Al een hele tijd Op Zoek naar de Beste Bladblazer 2018? Bekijk uit deze lijst van 7 de beste die jij nodig hebt!

beste bladblazer 2018

Met een bladblazer kan je snel bladeren in de tuin verzamelen zodat je tuin er opnieuw verzorgd uitziet. Wil je een bladblazer kopen, dan heb je keuze uit verschillende types. In dit artikel overlopen we de soorten bladblazers en we geven ook nog enekele aandachtspunten mee bij de aanschaf van dit handig tuingereedschap.

Beste bladblazer van 2018!

Wil je een bladblazer kopen, dan moet je eerst en vooral beslissen welke type bladblazer je precies wil. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke bladblazer op benzine, maar ook elektronische bladblazers of modellen met een accu behoren tot de mogelijkheden. In dit artikel vind je alles over de 7 beste bladblazers van 2018 en de voor- en nadelen.

GARDENA ErgoJet
Powerplus POWXQG5030
Bosch ALS 25
Bosch ALS 30
WOLF-Garten
Bosch ALB 18
Einhell GE-CL

1. GARDENA ErgoJet

De GARDENA ErgoJet is een krachtige oplossing voor het opruimen van je tuinafval. Met zijn krachtige vermogen van 3000 watt en blaassnelheid van 310 km per uur verwijder je snel en gemakkelijk plakkende, vochtige bladeren. Deze bladblazer heeft naast de blaasfunctie ook een zuig- en versnipperfunctie. Blaas alles op een hoopje en gebruik de zuigfunctie om het afval vervolgens op te zuigen.

Gardena ErgoJet b;adblazer

Opgezogen bladeren versnipper je met een ratio van 16:1, waardoor er meer in de opvangzak past. De Gardena ErgoJet heeft verder een goede gewichtsverdeling en is voorzien van een ergonomische handgreep, een extra handvat en een draagriem, wat zorgt voor comfort tijdens je klus.

Voordelen

 • Je verzamelt het tuinafval met de zuigfunctie in de opvangzak
 • Hij is voorzien van een extra handvat voor een goede grip
 • De draagriem zorgt voor een verhoogd comfort tijdens het werken

Nadelen

 • Je hebt altijd een verlengsnoer nodig

2. Powerplus POWXQG5030

De Powerplus POWXQG5030 is een 4-in-1 bladblazer en –zuiger, waarmee je snel bladeren kunt opruimen en verhakkelen. Hij heeft vier handige functies: blazen, zuigen, versnipperen en harken. Met een Powerplus POWXQG5030 haal je een compleet stuk tuingereedschap in huis. Deze 3000 watt elektrische bladblazer is namelijk voorzien van een aantal zeer fijne gemakken. Het gebruik ervan wijst zich vanzelf en de bediening is eenvoudig. Door de telescoop en de handgreep bovenop perfect in te stellen voor iedere lengte en houding. De traploze toereninsteller maakt het gemakkelijk om blad op een hoop te krijgen zonder dit steeds weg te blazen.

Powerplus POWXQG5030 bladblazer

Verder is ook de 45 liter opvangzak, waarin je de bladeren verzamelt, handig. Dankzij de hark functie op zijn telescopische buis, zodat je ook natte bladeren of wat hardnekkiger vuil te lijf gaat. Een tweede handgreep, een dubbel neuswiel en de elektronische snelheidsregeling, tot wel 300kilometer per uur, maken de Powerplus POWXQG5030 tot een geschikte hulp bij het opruimen van tuinafval.

Voordelen

 • De versnipperaar verkleint het volume van de bladeren tot wel 15 maal. Je kan dus tot 675 liter bladeren opzuigen, voordat je de opvangzak van 45 liter hoeft te ledigen
 • De transparante reinigingsklep stelt je in de gelegenheid het metalen hakselmes te controleren en te reinigen wanneer dat nodig is
 • De brede telescopische buis heeft een intrekbare bladhark. Daarmee kan je natte bladeren of hardnekkig vuil te lijf gaan
 • Het heeft verder twee robuuste wielen, waarmee je hem gemakkelijk voortbeweegt en hem niet hoeft op te tillen
 • Mocht je hem toch willen dragen, dan gaat dit vanzelf met de tweede handgreep

Nadelen

 • De bladblazer is voorzien van een kort netsnoer, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt.
 • Ze is vrij zwaar
 • Grote bladeren zijn moeilijk op te zuigen

3. Bosch ALS 25

De Bosch ALS 25 is een krachtige bladblazer, waarmee je bladeren wegblaast versnippert en opzuigt. Dankzij zijn ergonomische instelbare handgreep en opgevulde schouderriem is deze tuinoplossing allereerst goed handzaam. Afhankelijk van je klus schakel je tussen de blaas- en zuigfunctie. Het model heeft een regelbare blaassnelheid van tot wel 300 km per uur, waarmee je gemakkelijk klevende, vochtige bladeren verwijdert.

Bosch ALS 25 bladblazer

Schakel daarom naar de zuigfunctie om de bladeren vervolgens op te zuigen. De  Bosch ALS 25 maakt opgezogen bladeren 90% kleiner voordat deze in de opvangzak terechtkomen. Hierdoor past er meer in de zak, en kun je dus ook bij grote klussen langer doorwerken.

Voordelen

 • Blaast, zuigt en versnippert de bladeren
 • Heeft een ergonomische handgreep voor een fijnere grip
 • Volumereductie van 10:1 maakt het afval 90% kleiner voordat het in de opvangbak terechtkomt
 • Wordt geleverd met vochtabsorberende opvangzak met een inhoud van maar liefst 45 liter

Nadelen

 • Vanwege het korte snoer is een verlengkabel nodig voor het schoonmaken van grote oppervlakten
 • Dit model is niet voorzien van wielen, waardoor je bij het werken de buis voordurend van de grond moet houden

4. Bosch ALS 30

De Bosch ALS 30 bladblazer beschikt over een 3000 watt motor die een blaassnelheid tot wel 300 kilometer per uur toestaat. De bladblazer kan worden gebruikt als bladblazer zodat je de bladeren gemakkelijk kunt verwijderen uit je tuin. Dankzij de hakselfunctie worden de bladeren 10 keer kleiner gemaakt en opgevangen in de 45 liter opvangbak. Deze bladblazer is geschikt voor het bijeenblazen en vergaren van bladeren en tuinafval zoals gemaaid gras in huis en tuin.

Bosch ALS 30 bladblazer

Om te werken zonder moe te worden en zonder pijn in de schouder of armen heeft deze krachtige bladblazer een verstelbare greep en gestoffeerde schouderriem. Om gemakkelijk te vegen en vastgeplakte natte bladeren te verwijderen heeft die ook de verstelbare blazersnelheid tot 300 kilometer per uut.

Voordelen

 • Duurzaam
 • Krachtig
 • Gemakkelijk in gebruik

Nadelen

 • Je hebt altijd een verlengsnoer nodig

5. WOLF-Garten

Kies je voor de WOLF-Garten? Dan kies je voor een goede oplossing op het gebied van bladoverlast en tuinafval. Deze 2600 watt elektrische bladblazer blaast tot 270 kilomter per uur. Als je gebladerte vastgeplakt zit aan ondergrond, schraap je er even overheen met de hark aan het einde van de blaaspijp. Wil je niet alleen blazen, maar ook het afval opvangen? Dan doe je dat met de zuig- en versnipperingsfunctie. Hierbij wordt het afval versnipperd en opgevangen in de 50 liter opvangzak. Rolt de bladblazer met de neuswielen gewoon over de grond of draag hem met de draagriem. Jouw tuin ziet er met de WOLF-Garten voortaan snel weer spik en span uit.

WOLF-Garten bladblazer

De WOLF-Garten benzine bladblazer heeft verschillende voordelen zoals een hark om eenvoudig bladeren te verzamelen, ergonomische wielonderstuening en een handgreep met hendel om de blazer om te zetten in een zuiger.

Voordelen

 • Je verzamelt het tuinafval met de zuigfunctie in de 50 liter opvangzak
 • Je rolt de bladblazer met de neuswielen over de grond in plaats van dat je hem moet tillen
 • Met de hark aan het uiteinde van de pijp schraap je nat gebladerte los, zodat je ze daarna eenvoudig wegblaast of opzuigt.

Nadelen

 • Je hebt altijd een verlengsnoer nodig

6. Bosch ALB 18

Zoek je een compacte bladblazer waarmee je overal kunt werken? Dan is de Bosch ALB 18 jouw keuze! Deze lichtgewicht bladblazer weegt slechts 1,8 kilogram en maakt werken zonder snoer mogelijk. Het apparaat gebruikt een 18 volt accu die goed is voor 10 minuten ononderbroken werken.

Bosch ALB 18 bladblazer

Hoewel klein van formaat biedt dit model toch grootste prestaties. Met zijn blaassnelheid van 210 km per uut verwijder je snel en met gemak plakkende, natte bladeren. Verder ligt de Bosch ALB 18 fijn in de hand dankzij de softgrip. De blaasbuis is afneembaar, dit is handig wanneer je hem na gebruik opbergt.

Voordelen

 • Dankzij de accu heb je geen last van snoeren en meer bewegingsvrijheid
 • Is een lichtgewicht van 1,8 kg
 • Blaassnelheid van 210 km per uur voor snelle verwijdering van afval

Nadelen

 • De Bosch ALB 18 kan alleen blazen en dus zal je zelf nog de bladeren op moeten vegen

7. Einhell GE-CL

Ga je het tuinafval of de herfstbladeren wegblazen, dan heb je aan de Einhell GE-CL een goede bladblazer. Hij werkt namelijk op een 18 volt 1,5 ah Li-Ion accu, waardoor je draadloos te werk gaat. Daarnaast weegt hij slechts 1,73 kilogram en is het handvat voorzien van softgrip. Hierdoor houd je hem ook langere tijd achter elkaar probleemloos vast. Met een snelheid van 210 kilometer per uur blaas je gemakkelijk bladeren weg. Jouw tuin ziet er binnen de kortste keren weer bladvrij uit dankzij de GE-CL 18 Li KIT.

Einhell GE-CL bladblazer

Deze bladblazer is een krachtige en betrouwbare machine die je helpt bij het schoonhouden van de tuin, het terras en de oprit. Blaast moeiteloos bladeren, kleine takjes en andere tuinafval van stenen, het gazon of grind. Dankzij het lage gewicht van deze machine is de accubladblazer gemakkelijk te gebruiken.

Voordelen

 • Dankzij de werking op accu zit je niet vast aan verlengsnoeren
 • Met een gewicht van 1,73 kilometer is de bladblazer prettig te hanteren

Nadelen

 • Je hebt geen mogelijkheid tot het opzuigen van het tuinafval

 

Ook interessant: