Altijd al gevraagd “welke Senseo is het beste”? Vind hier de beste Senseo van 2020!

Echte koffieliefhebbers hebben een koffiezetapparaat in huis. Er zijn echter verschillende soorten koffiezetapparaten. Als jij het belangrijk vindt om met een druk op de knop heerlijke koffie met een mooie cremalaag te maken, dan is een Philips Senseo apparaat handig. Dit apparaat heeft immers koffieboost-technologie waardoor de smaakstoffen van de koffiebonen optimaal vrijkomen. Hierdoor geniet je van een maximale koffiesmaak. Stel je jezelf daarom de vraag “welke Senseo is het beste”? De beste Senseo kun je hier vinden. We begrijpen namelijk dat deze apparaten in verschillende ontwerpen, vormen en kleuren voorkomen. Er is dus een model voor elke persoonlijke stijl. Door dit artikel te lezen vind je gemakkelijk jouw beste Senseo apparaat.

Beste senseo van 2020

Hoe kunnen we je helpen om de vraag “welke Senseo is het beste” beantwoorden? We hebben verschillende modellen met elkaar vergeleken. Aan de hand van deze vergelijking hebben we een top 5 samengesteld. Je vindt dus verschillende soorten Senseo koffiezetapparaten en kunt dus zelf bepalen welk model de beste Senseo voor jou is. Hoe ontdek je eigenlijk welk model het beste bij je past? Dat is eenvoudig. We recenseren elk model afzonderlijk. Je ontdekt dus welke voordelen en nadelen elk model met zich meebrengt. Ook zie je wat de verschillende apparaten uniek maakt. Lees snel het artikel en kies jouw beste Senseo uit!

1. Philips Senseo Original HD6553/70

Als je een koffiezetapparaat koopt, dan kun je er meestal niet meteen gebruik van maken. Je hebt namelijk nog koffiepads of koffiebonen nodig. Is daarom jouw beste Senseo een variant die wordt geleverd met koffiepads? Dan kennen we het ideale model voor jou. Hier verwijzen we naar de Philips Senseo Original HD6553/70. Deze variant is wellicht de beste Senseo voor jou. Je kunt hem immers meteen nadat hij is bezorgd in gebruik nemen. Als je dit model koopt, dan krijg je namelijk niet alleen het koffiezetapparaat. Je krijgt er immers ook 36 koffiepads, een notitieblokje en een pen bij. Het notitieblokje en de pen zijn leuke extraatjes. Philips Senseo Original HD6553/70Zet ze bijvoorbeeld op je bureau zodat je kunt opschrijven welke inkopen je moet doen. Hoewel het leuk is dat je het apparaat meteen kunt gebruiken, wil je er waarschijnlijk toch meer over weten.

We vertellen je daarom graag dat de Philips Senseo Original HD6553/70 efficiënt werkt. Als je hem gebruikt, kun je immers in slechts 1 minuut genieten van een heerlijk kopje koffie. Om te zorgen voor een nog vollere en rijkere smaak met een extra fijn en zacht crèmelaagje heeft hij tevens de unieke koffieboost- en Crema Plus-technologie. De werking van de koffieboosttechnologie is eenvoudig. Het hete water wordt gelijkmatig via 45 gaatjes verdeeld over de koffiepad. Hierdoor worden de aroma’s en smaak uit de gemalen koffie optimaal afgegeven. Woon je samen met iemand die net zoveel van koffie houdt als jij? Dan heb je geluk. Deze Senseo maakt het namelijk mogelijk om tegelijkertijd 1 of 2 kopjes koffie te zetten. Zo genieten jullie samen van jullie favoriete Senseo koffiesmaak. Maak je geen zorgen als je het apparaat aan hebt laten staan. Hij schakelt zichzelf namelijk na ongeveer 30 minuten automatisch uit.

Voordelen van de Philips Senseo Original HD6553/70:

 • Het is mogelijk om 1 of 2 kopjes tegelijkertijd te zetten.
 • Voor het beste crèmelaagje beschikt hij over Crema Plus.
 • Na 30 minuten schakelt hij zichzelf automatisch uit om energie te besparen.
 • Voor een nog vollere en rijkere smaak beschikt hij over de koffieboosttechnologie.

Nadelen van de Philips Senseo Original HD6553/70:

 • Je kunt bij dit apparaat de koffiesterkte niet instellen.
 • Hij beschikt niet over een instelbare lekbak voor mokken en bekers.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er geen melkmogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld latte macchiato of cappuccino.

2. Philips Senseo Original HD6554/60

Veel personen hebben ’s morgens weinig tijd. Je moet je namelijk klaar maken om naar het werk te gaan. Daarnaast heb je misschien kinderen, dus zorg je ervoor dat zij op tijd klaar zijn om naar school te gaan. Je maakt waarschijnlijk ook nog ontbijt voor jezelf, je partner en je kinderen. Hierdoor kun je niet rustig zitten en uitgebreid genieten van een kopje verse koffie. Is daarom de beste Senseo voor jou een variant die snel werkt? Moet het bovendien mogelijk zijn om zelf de intensiteit van de koffie in te stellen? Als je antwoord op Philips Senseo Original HD6554/60deze vragen “ja” is, dan kies je voor de Philips Senseo Original HD6554/60. Dit model is wellicht de beste Senseo voor jou. Je kunt er immers in slechts een minuut een heerlijk kopje koffie mee zetten.

De Philips Senseo Original HD6554/60 is daarnaast aantrekkelijk, omdat je zelf beslist hoe sterk je koffie moet zijn. Er is immers gezorgd voor een intensiteitsselectie. Om deze functie in te schakelen, druk je 2 keer op de knop. Zo bepaal je zelf of je liever een kleiner en sterker kopje koffie wil drinken. Sterke koffie is wellicht ideaal als je je voorbereidt op een lange dag. Net zoals bij de vorige koffiemachine is er ook bij dit model gezorgd voor koffieboost- en Crema Plus-technologie. Hierdoor kun je rekenen op koffie met een vollere en rijkere smaak. Ook heeft je koffie een extra fijn en zacht crèmelaagje. Lekker toch? Aangezien het hier gaat om een apparaat met een snelle werking, is het prettig te weten dat je er desgewenst 1 of juist 2 kopjes koffie tegelijkertijd mee kunt maken.

Voordelen van de Philips Senseo Original HD6554/60:

 • Desgewenst zet je 1 of juist 2 kopjes koffie tegelijkertijd.
 • Om energie te besparen, schakelt dit model zich na 30 minuten automatisch uit.
 • Voor een nog vollere en rijkere smaak beschikt hij over de koffieboosttechnologie.
 • Geniet van koffie met een heerlijke crèmelaagje dankzij de Crema Plus-technologie.
 • Je kunt een grote kop milde of een kleine kop sterke koffie zetten dankzij de intensiteitsselectie.

Nadelen van de Philips Senseo Original HD6554/60:

 • Hij is niet voorzien van een instelbare lekbak voor bekers en mokken.
 • Bij dit model zijn er geen melkmogelijkheden voor een kopje latte macchiato of cappuccino.

3. Philips Senseo Quadrante HD7865/60

Als je weinig ruimte hebt in de keuken, dan kies je voor compacte apparaten. Heb je echter juist een wat grotere keuken, dan staat een groot koffiezetapparaat wellicht prachtig op je keukenblad. Kiezen voor een groot apparaat kan bovendien met een andere factor te maken hebben. Denk je maar in dat een groter koffiepadapparaat waarschijnlijk ook een groot waterreservoir heeft. Zo kun je meerdere kopjes koffie zetten. Is de beste Senseo voor jou een luxe, groot koffiepadapparaat met een groot waterreservoir? Dan raden wij de Philips Senseo Quadrante HD7865/60 aan. Dit apparaat is wellicht de beste Senseo voor jou. Hij is immers precies waar je naar zocht. Zo heeft hij een inhoud van maar liefst 1.2 liter. Philips Senseo Quadrante HD7865/60Je hoeft de machine dus minder vaak bij te vullen. Het apparaat heeft tevens een luxe uitstraling. Hierdoor is het een ware lust om ernaar te kijken, ongeacht waar hij staat.

Net zoals bij de vorige apparaten, kun je ook met dit apparaat in minder dan een minuut koffie zetten. Ook bij dit model is het mogelijk om 1 of 2 kopjes koffie tegelijk te zetten. Wat wel anders is, is dat je bij dit koffiepadapparaat koffiekopjes in verschillende groottes kunt gebruiken. Dit heeft de koffiemachine te danken aan de in hoogte verstelbare lekbak. Er gaat dus een wereld aan koffiemogelijkheden voor je open. De Philips Senseo Quadrante HD7865/60 beschikt over de koffieboosttechnologie. Dit betekent dat het water wordt verspreid over de hele Senseo-koffiepad. Hierdoor kan elk stukje gemalen koffie eenvoudig zijn aroma en smaak afgeven. Jij geniet vervolgens van een vollere en rijkere smaak. Bij het kopen van een nieuw apparaat is het handig om rekening te houden met veiligheidsaspecten. Daarom is het prettig te weten dat er ook bij dit model is gezorgd voor automatische uitschakeling.

Voordelen van de Philips Senseo Quadrante HD7865/60:

 • Dit model heeft een instelbare lekbak voor bekers en mokken.
 • Met dit apparaat kun je 1 of 2 kopjes koffie tegelijkertijd zetten.
 • Na hem ongeveer 30 minuten niet gebruikt te hebben, schakelt hij zichzelf automatisch uit.
 • Om te zorgen voor een nog vollere en rijkere smaak beschikt hij over de koffieboosttechnologie.
 • Je kunt er wel 10 koppen koffie achter elkaar mee zetten, want hij heeft een waterreservoir van maar liefst 1,2 liter.

Nadelen van de Philips Senseo Quadrante HD7865/60:

 • Het is niet mogelijk om een sterkere kop koffie te zetten, omdat dit model niet beschikt over intensiteitsselectie.
 • Er is bij dit model niet gezorgd voor een kalkindicatielampje, die het is belangrijk om zelf bij te houden wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken.

4. Philips Senseo Viva Café HD6563/60

Hoewel er niet altijd gekeken wordt naar een voorverwarmtijd, is dit bij sommige koffiezetapparaten wel het geval. Als het apparaat vooraf opgewarmd moet worden, dan duurt het wat langer voor je jouw koffie kunt drinken. Dit vinden de meesten van ons niet prettig. Is het daarom belangrijk voor jou dat je beste Senseo direct na het aanzetten heerlijke koffie maakt? Als een dergelijk model ideaal klinkt, dan kies je voor de Philips Senseo Viva Café HD6563/60. Wij vinden dat Philips Senseo Viva Café HD6563/60dit apparaat goed bij je past. Hij is wellicht de beste Senseo voor jou, omdat hij een snelle werking heeft. Er is hier immers geen sprake van een opwarmtijd. Steek hem in het stopcontact en hij doet zijn werk meteen.

Aangezien alle apparaten in deze lijst Senseo apparaten zijn, zijn er enkele overeenkomsten. Dit geldt ook voor dit model. Net zoals bij de andere koffiemachines, beschikt ook dit model over de koffieboosttechnologie. Dit houdt in dat alle 50 koffiebonen die zitten in een pad, tegelijkertijd verwerkt worden. Het resultaat is dat je geniet van koffie met een vollere en rijkere smaak. Hierbij hoort ook het heerlijke crèmelaagje dat je verwacht van een dergelijk apparaat. Of je nou 20 minuten of slechts 5 minuten de kans hebt om van je koffie te genieten, hij smaakt goed als je hem in dit apparaat maakt. Anders dan bij de andere apparaten, beschikt de Philips Senseo Viva Café HD6563/60 over een ontkalkingsindicator. Het apparaat geeft dus aan wanneer het tijd is om de koffiemachine te ontkalken. Regelmatig ontkalken met de Senseo ontkalker, zorgt voor de beste smaak en voorkomt kalkvorming door kraanwater.

Voordelen van de Philips Senseo Viva Café HD6563/60:

 • Je hebt de mogelijkheid bij dit apparaat om 1 of 2 kopjes tegelijk te zetten.
 • Doordat hij beschikt over een ontkalkingsindicator, weet je wanneer je hem moet ontkalken.
 • Om alle aroma’s uit de koffiepad te benutten, beschikt deze Senseo over de koffieboosttechnologie.
 • Na ongeveer 30 minuten schakelt deze koffiemachine zichzelf automatisch uit om energie te besparen en als veiligheidsmaatregel.

Nadelen van de Philips Senseo Viva Café HD6563/60:

 • Bij dit apparaat kun je niet zelf de koffiesterkte instellen.
 • Er is niet gezorgd voor melkmogelijkheden, waardoor je er geen cappuccino of latte macchiato mee kunt maken.

5. Philips Senseo Viva Café Duo Select HD6566/30

Heb je de recensies over de vorige apparaten gelezen? Dan heb je gezien dat veel modellen geen instelbare koffiesterkte hebben. Dit is voor sommige personen een probleem, omdat ze sterkere of juist mildere koffie lekker vinden. Hierbij gaan we ervan uit dat de koffie die een koffiezetapparaat maakt op een gemiddelde sterkte gemaakt wordt. Is het daarom voor jou van immens belang dat jouw beste Senseo een instelbare koffiesterkte heeft? Moet hij daarnaast beschikken over alle unieke eigenschappen van de bovengenoemde Senseo apparaten? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. We verwijzen hier namelijk naar de Philips Senseo Viva Café Duo Select HD6566/30Philips Senseo Viva Café Duo Select HD6566/30. Dit model is wellicht de beste Senseo voor jou. Bij dit model kun je immers zelf de gewenste koffiesterkte instellen. Ook kun je de tuit verstellen voor je lievelingskop of -mok.

Er zijn een aantal factoren die de Philips Senseo Viva Café Duo Select HD6566/30 uniek maken. Zo beschikt hij over Duo Select. Dit houdt in dat als je naar links draait, je het klassieke kopje zachte Senseo koffie krijgt. Draai je daarentegen naar rechts, dan heeft je koffie een nog vollere smaak. Dit heeft het apparaat te danken aan de unieke zetintervallen. Om echter een kleine sterke koffie te zetten, kun je dubbelklikken op de 1- of 2-kopsknop. Net zoals bij de andere modellen, is er ook bij dit apparaat gezorgd voor de Crema Plus- en koffieboosttechnologie. Je geniet dus van koffie met een fluweelzacht en fijn crèmelaagje en een volle smaak. Daarnaast hoef je niet zelf in de gaten te houden wanneer het apparaat ontkalkt moet worden. Hij heeft immers een ontkalkingsindicator. Er is tevens rekening gehouden met de veiligheid. Daarom beschikt ook deze Senseo over automatische uitschakeling.

Voordelen van de Philips Senseo Viva Café Duo Select HD6566/30:

 • Met dit model kun je 1 of 2 kopjes koffie zetten in minder dan een minuut.
 • Pas de positie van de verstelbare tuit van echt metaal aan op je favoriete kop of mok.
 • Dankzij de ontkalkingsindicator herinnert hij je eraan wanneer je hem moet ontkalken.
 • Je bepaalt zelf of je een grote kop milde of een kleine kop sterke koffie lust door de intensiteitsselectie.
 • Door te drukken op de 1- of 2-kopsknop terwijl het apparaat opwarmt, zet het apparaat je koffie automatisch.
 • Na ongeveer 30 minuten schakelt hij zichzelf automatisch uit als veiligheidsmaatregel en om energie te besparen.
 • Koffie drink je zoals jij hem lekker vindt, want dankzij Duo Select maak je de vertrouwde Senseo koffie door naar links te draaien en koffie met een vollere smaak door naar rechts te draaien.

Nadelen van de Philips Senseo Viva Café Duo Select HD6566/30:

 • Hij heeft een waterreservoir van 0,9 liter, dus je moet hem bij veelvuldig gebruik regelmatig bijvullen.
 • Om hem te ontkalken gebruik je liever de speciale Senseo ontkalker en geen azijn, omdat azijn het apparaat kan beschadigen en een negatieve invloed heeft op de koffiesmaak.

Ook interessant: