Welk model is het beste dekbed van 2019? Hier vind je de top 5!

Beste dekbed

Ben je op zoek naar een nieuw dekbed? Een dekbed oftewel een donsdeken is heerlijk om onder te kruipen. Echter, je kiest niet zomaar een donsdeken uit. Bij het uitkiezen van het beste dekbed voor jouw behoeften houd je namelijk rekening met verschillende zaken. Zo kun je een bepaald model uitkiezen aan de hand van de warmteklasse. Deze klasse loopt van 1 (warm) tot 4 (koel). Wil je variëren in warmte, dan kun je kiezen voor een vierseizoenen dekbed. Dergelijke dekbedden bestaan uit 2 lagen die je afhankelijk van het seizoen apart of samen gebruikt. Voor het uitkiezen van het ideale model let je tevens op de maat van het dekbed. Zijn lengte moet gelijk zijn aan de lengte van je bed en matras. De breedte hangt af van het model. Een eenpersoonsdekbed is bijvoorbeeld 140 cm breed en een tweepersoonsdekbed is 200 cm breed. Vind hier jouw beste dekbed!

Beste dekbed van 2019

We hebben je een indicatie gegeven van de factoren waar je op kunt letten om een dekbed uit te kiezen. Nu kun je dus zelf verder zoeken naar jouw beste dekbed. Echter, we raden je aan om gewoon dit artikel te lezen. Zo vind je gemakkelijk en snel een nieuw dekbed. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld. Daarbij gaat het om dekbedden van topkwaliteit en met goede gebruikerservaringen. Je hoeft bovendien slechts 5 modellen met elkaar te vergelijken. Daardoor duurt het niet lang om jouw lievelingsvariant uit te kiezen. Aan de hand van alleen de naam van een dekbed is het moeilijk om het ideale model uit te kiezen. Daarom recenseren we in dit artikel elk van de 5 dekbedden. Je bepaalt dus zelf welk model het beste bij je past. Lees dus snel het artikel en kies jouw beste dekbed uit!

1. Bed4less 4-Seizoenen Dekbed – Anti Allergie – Eenpersoons – 140×200 cm

Als je zoekt naar het beste dekbed, dan kun je op verschillende factoren letten. Zo kun je een bepaald model uitkiezen aan de hand van zijn warmteklasse. Ben je niet van plan om bij elk jaargetij een andere donsdeken uit te kiezen? Dan raden wij een 4-jaargetijden dekbed aan. Moet jouw ideale dekbed bovendien een eenpersoonsmodel zijn? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. Hier verwijzen we naar het Bed4less 4-Seizoenen Dekbed – Anti Allergie – Eenpersoons – 140×200 cm. Wij vinden dat dit model het beste dekbed voor jou is. Hij is immers een luxe 4-jaargetijden anti-allergie dekbed. Dit betekent dat je hem het hele jaar door kunt gebruiken. Bed4less 4-Seizoenen Dekbed - Anti Allergie - Eenpersoons - 140x200 cmHierbij hoef je je geen zorgen te maken dat het ’t ene moment te koel of juist te warm is. Daarnaast vinden we dit dekbed perfect voor jou, omdat hij een eenpersoonsdekbed is.

Dit dekbed is warmte-isolerend en tegelijkertijd ook vochtregulerend. Hierdoor is het geschikt voor elk seizoen. Als je kijkt naar het ontwerp van het dekbed, dan zie je dat hij bestaat uit 2 delen. Deze delen worden met drukknoopjes aan elkaar bevestigd. Wanneer het koud is en je een warme winterdeken nodig hebt, dan combineer je beide dekbedden. In de zomer heb je echter niet zo’n warme donsdeken nodig. Daarom kun je in de zomer het zwaardere dekbed verwijderen. Zo slaap je alleen onder het lichtste dekbed. De donsdeken blijft dus lekker koel in de warme zomermaanden. Als je nieuw beddengoed aanschaft, dan is het handig om te letten op het materiaal. Bij dit luxe hotel dekbed is er gezorgd voor een tijk van microvezel. Hij heeft bovendien een vulling van holle vezels. Hierdoor is het Bed4less 4-Seizoenen Dekbed – Anti Allergie – Eenpersoons – 140×200 cm zowel vochtregulerend als warmte-isolerend.

Eigenschappen van het Bed4less 4-Seizoenen Dekbed – Anti Allergie – Eenpersoons – 140×200 cm:

 • Hij heeft een vulgewicht van 200 + 300 gram.
 • Ongeacht het jaargetij, dit luxe hotel dekbed kun je altijd gebruiken.
 • Zijn tijk is gemaakt van microvezel en heeft een vulling van holle vezels.
 • Het luxe dekbed bestaat uit 2 delen die je met drukknoopjes aan elkaar bevestigt.
 • Dit model is geschikt voor elk seizoen, want hij is zowel warmte-isolerend als vochtregulerend.
 • Je hoeft je donsdeken met niemand te delen, want hij is een eenpersoons model van 140 x 200 cm.
 • In de koude seizoenen kun je de 2 dekbedden met elkaar combineren voor een warme winterdeken.
 • Op warmere momenten kun je het zwaardere dekbed verwijderen, waardoor je alleen onder het lichtste dekbed slaapt.

2. Deltex Bamboe Zomerdekbed – 140x200cm

Een belangrijk aspect waar je rekening mee houdt bij een dekbed is het seizoen waarin je hem wil gebruiken. Zo zijn er speciale donsdekens voor in de zomer, maar je kunt ook kiezen voor een winterdekbed. Heb je al een dekbed voor in de deken en heb je alleen een dekbed nodig voor de zomer? Dan is het beste dekbed voor jou een zomerdekbed. Moet het bovendien gaan om een eenpersoonsdekbed? Dan kies je voor het Deltex Bamboe Zomerdekbed – 140x200cm. Dit dekbed is het beste dekbed voor in de zomer. Hij zorgt er namelijk voor dat je er heerlijk onder kunt kruipen. Echter, doordat hij speciaal voor de zomer is ontworpen, is hij toch verfrissend koel. Deltex Bamboe Zomerdekbed - 140x200cmDoor te kiezen voor dit dekbed, kies je bovendien voor een natuurlijk model. Hij is immers gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Het natuurlijke materiaal voelt heerlijk zacht aan.

Je kruipt graag onder dit dekbed, want hij is licht en voelt soepel aan. Hoe komt het dat het dekbed zo comfortabel is? Hij is gevuld met 100% bamboe viscose. Dit is ideaal tijdens de warme zomernachten. Indien je gemakkelijk zweet, is het belangrijk om regeling te houden met de vochtregulatie van je dekbed. Daar hoef je je geen zorgen over te maken bij het Deltex Bamboe Zomerdekbed – 140x200cm. Deze donsdeken beschikt namelijk over een goede vochtregulatie. Daarnaast is hij licht van gewicht. Dit model is zelfs speciaal bewerkt. Hierdoor heeft hij een schimmel- en bacterie-werende werking. Het dekbed is dus zeer geschikt voor personen die last hebben van allergieën. Dit dekbed heeft een tijk van 100% katoen. Is het dekbed vies geworden? Geen probleem! Doordat hij wasbaar is kun je hem gemakkelijk reinigen. Houd er slechts rekening mee dat je hem wast op 40 graden Celsius.

Eigenschappen van het Deltex Bamboe Zomerdekbed – 140x200cm:

 • Zijn tijk is gemaakt van 100% katoen.
 • Er is bij dit model gezorgd voor een goede vochtregulatie.
 • Dankzij het lichte gewicht is hij lekker koel in de warme zomermaanden.
 • Dit dekbed is speciaal ontworpen voor gebruik in de warme zomermaanden.
 • Hij heeft een vulling van 100% bamboe viscose en een vulgewicht van 150 gram per vierkante meter.
 • Doordat hij gemaakt is van duurzaam materiaal, kun je ervan uitgaan dat het dekbed ook duurzaam is.
 • Heb je last van allergieën, dan hoef je je geen zorgen te maken, want hij is schimmel- en bacterie-werend.
 • Indien je hem wil wassen, houd je rekening me het wasvoorschrift, waarin er staat dat hij wasbaar is op 40 graden Celsius.
 • Heerlijk alleen kruipen onder deze donsdeken is mogelijk, want hij is speciaal ontworpen voor 1 persoon en heeft daarom een afmeting van 140 x 200 cm.

3. Invelux 2-persoons dekbed – 240×220 – tweepersoons – lits-jumeaux – all year – anti-allergie

Een goede nachtrust is belangrijk als je gedurende de dag productief wil zijn. Daarom kiezen we voor speciale matrassen, kussens en ook dekbedden. Door te slapen op het perfecte matras en kussen kun je namelijk een goede slaaphouding aannemen. Het uitkiezen van het ideale dekbed is ook belangrijk. Als je het namelijk te warm of te koud hebt gedurende de nacht, dan slaap je namelijk niet lekker. Wist je dat je nog meer kunt genieten van je dekbed? Je kunt immers kiezen voor een dekbed dat je het gevoel geeft dat je tussen de wolken slaapt. Klinkt een dergelijke donsdeken als het beste dekbed voor jou? Dan raden wij het Invelux 2-persoons dekbed – 240×220 – tweepersoons – lits-jumeaux – all year – anti-allergie aan. Invelux 2-persoons dekbed – 240x220 – tweepersoons - lits-jumeaux – all year - anti-allergieWij vinden dat dit dekbed het beste dekbed voor jou is. Het voelt namelijk aan alsof je tussen de wolken slaapt wanneer je onder deze donsdeken slaapt.

Met het Invelux 2-persoons dekbed – 240×220 – tweepersoons – lits-jumeaux – all year – anti-allergie voel je je dagelijks prettig. Hij stimuleert namelijk een goede slaap. Dit geldt voor elk jaargetij. Je kunt hem dus gedurende het hele jaar gebruiken. Hierbij maakt het niet uit als je te maken hebt met een hittegolf of juist strenge vorst. Je maakt je helemaal geen zorgen over de temperatuur buiten. Met dit dekbed in huis kruip je namelijk dagelijks heerlijk onder de donsdeken. Zo ben je verzekerd van een goede nachtrust. Ook bij dit dekbed is het belangrijk dat je weet welk formaat hij heeft. Dit dekbed heeft een afmeting van 240 x 220 cm. Hij is dus een tweepersoons lits-jumeaux model. Je kruipt dus gezellig samen met je partner onder de donsdeken. Dit is vooral prettig in de koele maanden. Jullie geven elkaar namelijk ook lichaamswarmte.

Eigenschappen van de Invelux 2-persoons dekbed – 240×220 – tweepersoons – lits-jumeaux – all year – anti-allergie:

 • Dit dekbed bevordert een goede nachtrust.
 • Zijn tijk is gemaakt van microvezel 75 gram per vierkante meter.
 • Hij heeft een vochtregulerende werking en voelt lekker zacht aan.
 • Je kunt dit dekbed met warmteklasse 2 gedurende het hele jaar gebruiken.
 • Is jouw dekbed vies geworden, dan kun je hem wassen op 40 graden Celsius.
 • Zelfs als je last hebt van allergieën hoef je niet te vrezen, want hij is antiallergisch.
 • De vulling van deze donsdeken is gemaakt van polyester 350 gram per vierkante meter.
 • Desgewenst kruip je samen met je partner onder de donsdeken, want hij heeft een afmeting van 240 x 220 cm.

4. Sleeptime Royal – All Year Dekbed – Eenpersoons – 140 x 200 cm

Je hebt gezien dat je afhankelijk van het seizoen kunt kiezen voor een bepaald type dekbed. Echter, veel personen kiezen voor een dekbed dat ze het hele jaar door kunnen gebruiken. Zo hoeven ze niet voor verschillende seizoenen verschillende dekbedden aan te schaffen. Behoor jij ook tot deze laatste groep? Is daarom jouw beste dekbed een eenpersoons dekbed dat je gedurende het hele jaar kunt gebruiken? Moet het bovendien gaan om een ongelooflijk zacht model? Dan kennen wij de perfecte donsdeken voor jou. Hier verwijzen we naar het Sleeptime Royal – All Year Dekbed – Eenpersoons – 140 x 200 cm. Wij vinden dat dit model het beste dekbed voor jou is. Sleeptime Royal - All Year Dekbed - Eenpersoons - 140 x 200 cmJe kunt hem namelijk in elk jaargetij gebruiken. Ook is hij een eenpersoons dekbed dat bovendien heerlijk zacht is. Dit betekent dat je er heerlijk in weg kunt dromen.

Gedurende het hele jaar heerlijk wegdromen en een goede nachtrust krijgen klinkt perfect toch? Het dekbed heeft bovendien ook andere aantrekkelijke eigenschappen. Zo heeft hij niet alleen warmte-isolerende eigenschappen. Hij beschikt ook over vochtregulerende eigenschappen. Hierdoor zorgt de donsdeken ervoor dat je het nooit te koud hebt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je het te warm hebt ’s nachts. De donsdeken past zich namelijk aan. Het komt er dus op neer dat deze donsdeken beschikt over de perfecte formule voor een heerlijke nachtrust. Doordat hij ongelooflijk zacht is, droom je er uren voordat je gaat slapen van om onder je dekbed te kruipen. Op het gebied van de kwaliteit is het Sleeptime Royal – All Year Dekbed – Eenpersoons – 140 x 200 cm ook een uitblinker. Zo is hij gevuld met 100% polyester holle vezels. Ook zijn tijk van 100% microvezels voelt heerlijk zacht aan.

Eigenschappen van het Sleeptime Royal – All Year Dekbed – Eenpersoons – 140 x 200 cm:

 • Deze donsdeken is 100% stofvrij en reukvrij.
 • Je kruipt heerlijk onder het dekbed, want hij voelt heerlijk zacht aan.
 • Dankzij de ongelooflijke zachtheid droom je helemaal weg onder deze donsdeken.
 • Hij is een vierseizoenen dekbed, wat betekent dat je hem gedurende het hele jaar kunt gebruiken.
 • Doordat hij een antiallergeen model is, hoef je je geen zorgen te maken als je last hebt van allergieën.
 • Dit dekbed is van topkwaliteit, want hij is gevuld met 100% polyester holle vezels en heeft een tijk van 100% microvezels.
 • Er is bij dit model gezorgd voor warmte-isolerende en vochtregulerende eigenschappen, dus je hebt het nooit te koud of te warm.
 • Tijdens het slapen hoef je je geen zorgen te maken dat je partner het dekbed van je wegtrekt, want het is een eenpersoons dekbed van 140 x 200 cm waar alleen jij onder slaapt.

5. Swiss Slapen Swiss Dekbed – Tweepersoons Enkel Dekbed – 240x220cm

In dit artikel hebben we je verteld over verschillende soorten dekbedden. Zo heb je gezien dat je kunt kiezen voor een zomerdekbed. Er zijn echter ook dekbedden die gedurende het hele jaar gebruikt kunnen worden. Daarnaast kun je letten op het formaat van de verschillende dekbedden. Sommige modellen zijn ideaal voor 2 personen. Er zijn daarnaast ook donsdekens voor slechts 1 persoon. Als je je dekbed niet graag deelt, dan is een eenpersoonsmodel ideaal. Je kunt echter ook kiezen voor een tweepersoonsdekbed als je lekker met je partner wil knuffelen onder het dekbed. Het uitkiezen van het perfecte dekbed hangt dus helemaal van jouw voorkeuren af. Is jouw beste dekbed een tweepersoonsdekbed? Swiss Slapen Swiss Dekbed - Tweepersoons Enkel Dekbed - 240x220cmMoet het bovendien een variant zijn die lekker warm is, maar toch niet te zwaar? Dan kun je het Swiss Slapen Swiss Dekbed – Tweepersoons Enkel Dekbed – 240x220cm kopen.

Wij vinden dat het Swiss Slapen Swiss Dekbed – Tweepersoons Enkel Dekbed – 240x220cm het beste dekbed voor jou is. Deze mening zijn wij toegedaan, omdat het hier gaat om een tweepersoonsdekbed. Je kunt er dus heerlijk onder knuffelen met je partner. Sommige personen willen wel lekker warm liggen onder een dekbed, maar kunnen niet tegen het gewicht. Voor dergelijke personen is dit dekbed ook perfect. Hij is namelijk niet te zwaar, maar toch lekker warm. Je kunt er dus heerlijk onder relaxen en vervolgens genieten van een goede nachtrust. Hoewel je in eerste instantie een dekbed voor jezelf koopt, kun je dit dekbed ook aan iemand geven als cadeau. Hij wordt namelijk geleverd in een mooie afsluitbare tas met een ritssluiting. Houd je hem voor jezelf? Dan kun je deze draagtas gebruiken om het dekbed op te bergen wanneer je er niet onder slaapt.

Eigenschappen van het Swiss Slapen Swiss Dekbed – Tweepersoons Enkel Dekbed – 240x220cm:

 • Hoewel dit dekbed niet te zwaar is, houdt hij je toch lekker warm.
 • Hij is gemakkelijk te onderhouden, want hij is uitwasbaar en anti-transpirant.
 • Je krijgt deze donsdeken met een handige draagtas die beschikt over een ritssluiting.
 • Als je last hebt van allergieën hoef je je geen zorgen te maken, want het dekbed is antiallergisch.
 • Aangezien hij geleverd wordt met een mooie draagtas, kun je hem als cadeau aan iemand geven.
 • Er is bij dit model gezorgd voor een vulling van 100% polyester vezel en een tijk van 100% microvezel.
 • Onder dit dekbed kun je heerlijk knuffelen met je partner, want het gaat om een tweepersoonsdekbed met een afmeting van 240 x 220 cm.
 • Indien je de donsdeken voor jezelf aanschaft, is de draagtas ook ideaal, want je kunt het dekbed erin opbergen wanneer hij niet in gebruik is.

Ook interessant: