Op zoek naar de beste melkopschuimer van 2020? Lees dit artikel dan snel!

Beste melkopschuimer

Een kopje zwarte koffie is ideaal wanneer je energie nodig hebt. Echter, als je gewoon voor het genot een kopje koffie drinken, dan zet je er wellicht melk in. Je kunt gewoon melk in het kopje zetten. Echter, het is prettiger om melkschuim in je kopje te zetten. Dit is ook het geval wanneer je een lekkere cappuccino of latte macchiato maakt. Daarom is het handig om een degelijke melkopschuimer in huis te hebben. Welk model is echter de beste melkopschuimer voor jou? Dat hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Er zijn namelijk handbediende melkopschuimers en elektrische varianten. De elektrische melkopschuimers zijn eenvoudig te bedienen. Bij een handbediend model is er daarentegen veel mankracht nodig om heerlijk melkschuim te maken. Echter, de handbediende modellen zijn goedkoper. Je weegt dus af wat belangrijker voor je is. Lees dit artikel en vind jouw beste melkopschuimer.

Beste melkopschuimer van 2020

In je zoektocht naar de beste melkopschuimer kom je verschillende modellen tegen. Je kunt immers kiezen voor een handmatige of juist een elektrische variant. Daarnaast zijn er ook andere verschillen. Het kan hierdoor moeilijk lijken om het ideale model uit te kiezen. Gelukkig helpen we je. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld. Je hoeft hierdoor niet meer een heleboel verschillende modellen met elkaar te vergelijken. In dit artikel lees je namelijk de individuele recensies over de opschuimers. Vervolgens vergelijk je de verschillende modellen ga je na welk model het beste bij je past. Op die manier vind je gemakkelijk de beste melkopschuimer voor jouw behoeften.

1. Severin SM 3590 Melkopschuimer

Melkschuim is lekker in je koffie, cappuccino, cacao en latte macchiato. Je hoeft voor koffie of koffieproducten met een heerlijke schuimlaag niet meer naar de koffiewinkel te gaan. Nu kun je zelf je melk opschuimen en deze in je drankje zetten. Hoe je je melk opschuimt, ligt echter helemaal aan jou. Je kunt namelijk kiezen voor een handmatig model of een elektrische variant. Ben je niet van plan vaak zelf je koffie te maken? Dan heb je slechts af en toe een melkopschuimer nodig. Het is dan handig Severin SM 3590 Melkopschuimerom te kiezen voor een handmatige opschuimer. Is jouw beste melkopschuimer een handmatig model? Moet hij in enkele seconden je melk opschuimen? Dan kies je voor de Severin SM 3590 Melkopschuimer.

Wij vinden dat de Severin SM 3590 Melkopschuimer de beste melkopschuimer voor jou is. Dit apparaat is namelijk een handmatige opschuimer. Hij heeft een eenvoudige werking. Eerst zet je er 2 penlite batterijen in. Deze hoef je niet eens zelf te kopen, want de batterijen worden meegeleverd. Je kunt er dus meteen mee aan de slag gaan. De opschuimer maakt maximaal 11.500 toeren per minuut. Dit betekent dat je in slechts enkele seconden geniet van perfect melkschuim. Je werkt bovendien graag met dit apparaat, want hij heeft een soft touch grip. Hierdoor is hij ergonomisch. Er is ook gezorgd voor een puls-schakelaar als je de melk wat sneller wil opkloppen. Nadat je je melk hebt opgeklopt, kun je de opschuimer gemakkelijk reinigen.

Eigenschappen van de Severin SM 3590 Melkopschuimer:

 • Hij is eenvoudig te reinigen.
 • Zijn klopper is van roestvrijstaal gemaakt.
 • Voor snelle resultaten is er gezorgd voor een puls-schakelaar.
 • Je kunt er meteen mee aan de slag gaan, want er worden 2 batterijen meegeleverd.
 • Deze handmatige opschuimer werkt op penlite batterijen en maakt maximaal 11.500 toeren per minuut.
 • In slechts enkele seconden kun je de melk opkloppen met dit apparaat, dat beschikt over een soft touch grip.

2. Philips Senseo CA6500/60

Meestal als melk wordt opgeklopt, wordt deze gebruikt voor warme recepten. Denk maar aan cappuccino, koffie, enzovoorts. Echter, je kunt melkschuim ook gebruiken voor koude koffierecepten. Is daarom jouw beste melkopschuimer een variant die melkschuim maakt voor warme en koude koffierecepten? Dan raden wij de Philips Senseo CA6500/60 aan. Dit model is wellicht de beste melkopschuimer voor jou. Je kunt hem namelijk gebruiken om melkschuim te maken voor zowel warme als koude koffierecepten. Hierdoor geniet je keer op keer Philips Senseo CA6500/60van heerlijk melkschuim. Dit elektrisch apparaat is bovedien voorzien van een innovatieve klopper. Hierdoor geniet je ook thuis van je eigen koffierecepten met heerlijk luchtig melkschuim als finishing touch.

Aangezien het hier gaat om een elektrische opschuimer, geniet je van een hoge mate van gebruiksgemak. Zo is het mogelijk om met een druk op de knop te genieten van perfect melkschuim. Je gebruikt dit scherm vervolgens voor diverse koffiebereidingen zoals latte macchiato, cappuccino of zelfs ijskoffie. Als je lang van een apparaat wil genieten, dan is het belangrijk dat je hem op tijd reinigt. Gelukkig is dat geen probleem als je dit apparaat aanschaft. Hij is namelijk voorzien van een anti-kleeflaag. Ook is hij voorzien van een zacht, waterdicht omhulsel. Hierdoor kun je hem eenvoudig afspoelen of schoonvegen met een handdoek. De reiniging van een dergelijk apparaat is nooit eerder zo eenvoudig geweest!

Eigenschappen van de Philips Senseo CA6500/60:

 • Zijn voet heeft een draaihoek van 360 graden.
 • Met dit apparaat kun je eenvoudig zowel warm als koud melkschuim maken.
 • Houd er rekening mee dat zijn melkreservoir niet vaatwasmachinebestendig is.
 • In dit apparaat kun je 120 ml melk opschuimen, wat genoeg is voor 2 kopjes melk.
 • Voor het opschuimen van melk met dit apparaat heb je slechts 130 seconden nodig.
 • Terwijl je ermee bezig bent, blijft hij netjes op zijn plek, want hij heeft antislipvoetjes.

3. KitchenBrothers – Melkopschuimer

Sommige personen vinden het fijn om hun voeding en drank zelf te bereiden. Zo weet je precies hoe je alles hebt bereid en welke ingrediënten je hebt gebruikt. Geldt dit ook voor je koffie en koffieproducten? Als je een ware koffieliefhebber bent en je wil koffie maken net als een barista, dan heb je een goede melkopschuimer nodig. De meeste barista’s gebruiken een elektrische opschuimer. Is daarom jouw beste melkopschuimer een elektrische variant? Moet dit apparaat ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden? KitchenBrothers - MelkopschuimerDan kies je voor de KitchenBrothers – Melkopschuimer. Dit model is wellicht de beste melkopschuimer voor jou. Je voelt je namelijk net als een echte barista als je hem gebruikt.

Met de KitchenBrothers – Melkopschuimer kun je razendsnel de meest fantastische drankjes bereiden. Denk hierbij aan heerlijke, romige cappuccino’s, latte macchiato’s, maar ook andere melkspecialiteiten. Het prettige van dit apparaat is bovendien dat hij multifunctioneel is. Zo kun je hem gebruiken om warm op te schuimen, koud op te schuimen of gewoon melk op te warmen. Waar je ook voor kiest, je melk is in een handomdraai gereed. Het enige wat je hoeft te doen om met dit apparaat te werken, is je favoriete melk in de opschuimer te gieten. Vervolgens heb je met een druk op de knop het heerlijkste melkschuim. Wanneer je jouw schuim schenkt in je favoriete drank, geniet je er extra van.

Eigenschappen van de KitchenBrothers – Melkopschuimer:

 • Hij heeft drie opties, namelijk warm of koud opschuimen en opwarmen.
 • In een handomdraai is de melk gereed, ongeacht voor welke functie je kiest.
 • Je kunt zowel koude als warme melkspecialiteiten maken met deze opschuimer.
 • Dit apparaat is gemakkelijk te gebruiken, want met een druk op de knop zorgt hij voor het heerlijkste melkschuim.

4. Inventum MK350

Tot nu toe hebben we gezien dat je op verschillende zaken kunt letten als je zoekt naar een nieuwe opschuimer. Zo is het handig om na te gaan of je een elektrische of handmatige variant wil hebben. Daarnaast ga je na of het apparaat geschikt is voor warme of juist koude specialiteiten. Het is ook prettig om na te gaan hoeveel melk er opgeschuimd kan worden. Is jouw beste melkopschuimer een elektrisch model waar je melk in kunt opschuimen én kunt verwarmen? Moet hij bovendien geschikt zijn voor warme specialiteiten? Inventum MK350Dan is de Inventum MK350 wellicht de beste melkopschuimer voor jou. In dit apparaat kun je immers tot 115 ml melk opschuimen. Wil je slechts melk opwarmen, dan kun je er tot 240 ml melk in zetten.

Soms is het nodig om voor meerdere kopjes koffie melk op te schuimen. Het kan dan voorkomen dat de 115 ml melk niet genoeg is. Dat is echter geen probleem. Je kunt de Inventum MK350 namelijk snoerloos bijvullen en ook uitschenken. Ben je even weggelopen tijdens het opschuimproces? Ook dat is niet erg. Wanneer het melkschuim of de warme melk klaar is, schakelt de opschuimer immers automatisch uit. Het opschuimen van de melk duurt slechts 90 seconden. Hierdoor zet je in een handomdraai een heerlijke cappuccino, chai latte of latte macchiato. In dit apparaat kun je in principe alle melksoorten gebruiken, zelfs soya. Echter, volle melk geeft het beste resultaat. Na gebruik reinig je het apparaat eenvoudig, want hij heeft aan de binnenkant een speciale coating.

Eigenschappen van de Inventum MK350:

 • Met dit apparaat tover je je keuken om tot een echte Italiaanse espressobar.
 • Het opschuimen van je melk duurt slechts 90 seconden als je dit apparaat gebruikt.
 • Behalve voor het opschuimen van melk kun je hem ook gebruiken om melk op te warmen.
 • Nadat de melk is opgeschuimd of is opgewarmd, schakelt de opschuimer zichzelf automatisch uit.
 • Er is gezorgd voor een anti-kleeflaag aan de binnenkant, waardoor je hem eenvoudig kunt reinigen.
 • Je kunt in principe alle melksoorten gebruiken, zelfs soya, maar volle melk geeft het beste resultaat.

5. Ad Hoc stille melk opschuimer met houder

Als je al eerder een melkopschuimer hebt gebruikt, dan heb je gezien dat niet alle modellen een stille werking hebben. Echter, als je al vroeg uit huis moet gaan, dan wil je niet iedereen wakker maken terwijl je koffie bereidt. Daarom is het voor jou wellicht belangrijk om een stil model aan te schaffen. Is jouw beste melkopschuimer een model met een stille werking? Dan kun je kiezen voor de Ad Hoc stille melk opschuimer met houder. Ad Hoc stille melk opschuimer met houderAlleen al aan de naam zie je dat dit model een stille werking heeft. Hij heet immers niet voor niets de “stille melk opschuimer”. De bijna geruisloze werking is niet de enige aantrekkelijke werking van dit apparaat.

We vinden dat de Ad Hoc stille melk opschuimer met houder de beste melkopschuimer voor jou is vanwege zijn prestaties. Zo gebruik je hem om heerlijk melkschuim te maken. Dit gebeurt relatief snel. Je bepaalt ook zelf hoe dik je wil dat je schuim is, omdat het hier gaat om een handmatige opschuimer. Als je dit model koopt, dan krijg je er een houder bij. In deze houder bewaar je de schuimer wanneer je hem niet gebruikt. Hierdoor verleng je zijn duurzaamheid, omdat hij goed beschermd is. Het opschuimen van de melk is eenvoudig. Je zet eerst melk in een glas. Vervolgens houd je de schuimer in de melk. Je zet het apparaat aan door op de bovenkant te drukken. Hierbij wordt de melk snel geklopt. Vervolgens kun je optimaal genieten van jouw koffie of koffievariant.

Eigenschappen van de Ad Hoc stille melk opschuimer met houder:

 • Deze schuimer werkt bijna geruisloos.
 • In een handomdraai is de melk geklopt.
 • Met dit apparaat maak je heerlijk melkschuim.
 • Het schuimen van melk is eenvoudig met dit handmatige apparaat.
 • Doordat hij met een houder wordt geleverd, kun je hem keer op keer veilig opbergen.
 • Hij is van RVS gemaakt, dus de losse delen kun je gemakkelijk reinigen in de vaatwasmachine.

Ook interessant: