Op zoek naar de beste smart tv van 2020? Vergelijk hier de beste koop!

Beste smart tv

Naar de tv kijken is voor velen een dagelijkse bezigheid. Echter, er is niet altijd iets interessants op de tv. Daarom schakelen we over naar content van het internet. Om rechtstreeks internetcontent op je tv te bekijken heb je een smart tv nodig. Een dergelijke tv heeft immers de mogelijkheid om verbinding te maken met het internet. Bovendien zijn er op dergelijke televisies handige apps, waardoor je eenvoudig YouTube-filmpjes kunt bekijken of je Facebook kunt checken. Vaak is ook de app Netflix geïnstalleerd op dergelijke tv’s. Je kunt dus gemakkelijk je favoriete series in hoge kwaliteit bekijken. Er is tevens een internetbrowser die het mogelijk maakt om te internetten op je tv. Zoek je naar de beste smart tv? Dan kun je een model uitkiezen aan de hand van de afmeting of het merk. Elk merk tv heeft immers zijn eigen smart tv interface. Vind hier jouw beste smart tv!

Beste smart tv van 2020

Bij het uitkiezen van een nieuwe tv kun je op verschillende factoren letten. We hebben je daarnet 2 voorbeelden gegeven. Je kunt namelijk nagaan hoe groot jouw ideale tv moet zijn. Ook is het handig om na te gaan welk merk je voorkeur heeft. Er zijn nog vele andere factoren die een rol kunnen spelen. Echter, als je op alle factoren let, dan duurt het enorm lang om jouw beste smart tv uit te kiezen. Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Je hoeft dus slechts 5 superieure modellen met elkaar te vergelijken. Deze vergelijking maak je aan de hand van de recensies over de tv’s. We sommen zelfs van elk model de eigenschappen op. Het is dus gemakkelijk om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Vervolgens beslis je welke tv de beste smart tv voor jou is.

1. Samsung UE43NU7090 – 4K TV

Als je op zoek gaat naar een nieuwe tv, dan kun je op verschillende zaken letten. Zo is het voor velen handig om een tv uit te kiezen aan de hand van zijn schermdiagonaal. Echter, er zijn ook andere factoren die belangrijk kunnen zijn. Denk maar aan de beeldscherpte. Is daarom jouw beste smart tv een variant met scherp beeld? Dan raden wij de Samsung UE43NU7090 – 4K TV aan. Dit model is wellicht de beste smart tv voor jou. Hij zorgt namelijk voor scherp beeld. Zo komen zelfs de kleinste details goed te zien. Op het gebied van kleuren mag deze tv ook niet onderschat worden. Hij beschikt immers over PurColor, waardoor de beelden inSamsung UE43NU7090 - 4K TV natuurlijke kleuren worden weergegeven. Hierbij geniet je van heldere en scherpe details. Het komt er dus op neer dat je met deze televisie een indrukwekkende bioscoopervaring in huis haalt.

Aan de naam van deze tv zie je dat het om een 4K model gaat. Echter, veel providers zenden nog geen 4K content uit. Dit is echter geen probleem voor de Samsung UE43NU7090 – 4K TV. Bij deze tv worden namelijk de Full HD-beelden van bijvoorbeeld Telenet, Ziggo of KPN opgeschaald naar een bijna 4K resolutie. Je kijkt dus ook zonder échte 4K televisiezenders naar indrukwekkende, scherpe beelden. Als je wil genieten van echte ultra HD 4K beelden, dan bestaat die mogelijkheid ook. Je kunt namelijk via apps in de Smart TV omgeving wel genieten van dergelijke beelden. Zoek bijvoorbeeld in de YouTube app naar “Nature 4K”. Zo laat je je overtuigen van de kracht van 4K. Het is bij deze tv bovendien mogelijk om hem draadloos met je Wifi-netwerk te verbinden.

Eigenschappen van de Samsung UE43NU7090 – 4K TV:

 • Het gaat hier om een 43 inch televisie.
 • Je kunt deze tv draadloos verbinden met je Wifi-netwerk.
 • Full HD-beelden schaalt de tv op naar een bijna 4K resolutie.
 • Zelfs de kleinste details worden haarscherp op het beeld weergegeven.
 • Dankzij PurColor worden beelden in natuurlijke kleuren met ongezien heldere en scherpe details weergegeven.

2. Philips 32PFS5803 – Full HD TV

We hebben het daarnet gehad over een 43 inch televisie. Vind je een dergelijke tv net te groot? Is bovendien jouw beste smart tv een variant van het merk Philips? Dan kun je kiezen voor de Philips 32PFS5803 – Full HD TV. Dit apparaat is wellicht de beste smart tv voor jou. Hij heeft namelijk een schermdiagonaal van 32 inch oftewel 81 cm. Daarnaast gaat het om een tv van het merk Philips. Als je al eerder een dergelijke smart tv had, dan ben je bekend met zijn interface. Hierdoor kun je ook gemakkelijk werken met dit modelPhilips 32PFS5803 - Full HD TV. Als je deze tv in huis hebt, dan kun je al je favoriete series en films eenvoudig op de tv bekijken. Je hebt echter ook de mogelijkheid om randapparatuur aan te sluiten. Dit doe je via de USB-ingang of HDMI-aansluiting.

Met de Philips 32PFS5803 – Full HD TV in huis kun je met slechts enkele klikken genieten van topfilms, multiplayer-games en live sport. Hierbij worden alle details scherp weergegeven. Deze tv heeft namelijk een Full HD 1080p resolutie. Een dergelijke hoge resolutie verdubbelt de beelddefinitie van HD-tv’s en toont verzadigde kleuren en details. Je geniet dus van een mooie beeldkwaliteit en een nog prettigere kijkervaring. Bij het vergelijken van verschillende tv’s is het ook handig om na te gaan van welke lichttechnologie er gebruik is gemaakt. Je kunt namelijk kiezen voor LED of LCD televisies. Dit model beschikt over een LED display. Dergelijke beeldschermen zijn vlakker dan LCD-modellen en verbruiken minder energie. Als je dit apparaat in huis hebt, hoef je je ook nooit te vervelen. Dankzij Philips App Gallery brengt de tv namelijk entertainment naar je toe.

Eigenschappen van de Philips 32PFS5803 – Full HD TV:

 • Hij beschikt over Pixel Plus HD technologie.
 • Dit apparaat heeft een schermdiagonaal van 81 cm.
 • Dankzij de LED-technologie geniet je van een prachtige kleurweergave.
 • Vanaf je USB-stick of harde schijf kun je gemakkelijk films en series bekijken op deze tv.
 • Houd er rekening mee dat de tv geen ultra HD of 4K model is en hij niet beschikt over 3D technologie.

3. LG OLED55C9PLA – 4K OLED TV

Sommige personen vinden het prettig om een grote tv in huis te hebben. Het voelt dan aan alsof ze ook een rol hebben in de film of serie waar ze naar kijken. Wil jij ook een dergelijke meeslepende ervaring hebben? Dan is jouw beste smart tv wellicht een relatief groot model. Wat dacht je van een variant van 55 inch? Als een dergelijke tv ideaal klinkt, dan kun je kiezen voor de LG OLED55C9PLA – 4K OLED TV. Dit model is wellicht de beste smart tv voor jou. Hij zorgt namelijk voor een meeslepende ervaring. LG OLED55C9PLA - 4K OLED TVDit komt doordat hij relatief groot is. Zo heeft de tv een beeldschermdiagonaal van 55 inch oftewel 140 cm. De tv heeft daarnaast een 4K resolutie. Dit is maar liefst 4 keer scherper dan een Full HD variant.

Bij de LG OLED55C9PLA – 4K OLED TV is er gewerkt met een combinatie van 4K en OLED technologie. Hierdoor heeft de tv een super hoge beeldkwaliteitsstandaard. Het maakt daardoor niet uit waar je naar kijkt. Zowel de WK finale, kookshows als gewoon spannende films zien er prachtig uit. De OLED technologie zorgt er tevens voor dat kleuren op je tv tot leven komen. Ook is het contrast groot, waardoor de beelden nog beter tot uiting komen. Er is bij deze tv niet alleen rekening gehouden met de beeldkwaliteit. Ook de geluidskwaliteit is super. Hij beschikt immers over HDR technologie, waardoor je gebruik kunt maken van een groot scala een kleuren en geluiden. Deze technologie zorgt tevens voor een complexere en filmische ervaring. Dat gebeurt precies zoals de maker het bedoeld heeft.

Eigenschappen van de LG OLED55C9PLA – 4K OLED TV:

 • Zijn verfijnd, minimalistisch design integreert naadloos met je interieur.
 • Het OLED scherm zorgt voor een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
 • Hij beschikt over een A9 processor, waardoor de beeldweergave extra gedetailleerd en vloeiend is.
 • Houd er rekening mee dat de tv niet over een soundbar beschikt, die een krachtig geluid produceert.
 • Deze tv zorgt voor een meeslepende ervaring, omdat hij een relatief groot beeldschermdiagonaal van 55 inch heeft.
 • Er is gezorgd voor UHD premium, wat een hogere helderheid en breder kleurbereik met zich meebrengt dan standaard UHD.

4. Samsung UE55NU7100W – 4K TV

De vorige tv die we hebben gerecenseerd is een 4K model met een relatief groot scherm. Vind je een dergelijke tv perfect? Ben je echter een fan van de Samsung interface? Dan is jouw beste smart tv wellicht een 4K variant met een beeldschermdiagonaal van 55 inch. Wij kennen een dergelijke tv, die wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Samsung UE55NU7100W – 4K TV. Dit model is wellicht de beste smart tv voor jou, omdat hij een 55 inch variant is van het merk Samsung. Samsung UE55NU7100W - 4K TVDoordat de tv een 4K scherm heeft, geniet je van beelden in en vier keer hogere resolutie dan Full HD. De resolutie en beeldtechnieken zoals HDR en Dynamic Crystal Color zorgen tevens voor een fijne kijkervaring.

Als je deze tv in huis hebt, kun je hem gemakkelijk een plek geven. Hij heeft namelijk een groot scherm, maar een zeer dunne rand. Hierdoor past hij naadloos bij de rest van je interieur. Je hoeft je met de Samsung UE55NU7100W – 4K TV in huis ook geen moment te vervelen. De smart tv beschikt namelijk over Wifi. Hierdoor maak je eenvoudig gebruik van apps zoals YouTube en Netflix. We weten allemaal dat dergelijke apps zorgen voor urenlange entertainment. Bij het kopen van een 4K tv is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat niet alle televisiezenders 4K beelden uitzenden. Dit is echter geen probleem bij deze tv. Hij schaalt namelijk de Full HD-beelden van zenders zoals Telenet op naar een bijna 4K resolutie.

Eigenschappen van de Samsung UE55NU7100W – 4K TV:

 • Full HD-beelden schaalt de tv op naar een bijna 4K resolutie.
 • Zelfs de kleinste details worden haarscherp op het beeld weergegeven.
 • Het is mogelijk om deze tv draadloos met het internet te verbinden via Wifi.
 • Houd er rekening mee dat deze 55 inch tv niet beschikt over een hoofdtelefoonaansluiting.
 • Live televisie, apps en internet worden overzichtelijk samen gebracht door de Samsung Smart Hub.

5. Philips 50PUS6504/12 – 4K TV

In dit artikel hebben we het reeds gehad over een Philips tv. Ben je een liefhebber van de interface van deze fabrikant? Dan is het handig om voor een Philips tv te kiezen. Het kan echter dat je geen 32 inch tv wilde hebben. Misschien wil je tevens dat jouw Philips tv een 4K variant moet zijn. Kun je je hierin terug vinden? Dan is jouw beste smart tv wellicht de Philips 50PUS6504/12 – 4K TV. Wij vinden dat dit model de beste smart tv voor jou is vanwege zijn afmeting. Het gaat hier immers om een 50 inch variant. Je ziet dus alle Philips 50PUS6504/12 - 4K TVbeelden duidelijk en het voelt bijna aan alsof je zelf in de film speelt. Daarnaast zorgt deze tv voor een nog interessantere kijkervaring. Hij is namelijk een 4K variant. Dit betekent dat je alle beelden haarscherp ziet.

Bij het ontwerpen van de Philips 50PUS6504/12 – 4K TV is er ook rekening gehouden met het geluid. Een filmervaring is namelijk niet compleet zonder prachtig geluid. Daarom produceert dit apparaat helder en scherp geluid. Er is ook gezorgd voor de Pixel Precise Ultra HD technologie. Deze zorgt ervoor dat het beeld er vloeiend en scherp uitziet. Bij deze tv is er bovendien gezorgd voor ondersteuning van Dolby’s eersteklas geluid en videoformats. Alles in HDR klinkt en lijkt hierdoor levensecht. Waar je ook naar kijkt, je geniet van het contrast, de kleur en de helderheid. Dit alles wordt weergegeven zoals de regisseur het bedoeld heeft. Het is bovendien prettig te weten dat deze tv eenvoudig is te gebruiken. Je kunt namelijk direct naar je favoriete content gaan met SAPHI. Denk je maar in dat je bijvoorbeeld Netflix kunt openen met een druk op de knop.

Eigenschappen van de Philips 50PUS6504/12 – 4K TV:

 • Via Wifi kun je de tv draadloos verbinden met het internet.
 • Zowel de beeld- als geluidskwaliteit van dit apparaat is in bioscoopkwaliteit.
 • Je hebt bij deze 50 inch tv toegang tot apps, online entertainment en games.
 • Aangezien het gaat om een 4K LED-tv, geniet je van rijke kleuren en prachtige details.
 • Het is mogelijk om 3 verschillende apparaten tegelijkertijd aan te sluiten op de 3 HDMI-ingangen van de tv.
 • Houd er rekening mee dat hij een merk-specifiek smart platform heeft, wat minder apps en instellingen biedt dan Android.

Ook interessant: