Zoek je naar de beste inbouw oven van 2023? Vergelijk de top 10 hier!

Beste inbouw oven

Het is handig om een oven in huis te hebben. Je kunt op die manier namelijk lekkere taarten bakken of je kunt bijvoorbeeld kip roosteren.

Beste inbouw oven van 2023

Afbeelding
Product
ETNA CM751ZT - combi oven
#1 Beoordeeld
De ETNA CM751ZT is een combinatie tussen oven, magnetron en grill. Naast bakken, grillen, opwarmen en… Meer
ETNA OM165ZT - inbouwoven
De ETNA OM165ZT is een multifunctionele oven. Deze oven is uitgevoerd in zwart glas en vlekvrij RVS.… Meer
AEG KMS361000M - Inbouw combi oven
Op zoek naar een hetelucht oven en magnetron in één? Dan is de AEG KMS361000M compact multifunctionele… Meer
Bosch HBA534BS0 - Serie 4 - Inbouw oven
De Bosch HBA534BS0 Serie 4 is een bakoven met 3D hetelucht. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling krijg… Meer
Inventum IOC6070GK - Inbouw oven
De Inventum conventionele inbouw oven IOC6070GK heeft een netto inhoud van 70 liter. Het is een energiezuinige… Meer
AEG BPB351020M - Inbouw oven - Steambake stoomfunctie
Met de AEG BPB351020M multifunctionele heteluchtoven met stoomfunctie bereid je de heerlijkste gerechten.… Meer
Siemens CB634GBS3 - iQ700 - Oven - Inbouw
Deze Siemens CB634GBS3 iQ700 Compacte oven is een ware hulp chef in de keuken. Dankzij de 13 verschillende… Meer
ETNA OM270ZT - Inbouwoven
De ETNA OM270ZT is een multifunctionele oven. Deze oven is uitgevoerd in zwart glas en vlekvrij RVS en… Meer
Samsung NQ50H5535KB/EN - Combi-magnetron
Ben je op zoek naar de mogelijkheid om geweldige ovengerechten te maken, maar wil je ook af en toe iets… Meer
BOSCH HBA534EB0 Inbouw oven Zwart 71 L
Bosch Serie 4 HBA534EB0. Grootte oven: Middelmaat, Soort oven: Elektrische oven, Totale binnen capaciteit… Meer
Product
#1 Beoordeeld

De ETNA CM751ZT is een combinatie tussen oven, magnetron en grill. Naast bakken, grillen, opwarmen en…Meer

De ETNA OM165ZT is een multifunctionele oven. Deze oven is uitgevoerd in zwart glas en vlekvrij RVS.…Meer

Op zoek naar een hetelucht oven en magnetron in één? Dan is de AEG KMS361000M compact multifunctionele…Meer

De Bosch HBA534BS0 Serie 4 is een bakoven met 3D hetelucht. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling krijg…Meer

De Inventum conventionele inbouw oven IOC6070GK heeft een netto inhoud van 70 liter. Het is een energiezuinige…Meer

Met de AEG BPB351020M multifunctionele heteluchtoven met stoomfunctie bereid je de heerlijkste gerechten.…Meer

Deze Siemens CB634GBS3 iQ700 Compacte oven is een ware hulp chef in de keuken. Dankzij de 13 verschillende…Meer

De ETNA OM270ZT is een multifunctionele oven. Deze oven is uitgevoerd in zwart glas en vlekvrij RVS en…Meer

Ben je op zoek naar de mogelijkheid om geweldige ovengerechten te maken, maar wil je ook af en toe iets…Meer

Bosch Serie 4 HBA534EB0. Grootte oven: Middelmaat, Soort oven: Elektrische oven, Totale binnen capaciteit…Meer

Het uitkiezen van een nieuwe inbouw oven hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk gewoon verschillende modellen met elkaar vergelijken. Zo ga je na welk model voor jou de beste inbouw oven is. We begrijpen dat je niet de eerste de beste oven wil uitkiezen. Daarnaast snappen we ook dat het niet ideaal is om alle ovens die er bestaan met elkaar te vergelijken. We hebben daarom gezorgd voor een middenweg. Om te zorgen voor een efficiënte zoektocht, hebben we een top 10 samengesteld. Het gaat hierbij om de populairste inbouw ovens van het jaar. Je weet dus dat je voor een goed product kiest. Elk model hebben we afzonderlijk gerecenseerd. Zo kom je meer te weten over de verschillende varianten. Vergelijk dus snel de top 10 en kies jouw beste inbouw oven uit!
Het lastige is echter dat een oven vaak relatief groot is. Hierdoor past hij niet in elke keuken. Gelukkig zijn er ook inbouw ovens ontworpen. Dergelijke ovens nemen minder ruimte in beslag, omdat ze in een kast worden verwerkt. Jouw beste inbouw oven kun je uitkiezen aan de hand van verschillende factoren. Zo is het handig om te weten dat er verschillende soorten ovens zijn. Denk maar aan de varianten waar je alleen mee kunt bakken en grillen. Daarnaast zijn er ook combi ovens met een stoom- en/of microgolffunctie. Kies dus voor een variant met de bereidingssystemen die je nodig hebt. Ga ook na hoe groot de oven is. Zo kun je de beste inbouw oven voor jouw behoeften uitkiezen.

1. AEG BES33101ZM – Inbouw oven

Als je op zoek gaat naar de beste inbouw oven, dan kun je letten op de bereidingssystemen. Sommige personen maken bijvoorbeeld vaak gebruik van hun oven. Daarom is het voor hen belangrijk om voor een oven te kiezen met veel mogelijkheden. Ben jij echter iemand die slechts af en toe gebruik maakt van een oven? Wil je daarom een multifunctioneel model waar je mee kunt bakken, grillen en ontdooien? Dan kennen wij de perfecte oven voor jou. We verwijzen hier naar de AEG BES33101ZM – Inbouw oven. Dit model is wellicht de beste inbouw oven voor jou. Hij is namelijk AEG BES33101ZM - Inbouw oven een multifunctioneel model, waar je mee kunt ontdooien, bakken en grillen. Zelfs grote hoeveelheden kunnen gebakken worden in dit apparaat. Dit komt doordat hij een extra grote binnenruimte en een XL bakplaat heeft.

Wanneer je de AEG BES33101ZM – Inbouw oven in gebruik hebt genomen, geniet je van de vele gebruiksvoordelen. Zo wordt de warmte in deze oven gelijkmatig verdeeld. Hierdoor worden je gerechten gelijkmatig gaar. Ook krijgen ze een mooie kleur en perfecte korst. Daarnaast is het prettig te weten dat de oven snel op temperatuur is. Je kunt dus in een handomdraai de lekkerste gerechten bereiden. Op die manier kun je ook sneller aan tafel. Tijdens het bakken, volg je het bakproces op de voet. Op het mooie display van deze oven zie je namelijk wat de status van het bakproces is. Is je gerecht klaar? Dan is het handig als je je oven meteen reinigt. Gelukkig is dit geen probleem. Na het bakken kun je de oven namelijk snel schoonmaken. Er is immers gezorgd voor een neerklapbare grill en eenvoudig afwasbare wanden.

Voordelen van de AEG BES33101ZM – Inbouw oven:

 • Zijn gecoate wanden voorkomen dat etensresten aankoeken.
 • In de oven zijn er lampjes us je kunt goed zien hoe het met je gerecht gaat.
 • Dankzij de turbo heteluchtfunctie is hij ook geschikt voor het bakken op meerdere niveaus.
 • Het is prettig te weten dat hij een hogere bereidingskwaliteit heeft dan vergelijkbare ovens in deze klasse.

Nadelen van de AEG BES33101ZM – Inbouw oven:

 • Hij beschikt niet over automatische uitschakeling.

2. Inventum IMC6132F – Inbouw Combi-microgolfoven

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat er verschillende soorten inbouw ovens zijn. Zo zijn er basis varianten waar je slechts in kunt bakken en grillen. Echter, je kunt ook kiezen voor combi ovens. Dergelijke modellen hebben vaak meerdere functies. Is jouw beste inbouw oven daarom een combi-microgolfoven? Moet hij tevens beschikken over automatische kookprogramma’s? Dan kennen we een model dat goed bij je zal passen. Inventum IMC6132F - Inbouw Combi-microgolfoven We verwijzen hier naar de Inventum IMC6132F – Inbouw Combi-microgolfoven. Dit model is wellicht de beste inbouw oven voor jou. Hij is namelijk een inbouw combi-microgolfoven met een inhoud van 32 liter.

De Inventum IMC6132F – Inbouw Combi-microgolfoven brengt veel bereidingsmogelijkheden met zich mee. Zo heeft hij 5 microgolfstanden en 4 combinatiestanden. Daarnaast is er gezorgd voor maar liefst 10 automatische kookprogramma’s. Je hoeft dus geen ster in de keuken te zijn om de lekkerste gerechten te bereiden. De oven assisteert je namelijk met het bereidingsproces. Zo kun je een indruk maken op je gezin en eventueel je gasten. Behalve de standaard standen zijn er bij dit apparaat zelfs combinatiestanden. Hierdoor heb je een legio aan mogelijkheden om je gerechten te bereiden. Het instellen van de bereidingstijd is ook eenvoudig. Dit komt doordat de oven beschikt over een digitale timerfunctie.

Voordelen van de Inventum IMC6132F – Inbouw Combi-microgolfoven:

 • Zijn deur opent naar links, dus je kunt hem ook hoger in de kast inbouwen.
 • Dankzij de grillfunctie wordt je gerecht voorzien van een knapperige korst.
 • Met een vermogen van 1000 watt kun je je maaltijd snel opwarmen in dit apparaat.
 • De 10 automatische programma’s maken het mogelijk om met een druk op de knop de juiste tijd, het juiste wattage en de juiste combinatie van bereidingswijze in te stellen.

Nadelen van de Inventum IMC6132F – Inbouw Combi-microgolfoven:

 • Hij heeft een inhoud van 32 liter en is daarom niet geschikt om grotere gerechten te bereiden.
 • Doordat je het draaiplateau niet uit kunt zetten, ben je beperkt tot ovenschalen die mee kunnen draaien.

3. Siemens CM585AMS0 iQ500 – Inbouw combi Microgolfoven

Bij het uitkiezen van een inbouw apparaat is het belangrijk om te letten op de afmetingen. Zo weet je of het desbetreffende apparaat wel past in de kast waar je hem in wil zetten. Heb je zeer weinig ruimte in je keuken? Is daarom jouw beste inbouw oven een compacte combi-microgolfoven? Dan kun je kiezen voor de Siemens CM585AMS0 iQ500 – Inbouw combi Microgolfoven. Wij vinden dat dit model de beste inbouw oven voor jou is. Hij is namelijk een compacte combi-microgolfoven. Zo heeft hij een hoogte van slechts 45 cm. Je kunt hem daarnaast zelfs inbouwen in een hoge kast. Siemens CM585AMS0 iQ500 - Inbouw combi Microgolfoven Voor het bereiden van middelgrote gerechten heeft deze oven een inhoud van maar liefst 44 liter. Andere handige eigenschappen van dit apparaat zijn het Lcd-display, de kinderbeveiliging en de klapdeur.

Als je besluit zelf te koken, dan wil je lekkere resultaten bereiken. Echter, niet iedereen is een keukenprins of -prinses. Daarom is het handig om te kiezen voor een oven met automatische programma’s. Dergelijke programma’s kunnen geselecteerd worden bij de Siemens CM585AMS0 iQ500 – Inbouw combi Microgolfoven. Hij heeft namelijk 15 handige, automatische programma’s van cookControl15. Je weet dus dat je keer op keer de lekkerste resultaten behaalt. De 15 programma’s zijn als volgt verdeeld. Er zijn 4 ontdooiprogramma’s, 8 programma’s voor de combinatiefunctie en 3 kookprogramma’s met de microgolfovenfunctie. Je kunt deze oven eenvoudig bedienen via het Lcd-display en de verlichte lightControl-draaiknop. Geniet optimaal van je kookervaring wanneer je deze oven in huis hebt!

Voordelen van de Siemens CM585AMS0 iQ500 – Inbouw combi Microgolfoven:

 • Dankzij de bouwkwaliteit gaat dit apparaat lang mee.
 • Met een inhoud van 44 liter is hij ook geschikt om grote gerechten te bereiden.
 • Dit apparaat is eenvoudig te bedienen via het Lcd-display en de verlichte draaiknop.
 • De kooktijd verkort je met de snel voorverwarmfunctie zodat je sneller kunt genieten van je maaltijd.
 • Nadat je het gewicht en type gerecht hebt geselecteerd, stelt het automatische programma de tijd en het wattage in.
 • Je hoeft dankzij de 15 automatische kookprogramma’s geen ster te zijn in de keuken om allerlei lekkernijen te bereiden.

Nadelen van de Siemens CM585AMS0 iQ500 – Inbouw combi Microgolfoven:

 • Het is niet mogelijk om groente en vis te stomen, want hij heeft geen stoomfunctie.

4. Whirlpool AMW 9605/IX – Combi-microgolfoven

In je zoektocht naar de beste inbouw oven kom je verschillende modellen tegen. Zo heeft het ene model slechts basis ovenfuncties terwijl een ander model multifunctioneel is. Het ligt echter aan jou om te kiezen voor het apparaat dat het beste bij je past. Ben je iemand die regelmatig knapperige gerechten bereidt? Dan is het handig om te kiezen voor een oven met een crispfunctie. Wij kennen een dergelijk model. Hier verwijzen we naar de Whirlpool AMW 9605/IX – Combi-microgolfoven. Whirlpool AMW 9605 IX - Combi-microgolfoven Dit apparaat is wellicht de beste inbouw oven voor jou. Hij heeft namelijk een handige crispfunctie. Je kunt dus heerlijke, knapperige pizza, ovenfrietjes en zelfs een heerlijke taartbodem erin bereiden.

Dankzij de speciale crispfunctie wordt de warmte in de oven gelijkmatig verspreid. Tijdens het verwarmen maakt deze oven namelijk gebruik van een combinatie van magnetronstralen en een grillfunctie. Op die manier wordt de speciale crisp-schaal van de oven verwarmd. Je gerecht wordt dus aan alle kanten even gaar en knapperig. De Whirlpool AMW 9605/IX – Combi-microgolfoven kun je vergelijken met een magnetron. Echter, met een inhoud van 40 liter kun je er ook gerust grotere gerechten in bereiden. Het kan weleens voorkomen dat je een gerecht wil bereiden, maar je niet weet welke instellingen het beste zijn. Dat is geen probleem als je deze oven gebruikt. Je kunt namelijk gewoon het type gerecht en gewicht invoeren. Hierna kiest de combi-oven automatisch de juiste bereidingstijd en -temperatuur.

Voordelen van de Whirlpool AMW 9605/IX – Combi-microgolfoven:

 • Doordat hij een inhoud heeft van 40 liter kun je er ook grote gerechten in bereiden.
 • Extra knapperige ovenfriet kan gebakken worden in dit apparaat dankzij de crispfunctie.
 • Met een bereidingskwaliteit middenklasse warmt hij gerechten gelijkmatiger op dan de meeste magnetrons.
 • Als je niet weet welke instellingen nodig zijn, voer je het type gerecht en gewicht in, waarna de magnetron automatisch de juiste bereidingstijd en -temperatuur kiest.

Nadelen van de Whirlpool AMW 9605/IX – Combi-microgolfoven:

 • Je kunt hem liever niet te hoog in een keukenkastje plaatsen, want zijn magnetrondeur opent horizontaal.

5. Zanussi ZOB25601XK – Inbouw oven

In dit artikel hebben we je laten zien dat je kunt kiezen voor ovens van verschillende groottes. Bak je regelmatig grote gerechten, dan kun je liever kiezen voor een variant met een grote inhoud. Er zijn echter ook ovens met een kleinere inhoud. Dergelijke modellen zijn ideaal voor kleine gezinnen. Wil je graag grote gerechten klaarmaken? Is het daarnaast belangrijk voor jou om te beschikken over een oven met veel verschillende kookfuncties? Dan is de beste inbouw oven voor jou wellicht de Zanussi ZOB25601XK – Inbouw oven. Wij vinden dat dit model de Zanussi ZOB25601XK - Inbouw oven beste inbouw oven voor jou is, omdat hij een groot multifunctioneel model is. Zo heeft dit apparaat met een elektronisch display en een timer een inhoud van 74 liter. Daarnaast kun je gebruik maken van diverse kookfuncties.

Ga maar na dat de Zanussi ZOB25601XK – Inbouw oven een elektronische timerfunctie heeft. Dankzij deze functie zorg je er op een eenvoudige manier voor dat je eten op tijd klaar is. Je kunt dus gelijk aan tafel wanneer je uit je werk of van school komt. Met dit apparaat kun je tevens sneller traditioneel grillen en braden. Hij is tevens de perfecte oplossing voor gerechten zoals knapperige ribbetjes of ontbijttoast. Wanneer deze oven wordt ingeschakeld, start zijn koelventilator automatisch. Hierdoor worden de elektronische componenten en externe delen van de oven gekoeld. Als je dit apparaat in huis hebt, kun je bovendien voor veel personen gerechten bereiden. Hij heeft namelijk extra roosters en een capaciteit van 74 liter. Koken voor een groep wordt hierdoor haast zo eenvoudig als koken voor slechts 1 persoon.

Voordelen van de Zanussi ZOB25601XK – Inbouw oven:

 • De bakplaat van dit apparaat is 25% groter dan de standaardmaat.
 • Er is gezorgd voor een timer, dus je weet precies wanneer je gerecht klaar is.
 • Hij heeft een dubbele grill dus traditioneel grillen en braden verloopt enorm snel.
 • Dit apparaat is uniek, want hij heeft warmte-elementen aan de boven- en onderkant, een grill en een ventilator.
 • Zijn koelventilator, die automatisch start wanneer je de oven inschakelt, koelt de elektronische componenten en externe delen van de oven.

Nadelen van de Zanussi ZOB25601XK – Inbouw oven:

 • Hij heeft geen turbo hetelucht functie waardoor hij minder geschikt is om te bakken op meerdere niveaus.
 • Houd er rekening mee dat hij geleverd wordt zonder stekker, dus je kunt er zelf een geaarde stekker aan bevestigen.

Ook interessant: