Vind hier de beste braadpan van 2022 door de top 10 met elkaar te vergelijken!

Beste braadpan

Zo lang we nog bij onze ouders in huis wonen, hoeven we (meestal) niet zelf te koken.

Beste braadpan van 2022

Afbeelding
Product
BK Fortalit Braadpan - Ø 28 cm / 4L - Emaille
#1 Beoordeeld
De BK Fortalit Braadpan is een echte klassieker op het gebied van bakken en braden die je van generatie… Meer
MOA Gietijzeren Braadpan 29 cm - Ovaal - met Deksel - ook voor Inductie - Zwart - C29B
De MOA Gietijzeren Braadpan C29B heeft een diameter van 29 cm, is zwart van kleur en heeft een inhoud… Meer
Qulinart | Honinggraat gietijzeren braadpan | Voor alle vuren | Antiaanbaklaag | Extra licht | Energiebesparend | Ø 20 cm
De pan die het allemaal heeft! Uniek en essentieel voor een gezonde en duurzame keuken. Qulinart by Brandt,… Meer
Le Creuset Signature Braadpan - 4,2 l - 24 cm - Kersenrood
Deze Klassieke braad-/stoofpan van Le Creuset is onmisbaar in iedere keuken. Met de gietijzeren pannen… Meer
GreenPan Featherweights Inductie Braadpan - Ø22 cm - Keramisch
De GreenPan Featherweights Keramische Braadpan - Ø 22 cm – Inductie is 50% lichter dan gietijzeren potten… Meer
MOA Gietijzeren Braadpan 30 cm - Rond - ook voor Inductie - Zwart - C30B
Met de MOA gietijzeren braadpan C30B maak je de meest heerlijke en uiteenlopende gerechten. Hij is geschikt… Meer
Tefal Trattoria Braadpan - Ø24 cm - Inclusief Deksel
De Tefal Trattoria Braadpan - Ø24 cm is speciaal ontworpen om zoveel mogelijk smaak toe te voegen aan… Meer
MOA Gietijzeren Braadpan 26 cm - Rond - met Deksel - ook voor Inductie - Zwart - C26B
De MOA Gietijzeren Braadpan C26B heeft een diameter van 26 cm, is zwart van kleur en heeft een inhoud… Meer
Braadpan - 20cm - Emaille - Zwart
Klassieke braadpan, zoals grootmoeder die ook gebruikte. Van geëmailleerd staal.Om braadvlees, suddervlees… Meer
Sola Braadpan - Gietijzer - Rood - Met deksel - Ø20 cm
Deze gietijzeren braadpan is verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Een diameter van 20, 24 of 28 cm.… Meer
Product
#1 Beoordeeld

De BK Fortalit Braadpan is een echte klassieker op het gebied van bakken en braden die je van generatie…Meer

De MOA Gietijzeren Braadpan C29B heeft een diameter van 29 cm, is zwart van kleur en heeft een inhoud…Meer

De pan die het allemaal heeft! Uniek en essentieel voor een gezonde en duurzame keuken. Qulinart by Brandt,…Meer

Deze Klassieke braad-/stoofpan van Le Creuset is onmisbaar in iedere keuken. Met de gietijzeren pannen…Meer

De GreenPan Featherweights Keramische Braadpan - Ø 22 cm – Inductie is 50% lichter dan gietijzeren potten…Meer

Met de MOA gietijzeren braadpan C30B maak je de meest heerlijke en uiteenlopende gerechten. Hij is geschikt…Meer

De Tefal Trattoria Braadpan - Ø24 cm is speciaal ontworpen om zoveel mogelijk smaak toe te voegen aan…Meer

De MOA Gietijzeren Braadpan C26B heeft een diameter van 26 cm, is zwart van kleur en heeft een inhoud…Meer

Klassieke braadpan, zoals grootmoeder die ook gebruikte. Van geëmailleerd staal.Om braadvlees, suddervlees…Meer

Deze gietijzeren braadpan is verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Een diameter van 20, 24 of 28 cm.…Meer

Als je op zoek gaat naar de beste braadpan, kun je niet zomaar een model selecteren. Wij kunnen ook niet voor je bepalen welk model bij je past. Iedereen heeft namelijk andere behoeften. Daarom is het belangrijk om na te gaan wat je precies in de pan wil bereiden en aan de hand daarvan te kiezen voor de ideale braadpan voor jouw behoeften. Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige braadpannen in de oven gebruikt kunnen worden en andere niet. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, hebben we een top 10 lijst voor je samengesteld. Elk van deze modellen is van topkwaliteit. Ongeacht voor welk model je dus kiest, je kiest voor een top variant. Om de verschillende pannen optimaal met elkaar te kunnen vergelijken, recenseren we elke braadpan afzonderlijk en vermelden we de eigenschappen. Zo maak je een goed geïnformeerde keuze wanneer je jouw beste braadpan uitkiest.
Echter, zodra we zelfstandig of met ons eigen gezin wonen, is koken een belangrijk onderdeel van het huishouden. Je moet er namelijk voor zorgen dat je dagelijks te eten hebt. Als je samenwoont, dan zorg je er ook voor dat je partner en kind(eren) kunnen eten. Voor het koken zijn er verschillende tools. Eén daarvan is een braadpan. Zo’n pan is het ultieme hulpmiddel voor wanneer je een stoofpotje wil bereiden. Hoe herken je een braadpan? Een dergelijke pan heeft een zware, dikke bodem. Hierdoor gaart het eten langzaam. Je kunt in een braadpan dus heerlijk stoofvlees of hachee klaarmaken. Over het algemeen zijn braadpannen gemaakt van gietijzer en gaan ze lang mee. Zoek je daarom naar de beste braadpan van 2022? Vergelijk dan de top 10 en vind jouw beste braadpan hier!

1. BK Bourgogne Stoofpan – Ø24 cm – Sunny Yellow

Zoek je naar de beste braadpan voor jouw behoeften? Dan is het handig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zo kom je er gemakkelijk achter welke variant beschikt over de eigenschappen waar jij naar op zoek bent. Het kan soms namelijk voorkomen dat je kiest voor een ander type pan, maar dat dat model ook gebruikt kan worden als braadpan. Lees daarom recensies over de verschillende modellen om een goed geïnformeerde keuze te maken. Wil je je eten net als een echte Bourgondiër bereiden? Dan kennen wij de perfecte braadpan voor jou. We verwijzen hier naar de BK Bourgogne Stoofpan – Ø24 cm – Sunny Yellow. Hoewel dit model een stoofpan is, doet hij ook dienst als een braadpan. BK Bourgogne Stoofpan - Ø24 cm - Sunny Yellow Hij is namelijk een gietijzeren variant waar je van grote stoofpotten tot delicate gerechten in kunt bereiden. Bovendien mag hij gezien worden, want hij heeft een prachtige gele kleur.

Een aantrekkelijke eigenschap van de BK Bourgogne Stoofpan – Ø24 cm – Sunny Yellow is dat hij niet alleen prachtig staat op het fornuis en op tafel, maar dat je hem ook nog eens kunt gebruiken op alle warmtebronnen. Als je kijkt naar het ontwerp van deze braadpan, dan zie je dat hij een traditionele gietijzeren braadpan is met een wit geëmailleerde gladde binnenkant. Er is zelfs gezorgd voor druipringen in zijn deksel, waardoor het kookvocht gelijkmatig wordt verdeeld. Dankzij deze eigenschap voorkom je dat je gerecht, dat je in de pan bereidt, droog wordt. Denk daarom bijvoorbeeld aan de sappige steak die je erin kunt bereiden. Aan alle eigenschappen van deze pan kun je zien dat hij een zeer functioneel model is. Daarnaast geniet je er lang van, want hij heeft een duurzaam ontwerp. Bereid dus de allerlekkerste gerechten in deze braadpan die ook gebruikt kan worden als stoofpan.

Eigenschappen van de BK Bourgogne Stoofpan – Ø24 cm – Sunny Yellow:

 • Doordat gietijzer lang de warmte vasthoudt, kun je je gerecht lekker lang laten sudderen.
 • Er wordt in deze pan gezorgd voor een snelle en gelijkmatige opwarming over de hele pan.
 • Deze pan is een traditionele gietijzeren braadpan met een wit geëmailleerde gladde binnenkant.
 • Je kunt deze braadpan, die gemaakt is van ambachtelijk gietijzer, gemakkelijk reinigen in de vaatwasmachine.
 • Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder ook inductie en is zelfs ovenbestendig tot wel 230 graden Celsius.
 • Vanwege het mooie en opvallende ontwerp staat deze eye-catcher niet alleen mooi op het fornuis, maar ook op de eettafel.
 • Dankzij de druipringen in het deksel, wordt het kookvocht gelijkmatig verdeeld, waardoor je voorkomt dat je gerecht droog wordt, dus je kunt genieten van lekker sappige maaltijden.
 • Op hoog vuur is deze pan goed te gebruiken om vlees aan te braden, maar je kunt in deze pan ook vlees stoven door de braadpan lang op een lage stand van de kookplaat te laten staan of door hem in de oven te plaatsen.
 • Hoewel dit model vaatwasmachinebestendig is, is het toch beter om hem, vanwege zijn gewicht, met de hand af te wassen, aangezien dat beter is voor je vaatwasmachine én je daarmee de levensduur van je braadpan verlengt.

2. Le Creuset Signature Braadpan – 6,7 l – 28 cm – Kersenrood

In de vorige recensie hebben we je laten zien dat een pan die bestemd is voor het bereiden van gerechten op een bepaalde manier ook gebruikt kan worden voor een compleet ander bereidingstype. Je kunt dus gerust kiezen voor een stoofpan en hem gebruiken als een braadpan. Hierbij hoef je slechts rekening te houden met de manier waarop de pan is vervaardigd. Zo is het belangrijk dat een pan die je gebruikt om te braden of waar je stoofpotjes in klaarmaakt, beschikt over een dikke bodem. Vind jij dat een braadpan die ook gebruikt kan worden als stoofpan de beste braadpan voor jou is? Dan kun je kiezen voor de Le Creuset Signature Le Creuset Signature Braadpan - 6,7 l - 28 cm - Kersenrood Braadpan – 6,7 l – 28 cm – Kersenrood. Deze pan is een aanrader, omdat hij een combinatie is van een klassieke braad- en stoofpan. Daarom mag hij in geen enkele keuken ontbreken.

Of je er nou eten in hebt en hem daarom op het fornuis laat staan of zelfs wanneer je hem gewoon op tafel zet, in alle gevallen zien de Le Creuset Signature Braadpan – 6,7 l – 28 cm – Kersenrood er prachtig uit. Dit heeft hij onder andere te danken aan zijn prachtige, opvallende rode kleur. De pan wordt dus automatisch een blikvanger in huis. Wist je dat de pannen van dit merk op traditionele wijze worden vervaardigd? Het nut hiervan is dat de pannen zeer gebruiksvriendelijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de braadpan kunt gebruiken op elke warmtebron, inclusief een inductievuur. Wanneer je bezig bent eten te bereiden in deze pan, dan wordt de warmte die vrijkomt in de braadpan gelijkmatig verdeeld over het gerecht. Hierdoor blijven de voedingsstoffen goed bewaard en is een optimale smaak van je gerecht gegarandeerd.

Eigenschappen van de Le Creuset Signature Braadpan – 6,7 l – 28 cm – Kersenrood:

 • Aangezien deze braadpan is geëmailleerd, kun je hem gemakkelijk reinigen.
 • Zijn handvatten zijn zodanig ontworpen dat je kunt rekenen op een goede grip.
 • Deze gebruiksvriendelijke braad- en stoofpan kun je gebruiken op elke warmtebron, inclusief inductie.
 • Er is bij deze braadpan gezorgd voor een RVS knop op het deksel, dat ervoor zorgt dat je de pan ook in de oven kunt gebruiken.
 • Dankzij het mooie, stijlvolle en opvallende rode design, mag deze pan zeker gezien worden, of hij nou op het aanrecht staat, op de keukentafel of zelfs in de keukenkast.
 • Wanneer er warmte vrijkomt in de pan, wordt deze warmte gelijkmatig verdeeld over het gerecht wat als gevolg heeft dat de voedingsstoffen goed bewaard blijven en je kunt rekenen op een optimale smaak van je gerecht.

3. Tefal Pro Inox Braadpan – Ø 20 cm

We hebben je reeds verteld over 2 van de 5 super braadpannen van het jaar. Daarbij heb je gezien dat het in beide gevallen ging om een stoofpan die ook gebruikt kon worden als een braadpan of omgekeerd. Er zijn echter ook andere pannen die dienst kunnen doen als een braadpan. Hierbij is het handig om na te gaan wat voor gerechten je precies wil bereiden in je pan. Als je voornamelijk stoofgerechten wil bereiden, dan is het handig om voor een stoof- en braadpan te kiezen. Ben je meer het type dat gerechten bakt, dan is een koekenpan wellicht handiger. Is daarom jouw beste braadpan een koekenpan die ook gebruikt kan worden voor het braden van gerechten? Tefal Pro Inox Braadpan - Ø 20 cm Dan is de Tefal Pro Inox Braadpan – Ø 20 cm wellicht de beste braadpan voor jou. Deze pan is in principe een koekenpan, maar kan ook gebruikt worden voor het braden.

Er is een reden waarom de Tefal Pro Inox Braadpan – Ø 20 cm gebruikt kan worden voor het bereiden van verschillende gerechtensoorten. De fabrikant heeft namelijk rekening gehouden met gastronomische amateurs die op zoek zijn naar de perfecte culinaire resultaten. Daarom is er gezorgd voor de techno-domes technologie, die verzekert dat je het voedsel uit de pan gemakkelijk kunt verwijderen én perfect kunt braden. Het verwijderen van voedsel is namelijk wat lastiger als hij wordt bereid in een pan met een vlakke roestvrijstalen basis. Daarom is dit model gemaakt van 18/10 roestvrij staal van topkwaliteit. Aan de binnenkant van de pan is er een bepaald patroon. Dit patroon zorgt voor een zacht contact en voorkomt dat voedsel in de pan blijft kleven. Je kunt deze pan gebruiken op alle kookplaten, inclusief inductie kookplaten. Ook kun je de pan veilig in de oven gebruiken tot 175 graden Celsius.

Eigenschappen van de Tefal Pro Inox Braadpan – Ø 20 cm:

 • Deze koeken- en braadpan is geschikt voor alle kookplaten, waaronder ook inductie kookplaten.
 • Indien gewenst kun je de braadpan veilig in de oven gebruiken, zo lang je de oven instelt op een maximale temperatuur van 175 graden Celsius.
 • Zijn soft-touch geklonken siliconen handgreep zorgt voor een verhoogde mate van gebruiksgemak en een langere levensduur van de braadpan zelf.
 • Dit model heeft weliswaar geen enorm grote inhoud, want hij heeft een volume van slechts 0,8 liter, maar je kunt er toch allerlei verschillende gerechten in bereiden.
 • Hij is speciaal ontworpen voor het dichtschroeien van vlees en daarom heeft hij een geruwde binnenkant, waardoor het vlees gemakkelijk uit de pan verwijderd kan worden na het bakken.
 • Hoewel deze pan niet beschikt over een antiaanbaklaag, mis je deze laag ook niet, want aan de binnenkant van de pan is er gezorgd voor een bepaald patroon, dat zorgt voor een zacht contact en dat voorkomt dat er voedsel in de pan blijft kleven.
 • Er is gezorgd voor een volledig roestvrijstalen geruwde binnenkant voor het perfect braden.

4. Kustaa Gietijzeren Braadpan 26 cm – Rond – Zwart – 5,3 liter – GBZ26

Over het algemeen, wanneer je op zoek gaat naar een braadpan, zal je een pan vinden die oorspronkelijk niet is vervaardigd als een braadpan, maar die ook als braadpan gebruikt kan worden. Je zal voornamelijk modellen tegenkomen die een combinatie zijn van een stoof- en braadpan. Over dergelijke modellen hebben we je reeds verteld in de eerste 2 recensies. Klinkt een stoof- en braadpan nog steeds ideaal, maar wil je geen opvallende pan in huis halen? Moet jouw beste braadpan bovendien een inhoud hebben van 5,3 liter? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Kustaa Gietijzeren Braadpan 26 cm – Rond – Zwart – 5,3 liter – GBZ26. Kustaa Gietijzeren Braadpan 26 cm - Rond - Zwart - 5,3 liter - GBZ26 Wij vinden dat deze pan de beste braadpan voor jou is, omdat hij met zijn zwarte kleur niet zo snel opvalt. Hij heeft echter toch een mooi design, waardoor hij gezien mag worden in je keuken.

Deze pan met een inhoud van 5,3 liter is onmisbaar in je keuken, omdat hij gebruikt kan worden om etenswaren op verschillende manieren te bereiden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de Kustaa Gietijzeren Braadpan 26 cm – Rond – Zwart – 5,3 liter – GBZ26 kunt gebruiken om stoofschotels te bereiden, maar je kunt er ook op allerlei andere manieren in koken. Net zoals ook het geval is bij de andere pannen in dit artikel, is ook deze pan van gietijzer gemaakt. Hierdoor wordt de warmte in de pan gelijkmatig verdeeld, waardoor je gerecht perfect gaar wordt. De pan beschikt daarnaast over een dik, zwaar deksel, dat zorgt voor een perfecte afdichting. Houd dus gemakkelijk het natuurlijke vocht van je ingrediënten in je eten tijdens de bereiden. Doordat deze braadpan beschikt over een deksel met een RVS knop, kun je de pan ook in de oven gebruiken.

Eigenschappen van de Kustaa Gietijzeren Braadpan 26 cm – Rond – Zwart – 5,3 liter – GBZ26:

 • Warmte in deze pan wordt gelijkmatig verdeeld.
 • Er is gezorgd voor een dik, zwaar deksel dat zorgt voor een perfecte afdichting.
 • Aangezien zijn deksel beschikt over een RVS knop, kun je de pan ook in de oven gebruiken.
 • Hij heeft een inhoud van 5,3 liter dus je kunt er in 1 keer een grote hoeveelheid eten in bereiden.
 • Deze gietijzeren braadpan heeft een onopvallend zwart design, dat toch elegantie en stijl uitstraalt.
 • In deze pan kun je onder andere stoofschotels bereiden, maar je hebt nog vele andere mogelijkheden op het gebied van koken.

5. Royalty Line Marble Coating Wide braadpan met glazen afdekplaat zwart

Als je de andere braadpannen met elkaar vergelijkt, dan zie je dat ze 1 ding gemeen hebben: ze hebben een gietijzeren bodem. Dit betekent echter niet dat je geen braadpan kunt vinden met een ander type bodem. Wat dacht je bijvoorbeeld van een keramische pan? Is een dergelijke pan met een keramische laag de beste braadpan voor jou? Dan kies je voor de Royalty Line Marble Coating Wide braadpan met glazen afdekplaat zwart. Wij vinden dat deze pan een aanrader is, omdat hij je de mogelijkheid heeft om lekker te bakken en braden. De pan is tevens de beste braadpan voor jou, omdat hij beschikt over een harde keramische laag. Royalty Line Marble Coating Wide braadpan met glazen afdekplaat zwart Hierdoor kun je in de pan gemakkelijk bakken zonder dat je olie of boter hoeft te gebruiken. Het resultaat is dus dat je gezonde, lekkere en toch magere maaltijden kunt bereiden.

In de Royalty Line Marble Coating Wide braadpan met glazen afdekplaat zwart heb je zelfs de mogelijkheid om een ei te bakken zonder dat je olie of boter gebruikt. Maak je geen zorgen, want het ei plakt niet aan de keramische laag. Je kunt dus optimaal genieten van heerlijke spiegeleieren of geklutste eieren zonder dat je je schuldig voelt, omdat je ongezonde vetten van olie of boter in je systeem hebt gekregen. Het eten dat je in deze pan bereidt brandt ook niet gemakkelijk aan, want de pan wordt gelijkmatig heet. Nadat je je maaltijd hebt klaargemaakt, is het tijd geworden om je pan(nen) te reinigen. Gelukkig is dat geen probleem bij deze braadpan. Het eten plakt namelijk niet aan de pan, dus je hebt slechts een vochtige doek nodig om de pan weer schoon te vegen. Ook als er een vlek blijft zitten, krijg je deze er gemakkelijk uit.

Eigenschappen van de Royalty Line Marble Coating Wide braadpan met glazen afdekplaat zwart:

 • In deze pan kun je gerechten zowel bakken als braden.
 • Gerechten branden in deze pan niet gemakkelijk aan, want de pan wordt gelijkmatig heet.
 • Houd er rekening mee dat je voor een langere levensduur van het product het liefst de pan met de hand kunt wassen.
 • Dit model kan gebruikt worden om gerechten te bereiden op verschillende warmtebronnen, namelijk elektrische, gas, halogeen, inductie en ook keramisch.
 • Je kunt in deze pan gemakkelijk lekkernijen bakken zonder dat je olie of boter nodig hebt, waardoor je gezonde, lekkere en toch nog magere maaltijden kunt bereiden.
 • Op het gebied van het gebruikte materiaal verschilt deze pan van de andere modellen in de lijst, want de pan heeft in plaats van een gietijzeren bodem een harde keramische laag.
 • Hoewel deze braadpan aan de kleine kant is met een volume van 1 liter, mag hij toch niet onderschat worden, want je hebt verschillende mogelijkheden wanneer je gerechten in de pan bereidt.
 • Als je gebruik maakt van deze pan, dan is het belangrijk om hem niet te gebruiken bij extreem hoge temperaturen, het gebruik van harde sponsen en metalen zoals vorken en messen op de binnenste coating te vermijden en de handvatten weg te houden van directe warmte.
 • Het schoonmaken van deze pan is een fluitje van een cent, want het eten plakt niet aan de pan, dus je kunt de pan gewoon met een vochtige doek weer schoonvegen en als er toch een vlek blijft zitten, dan hoef je de pan slechts onder de kraan te houden en vervolgens kun je hem schoonvegen.

Ook interessant: