De beste PA boxen van 2020 vind je hier. We vertellen je over de top 5!

Beste PA boxen

Velen van ons hebben weleens een speaker gebruikt. Hierbij maakt het niet uit of je de draagbare speakers bedoelt of juist de grote DJ varianten. Er zijn echter ook andere typen speakers. Denk bijvoorbeeld aan de PA speakers. Hierbij staat PA voor Public Address. Dat is een vakterm waarmee de geluidsinstallatie bedoeld wordt die de muziek voor het publiek versterkt. Zoek jij naar de beste PA boxen van het jaar? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je immers over de top 5 van het jaar. Jouw ideale speaker kun je dus uitkiezen aan de hand van bijvoorbeeld zijn grootte. Ook kun je nagaan of je bijvoorbeeld een variant wil met twee luidsprekers op een statief. Lees dit artikel over de beste PA boxen en kies jouw ideaal model uit!

Beste PA boxen van 2020

We hebben je verteld dat je in dit artikel informatie krijgt over de beste PA boxen van het jaar. Hoe doen we dit? We hebben eerst een top 5 voor je samengesteld. Vervolgens hebben we elk model uit de top 5 gerecenseerd. Je ontdekt dus wat de sterke en eventueel zwakke kanten van de speakers zijn. Aan de hand van de functies en eigenschappen kun je de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Hierdoor is het eenvoudiger voor jou om na te gaan welk model het beste bij je past. Aarzel dus niet langer en lees dit artikel over de beste PA boxen!

1. Vonyx SWP18 PRO

Als je zoekt naar een nieuwe PA speaker, dan is het handig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Daarom ben je hier op het juiste adres. Vonyx SWP18 PROWe gaan namelijk in op de 5 beste PA boxen van het jaar. Is jouw ideaal model een subwoofer met een instelbaar laag doorlaatfilter? Dan is de Vonyx SWP18 PRO perfect voor jou. Dit model is namelijk een subwoofer met een instelbaar laag doorlaatfilter. Je kunt zijn filter instellen tussen de 40 en 250 Hz. Ook is er bij deze subwoofer gezorgd voor een 1200 W versterker. Hij beschikt tevens over een fase schakelaar om de sub akoestisch in fase te laten spelen. Hierbij wordt er gewerkt met de hoofdspeakers, waardoor je geniet van een geweldige diepe basklank. In/Thru aansluitingen lussen bij dit model lijnsignalen door naar een andere subwoofer.

Eigenschappen van de Vonyx SWP18 PRO:

 • Zijn filter kun je instellen tussen 40 Hz en 250 Hz.
 • Er is gezorgd voor een 1200 W versterker en een fase schakelaar.
 • Je geniet van een geweldige diepe basklank als je deze box gebruikt.
 • Het gaat hier om een subwoofer met een instelbaar laag doorlaatfilter.

2. SkyTec SP1500

Bij de meeste apparaten is het zo dat je kunt kiezen voor een variant voor thuisgebruik of professioneel gebruik. Vaak beschikken deSkyTec SP1500 modellen voor professioneel gebruik over handige extraatjes. Moet jouw ideale PA speaker een model voor semiprofessioneel gebruik zijn? Dan kies je voor de SkyTec SP1500. Dit model behoort tot de beste PA boxen van het jaar. Ook is hij geschikt voor semiprofessioneel gebruik. Hij is tevens voorzien van een 2-weg basreflexsysteem. Voor een verhoogde duurzaamheid heeft hij bovendien een slagvaste ABS-behuizing. Wil je de speaker graag met je meenemen? Dat is geen probleem. Hij beschikt immers over geïntegreerde handgrepen, dus je kunt hem gemakkelijk optillen. Dit is ideaal, omdat hij een gewicht heeft van maar liefst 20 kg.

Eigenschappen van de SkyTec SP1500:

 • Als handige aansluitingsmogelijkheid heeft hij een speaker NL4 connector.
 • Deze speaker met een frequency response van 40 Hz – 18 kHz zorgt voor prachtig geluid.
 • Er is gezorgd voor geïntegreerde handgrepen zodat je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen.
 • Dit model met tophat, een 2-weg basreflexsysteem en een slagvaste ABS-behuizing is geschikt voor semiprofessioneel gebruik.

3. Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Box

Het uitkiezen van een nieuwe PA speaker heeft te maken met jouw behoeften. Sommigen kiezen bijvoorbeeld voor een eenvoudig model, terwijl anderen juist meer functies Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Boxbelangrijk vinden. Is jouw ideale PA box een variant met veel mogelijkheden? Dan kun je de Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Box kopen. Dit model, dat behoort tot de beste PA boxen van het jaar, is wellicht perfect voor jou. Hij is namelijk een stand-alone PA systeem met USB, SD, Bluetooth en zelfs 2 VHF microfoons. Ook zorgt hij voor een uitstekende geluidskwaliteit. Als je dit apparaat met je mee wil nemen, gaat dat gemakkelijk. Zijn mobiliteit wordt immers verhoogd door zijn oplaadbare batterij en veelzijdigheid. Deze speaker zorgt ook voor bewegingsvrijheid dankzij de VHF draadloze microfoons en de handige afstandsbediening. Er is bij dit model zelfs gezorgd voor diverse aansluitingsmogelijkheden dankzij de velen in- en uitgangen.

Eigenschappen van de Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Box:

 • Voor gemakkelijk transport beschikt hij over een handgreep en trolley.
 • Je geniet bij dit stand-alone PA systeem van een uitstekende geluidskwaliteit.
 • Bewegingsvrijheid is gegarandeerd dankzij de VHF draadloze microfoons en de handige afstandsbediening.
 • Maak gebruik van verschillende aansluitingsmogelijkheden dankzij de vele in- en uitgangen en ook de handige poorten.

4. Hama Speak.Switch Box LSP-204

Zoek je naar een PA speaker? Dan hoef je niet verder te zoeken. In dit artikel vertellen we je namelijk over de top 5 van het jaar. Het ligt dus aan jou om te kiezen voor Hama Speak.Switch Box LSP-204het model dat het beste bij je past. Is het voor jou belangrijk dat het model waar je voor kiest beschikt over luidsprekerparen die je zowel samen als afzonderlijk kunt gebruiken? Dan raden wij de Hama Speak.Switch Box LSP-204. Net zoals de andere modellen in dit artikel, behoort ook deze speaker tot de beste PA boxen van het jaar. Je weet dus van tevoren dat je voor een goed model kiest. Het is echter ook prettig te weten dat je met de omschakelunit maximaal 4 luidsprekerparen kunt aansluiten. Je sluit deze paren aan op de 2 bussen van de luidsprekeruitgang bij versterkers, stereo-installaties, receivers, enzovoorts. De verschillende luidsprekerparen kunnen afzonderlijk of samen gebruikt worden.

Eigenschappen van de Hama Speak.Switch Box LSP-204:

 • Hij beschikt over een omschakelunit die het mogelijk maakt om maximaal 4 luidsprekerparen aan te sluiten.
 • Het is bij deze super speaker mogelijk om de luidsprekerparen afzonderlijk of desgewenst samen te gebruiken.
 • Luidsprekerparen sluit je bij dit apparaat aan op de 2 bussen van de luidsprekeruitgang bij onder meer receivers.

5. Fenton FT10LED 450W mobiele accu speaker

Wil je de mogelijkheid hebben om overal te genieten van je favoriete muziek? Dan is het handig om te kiezen voor een PA speaker die geen stopcontact nodig heeft. Fenton FT10LED 450W mobiele accu speakerWij kennen een dergelijk model, namelijk de Fenton FT10LED 450W mobiele accu speaker. Deze speaker behoort tot de beste PA boxen van het jaar. Dit is te begrijpen, omdat hij een handige werking heeft. Zo werkt hij op een ingebouwde accu. Je bent dus niet afhankelijk van een stopcontact. Zo kun je de speaker gerust op de camping, in de tuin of op het water gebruiken. Je geniet dan keer op keer van je favoriete muziek. De speaker beschikt zelfs over Bluetooth. Hierdoor kun je muziek draadloos streamen naar de speaker. Voor zangliefhebbers is het fijn te weten dat deze speaker geleverd wordt met een draadloze microfoon.

Eigenschappen van de Fenton FT10LED 450W mobiele accu speaker:

 • Je krijgt er een handige draadloze microfoon bij.
 • De speaker beschikt over LED’s bij de woofer, die een sfeerverhogend effect hebben.
 • Doordat hij beschikt over Bluetooth kun je muziek draadloos streamen naar de speaker.
 • Aangezien je niet afhankelijk bent van een stopcontact kun je de speaker overal gebruiken.
 • Als je een duet wil zingen, dan bestaat de mogelijkheid om een tweede microfoon aan te sluiten.
 • Microfoons kunnen gebruik maken van het ingebouwde echo effect, om de zang professioneel te laten klinken.

Ook interessant: