Beste luchtontvochtiger
Home » Op zoek naar de beste luchtontvochtiger van 2019? Hier vind je hem!

Op zoek naar de beste luchtontvochtiger van 2019? Hier vind je hem!

Het kan weleens voorkomen dat je thuiskomt en vindt dat het muf ruikt in huis. Dit kan te maken hebben met een slechte ventilatie. Het kan ook dat je meubels klam zijn en je vochtplekken hebt op je muren en behang. Hoewel al deze verschillende factoren kunnen zorgen voor een muffe geur, hebben ze vaak 1 oorzaak. Hier verwijzen we naar te vochtige lucht in je woning. Gelukkig kun je het vochtprobleem gemakkelijk aanpakken. Je hebt namelijk gewoon een luchtontvochtiger nodig. Met een dergelijke gadget wordt de lucht aangezogen. Vervolgens worden vuil en stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. Ook wordt de lucht afgekoeld en de waterdamp gecondenseerd. Het water wordt hierna opgevangen en de ontvochtigde lucht wordt schoon terug in de ruimte geblazen. Zoek je naar de beste luchtontvochtiger? Lees dan dit artikel, want wij vertellen je over verschillende modellen. Zo vind je jouw beste luchtontvochtiger gemakkelijk.

Beste luchtontvochtiger van 2019

We hebben je verteld over de werking van een luchtontvochtiger. Er zijn echter verschillende factoren waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar jouw beste luchtontvochtiger. Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige modellen een dubbele functie hebben. Zo ontvochtigen ze de lucht, maar zuiveren ze deze ook meteen. Je kunt bovendien nagaan welke functies gepaard gaan met de ontvochtigers. Sommige varianten hebben bijvoorbeeld een automatische uitschakelingfunctie. Er zijn ook varianten die je feedback geven over de kwaliteit van de lucht. Misschien wil je zelfs een waterdichte variant. Waar je ook naar op zoek bent, het is handig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Op die manier weet je dat je een goed geïnformeerde keus maakt. Daarom vertellen we je over de top 5 modellen van het jaar. Je vergelijkt dus de allerbeste varianten met elkaar en kiest tot slot jouw beste luchtontvochtiger uit!

1. Philips DE5205/10 – Luchtontvochtiger & Luchtreiniger – 2-in-1

Intussen weet je dat je op verschillende factoren kunt letten als je op zoek gaat naar de beste luchtontvochtiger. Is het voor jou belangrijk dat het model waar je voor kiest een dubbele functie heeft? Dan raden wij de Philips DE5205/10 – Luchtontvochtiger & Luchtreiniger – 2-in-1 aan. Dit model is wellicht de beste luchtontvochtiger voor jou, omdat hij een dubbele functie heeft. Zo zorgt hij ervoor dat de kamer waar je hem plaatst minder vochtige lucht heeft. Tegelijkertijd reinigt hij deze lucht zodat je schone lucht kunt inademen. De dubbele functie zorgt er bovendien voor dat je kleding eenvoudiger droogt en dat luchtverontreinigende stoffen/ veelvoorkomende allergenen verwijderd worden. Je leefomgeving wordt Philips DE5205/10 - Luchtontvochtiger & Luchtreiniger - 2-in-1dus niet alleen gezonder, maar ook comfortabeler. Als je dit apparaat eenmaal hebt aangeschaft, hoef je je geen zorgen te maken over het gebruik. Hij is namelijk eenvoudig in te stellen.

Ga maar na dat de Philips DE5205/10 – Luchtontvochtiger & Luchtreiniger – 2-in-1 gedurende de ingestelde tijdsduur werkt. Deze tijdsduur kan variëren tussen de 1 en 9 uur. Vervolgens schakelt hij zichzelf automatisch uit. Je kunt bovendien zelf beslissen of je de dubbele werking wil instellen. Het is immers ook mogelijk om slechts de lucht te reinigen met de speciale instelling. Je kunt op die manier jezelf en je familie het hele jaar beschermen tegen vervuiling en allergenen. Dit is vooral handig tijdens het droge seizoen. Bij deze luchtontvochtiger kun je bovendien kiezen uit 5 ventilatorinstellingen. Denk maar aan stand 1 als laagste stand en de turbostand als hoogste stand. Bij dit apparaat kun je de vochtigheidsgraad vooraf instellen op 40, 50, 60, 70 en 80% kamervochtigheid. Hierbij maak je gebruik van de automatische bediening. De ventilatorsnelheid past zich hierbij automatisch aan voor optimale luchtontvochtigingsprestaties.

Eigenschappen van de Philips DE5205/10 – Luchtontvochtiger & Luchtreiniger – 2-in-1:

 • Dankzij de kleurenring krijg je real-time feedback over de kwaliteit van de binnenlucht.
 • Dit apparaat heeft een dubbele werking, want hij ontvochtigt de lucht en reinigt deze ook.
 • Je kunt hem instellen om tussen de 1 en 9 uur te werken waarna hij zichzelf automatisch uitschakelt.
 • Er is gezorgd voor een beschermingsalarm voor gezonde lucht, die je laat weten wanneer je zijn filter moet vervangen.
 • Kleine vervuilende deeltjes en 99,9% van de bacteriën en H1N1 worden effectief verwijderd dankzij het NanoProtect-filter.
 • In de droge was-modus werkt hij op de hoogste ventilatorsnelheid om kleding eenvoudig te drogen, waardoor de tijd die nodig is om was binnenshuis te drogen wordt verminderd.

2. Qlima D 625 Luchtontvochtiger

In vrijwel elke ruimte in je woning is het mogelijk dat je last hebt van vochtige lucht. Daarom gebruiken we een luchtontvochtiger in verschillende ruimtes in huis. Over het algemeen, kun je de ontvochtiger echter niet gebruiken in je washok of badkamer. Is het voor jou echter belangrijk dat je jouw luchtontvochtiger ook in deze ruimtes kunt gebruiken? Dan is de beste luchtontvochtiger voor jou wellicht een waterproof model. Wij kennen een dergelijke variant, namelijk de Qlima D 625 Luchtontvochtiger. Dit model is wellicht de beste luchtontvochtiger voor jou, omdat hij waterproof is. Hierdoor kun je hem ook gerust gebruiken in het washok of de badkamer. Er is bij dit model tevens gezorgd voor een fluisterstille Qlima D 625 Luchtontvochtigerwerking, dus je kunt hem ook gerust gebruiken in je slaapkamer. Nadat je hem hebt aangezet, hoef je er een tijdje niet meer naar om te kijken. Hij heeft namelijk een ruime opvangbak.

De ruime opvangbak van de Qlima D 625 Luchtontvochtiger heeft een capaciteit van 4 liter. Is deze bak uiteindelijk vol, dan krijg je een melding om het te legen. Zo kun je continu genieten van een uitstekende werking. Dit apparaat is bovendien enorm krachtig. Zo haalt hij tot wel 25 liter vocht uit de lucht per 24 uur. Hij heeft tevens een fraai design en diverse handige functies. Denk er bijvoorbeeld aan dat hij beschikt over een timer. Er is zelfs een hygrometer ingebouwd. Daarnaast werkt hij met een 3-laags filter. Om alles duidelijk af te kunnen lezen, heeft hij een Lcd-display. Het kan mogelijkerwijs voorkomen dat de lucht in het apparaat afkoelt. Bij temperaturen onder de 16 graden Celsius kan er hierdoor ijsafzetting ontstaan in de machine. Dit kan schade brengen aan het apparaat. Daarom is er gezorgd voor een ontdooifunctie zodat je hem tijdens elk jaargetijde kunt gebruiken.

Eigenschappen van de Qlima D 625 Luchtontvochtiger:

 • Dit model is ideaal voor ruimtes tot 65 m2.
 • Hij maakt gebruik van een 3-laags filtersysteem.
 • Er is gezorgd voor een aansluiting voor permanente waterafvoer.
 • Bij dit model is er gezorgd voor een timer, Lcd-display en hygrometer.
 • Wanneer de watertank van 4 liter vol is, krijg je een melding om hem te ledigen.
 • Dankzij de fluisterstille werking kun je dit model gerust gebruiken in je slaapkamer.
 • Deze ontvochtiger met een fraai design haalt tot wel 25 liter vocht uit de lucht per 24 uur.
 • Doordat hij waterproof is, is hij moeiteloos te gebruiken in vochtige ruimtes zoals je badkamer of washok.
 • Houd er rekening mee dat er mogelijkerwijs ijsafzetting kan ontstaan in de machine, waardoor de ontdooifunctie nodig is.

3. Trebs 99294 – Luchtontvochtiger

Als je op zoek gaat naar de beste luchtontvochtiger voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Zo zie je dat sommige varianten een dubbele werking hebben. Je kunt echter ook kiezen voor een luchtontvochtiger aan de hand van bepaalde handige functies. Is het voor jou slechts belangrijk dat de luchtontvochtiger een compact formaat heeft? Als je namelijk weinig ruimte in huis hebt, dan is een grote variant niet ideaal. Wij kennen een compact model, namelijk de Trebs 99294 – Luchtontvochtiger. Dit model is wellicht de beste luchtontvochtiger voor jou. Hij is immers compact, dus ideaal voor personen die geen ruimte hebben voor een grote variant. Trebs 99294 - LuchtontvochtigerOm precies te zijn is dit model slechts 14 bij 24 cm groot. Je kunt hem dus gerust een plek geven op een kastje of dressoir. Voor gebruik in de badkamer zet je hem neer op je wastafel.

Hoewel de Trebs 99294 – Luchtontvochtiger relatief klein is, mag hij niet onderschat worden. Hij onttrekt namelijk 500 tot 750 milliliter vocht per 24 uur aan de lucht. Dit vocht wordt opgevangen in een speciaal reservoir. Het reservoir heeft een inhoud van 1,5 liter. Is het reservoir van de ontvochtiger vol geraakt? Geen probleem! De luchtontvochtiger schakelt hierna namelijk automatisch uit. Als je in de ruimte bent, merk je dus meteen dat het tijd is om het reservoir te legen. Hierna zet je het apparaat weer aan. Deze kleine ontvochtiger heeft bovendien een dubbele functie. Behalve voor het ontvochtigen van de lucht, zorgt hij ook voor het reinigen van de lucht. Dit doet hij met de ingebouwde ionisator. Je kunt dus schone lucht inademen wanneer je in de kamer gaat waar de luchtontvochtiger zijn werk doet. Maak je geen zorgen over lawaai, want hij heeft een zeer stille werking!

Eigenschappen van de Trebs 99294 – Luchtontvochtiger:

 • Dit model is geschikt voor ruimtes tot 100 m3.
 • Is het waterreservoir vol, dan schakelt dit apparaat automatisch uit.
 • Het reservoir dat vocht opvangt heeft een inhoud van anderhalve liter.
 • Stofdeeltjes uit de lucht worden verwijderd door de ingebouwde ionisator.
 • Dankzij de stille werking van <40dB kun je hem gerust in je slaapkamer zetten.
 • Deze luchtontvochtiger is uitermate geschikt om schimmels in huis tegen te gaan.
 • Met een capaciteit van 750 milliliter per 24 uur heeft dit model vergeleken met andere, grotere modellen geen grote capaciteit.
 • Hij is vergeleken met andere modellen relatief klein, dus dankzij dit compacte formaat, kun je hem gemakkelijk op een kastje plaatsen.

4. Overmax Deri- ontvochtiger wit

Waar let jij op wanneer je op zoek gaat naar de beste luchtontvochtiger voor jouw behoeften? Je kunt onder andere nagaan hoeveel vocht hij per dag uit de lucht kan onttrekken. Daarnaast kun je naar het formaat kijken. Er zijn echter ook personen die nagaan of het apparaat gemakkelijk bediend kan worden. Behoor jij tot de laatste groep en is het voor jou belangrijk dat jouw ontvochtiger beschikt over intuïtieve bediening? Dan kies je voor de Overmax Deri- ontvochtiger wit. Dit model is wellicht de beste luchtontvochtiger voor jou, omdat hij beschikt over intuïtieve bediening. Als je hem wil bedienen, hoef je namelijk slechts op een enkele knop te drukken. Vervolgens selecteert het apparaat automatisch de Overmax Deri- ontvochtiger witwerkparameters om onnodig vocht op een efficiënte manier uit de lucht te verwijderen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over lawaai, want het maximale volume bedraagt minder dan 35 dB.

Zelfs wanneer de Overmax Deri- ontvochtiger wit grondig droog is, is hij niet hoorbaar. Hierdoor geef je hem gerust een plek in de slaapkamer wanneer je gaat slapen. Je hoort hem namelijk bijna niet. Wil je hem een keer in de woonkamer zetten? Dat is geen probleem! Hij mag namelijk gezien worden met zijn modern, minimalistisch ontwerp. Zo past zijn witgrijze kleur perfect bij onder andere je modern ingerichte woonkamer en kantoor. Echter, zelfs als je hem in of op je kledingkast zet, ziet hij er geweldig uit. Je vindt gemakkelijk de perfecte plek om hem neer te zetten, omdat hij een compact formaat heeft. De Led-signalering is bovendien handig. Dit komt doordat de moderne achtergrondverlichting er niet alleen mooi uitziet, maar ook het waterniveau van de watertank aangeeft. Deze tank heeft een inhoud van 600 milliliter. Dus het apparaat kan bijna 2 dagen zonder toezicht werken.

Eigenschappen van de Overmax Deri- ontvochtiger wit:

 • Om te werken, gebruikt deze ontvochtiger slechts 23 Watt aan vermogen.
 • Wanneer de tank helemaal vol is, schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.
 • Dankzij de compacte afmetingen kun je hem vrijwel overal in huis een plek geven.
 • Hoewel hij een hoge energie-efficiëntie heeft, heeft hij tegelijkertijd een stille werking.
 • Er is bij dit model gezorgd voor een intuïtieve bediening waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken.
 • Dit model heeft een hoog rendement van 350 milliliter per dag en werkt op basis van Peltier-koppelingen.
 • Led-achtergrondverlichting in 2 kleuren is niet alleen mooi, maar geeft ook het niveau van de watertank aan.
 • Zijn modern, minimalistisch ontwerp ziet er mooi uit en maakt dat je deze gadget gerust overal in huis een plek kunt geven.
 • De watertank kan 600 milliliter water bevatten, wat inhoudt dat je het apparaat bijna 2 dagen zonder toezicht kunt gebruiken.
 • Hij kan weliswaar bijna 2 dagen zonder toezicht werken, maar het is beter om het verzamelde water eerder te verwijderen, zodat de ontvochtiger indien nodig gewoon kan blijven werken.

5. Clean Air Optima Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-704

In dit artikel hebben we reeds 2 luchtontvochtigers gezien die meer deden dan alleen de lucht ontvochtigen. Die modellen zorgen er namelijk ook voor dat de lucht gereinigd wordt. Klinkt een dergelijk model als de beste luchtontvochtiger voor jou? Vind je echter dat jouw model een capaciteit moet hebben tot wel 10 liter per dag? Dan kies je voor de Clean Air Optima Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-704. Dit model is wellicht de beste luchtontvochtiger voor jou. Hij heeft namelijk een capaciteit tot 10 liter per dag en hij heeft een dubbele werking. Zo ontvochtigt hij de lucht en reinigt hij deze ook. Er is bij dit model zelfs gezorgd voor ondersteuning voor wasdroging. Hij is dus een waar multifunctioneel model voor een optimaal binnenklimaat. Clean Air Optima Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-704Dit model is bovendien ontworpen om preventief te werken en zo hoge luchtvochtigheid, allesvernietigende corrosie, schadelijke condensatie en ijs- en schimmelvorming te voorkomen.

Wanneer je de Clean Air Optima Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-704 gebruikt, dan verhindert hij ook ongewenste bacteriegroei. Zelfs geuroverdracht wordt gereduceerd. Hierdoor is de ontvochtiger effectief voor bouwdroging bij bestaande of nieuwbouw woningen. Je hebt gezien dat dit model een zeer uitgebreide werking heeft. Echter, zijn werking is zelfs nog uitgebreider. Zo gaat hij de strijd aan met roest en schimmel. Behalve de indamming van schimmelsporen, bevrijdt dit apparaat ook de binnenlucht van lastige dierenharen, stof en pollen. Deze werking heeft hij te danken aan de geïntegreerde continu werkende en zeer effectieve lucht reinigende functie met viervoudige filtertechniek. Deze viervoudige filtertechniek houdt in dat er gebruik gemaakt is van een voorfilter, actief koolstoffilter, UV-lamp en een ionisator. Het maakt ook bij dit model niet uit waar je hem neerzet. Hij heeft namelijk een slanke, getailleerde belijning, die samen met de neutrale kleurstelling in elk interieur past.

Eigenschappen van de Clean Air Optima Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-704:

 • Hij heeft een groot temperatuur inzetbereik van 5 tot 35 °C.
 • Het elegant en compact design maakt dat hij gezien mag worden.
 • Door de ingebouwde hygrostaat is comfortabele bediening mogelijk.
 • Eenvoudige bediening is mogelijk dankzij de tiptoetsen in het display.
 • Bij een volle tank stopt hij automatisch en komt er een Led-signaal te zien.
 • Er is gezorgd voor een timer voor in- en uitschakelmomenten tussen de 0 en 24 uur.
 • Automatische ontvochtiging is programmeerbaar dankzij de ingebouwde hygrostaat.
 • Automatische herstart vindt plaats nadat hij is ontdooid of na een stroomonderbreking.
 • Volgens de fabrikant is het ’t beste om het actief koolstoffilter na 3 maanden te vervangen.
 • Je krijgt er een afvoerslank van 10 mm rond en 3 meter lang bij voor een continue waterafvoer.
 • Hij is geschikt voor continu gebruik zonder toezicht en beschikt over een 3 standen regelbare ventilator.
 • Doordat dit model met een laag energiegebruik bijzonder geluidsarm is, kun je hem gerust in je slaapkamer zetten.
 • Eenvoudige filterreiniging is mogelijk, want het permanent voorfilter hoef je slechts 2 keer per maand te stofzuigen.
 • Deze luchtontvochtiger heeft een oscillatieklep met swingfunctie voor ondersteuning van de luchtcirculatie en hij ondersteunt ook wasdroging.
 • Een praktische handgreep en robuuste wieltjes zorgen ervoor dat je deze praktisch onderhoudsvrije ontvochtiger gemakkelijk kunt verplaatsen.
 • Vier filtertechnologieën zorgen voor een effectieve luchtreiniging, want het voorfilter vangt grote stofdeeltjes en pluizen, het actiefkoolstoffilter neutraliseert geuren en gassen, de permanente UV-lamp elimineert kiemen, virussen, schimmels en bacteriën en de ionisator reinigt en verfrist de binnenlucht met > 3.000.000 negatieve ionen per cm3.

Add comment