Beste raamreiniger
Home » Welk model is de beste raamreiniger van 2019? Vergelijk hier de beste koop!

Welk model is de beste raamreiniger van 2019? Vergelijk hier de beste koop!

In huis zijn er altijd relatief veel klusjes die geklaard moeten worden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je huis bezemt en dweilt. Ook doe je de was en je maakt de badkamer en het toilet schoon. Soms vergeten we dat we ook de ramen moeten reinigen. Velen van ons vinden deze klus minder prettig. Het gaat namelijk om een gedoe met emmers, spetters, zemen en strepen. Als je je ramen wel wil schoonmaken, maar je hebt genoeg van het gedoe met emmers, dan kun je een raamreiniger gebruiken. Met een dergelijke tool heb je in een handomdraai schone, streepvrije ramen. Een ruitenreiniger zuigt bovendien het vuile water direct op. Wist je dat je met een dergelijke reiniger ook gemakkelijk andere oppervlakken kunt schoonmaken? Zoek je daarom naar jouw beste raamreiniger? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je namelijk om de beste raamreiniger te vinden!

Beste raamreiniger van 2019

Als je een dagje vrij bent van het werk, dan wil je meestal thuis relaxen. Echter, er moeten in huis diverse klussen geklaard worden. Het is immers belangrijk om je woning goed te onderhouden. Is een van de klussen die geklaard moet worden het reinigen van je ruiten? Dan gebruik je een raamreiniger. Wij helpen je door middel van dit artikel om jouw beste raamreiniger te vinden. Hoe doen we dat? We hebben een groot aantal raamreiniger met elkaar vergeleken. Vervolgens zijn we nagegaan welke varianten een gebruiksvriendelijke werking hadden. Ook hebben we rekening gehouden met de betaalbaarheid. We zijn zelfs zo ver gegaan dat we hebben gekeken met welke modellen gebruikers een goede ervaring hadden. Tot slot is er een top 5 tot stand gekomen. Deze top 5 recenseren we in dit artikel. Je kunt de verschillende ruitenreinigers dus met elkaar vergelijken en jouw beste raamreiniger uitkiezen.

1. InnovaGoods Magnetische Raamreiniger

Als je je ruiten wil reinigen, dan kun je gebruik maken van een emmer en doek. Echter, deze methode is minder effectief, omdat je last krijgt van strepen en spatten. Gelukkig kun je de klus eenvoudiger klaren met een raamreiniger. Zoek je daarom naar de beste raamreiniger voor jouw behoeften? Heb je bovendien weinig tijd? Dan is het handig als je kiest voor een ruitenreiniger die de binnen- en buitenkant van het raam tegelijkertijd reinigt. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de InnovaGoods Magnetische Raamreiniger. Dit model is wellicht de beste raamreiniger voor jou. Hij maakt namelijk het reinigen van ramen enorm eenvoudig en comfortabel. InnovaGoods Magnetische RaamreinigerHet unieke van de ruitenreiniger is dat hij magnetisch is. Hierdoor is hij handig en praktisch. De reiniger doet zijn werk bovendien snel. Dit heeft hij te danken aan het unieke design met twee krachtige magneten.

Hoe werkt de InnovaGoods Magnetische Raamreiniger precies? Doordat hij 2 magneten heeft, worden de twee ruitenwissers met elkaar verbonden. Hierbij blijft het raam ertussen. Het resultaat is dat de binnenkant en buitenkant van het glas op een comfortabele manier wordt gereinigd. Dit gebeurt tegelijkertijd en er is geen sprake van risico op vallen. Het ingebouwde touw van deze reiniger functioneert tijdens het reinigen van je ramen als extra veiligheidselement. Aangezien de reiniger door mensen is ontwikkeld, kan het namelijk een keertje voorkomen dat de wissers loslaten. Hierdoor ontstaat het risico op vallen. Het touw voorkomt dit en dient als een extra veiligheidselement. Nadat je de reiniger hebt bevestigd aan je ramen, gaat het dubbele reinigingssysteem in werking. Hierbij wordt al het vuil van je raam gewist. Eerst zeept de spons in, vervolgens wast hij en de rubberen rand schrobt en droogt voor een prachtig resultaat.

Eigenschappen van de InnovaGoods Magnetische Raamreiniger:

 • Houd er rekening mee dat deze reiniger alleen op glas werkt.
 • Hij is geschikt voor glad met een maximale dikte van 0,5 centimeter.
 • In de verpakking vind je een krachtige magneet, reinigend rubber en ingebouwde sponzen.
 • Deze reiniger is comfortabel en eenvoudig in gebruik, mede dankzij het lichtgewicht en hanteerbaar ontwerp.
 • Wanneer je deze tool gebruikt, dan wordt de buiten- en binnenkant van het glas op hetzelfde moment gereinigd.
 • Ondanks het valvrije design is er toch gezorgd voor veiligheidstouw van ongeveer 200 cm als extra veiligheidsmaatregel.
 • Op zijn verpakking en handleiding staan er 24 talen waaronder Nederlands, Engels, Duits, Italiaans en Frans, waardoor je de instructies leest in je favoriete taal.

2. Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition

De meesten van ons hebben tegenwoordig een relatief druk leven. Hierdoor hebben we weinig tijd om ons huis schoon te maken. Als je echter lang wil genieten van je woning, dan is het toch belangrijk om hem te onderhouden. Een goede start is door een ruitenreiniger aan te schaffen. Houd er wel rekening mee dat sommige ruitenreinigers specifiek zijn ontworpen om ruiten te reinigen. Andere varianten kunnen ook gebruikt worden om andere gladde oppervlakten te reinigen. Klinkt een multifunctionele reiniger ideaal? Is daarom jouw beste raamreiniger een variant waar je ruiten én andere gladde oppervlakten mee kunt reinigen? Dan raden wij de Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition aan. Dit model is wellicht de beste raamreiniger voor jou. Je kunt hem namelijk gebruiken Kärcher WV 2 Premium 10 Years Editionom je ruiten te reinigen, maar hij werkt ook goed op andere gladde oppervlakten. Je kunt je ruiten en andere gladde oppervlakten dus razendsnel proper maken.

Klussen met de Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition betekent reinigen zonder irritaties door druppels of strepen. Bovendien heeft deze ruitenreiniger een ergonomisch design. Aangezien hij slechts 600 gram weegt, is hij tevens erg licht. Je kunt dus lang doorgaan met klussen. Hierbij is bewegingsvrijheid gegarandeerd. De reiniger werkt immers op een accu. Als deze accu vol is geladen, dan kun je maar liefst 105 vierkante meter kuisen. Dit komt neer op ongeveer 35 ramen. In een handomdraai heb je dus alle ramen in je woning gereinigd. Misschien wil je graag weten waarom deze reiniger de 10 Years Edition heet. Deze naam heeft hij gekregen omdat de WV 2 inmiddels meer dan 10 jaar bestaat. Om dit te vieren, bracht de leverancier hem op de markt. Dit model heeft, vergeleken met zijn voorgangers, een 40% langere accuduur. Je krijgt er bovendien een extra zuigmond bij voor kleine oppervlakten.

Eigenschappen van de Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition:

 • Het is prettig te weten dat Kärcher de originele uitvinder is van ruitenreinigers.
 • Er wordt een extra zuigmond meegeleverd voor het reinigen van kleine ramen.
 • Aangezien zijn accu 35 minuten meegaat, kun je veel ramen per keer schoonmaken.
 • Houd er rekening mee dat het opladen van deze ruitenreiniger ongeveer 3 uur duurt.
 • Doordat de ruitenreiniger enorm licht is, raak je niet snel vermoeid tijdens het klussen.
 • Als je deze ruitenreiniger gebruikt, dan ben je ongeveer 3 keer snelle klaar dan bij traditionele reinigingsmethoden.
 • Je kunt hem gebruiken om ramen, spiegels, tegels, douchecabines, gladde oppervlaktes en glazen tafels te reinigen.
 • De werking van de reiniger is eenvoudig, want je sproeit de oppervlakte eerst in met het reinigingsmiddel, reinigt daarna de oppervlakte met de raamwisser en zuigt het vuil tot slot op met de ruitenreiniger.

3. Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger met Steel + Smalle Zuigmond en Inwasser

Het uitkiezen van een nieuwe raamreiniger kan lijken op een ingewikkelde taak. Er zijn namelijk enorm veel verschillende modellen. Elk model brengt bepaalde voordelen met zich mee. Het is daarom handig als je van tevoren nagaat aan welke vereisten jouw ideale reiniger moet voldoen. Is de beste raamreiniger voor jou een variant waar je streeploos kunt wissen zonder druppen? Moet hij bovendien behalve ramen ook andere oppervlakken kunnen reinigen? Dan kennen wij een variant die goed bij je past. De beste raamreiniger voor jou is de Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger met Steel + Smalle Zuigmond en Inwasser. Dit model is een absolute aanrader, omdat je er streeploos de ramen mee kunt wissen. Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger met Steel + Smalle Zuigmond en InwasserHierbij hoef je je niet eens zorgen te maken over druppen. Bovendien is deze ruitenreiniger een multifunctioneel model. Je kunt er namelijk ook spiegels, douchecabines of tegels mee reinigen.

Met deze raamreiniger in huis kun je je ramen wassen als een prof. Het gaat namelijk om een All-in-one-set. In de set vind je de Dry & Clean raamzuiger, een 28 cm brede zuigmond, een smalle zuigmond van 17 cm, een Power Washer en ook nog een 43 cm steel met een kliksysteem. Je hebt dus alles bij de hand om je ruiten optimaal te reinigen. Het prettige van dit model is bovendien dat je gemakkelijk het gehele gladde oppervlak kunt reinigen. De reiniger kan namelijk in elke hoek van 360 graden gebruikt worden. Zo kun je hem verticaal, horizontaal en zelfs boven het hoofd gebruiken. Over bewegingsvrijheid maak je je ook geen zorgen. Hij is immers een door batterijen gevoerde raamzuiger, dus hij gaat tot 35 minuten mee. Dit heeft hij mede te danken aan het intelligente automatische stand-by systeem.

Eigenschappen van de Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger met Steel + Smalle Zuigmond en Inwasser:

 • Dit model staat voor streeploos wissen zonder druppen.
 • Voor het drogen van smallere oppervlakken heeft hij een 17 cm zuigmond.
 • Met de praktische 43 cm kliksysteem steel biedt de reiniger extra werkhoogte.
 • Tijdens het ramenwassen kun je meteen de kozijnen reinigen dankzij de Power Washer met overtrek.
 • Hij kan in elke hoek van 360 graden gebruikt worden, dus je gebruikt hem boven je hoofd, horizontaal of verticaal.
 • Om hoge ramen, serres of Velux-ramen te reinigen, gebruik je hem in combinatie met andere Leifheit kliksysteem stelen.
 • Doordat er is gezorgd voor een kliksysteem, kun je er ook andere Leifheit opzetstukken op zetten, zoals handwissers of stoffers.
 • Behalve voor het reinigen van ramen, kun je er ook andere gladde oppervlakken mee reinigen zoals tegels, douchecabines of spiegels.
 • Je kunt tot 35 minuten doorwerken oftewel 100 m2 schoonmaken dankzij de batterijen en het intelligente automatische stand-by systeem.

4. Bosch GlassVAC – Ruitenreiniger –3,6 volt – Incl. microvezeldoek en extra ramenwisserblad 133 mm

Wil je je ramen lappen zonder strepen en zonder lekken? Jouw beste raamreiniger is dan de Bosch GlassVAC – Ruitenreiniger –3,6 volt – Incl. microvezeldoek en extra ramenwisserblad 133 mm. Dit model is een aanrader, omdat hij ideaal is om zonder strepen en zonder lekken ramen te lappen. Bovendien gebruikt men hem graag, omdat hij 30% compacter is dan vergelijkbare modellen. Hierdoor kun je hem perfect gebruiken om moeilijker te bereiken plekken schoon te maken. De meesten van ons vinden het niet prettig om ramen schoon te maken. Dat begrijpt de fabrikant van deze ruitenreiniger ook. Daarom is dit model ontworpen. Hij heeft een uniek design dat ervoor zorgt dat je je ramen prachtig kunt Bosch GlassVAC – Ruitenreiniger –3,6 volt - Incl. microvezeldoek en extra ramenwisserblad 133 mmschoonmaken met een minimale inspanning. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je helemaal uitgeput bent na het schoonmaken van je ramen. Je laat namelijk het apparaat het harde werk doen.

Soms kan het voorkomen dat de ramen niet meteen schoon worden. Dit kan frustratie opwekken, maar heeft meestal te maken met enige vetophoping. Je merkt dan al gauw dat je de ramen wel schoon kunt maken door wat water of schoonmaakmiddel te spuiten. Ook met dergelijke situaties heeft Bosch rekening gehouden. Daarom is er bij deze raamreiniger gezorgd voor een variabele verstuiver. Hierdoor kun je zowel grote als kleine ramen gemakkelijk vernevelen. Als je deze kit eenmaal in huis haalt, dan heb je alles bij de hand om je ramen optimaal te reinigen. Om deze reden is hij ook de beste raamreiniger voor jou. In de verpakking vind je de Bosch GlassVAC – Ruitenreiniger –3,6 volt – Incl. microvezeldoek en extra ramenwisserblad 133 mm. Echter, hij wordt ook geleverd met handige accessoires. Zo krijg je er een microvezel doek bij en een extra ramenwisserblad van 133 mm.

Eigenschappen van de Bosch GlassVAC – Ruitenreiniger –3,6 volt – Incl. microvezeldoek en extra ramenwisserblad 133 mm.:

 • Er is gezorgd voor een makkelijk uitwasbare zeem.
 • Van de fabrikant krijg je 2 jaar garantie op deze ruitenreiniger.
 • Hij is ongeveer 30% compacter dan vergelijkbare ruitenreinigers.
 • Je gebruikt deze reiniger om lekvrij en streepvrij ramen te lappen.
 • Het verwisselen van ramenwisserbladen is een fluitje van een cent.
 • Dankzij de variabele verstuiver kun je zowel grote als kleine ramen eenvoudig vernevelen.
 • Aangezien hij op een batterij werkt, heb je veel bewegingsvrijheid wanneer je hem gebruikt.
 • Zijn batterijduur bedraagt ongeveer 25 minuten, dus je kunt er in een korte tijd je ramen mee reinigen.
 • Als je hem koopt, heb je alles bij de hand om je ruiten optimaal te reinigen, want behalve de reiniger zit er ook een extra ramenwisserblad en een microvezeldoek in de set.

5. Smart Robot Ramenreiniger Cecoclean WinRobot 870 5035 80W

Velen van ons hebben weinig extra tijd in het dagelijkse leven. Daarom gaan we op zoek naar apparaten die het werk voor ons verlichten. In het geval van raamreinigers heb je reeds gezien dat er modellen zijn waar je snel mee kunt schoonmaken. Vind je toch niet dat het schoonmaken snel genoeg gaat met dergelijke reinigers? Dan is de beste raamreiniger voor jou wellicht een variant die geheel zelf werkt. Hier verwijzen we naar een robot ramenreiniger. Een aantrekkelijke robot ramenreiniger is de Smart Robot Ramenreiniger Cecoclean WinRobot 870 5035 80W. Dit model is wellicht de beste raamreiniger voor jou. Hij zorgt er namelijk voor dat je kunt pronken met glanzende ramen zonder dat je er enige moeite voor doet. Smart Robot Ramenreiniger Cecoclean WinRobot 870 5035 80WNu wil je waarschijnlijk weten hoe deze robot werkt. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Het apparaat heeft een automatische zuigkracht. Hij weet bovendien zelf te navigeren.

Het enige wat je dus hoeft te doen om de robot zijn werk te laten doen, is hem instellen. Je hebt daarbij keuze uit 3 automatische schoonmaakprogramma’s. Vervolgens zorgt de AI technologie ervoor dat het apparaat zich navigeert in de ruimte. Als je ziet dat een bepaalde ruit in je woning extra vies is, dan kun je drukken op de Twice Knop. Deze knop zorgt ervoor dat oppervlakken twee keer achter elkaar worden gereinigd. Zo kun je bij reeds schone oppervlakken genieten van een extra glans. Bij vieze oppervlakken ben je er dan zeker van dat de ruiten helemaal schoon worden. Een andere prettige eigenschap van deze reiniger is dat zowel natte als droge reiniging mogelijk is. Bovendien stopt het AutoStop systeem automatisch aan het eind van de cyclus. De Smart Robot Ramenreiniger Cecoclean WinRobot 870 5035 80W is bovendien multifunctioneel. Hij reinigt immers verschillende soorten gladde oppervlakken.

Eigenschappen van de Smart Robot Ramenreiniger Cecoclean WinRobot 870 5035 80W:

 • Voor volledige controle kun je gebruik maken van de afstandsbesturing.
 • Zowel natte als droge reiniging is mogelijk wanneer je deze reiniger gebruikt.
 • Aan het eind van de cyclus stopt hij automatisch dankzij het AutoStop systeem.
 • Indien je oppervlakken 2 keer achter elkaar wil reinigen, druk je op de Twice Knop.
 • Deze raamreiniger beschikt over AI technologie, oftewel kunstmatige intelligentie voor de navigatie.
 • Dit model wordt geleverd met 12 hoogwaardige, herbruikbare, eco-vriendelijke microfiber doekjes.
 • Kies voor 1 van de 3 automatische schoonmaakprogramma’s en geniet van de automatische werking.
 • Allerlei soorten oppervlakken kunnen hiermee gereinigd worden zoals gladde oppervlakken, glas en tegels.
 • Dankzij de anti-kantelregelaar detecteert hij obstakels en kaders zodat hij er niet zomaar tegenaan rijdt.
 • Als je weinig tijd hebt, kun je gebruik maken van de snel-reinigingsstand van 4 minuten per vierkante meter.
 • Nadat je hem in ongeveer 90 minuten volledig hebt opgeladen, kun je hem ongeveer 20 minuten gebruiken.
 • Hij heeft een hoge zuigcapaciteit en een laag geluidsniveau, dus je kunt hem gerust laten werken wanneer je een dutje doet.

Add comment