van de hoeveelheid kookdamp in je keuken. Er is bij dit model tevens gezorgd voor een metalen vetfilter. Dit filter filtert de kooklucht zeer efficiënt en is gemakkelijk uit te nemen en te reinigen in de vaatwasmachine. De 2 halogeenlampen verlichten je werkblad goed.

Eigenschappen van de Beko CTB6407XI:

 • Afhankelijk van hoeveel kooklucht je wil afvoeren, kun je bij dit apparaat zelf instellen op welk van de 3 snelheden hij moet werken.
 • Je hebt een goed overzicht op je werkblad en kunt je kookpotten goed in de gaten houden dankzij de 2 halogeenlampen van deze afzuigkap.
 • Met een afzuigcapaciteit van 280 kubieke meter per uur en een breedte van 60 cm kun je rekenen op een goede afzuiging van de kookdampen in je keuken.
 • Dit apparaat beschikt over een metalen vetfilter, dat de kooklucht uiterst efficiënt filtert en dat gemakkelijk is uit te nemen en eenvoudig gereinigd kan worden in de vaatwasmachine.
 • Als je niet wil dat je afzuigkap direct zichtbaar is, dan is dit model ideaal, want hij is onopvallend integreerbaar in je keuken, wat inhoudt dat je hem voor gebruik open schuift en na gebruik weer dicht schuift zodat alleen het inox front zichtbaar blijft.

5. ETNA AV360RVS

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat er verschillende soorten afzuigkappen zijn. Wil jij het liefst een vlakscherm afzuigkap hebben? Dergelijke modellen zijn aantrekkelijk, omdat je ze netjes weg kunt werken in je keukenkastje. Hierdoor zie je de afzuigkap alleen tijdens het koken. In veel gevallen steekt het uitschuifbare scherm uit onder je keukenkast en vangt het alle kookdampen op. Kook je niet, dan zit het scherm verstopt en gaat hij mooi op in de rest van je keukeninrichting. Klinkt een dergelijk model als de beste afzuigkap voor jou? Dan raden wij de ETNA AV360RVS aan. Dit model is wellicht de beste afzuigkap voor jou, omdat hij ETNA AV360RVS weinig ruimte in beslag neemt. Echter, hij zuigt efficiënt af, waardoor je niet kunt klagen over zijn werking. Door te kiezen voor dit model, kies je voor het beste van twee werelden.

Dit komt doordat de ETNA AV360RVS dankzij zijn RVS frontlijst ook enorm stijlvol is. Net zoals we hebben gezien bij sommige andere modellen, heeft ook deze afzuigkap 3 snelheden. Je kunt de afzuiging dus nauwkeurig regelen. Vanwege het relatief compacte formaat en de wijze van wegwerking, is deze afzuigkap perfect voor een kleinere keuken. Bij het afzuigen van die kookdampen, vangen uitwasbare filters de vetdeeltjes op. Gelukkig gaat het hier echter om uitwasbare filters, want dan hoef je niet steeds nieuwe filters te kopen. Je haalt de filters namelijk gemakkelijk uit de afzuigkap wanneer je ze wil reinigen. Vervolgens reinig je ze, waarna ze weer klaar zijn voor gebruik. Door de filters op deze manier te blijven gebruiken, hoef je niet zo snel nieuwe filters te kopen. Hierdoor bespaar je kosten, terwijl je blijft genieten van de efficiënte werking van de afzuigkap. Er is bij dit model gezorgd voor LED-verlichting.

Eigenschappen van de ETNA AV360RVS:

 • Tijdens het koken kun je alles goed in de gaten houden, want er is bij deze afzuigkap gezorgd voor heldere LED-verlichting.
 • Net zoals bij sommige andere modellen, kun je ook bij deze afzuigkap de afvoercapaciteit zelf bepalen door te kiezen uit 1 van de 3 standen.
 • De filters van deze afzuigkap laten je geld besparen, omdat het gaat om uitwasbare filters, die je gemakkelijk kunt reinigen, waardoor je niet om de zoveel tijd nieuwe filters hoeft te kopen.
 • Dit model is geschikt voor zowel afvoer als recirculatie, maar het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de koolstoffilters, die de afzuigkap geschikt maken voor recirculatie, niet standaard worden meegeleverd.
 • Hoewel deze afzuigkap niet over een intensiefstand beschikt om snel grote hoeveelheden kookdampen af te voeren, kun je gerust gebruik maken van de maximale afzuigcapaciteit voor het verwijderen van grote hoeveelheden kookdampen.

Ook interessant: