Hier vind je de beste NAS van 2021. Vergelijk de top 10!

Beste NAS

Tegenwoordig zijn veel personen op zoek naar meer digitale opslagruimte.

Beste NAS van 2021

Afbeelding
Product
WD My Cloud Home 4TB NAS
#1 Beoordeeld
Pluspunten van de WD My Cloud Home Eén centrale plek om alles op te slaan en te ordenen Mobiele toegang… Meer
Synology DS220+
Synology DiskStation DS220+. Ondersteunde types opslag-drives: HDD & SSD, Opslag schijf-interface: SATA… Meer
Synology DS218play - NAS
De Synology DS218play is een NAS met 2 sleuven en voorzien van 4K videotranscodering. Deze NAS is ideaal… Meer
Synology DS220J -NAS
Een eenvoudig te gebruiken privécloud voor iedereen DS220j is een instapmodel NAS met 2 sleuven ontworpen… Meer
Synology DS120j - NAS
De Synology DiskStation DS120j is een voordelige en eenvoudig te gebruiken 1-bay NAS voor de opslag,… Meer
Philips DR4S6B50F - DVD+R - 4,7GB - Speed 16x - Spindle - 50 stuks
Philips - uitvinder van de CD / DVD-technologie - heeft een zeer groot aanbod opneembare DVD+R media.… Meer
WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS
Persoonlijke Cloud opslag… Meer
Synology DS118 - NAS
Synology DiskStation DS118 is een krachtige en compacte 1-bay NAS die speciaal is ontworpen voor kantoren… Meer
Synology DS720+ -NAS
Synology DS720+ NAS (Netwerk opslagruimte) Deze Synology DS720+ is een gebruiksvriendelijke thuisserver,… Meer
Synology DiskStation DS218 - NAS
De Synology DiskStation DS218 is een high-performance en veelzijdige 2-bay NAS ontworpen voor kleine… Meer
Product
#1 Beoordeeld

Pluspunten van de WD My Cloud Home Eén centrale plek om alles op te slaan en te ordenen Mobiele toegang…Meer

Synology DiskStation DS220+. Ondersteunde types opslag-drives: HDD & SSD, Opslag schijf-interface: SATA…Meer

De Synology DS218play is een NAS met 2 sleuven en voorzien van 4K videotranscodering. Deze NAS is ideaal…Meer

Een eenvoudig te gebruiken privécloud voor iedereen DS220j is een instapmodel NAS met 2 sleuven ontworpen…Meer

De Synology DiskStation DS120j is een voordelige en eenvoudig te gebruiken 1-bay NAS voor de opslag,…Meer

Philips - uitvinder van de CD / DVD-technologie - heeft een zeer groot aanbod opneembare DVD+R media.…Meer

Synology DiskStation DS118 is een krachtige en compacte 1-bay NAS die speciaal is ontworpen voor kantoren…Meer

Synology DS720+ NAS (Netwerk opslagruimte) Deze Synology DS720+ is een gebruiksvriendelijke thuisserver,…Meer

De Synology DiskStation DS218 is een high-performance en veelzijdige 2-bay NAS ontworpen voor kleine…Meer

Je kunt data opslaan op bijvoorbeeld een externe harde schijf. Echter, met een NAS server in huis kun je (meerdere) harde schijven aansluiten op het thuis- of kantoornetwerk. Hierdoor maak je het voor iedereen mogelijk om bestanden te delen en te openen op het netwerk. Vanwege deze werking is een NAS geschikt om back-ups te maken, foto’s op te slaan en nog veel meer. Ben je op zoek naar de beste NAS voor jouw behoeften? Dan kun je nagaan hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. Let tevens op het aantal sleuven voor harde schijven. Nadat je over deze zaken hebt nagedacht, vind je gemakkelijk jouw beste NAS.

Hoewel we je nog niet hebben verteld waarvoor de afkorting NAS staat, weet je waarschijnlijk al wat het inhoudt. Aan de hand van de bovenstaande inleiding kun je namelijk concluderen dat het om netwerkopslag gaat. Dat is een goede conclusie. NAS staat namelijk voor Network-attached storage. Een NAS is dus een opslagmedium dat op het netwerk aangesloten wordt en gebruikmaakt van het TCP/IP-protocol voor dataoverdracht. Het vinden van de beste NAS voor jouw behoeften hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn slechts enkele factoren waar je op let. Ben je minder technisch, dan hoef je je ook geen zorgen te maken. Je kunt namelijk gewoon onze top 10 met elkaar vergelijken. We hebben er namelijk voor gezorgd dat elk model afzonderlijk is gerecenseerd. Op die manier is het eenvoudiger om te concluderen welk model de beste NAS voor jou is.

Dit komt doordat we steeds meer digitale data hebben. Denk maar aan verwerkte tekstdocumenten zoals verslagen, maar ook foto’s en video’s. Al deze data is digitaal en moet ergens opgeslagen worden.

1. WD My Cloud Home 4TB

Er zijn verschillende redenen om een NAS aan te schaffen. Je kunt een dergelijk systeem installeren om data van een bepaald netwerk toegankelijker te maken voor anderen. Echter, je kunt een dergelijk systeem ook gebruiken voor opslagdoeleinden. Afhankelijk van hoe je jouw systeem precies wil gebruiken, kies je een bepaalde NAS uit. Is jouw beste NAS een variant die je 1 centrale plek geeft om alles op te slaan en te ordenen? Wil je tevens mobiele toegang hebben terwijl je onderweg bent? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de WD My Cloud Home 4TB. WD My Cloud Home 4TB Dit model is wellicht de beste NAS voor jou. Hij zorgt er namelijk voor dat je 1 centrale plek hebt om alles op te slaan en te ordenen. Daarnaast heb je bij dit systeem mobiele toegang tot je data terwijl je onderweg bent.

Je hebt waarschijnlijk al eerder gehoord van data opslaan in de Cloud. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Google Drive en Dropbox. Als je dergelijke Cloud-diensten gebruikt, dan gaan er op den duur maandelijkse kosten daarmee gepaard. Gelukkig is dat niet het geval als je kiest voor de WD My Cloud Home 4TB. Hierbij kun je in tegenstelling tot de openbare Cloud, je inhoud op 1 veilige plek op je thuisnetwerk bewaren. Hierdoor weet je altijd waar je gegevens zich bevinden. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over maandelijkse kosten. Je schaft het systeem namelijk slechts 1 keer aan en hoeft daarna geen maandelijkse kosten te betalen. Je beschikt zelfs over alle opslag die je nodig hebt. Handig toch?

Eigenschappen van de WD My Cloud Home 4TB:

 • Er gaan geen maandelijkse kosten gepaard met het gebruik van dit apparaat.
 • Het is mogelijk om automatisch back-ups te maken van foto’s en video’s op je telefoon naar deze NAS.
 • De mediaverzameling van je gezin kun je centraliseren door ze op te slaan in deze netwerk-Cloud-omgeving.
 • Hij biedt flexibele back-upopties om je kostbare inhoud op alle pc- en Mac-computers bij jou thuis te beschermen.
 • Terwijl je onderweg bent, heb je toegang tot al je bestanden die op het My Cloud Home-apparaat zijn opgeslagen, zo lang je een internetverbinding hebt.
 • Dit apparaat synchroniseert je bestanden automatisch op al je computers, waardoor je belangrijkste bestanden altijd bijgewerkt en toegankelijk zijn vanaf al je apparaten.

2. TerraMaster F2-221

In je zoektocht naar de beste NAS kom je verschillende varianten tegen. Het ene model is wellicht beter geschikt voor het maken van back-ups. Daarentegen zijn andere modellen juist beter geschikt om ervoor te zorgen dat je data op een centrale plek is opgeslagen. Ook kun je kiezen voor een dergelijk systeem om data toegankelijker te maken voor iedereen die gebruik maakt van je thuisnetwerk. Zoek jij naar een aantrekkelijk geprijsde NAS met een krachtige processor? Dan kun je kiezen voor de TerraMaster F2-221. TerraMaster F2-221 Dit model is wellicht de beste NAS voor jou. Hij is namelijk een eenvoudig 2-bay model, maar heeft een krachtige processor. Hierdoor kun je er allerlei taken mee uitvoeren.

