Wat is de Beste Hondenverzekering in 2020? Vergelijk en vind!

Heb je een hondje in huis gehaald? Dan maakt hij of zij ook deel uit van je gezin. Het is belangrijk om je trouwe viervoeter te verzekeren. Ben je op zoek naar de beste hondenverzekering? Aan de hand van de prijzen, voorwaarden en dekking helpen wij je de verzekering te kiezen die het beste bij jou en je hond past.

Beste hondenverzekering in 2020 vergelijken

Ga na welke verzekering het beste voor je hond is en het voordeligst voor jou. Aan de hand van de onderstaande tabel met 5 verzekeraars die hondenverzekeringen aanbieden, het eigen risico dat met de verzekering gepaard gaat en de maximale vergoeding kies je de beste hondenverzekering uit!

[table id=3 /]

Wat heeft invloed op de verzekering?

Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op de prijs van een hondenverzekering. We informeren je daarom over de zaken die invloed kunnen hebben op de verzekering, zodat je goed geïnformeerd de beste hondenverzekering kunt uitkiezen. Een belangrijk punt waarop de verzekeraar let is de leeftijd van je hond. Over het algemeen worden jongere honden tegen een lager bedrag verzekerd dan oudere honden. We hebben allemaal andere voorkeuren op het gebied van onze huisdieren. Welk ras heeft jouw voorkeur? Het type ras van je viervoeter heeft namelijk ook invloed op de kosten van je verzekering. Ook het geslacht van de hond en zijn of haar gewicht worden meegenomen in de berekening van de premie.

De bovenstaande aspecten hebben specifiek met je hond te maken. Wanneer je echter de beste hondenverzekering uitkiest, dan dien je uiteraard ook rekening te houden met jouw budget, wensen en voorkeur qua verzekeraar. Er gaat namelijk een eigen risico oftewel bijdrage gepaard met de gekozen dierenverzekering. Dit bedrag wordt afhankelijk van de verzekeraar bepaald in euro’s of percentages. Sommige aanbieders geven je bovendien de kans om dit component aan te passen. Vind je het belangrijk dat je hond regelmatig een behandeling ondergaat die niet wordt gedekt in de basisverzekering? Dan kun je kiezen voor extra dekkingen. Aanvullende wensen hebben ook invloed op de prijs van de verzekering. Ten slotte kan de aanbieder van de verzekering wellicht invloed hebben op je keuze.

1. Hema hondenverzekering

Als je zoekt naar de beste hondenverzekering, dan kun je wellicht kiezen voor de verzekering van Hema. Je kunt bij hen kiezen voor een basisverzekering en aanvullende dekkingen. De basisverzekering van Hema geeft je de garantie dat je hond is verzekerd tegen medische kosten. Je trouwe viervoeter is met deze verzekering ook verzekerd voor alle geregistreerde medicijnen die in de Diergeneesmiddelenwet zijn vastgelegd, consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, echografie en röntgenfoto’s. Bij Hema begrijpt men dat het weleens kan voorkomen dat je hond ziek wordt. Dan wil je natuurlijk dat hij zo snel mogelijk wordt geholpen. Met de basisdekking van Hema worden de kosten die gepaard gaan met het aantonen van een aandoening of ziekte ook gedekt. Je hebt bovendien de optie om te kiezen voor aanvullende dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan dekkingen op het gebied van chemotherapie, fysiotherapie, tandarts, radiotherapie, gedragstherapie en zelfs samen met je hond reizen.

Kenmerken van de Hema hondenverzekering:

 • De hondenverzekering van Hema is een standaard zorgpakket met een maximaal verzekerd bedrag van €3000 per jaar.
 • Er zijn verschillende mogelijkheden voor een aanvullende dekking.
 • De minimale looptijd van deze verzekering bedraagt 1 jaar.
 • De kosten voor je eigen risico bedragen €45 per declaratie.
 • Dierenarts consulten, diagnostiek door een dierenarts en specialist, narcose en/of operatie, diergeneesmiddelen en aandoeningen aan de elleboog en heup zijn gedekt.
 • Je kunt een hond al vanaf €12 verzekeren.

2. OHRA hondenverzekering

Is de beste hondenverzekering voor jou een verzekering waarbij je keuze hebt uit verschillende pakketten? Dan is de OHRA hondenverzekering wellicht de beste hondenverzekering voor jou. Deze verzekeraar biedt namelijk verschillende pakketten aan. Het grootste verschil in de pakketten is de maximale vergoeding die je krijgt. De verschillende aangeboden pakketten zijn Basis, Plus en Top. De standaardaspecten die door de verschillende ziektekostenpakketten worden gedekt zijn medicijnen die de dierenarts voorschrijft, consulten bij de dierenarts en dierenspecialist, hulpmiddelen zoals verbandmiddelen, medisch noodzakelijke behandelingen en onderzoeken zoals bloed en ontlasting, elektrocardiogram, röntgenfoto’s en echoscopie. De maximale dekking per jaar die je bij het Basis pakket krijgt, bedraagt €2500. Kies je voor Plus, dan geldt een maximale dekking van €3500 per jaar. De hoogste vergoeding per jaar bedraagt €5000. Wil je toch extraatjes? Dan kun je het gekozen pakket aanvullen met een extra dekking.

Kenmerken van de OHRA hondenverzekering:

 • Je kunt voor verschillende pakketten hondenverzekeringen kiezen.
 • Het maximaal verzekerd bedrag van het Basis pakket bedraagt €2500 per jaar.
 • Alle hondenrassen kunnen verzekerd worden.
 • Je mag zelf een dierenarts kiezen.
 • Honden kunnen al vanaf €12 verzekerd worden.
 • Het eigen risico bedraagt 20% van de kosten.
 • De verzekering heeft een minimale looptijd van 4 jaar.
 • Bij het Basis pakket wordt narcose en/of operatie gedekt.

3. Petplan hondenverzekering

Als je het belangrijk vindt om hoge dierenartskosten voor je hond te voorkomen, dan is de Petplan hondenverzekering wellicht de beste hondenverzekering voor jou. Ook bij deze verzekeringsmaatschappij heb je keuze uit verschillende pakketten. Kies je enkel voor de ongevallenverzekering, dan geldt er een maximale vergoeding van €2000 per jaar. Het Basis pakket biedt meer dekking dan de ongevallenverzekering en brengt een maximale dekking van €3000 per jaar met zich mee. Wil je toch een hogere dekking, dan is de Plus verzekering wellicht een goed idee. In dit pakket, met een maximale dekking van €4000, heb je ook de optie om je hond te steriliseren of castreren. Deze optie bieden de vorige pakketten niet aan. Neem je geen enkele kans en is de hoogste dekking voor jou belangrijk? Dan is de Totaal verzekering met een maximale jaarlijkse dekking van €5000 een aanrader.

Kenmerken van de Petplan hondenverzekering:

 • Je bepaalt zelf welke dekking het beste bij je trouwe viervoeter past.
 • Het gemiddeld plan, Plus, dekt maximaal €4000 per jaar.
 • Het eigen risico bedraagt 15%.
 • Je kunt je hond al vanaf €13 verzekeren.
 • De minimale looptijd van de hondenverzekering bedraagt 1 jaar.
 • De dierenarts declareert rechtstreeks bij Petplan en er vindt een snelle afhandeling van declaraties plaats.
 • De Plus verzekering dekt 75% van de kosten van je dierenarts consult, 50% van de kosten voor een tandarts behandeling, 75% van de kosten voor fysiotherapie, 80% van de kosten voor narcose en/of operatie, 75% van de kosten voor een aandoening aan de heup of elleboog en 80% van de kosten voor diergeneesmiddelen.

4. Kruidvat hondenverzekering

Is de beste hondenverzekering voor jou een verzekering die is opgebouwd uit een lage premie en een uitgebreide dekking? Dan is de Kruidvat hondenverzekering wellicht de beste hondenverzekering voor jou. Deze verzekeraar biedt een aantrekkelijk basispakket aan. Dit pakket dekt belangrijke kosten zoals noodzakelijke medische behandelingen en opnames van je hond. Daarnaast wordt dwang- en sondevoeding ook gedekt. Vind je meer dekking nodig dan het basispakket biedt? Dan kun je kiezen voor een aanvullend pakket. Denk onder andere aan het crematiepakket. Dit pakket dekt de kosten die voortvloeien uit de crematie van je hond. De crematiekosten zelf en ook het vervoer van je huisdier worden hiermee gedekt. Er is zelfs een aanvullende reisverzekering voor je hond beschikbaar. Een andere reden waarom de verzekering van Kruidvat is aangeraden is dat je de schade online kunt melden, ze snelle service aanbieden en je een vrije keuze hebt ten aanzien van de dierenarts.

Kenmerken van de Kruidvat hondenverzekering:

 • Je hoeft je geen zorgen te maken over verschillende pakketten, want deze verzekering bestaat uit 1 verzekering met eventueel 2 aanvullende dekkingen.
 • De maximale vergoeding per jaar bedraagt €
 • Het eigen risicobedrag bedraagt €50, maar je mag per half jaar opsparen.
 • Je kunt je hond al vanaf €12 verzekeren.
 • Deze verzekering dekt onder andere geregistreerde diergeneesmiddelen die de dierenarts voorschrijft, het eerste consult voor een heup- of elleboogaandoening, kosten voor röntgenologie, bloedonderzoek, weefselonderzoek, microbiologisch onderzoek en echoscopie.

5. Inshared hondenverzekering

Is het voor jou belangrijk dat de beste hondenverzekering ook geldt op vakantie? Dan is de Inshared dierenverzekering wellicht de beste hondenverzekering voor jou. Deze verzekering geldt namelijk voor ongelukken in Nederland, maar ook als je jouw hond op vakantie in Europa hebt meegenomen. Bij een ongeluk dekt deze verzekeraar de medische kosten. Je hebt bovendien keuze uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket, dat ook minder dekking biedt, is het Huisdier & Ongeval pakket. Je kunt daarnaast kiezen voor het Huisdier & Zorg (50%) pakket of het Huisdier & Zorg (100%) pakket. Deze twee pakketten spreken voor zich. Verschillende behandelingen en bijkomende zaken worden of voor de helft of volledig gedekt. Een aantrekkelijke eigenschap van de Inshared dierenverzekering is dat een advertentie van maximaal €250 wordt gedekt als je trouwe viervoeter is weggelopen. Ze helpen je om hem of haar terug te vinden!

Kenmerken van de Inshared hondenverzekering:

 • Er zijn verschillende pakketten beschikbaar.
 • De verzekering dekt maximaal €3500 per jaar.
 • Je kunt je hond al vanaf €10,59 verzekeren.
 • De minimale looptijd van de verzekering bedraagt 1 jaar.
 • Inshared geeft je beloningspunten voor voorzichtigheid.
 • Je hebt een eigen risico van 15% of 50% van de kosten, afhankelijk van het gekozen pakket.
 • Deze verzekering dekt maximaal €50 per keer voor een dierenarts consult, een doorlopende reisverzekering vanaf €250, fysiotherapeutische behandelingen van maximaal €50 per keer en maximaal €800 per 12 maanden, narcose en/of operatiebehandelingen, diergeneesmiddelen en maximaal €75 per keer voor dierenarts of specialistische diagnostiek.

Conclusie over de beste hondenverzekering

We hebben in dit artikel gekeken naar de verschillende hondenverzekeringen die worden aangeboden. De goedkoopste verzekering in deze reeks is de Inshared dierenverzekering. Hier kun je namelijk je hond al vanaf €10,59 verzekeren. Als je uitgaat van de maximale dekking per jaar, dan zijn OHRA en Petplan de beste opties. Het is sowieso een goed idee om je hond te verzekeren, omdat je dan zelf ook de zekerheid hebt dat hij wordt behandeld als er iets met hem gebeurt. We raden je daarom aan om de kenmerken van de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken en aan de hand daarvan de beste hondenverzekering voor jou uit te kiezen.

Ook interessant: