Beste dect telefoon
Home » Op zoek naar de beste DECT telefoon van 2019? Vergelijk dan de top 5!

Op zoek naar de beste DECT telefoon van 2019? Vergelijk dan de top 5!

We leven in een mobile tijdperk. Echter, een groot deel van onze huishoudens heeft nog steeds een vaste telefoon in huis. Daar is niets mis mee. Het is wel leuk om te weten dat sommige personen nog steeds gebruik maken van bedrade telefoons, terwijl andere personen kiezen voor draadloze telefoons. Deze draadloze huistelefoons worden ook wel DECT telefoons genoemd. De afkorting DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Als je op zoek gaat naar de beste DECT telefoon voor jouw behoeften, dan houd je rekening met de wensen en behoeften die je vervuld wil hebben. Zo willen sommige personen bijvoorbeeld meerdere handsets hebben of anderen willen dat hun DECT telefoon een antwoordapparaat heeft. Er zijn zelfs toestellen met extra grote toetsen, die het gebruik van het toestel vereenvoudigen voor oudere mensen. Door middel van dit artikel helpen wij je om de beste DECT telefoon voor jouw behoeften te vinden.

Beste DECT telefoon van 2019

We hebben je reeds verteld dat we je door middel van dit artikel zullen helpen om de beste DECT telefoon voor jouw behoeften te vinden. Wat is hierbij onze werkwijze? We hebben de prestaties van een groot aantal DECT telefoons met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we ook rekening gehouden met wat gebruikers zoals jij en ik van de verschillende toestellen vinden. Aan de hand van deze informatie hebben we een top 5 lijst samengesteld. We begrijpen dat je moeilijk een keus kunt maken als je alleen de naam van een toestel doorkrijgt. Daarom recenseren we ook elk van de top telefoons. Na elke recensie vermelden we welke eigenschappen gepaard gaan met de DECT telefoons. Je kunt dus gemakkelijk de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Aan de hand van deze vergelijking kun je zelf concluderen welk model de beste DECT telefoon voor jouw behoeften is.

1. Gigaset A220 – Duo

Als je zoekt naar de beste DECT telefoon voor jouw behoeften, dan is het handig om eerst na te gaan hoeveel handsets je het liefst wil hebben. Er worden namelijk DECT telefoons geleverd met 1 handset, maar je kunt ook kiezen voor modellen met bijvoorbeeld 4 handsets. Klinkt een variant met 2 handsets ideaal? Dan is de Gigaset A220 – Duo wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Dit apparaat wordt namelijk geleverd met 2 handsets. Zo kun je gemakkelijk 1 handset in de woonkamer zetten en de andere in je slaapkamer. Je bent dan altijd in de buurt van een handset. Met dit apparaat kun je bovendien eenvoudig en plezierig telefoneren. Dit heeft het toestel mede te danken aan zijn gebruiksvriendelijke toetsen. Deze toetsen hebben een Gigaset A220duidelijk en gevoelig drukpunt, waardoor het invoeren van telefoonnummers een plezier is. Het verlichte, grafische display kun je tevens eenvoudig aflezen en gebruiken.

Het kan weleens voorkomen dat je dringend moet telefoneren, maar je tegelijkertijd bezig bent iets anders te doen. In dat geval is het handig als je je handen tijdens het gesprek vrij kunt houden. Deze mogelijkheid heb je wanneer je de Gigaset A220 – Duo in huis hebt. Je kunt namelijk gemakkelijk drukken op de verlichte handsfree-toets voor meer bewegingsvrijheid. Zelfs als je een lang gesprek wil voeren, hoef je je geen zorgen te maken dat de batterij leegloopt. Het toestel heeft namelijk een lange gesprekstijd van 18 uur en een lange standby-tijd van 200 uur. Zo is de telefoon altijd gereed voor gebruik. Telefoneren met deze telefoon is super efficiënt. Je kunt namelijk je belangrijke gegevens in het toestel opslaan. In het telefoonboek van het toestel sla je tot maar liefst 80 contactpersonen op. Bovendien worden er in de oproeplijst tot 35 ingekomen en gemiste oproepen opgeslagen.

Eigenschappen van de Gigaset A220 – Duo:

 • Je kunt met Conference Call meerdere contactpersonen in 1 gesprek koppelen.
 • Dankzij het gevoelige drukpunt zijn de toetsen van dit toestel gebruiksvriendelijk.
 • Tot 80 contactpersonen kunnen opgeslagen worden in het telefoonboek van deze DECT telefoon.
 • Bij dit toestel is er gezorgd voor een zuinige netadapter, die minder elektriciteit verbruikt, wat zowel beter is voor je portemonnee als het milieu.
 • Doordat er in de oproeplijst van dit toestel tot 35 ingekomen en gemiste oproepen worden opgeslagen, kun je deze nummers snel en moeiteloos terugbellen.
 • Het toestel vermindert variabel het DECT-signaal tussen de handset en het basisstation wanneer het toestel dichter bij het basisstation staat en de ECO Modus Plus schakelt het DECT-signaal uit wanneer de telefoon zich in de standby-stand bevindt.

2. Profoon PDX-300

Zoek je naar de beste DECT telefoon voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan waar een dergelijke telefoon aan moet voldoen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je geen behoefte hebt aan een DECT telefoon met meerdere toestellen. Wat je echter wel belangrijk vindt is dat het toestel meer gemak brengt in je dagelijks leven. Als een dergelijk model ideaal klinkt, dan raden wij de Profoon PDX-300 aan. Dit model is wellicht de beste DECT telefoon voor jou, omdat hij zorgt voor meer gemak in het dagelijks leven. Bij het ontwerpen van het toestel heeft de fabrikant namelijk met alles rekening gehouden. Je maakt onder andere gebruik van het ingebouwde telefoonboek, zodat je geen telefoonnummers hoeft te onthouden. Profoon PDX-300In het telefoonboek is er ruimte voor maar liefst 50 contacten. Je kunt bovendien gemakkelijk en snel bladeren door het telefoonboek, dus je vindt nummers snel terug.

Wil je iemand graag terugbellen? Dan hoef je niet eerst naar het telefoonboek te gaan. De DECT telefoon beschikt namelijk over een terugbelfunctie, die van toepassing is op de laatste 5 nummers waar je contact mee had. Je kunt de terugbelfunctie van de Profoon PDX-300 met een druk op de knop bedienen. Een aantrekkelijke functie van deze telefoon is dat je VIP-beltonen kunt instellen. Op die manier hoor je al aan de beltoon wie er aan de lijn is. Hoewel er is gezorgd voor handige functies, heeft de fabrikant ook rekening gehouden met een kraakheldere geluidskwaliteit en een beveiligde verbinding. Er worden namelijk ook allerlei signalen verzonden en ontvangen in de huizen of bedrijven om je heen. Deze signalen komen door bijvoorbeeld mobiele telefoons babyfoons en zelfs wifi. Gelukkig hebben de signalen geen invloed op je DECT telefoon, dus je kunt je gesprekspartner duidelijk verstaan en je verbinding is storingsvrij.

Eigenschappen van de Profoon PDX-300:

 • Het gespreks- en beltoonvolume kun je zelf naar wens instellen.
 • Hoewel dit model komt met slechts 1 handset, is hij uitbreidbaar tot wel 5 telefoons.
 • Je hebt keuze uit verschillende beltonen, waaronder VIP beltonen, dus je weet precies wie je belt.
 • Desgewenst kun je met dit toestel personen doorverbinden of zelfs conferentiegesprekken voeren.
 • Bij dit toestel is er gezorgd voor een duidelijk verlicht display, waardoor je ook in het donker gemakkelijk iemand kunt bellen.
 • Hij heeft een lange stand-by tijd tot 100 uur en een gesprekstijd tot 10 uur, dus de telefoon valt niet zomaar middenin een gesprek uit.
 • In het telefoonboek van deze DECT telefoon is er ruimte voor 50 nummers, dus je hoeft voortaan geen telefoonnummers meer te onthouden.

3. AEG Voxtel D575

Wat vond je van de vorige telefoon die we hebben gerecenseerd? Vond je dat dat toestel bijna voldeed aan je vereisten, maar was hij nog net niet het ideale model voor jou? Dat kan wellicht komen doordat je in dat toestel slechts 50 telefoonnummers kon opslaan. Als je echter iemand bent die meer personen kent en daarom ook meer telefoonnummers wil opslaan, dan is het handig om voor een ander gebruiksvriendelijk model te kiezen. Is daarom de beste DECT telefoon voor jou een gebruiksvriendelijk model met een groot telefoonboek? Dan kies je voor de AEG Voxtel D575. Dit model is enorm gebruiksvriendelijk en ook ideaal als huistelefoon. Hij beschikt namelijk over een 1,8 inch beeldscherm met achtergrondverlichting en handige functies zoals handsfree bellen, AEG Voxtel D575nummerherhaling en nummerherkenning. Je kunt met dit toestel bovendien tot 17 uur aan gesprekken voeren. Door zijn laag batterijgebruik staat hij zelfs tot 200 uur stand-by.

We vinden tevens dat de AEG Voxtel D575 de beste DECT telefoon voor jou is, omdat hij ervoor zorgt dat je altijd verschillende contactgegevens bij de hand hebt. Je kunt in dit toestel immers tot wel 200 contactpersonen opslaan. Dit houdt in dat je in no-time kunt bellen naar het telefoonnummer van de juiste persoon. Ben je gedurende enkele uren niet thuis en mis je daarom enkele oproepen? Dat is geen probleem. Je kunt namelijk iedereen die je heeft gebeld terugbellen. De telefoon geeft je de optie om tot maximaal 50 gemiste oproepen terug te kijken. Zo zie je altijd wie er gebeld heeft. Mis je toch een belangrijke oproep? Dan kan de beller een bericht voor je achterlaten door in te spreken op het antwoordapparaat. Je ziet dan precies wat de reden van het telefoontje was. Bij dit toestel zie je ook het nummer dat je belt.

Eigenschappen van de AEG Voxtel D575:

 • Hij beschikt over caller ID dus je weet precies wie er belt.
 • Op de handset is er een handsfree functie, waardoor je gemakkelijk kunt multi-tasken tijdens het bellen.
 • Mocht je het toestel laten in de stand-by stand dan kan hij 200 uur meegaan voordat je hem weer moet opladen.
 • Dit toestel heeft een redelijk groot scherm, waardoor je gemakkelijk kunt zien wat er op het scherm is geschreven.
 • Het toetsenbord beschikt over achtergrondverlichting, dus je kunt gemakkelijk bellen, zelfs wanneer het donker is.
 • Bij deze DECT telefoon heeft de fabrikant gezorgd voor een digitaal antwoordapparaat met een opnametijd van 30 minuten.
 • Er wordt een lijst van maximaal 50 ontvangen oproepen weergegeven zodat je desgewenst de bellers gemakkelijk terug kunt bellen.
 • Tijdens het telefoneren hoef je je geen zorgen te maken dat het toestel onverwachts uitvalt, want de batterij heeft een gespreksduur van maximaal 17 uur.
 • Je hebt de mogelijkheid om in dit toestel tot wel 200 namen en telefoonnummers op te slaan, waardoor je geen telefoonnummers meer hoeft te onthouden.

4. Motorola T301

Als je kijkt naar de verschillende DECT telefoons, dan zie je al gauw dat veel personen kiezen voor de varianten met slechts 1 handset. In het hedendaagse digitale tijdperk belt men meestal naar je mobiele telefoon. Hierdoor heb je in huis niet meer dan 1 handset nodig. Je wordt namelijk niet vaak gebeld op de vaste telefoonlijn. Heb je slechts behoefte aan 1 handset, maar ben je iemand die tijdens het telefoneren graag wandelt in en rondom het huis? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een telefoon met een groot bereik. Klinkt een dergelijk model als de beste DECT telefoon voor jou? Dan kun je kiezen voor de Motorola T301. Wij vinden dat dit toestel de beste Motorola T301DECT telefoon voor jou is. Hij komt namelijk met slechts 1 handset, maar heeft een enorm groot bereik. Dankzij het grote bereik kun je overal in huis gesprekken voeren.

Ben je benieuwd hoe groot het bereik precies is? De Motorola T301 heeft binnenshuis een bereik van maar liefst 50 meter. Zelfs als je een grote woning hebt, kun je dus gemakkelijk telefoneren. Neem je de telefoon mee buiten je huis? Dan is het bereik zelfs groter. Het toestel heeft namelijk een bereik van 300 meter buitenshuis. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je de verbinding verliest. Hoewel sommige personen geen behoefte hebben aan meerdere handsets, kan het dat jij juist wel meer telefoons in huis wil hebben. Denk er bijvoorbeeld aan dat je samen woont met meerdere personen, die elk hun eigen kamer hebben. Dan kun je in elke kamer een handset zetten. Je kunt bij dit toestel namelijk tot 3 handsets toevoegen via het basisstation. Moet je een gesprek voeren terwijl je ergens mee bezig bent? Bel dan gemakkelijk met de handsfree-modus via de luidspreker.

Eigenschappen van de Motorola T301:

 • Indien nodig kun je het aantal handsets uitbreiden tot maximaal 3 handsets.
 • In het telefoonboek kun je maximaal 50 namen en telefoonnummers opslaan.
 • Wisselgesprekken zijn mogelijk, maar je kunt ook gebruik maken van de intercom.
 • Er is bij dit toestel gezorgd voor naam- en nummerweergave en een helder beeldscherm.
 • Tijdens het gesprek heb je met de handsfree-functie je handen vrij om andere dingen te doen.
 • Houd er rekening mee dat er bij dit toestel niet is gezorgd voor een geïntegreerd antwoordapparaat.
 • Dit toestel heeft een enorm groot bereik van 50 meter binnenshuis en 300 meter buitenshuis dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat je de verbinding verliest.
 • Hij heeft een laag batterijverbruik, wat te zien is aan het feit dat je 12 uur achtereen aan de telefoon kunt praten en hij in stand-by pas na 250 uur weer opgeladen hoeft te worden.

5. Gigaset A670A

Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over DECT telefoons met slechts 1 handset, maar we hebben je ook verteld over een variant met 2 handsets. Je hebt daarnaast gezien dat sommige modellen uitgebreid kunnen worden, waardoor je in alle kamers van je huis beschikt over een telefoon. Vind je echter dat je de telefoon niet wil uitbreiden en heeft jouw beste DECT telefoon daarom standaard 3 handsets? Dan is de Gigaset A670A wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Dit model is namelijk een trio variant, wat inhoudt dat hij wordt geleverd met 3 handsets. Op de handsets is er een helder 1,8 inch kleurendisplay. Je kunt dus gemakkelijk contacten en bijbehorende nummers Gigaset A670Aaflezen. Heb je er moeite mee om telefoonnummers van anderen te onthouden? Dan is deze telefoon ook perfect. In zijn ruim telefoonboek is er namelijk plaats voor maar liefst 200 contacten.

Aangezien deze DECT telefoon wordt geleverd met 3 handsets, geef je de verschillende handsets strategische plekken in huis. Denk er bijvoorbeeld aan dat je 1 zet in de kamer van je tiener, een andere in je eigen slaapkamer en de laatste zet je neer op een centrale plek in huis. Hierdoor maakt het niet uit hoe laat je wordt gebeld, want je kunt gemakkelijk bij de verschillende toestellen komen. Heb jij de telefoon opgenomen en blijkt het gesprek niet voor jou te zijn? Dan kun je de beller snel doorverbinden naar de juiste persoon. Inkomende gesprekken kunnen immers snel worden doorgeschakeld. Er is bij de Gigaset A670A zelfs gezorgd voor een conference call functie. Hierdoor is bellen met meerdere mensen tegelijk geen probleem. Heb je een keer een telefoontje gemist? Dan kan de beller een bericht inspreken op het antwoordapparaat met een opnametijd van 30 minuten.

Eigenschappen van de Gigaset A670A:

 • Namen en nummers zijn op het kleurenscherm van deze DECT telefoon duidelijk leesbaar.
 • Er is bij dit toestel gezorgd voor een geïntegreerd antwoordapparaat, dat tot 30 minuten aan berichten kan opnemen.
 • Hoewel je met dit toestel niet kunt internetbellen, heb je wel de mogelijkheid om een gesprek intern door te verbinden en een conference call te voeren.
 • Als je deze telefoon in huis hebt, hoef je geen telefoonnummers meer te onthouden, want je kunt in het ruime telefoonboek tot wel 200 contacten opslaan.
 • Dit toestel komt met 3 handsets, dus je kunt de verschillende handsets strategische plekken geven in huis, waardoor je altijd dicht bij een handset bent en snel de DECT telefoon kunt beantwoorden.

Add comment