Sommige personen zoeken naar een NAS die relatief klein is. Zo kunnen ze hem gemakkelijk een plek geven in de studeerkamer of gewoon op hun bureau. Als je naar een compacte variant zoekt, dan past de TerraMaster F2-221 ook goed bij je. Dit model ondersteunt namelijk wel 2 harde schijven, maar is toch relatief klein. Hierdoor past hij in bijna elke hoek. Je geeft hem dus gemakkelijk een plek op je bureau of in de studeerkamer. Doordat dit model 2 bays heeft voor harde schijven, kun je gemakkelijk je data erop kopiëren. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken als je computer het begeeft. Je data is namelijk veilig opgeslagen op je NAS. Bovendien zorgt dit apparaat ervoor dat je ook op afstand toegang hebt tot je bestanden. Je opent je data namelijk gemakkelijk ook gewoon vanaf je telefoon of tablet.

Eigenschappen van de TerraMaster F2-221:

 • Vergeleken met andere systemen, is deze NAS aantrekkelijk geprijsd.
 • Doordat hij een krachtige processor heeft, kun je er allerlei taken mee uitvoeren.
 • Hij geeft je toegang tot je bestanden vanaf je computer, telefoon en zelfs je tablet.
 • Dit model heeft 2 bays voor harde schijven, dus je kunt gerust een back-up van je gegevens maken op dit apparaat.

3. Synology DiskStation DS218+

Als je op zoek gaat naar een nieuwe computer, dan houd je rekening met de gebruikstoepassingen. Je kiest bijvoorbeeld niet voor een pc voor tekstverwerking als je video’s wil bewerken. Daarnaast is een eenvoudige computer niet ideaal voor het spelen van zware games. Hetzelfde geldt voor een NAS. Als je van plan bent hem intensief te gebruiken, dan kies je liever niet voor een eenvoudig model. Is jouw beste NAS een variant met 4K videotranscodering? Dan kies je voor de Synology DiskStation DS218+. Dit model is wellicht de Synology DiskStation DS218+ beste NAS voor jou. Hij is namelijk een variant met 2 sleuven en 4K videotranscodering. Het is bovendien niet verbazingwekkend dat dit model geschikt is voor zowel thuisgebruik als kleine ondernemingen.

De Synology DiskStation DS218+ is perfect voor gebruikers die zoeken naar een compacte en betrouwbare gedeelde opslagoplossing. Je kunt er tevens belangrijke gegevens mee beveiligen en bestanden over verschillende platforms mee delen. Hierdoor geef je iedereen in je thuisnetwerk toegang tot de benodigde gegevens. Doordat het beveiligen van bestanden ook mogelijk is, sla je gerust ook je privé data op. Je beveiligt deze data vervolgens zodat niemand anders erbij komt. Het is fijn te weten dat dit systeem gebruik maakt van een hot-swappable drive tray ontwerp. Dit betekent immers dat je de interne harde schijven kunt verwisselen. Hierdoor kun je de totale opslagcapaciteit van deze NAS met 3.5 inch interne harde schijven uitbreiden tot maximaal 24 TB.

Eigenschappen van de Synology DiskStation DS218+:

 • Deze NAS kun je zelfs gebruiken op Linux-platformen.
 • Zijn krachtige 2.0 GHz dual-core processor maakt licht werk van zware netwerktaken.
 • Houd er rekening mee dat deze NAS niet beschikt over Thunderbolt- of HDMI-aansluitingen.
 • Doordat hij een werkgeheugen heeft van 2 GB kunnen er veel gebruikers gelijktijdig op werken.
 • Je krijgt hem zonder harde schijven, dus het is handig om er meteen geschikte harde schijven bij te bestellen.
 • Hij ondersteunt de aansluiting van maximaal 25 IP-camera’s die je eenvoudig kunt beheren middels de Synology Surveillance Station interface.

4. QNAP TS-231P – NAS – 0TB

Er zijn verschillende zaken die een rol spelen bij het uitkiezen van een NAS. Velen kijken naar de opslagmogelijkheden. Er zijn echter ook gebruikers die letten op het gebruiksgemak. Vind jij het belangrijk dat jouw beste NAS een energiezuinige werking heeft? Dan kennen wij het ideale model voor jou. Hier verwijzen we naar de QNAP TS-231P – NAS – 0TB. Wij vinden dat dit model de beste NAS voor jou is. Hij heeft namelijk een energiezuinige werking. We geven je graag een beeld van deze werking. Dit apparaat verbruikt in de QNAP TS-231P - NAS - 0TB stand-by stand slechts 8,5 Watt. Is hij in werking, dan verbruikt hij gemiddeld 15 Watt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een hoge energierekening als je dit apparaat in huis hebt.

Iedereen heeft een ander schema in hun leven. De een zit na het werk achter de computer, terwijl de ander het liefst laat in de nacht hiervan gebruik maakt. Behoor jij tot de late slapers, dan is het belangrijk om te kiezen voor stille apparaten. Je wil namelijk je huisgenoten niet wakker maken terwijl je bezig bent te werken. Dat begrijpt de fabrikant van de QNAP TS-231P – NAS – 0TB ook. Daarom reguleert een slimme ventilator automatisch zijn snelheid. Hierdoor werkt dit apparaat zo stil mogelijk. Je stoort dus niemand in huis terwijl je bijvoorbeeld een back-up maakt van je bestanden. Deze compacte NAS heeft ruimte voor 2 harde schijven. Daarnaast heeft hij 1 GB RAM en een volle ARM Alpine AL-212 dual-core processor. Hij beschikt ook over 2 LAN-poorten en 3 USB 3.0-poorten.

Eigenschappen van de QNAP TS-231P – NAS – 0TB

 • Hij heeft een stille en energiezuinige werking.
 • Dit model ondersteunt Windows-, Mac- en ook Linux-systemen.
 • Deze NAS biedt ondersteuning voor iOS en Android smartphones en tablets.
 • Met twee harde schijven is er bruto 24 TB opslag mogelijk, namelijk 2x 12 TB in Raid 0 of 2x 12 TB in Raid 1.
 • Bij dit apparaat zijn er extra apps beschikbaar om bestanden te synchroniseren, muziek te beluisteren en bestanden op de NAS te downloaden.

5. LinkStation 220 NAS 0TB 2 bay

Je hebt in dit artikel gezien dat er verschillende soorten NAS zijn. Zo is de ene variant geschikt voor thuisgebruik terwijl de andere gebruikt kan worden in een kleine onderneming. Daarnaast hebben we je laten zien dat sommige modellen meer geschikt zijn voor het maken van een back-up. Er zijn echter ook varianten die ideaal zijn voor personen die mobiele toegang willen hebben tot hun data. Ben jij een leek op het gebied van netwerkopslag? Dan is de beste NAS voor jou wellicht een gebruiksvriendelijke variant. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de LinkStation 220 NAS 0TB 2 bay. LinkStation 220 NAS 0TB 2 bay Dit model past wellicht goed bij jou, omdat hij een gebruiksvriendelijke NAS is voor thuisgebruik. Hierdoor is hij ook ideaal voor iemand die nooit eerder een dergelijk systeem heeft gebruikt.

We vinden bovendien dat de LinkStation 220 NAS 0TB 2 bay de beste NAS voor jou is. Je hoeft er namelijk slechts 2 harde schijven in te zetten om al je bestanden op te slaan. Daarnaast is het ook mogelijk om met dit apparaat gemakkelijk een back-up te maken van je pc of Mac. Nadat de NAS is geïnstalleerd gaat er als het ware een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je kunt namelijk vanaf de NAS HD-films, -series en muziek via je thuisnetwerk streamen naar bijvoorbeeld mediaspelers, smart-tv’s of gameconsoles. Het komt er gewoon op neer dat je met dit apparaat zonder maandelijkse kosten beschikt over je persoonlijke Cloud. Je kunt met een internetverbinding, waar je ook ter wereld bent, bij je opgeslagen bestanden komen. Zelfs onderweg benader je bestanden. Vervolgens sla je deze op via een app op je smartphone of tablet.

Eigenschappen van de LinkStation 220 NAS 0TB 2 bay:

 • Hij maakt het mogelijk om films op afstand te downloaden.
 • Met dit apparaat in huis heb je een persoonlijke Cloud zonder maandelijkse kosten.
 • Houd er rekening mee dat er geen harde schijven worden meegeleverd bij dit apparaat.
 • Overal ter wereld kom je bij je opgeslagen bestanden, zo lang je een internetverbinding hebt.

Ook interessant: