Welk model is de beste snoeischaar van 2022? Dat bepaal jij door de top 10 te vergelijken!

Beste snoeischaar

Werk je graag in de tuin? Dan zal je waarschijnlijk al gauw merken dat bepaalde apparaten van immens belang zijn.

Beste snoeischaar van 2022

Afbeelding
Product
Gardena Classic snoeischaar
#1 Beoordeeld
Snoeischaar Classic met een garantie van 25 jaar voor een goede snit. Het knippen van bloemen en jonge… Meer
GARDENA Comfort snoeischaar - Ø 24mm - 25 jaar garantie
We worden elke keer weer verbaasd door de nieuwe innovaties die GARDENA doorvoert. Zo ook bij deze nieuwe… Meer
GARDENA snoeischaar B/S-XL - max. Ø 24 mm
De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee… Meer
GARDENA Classic snoeischaar - Ø 20mm - 25 jaar garantie
Deze GARDENA Classic snoeischaar is onderdeel van het nieuwe assortiment, wat zich kenmerkt door nog… Meer
Bloemenschaar- Snoeischaar recht Green Arrow 6238
Bloemenschaartje - Snoeischaar recht‎ Deze bloemenschaar is uitermate handig bij het verwijderen van… Meer
Talen Tools - Snoeischaar - Vbs - Blauw
Snoeischaar Deze snoeischaar is geschikt voor knippen van levende takken tot 20mm dik. Het mes van de… Meer
Snoeischaar 3-Traps 20cm
Snoeischaar 3-Traps 20cm Wil je op een gemakkelijke en snelle manier snoeien? Dan is deze 3-traps snoeischaar… Meer
GARDENA Comfort snoeischaar luxe - Ø 25mm - 25 jaar garantie
Als je denkt, het kan niet meer beter, dan overtreft GARDENA het telkens weer. De GARDENA Comfort alluminium… Meer
WOLF-Garten Snoeischaar "Comfort Plus" RR 2500 - max. knipdiameter 22 mm - links- en rechtshandige - softinleg handgreep - snijhoek 30°
De RR 2500 Snoeischaar Comfort Plus van Wolf-Garten is een functionele en sterke schaar met aangename… Meer
Felco 2 Snoeischaar - Voor grote handen - Max. knipdiameter 25 mm - Lengte 215 mm
Eenvoudig en snel snoeien met Felco Een verzorgde tuin is natuurlijk voorzien van goed onderhouden planten… Meer
Product
#1 Beoordeeld

Snoeischaar Classic met een garantie van 25 jaar voor een goede snit. Het knippen van bloemen en jonge…Meer

We worden elke keer weer verbaasd door de nieuwe innovaties die GARDENA doorvoert. Zo ook bij deze nieuwe…Meer

De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee…Meer

Deze GARDENA Classic snoeischaar is onderdeel van het nieuwe assortiment, wat zich kenmerkt door nog…Meer

Bloemenschaartje - Snoeischaar recht‎ Deze bloemenschaar is uitermate handig bij het verwijderen van…Meer

Snoeischaar Deze snoeischaar is geschikt voor knippen van levende takken tot 20mm dik. Het mes van de…Meer

Snoeischaar 3-Traps 20cm Wil je op een gemakkelijke en snelle manier snoeien? Dan is deze 3-traps snoeischaar…Meer

Als je denkt, het kan niet meer beter, dan overtreft GARDENA het telkens weer. De GARDENA Comfort alluminium…Meer

De RR 2500 Snoeischaar Comfort Plus van Wolf-Garten is een functionele en sterke schaar met aangename…Meer

Eenvoudig en snel snoeien met Felco Een verzorgde tuin is natuurlijk voorzien van goed onderhouden planten…Meer

Als je op zoek gaat naar een nieuw apparaat of product, dan kun je op verschillende manieren te werk gaan. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kunt kiezen voor een merk dat je reeds kent. Daarnaast kun je ook kiezen voor een model dat iemand heeft aanbevolen. De beste manier om echter de beste snoeischaar voor jouw behoeften te vinden, is wellicht door verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Op die manier krijg je namelijk een goed beeld van je keuzemogelijkheden en beslis je zelf welke variant ideaal voor jou is. Daarom ben je hier op het juiste adres. In dit artikel vertellen we je namelijk over de top 10 snoeischaren van het jaar. Je vergelijkt dus alleen de allerbeste modellen met elkaar. Ongeacht voor welk model je kiest, je weet zeker dat je een topkwaliteit variant selecteert. Lees dus snel het artikel en vind jouw beste snoeischaar!
Eén tool die zeer handig is in de tuin is een snoeischaar. Hoewel dit hulpmiddel eenvoudig lijkt, is hij een grote hulp. Je gebruikt hem namelijk om de takken van je bomen en struiken te knippen, zodat deze binnen de perken blijven. Aangezien er verschillende soorten snoeischaren verkocht worden, is het handig om voor jezelf na te gaan welk model de beste snoeischaar voor jou is. Je kunt namelijk kiezen voor elektrische of handmatige snoeischaren. Het is ook belangrijk dat je op de veiligheid van het product let. Zo is het bijvoorbeeld beter als het handvat van een snoeischaar geen scherpe randen heeft. Er zijn zelfs varianten met een rolhandvat voor personen met reuma. Ongeacht je vereisten, je vindt bij ons de beste snoeischaar voor jouw behoeften.

1. Gardena Comfort snoeischaar

Ben je op zoek naar de beste snoeischaar voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat de takken van struiken een andere diameter hebben dan de takken van grotere bomen. Het is dus belangrijk om vooraf na te gaan wat je precies met de schaar wil snoeien, zodat je kunt kiezen voor een variant die capabel genoeg is om die takken te snoeien. Heb je in jouw tuin iets dikkere takken die gesnoeid moeten worden? Dan kun je kiezen voor een snoeischaar die daarvoor gemaakt is. Wij raden in dit geval de Gardena Comfort snoeischaar aan. Deze snoeischaar kun je gebruiken om iets Gardena Comfort snoeischaar dikkere takken met een diameter van 24 millimeter te knippen. Als je bijvoorbeeld ook struiken in je tuin hebt met dunnere takken, dan komt deze snoeischaar ook goed van pas.

Wanneer je eenmaal begint te werken met de Gardena Comfort snoeischaar, dan merk je al gauw dat hij de naam “Comfort” niet zomaar heeft gekregen. Je kunt met deze krachtige snoeischaar namelijk comfortabel te werk gaan, omdat hij een ergonomisch ontwerp heeft. Hij is daarnaast een lichtgewicht model, dus je kunt er urenlang mee doorwerken en comfortabel allerlei grote en kleine takken snoeien. Zelfs voor grote én kleine handen is hij ideaal, wat inhoudt dat snoeien niet speciaal meer “mannenwerk” is en dat jij en je partner samen de takken in de tuin kunnen snoeien. Bij het ontwerpen van deze schaar, heeft de fabrikant gebruik gemaakt van materialen van uitstekende kwaliteit. Daarom is deze tuinhulp van topkwaliteit en heeft hij een lange levensduur. Vind je om deze redenen dat deze schaar de beste snoeischaar voor jouw behoeften is?

Eigenschappen van de Gardena Comfort snoeischaar:

 • Deze snoeischaar is voorzien van scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien.
 • Doordat er gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft deze snoeischaar een enorm lange levensduur.
 • Je kunt deze snoeischaar altijd veilig opbergen, want er is gezorgd voor een vergrendeling, die bovenop de schaar gevestigd is.
 • Zijn maximale knipdiameter bedraagt 24 millimeter en hij is geschikt voor vers hout met een tak met een relatief grote diameter.
 • Bij deze tuinhulp is er gebruik gemaakt van glasvezel in zijn grip, waardoor de schaar lichter werkt en bovendien langer meegaat.
 • Er is gezorgd voor een ergonomische handgreep, die beschikt over een antikleef coating en een softgrip, dus je kunt urenlang doorwerken met deze snoeischaar.

2. Snoeischaar Felco No.2

Vind je het leuk om in de tuin bezig te zijn, maar heb je er niet enorm veel tijd voor? Dan is het handig om te kiezen voor een snoeischaar die snel werkt. Zo ben je in een handomdraai klaar met je tuinwerkzaamheden en kun je verder gaan met je drukke leven. Neem wel even de tijd om je werk te bewonderen voordat je andere dingen gaat doen, want je zorgt ervoor dat je tuin een prachtige uitstraling heeft. Is de beste snoeischaar voor jou een snoeischaar waar je enorm snel mee kunt werken? Dan kies je voor de Snoeischaar Felco No.2. Wij vinden dat dit model de beste snoeischaar voor jou is, omdat hij een tweezijdig snijdend model is. Snoeischaar Felco No.2 Dit betekent dat je er in een handomdraai mee kunt werken, waardoor je weinig tijd verliest aan je tuinwerkzaamheden. Het gaat hier bovendien om een klassieke snoeischaar.

Als je kijkt naar de messen van de Snoeischaar Felco No.2, dan zie je dat zijn messen van eerste kwaliteit gehard staal zijn gemaakt. Je bent er dus zeker van dat je efficiënt te werk gaat wanneer je deze schaar gebruikt. Daarnaast is zowel het boven- als ondermes van deze schaar geklonken. Wanneer je bezig bent in de tuin, wil je graag comfortabel werken. Daarom is het handig als je snoeischaar een ergonomisch design heeft. Daar heeft de fabrikant van deze schaar rekening mee gehouden. Daarom beschikt de snoeischaar over gesmede lichtmetalen handgrepen met een kou werende kunststof ommanteling. Er is zelfs gezorgd voor een veiligheids-duimsluiting, stootrubber, draadafsnijder en sapgoot. Je gaat dus niet alleen efficiënt en snel te werk, maar ook nog eens veilig. Stel de messen gemakkelijk en snel in door de speciale borgmoer en ga meteen na de aanschaf aan de slag!

Eigenschappen van de Snoeischaar Felco No.2:

 • Deze snoeischaar is een tweezijdig snijdend model, dus je kunt er in een handomdraai je tuinklussen mee klaren.
 • Zijn messen zijn gemaakt van eerste kwaliteit gehard staal, waardoor je er zeker van bent dat de snoeischaar lang meegaat.
 • Er is rekening gehouden met de nodige veiligheidsmaatregelen en daarom heeft deze schaar een veiligheids-duimsluiting, stootrubber, draadafsnijder en zelfs een sapgoot.
 • Comfort tijdens het werken is gegarandeerd, want de snoeischaar heeft met de gesmede lichtmetalen handgrepen met een kou werende kunststof ommanteling een zeer ergonomisch design.

3. Hyundai snoeiset 3-delig

Bij het fatsoeneren van je tuin, is het soms nodig om meer dan 1 tuinhulp te gebruiken. Een enkele tool is namelijk niet altijd in staat om diverse klussen te klaren. Daarom kun je desgewenst verschillende tools aanschaffen. Wie wil er echter afzonderlijk op zoek gaan naar diverse tuinhulpjes? De meesten van ons hebben niet zoveel vrije tijd om steeds naar een nieuwe tool op zoek te gaan. Is daarom de beste snoeischaar voor jou niet 1 snoeischaar, maar een compleet setje met diverse tuinhulpjes? Dan raden wij de Hyundai snoeiset 3-delig aan. Dit model is wellicht de beste snoeischaar voor jou, omdat je niet 1 schaar, maar 3 tools krijgt. Je zorgt er dus in een mum van Hyundai snoeiset 3-delig tijd voor dat je tuin weer winter- of juist zomerklaar is. Als we kijken naar de inhoud van deze set, dan zien we dat je een snoeischaar, heggenschaar en takkenschaar krijgt.

Elk van de tools in de Hyundai snoeiset 3-delig is van topkwaliteit en heeft het stoere Hyundai design. Door gebruik te maken van de krachtige en flexibele scharen, is geen enkel takje of twijgje meer veilig en ga je efficiënt te werk in de tuin. Kijk bijvoorbeeld naar de snoeischaar in de set. Deze kun je gebruiken om oudere, houtachtige takken en twijgen te knippen. Dankzij de aluminium handgreep is de snoeischaar bijzonder licht. Zijn maximale knipdiameter bedraagt 7 millimeter en hij heeft een Easy Slide veiligheidsvergrendeling die ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt vergrendelen en opbergen. De 52 cm heggenschaar daarentegen, is ideaal om heggen en hagen efficiënt en eenvoudig te snoeien. Hij heeft scherpe snijbladen en een maximale knipdiameter van 6 millimeter. Met de takkenschaar van 60 centimeter knip je droge, harde takken en twijgen met scherpe snijbladen. Deze schaar heeft een knipdiameter van 20 millimeter.

Eigenschappen van de Hyundai snoeiset 3-delig:

 • De takkenschaar is bijzonder licht, omdat hij beschikt over carbon-nylon handgrepen met een comfortabele grip.
 • Scherpe snijbladen zorgen er bij de takkenschaar voor dat grote, dikke takken en twijgen gemakkelijk worden doorgeknipt.
 • Bij de heggenschaar is er gezorgd voor driehoekige stalen grepen van robuust staal, die flexibel zijn in gebruik door de comfortabele grip en stootbumpers.
 • Dankzij de aluminium handgreep is de snoeischaar bijzonder licht en je kunt hem bovendien gemakkelijk vergrendelen en opbergen, omdat hij beschikt over de Easy Slide veiligheidsvergrendeling.
 • Met deze driedelige set is geen enkel takje of twijgje meer veilig, want je kunt oudere, houtachtige takken en twijgen tot 7 millimeter knippen met de snoeischaar, heggen en hagen tot 6 millimeter snoeien met de heggenschaar en droge, harde takken en twijgen tot 20 millimeter knippen met de takkenschaar.

4. Bosch EasyPrune elektrische accutuinschaar

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat je kunt kiezen voor een snoeischaar die handmatig bediend wordt, maar ook een elektrisch model. Vaak zien we dat hobbyisten kiezen voor de handmatige variant, omdat deze klassiek is en men er al jarenlang mee werkt. Als je echter tuinen onderhoudt als werk, dan is het niet altijd handig om een handmatig model te gebruiken. Ook als je een grote tuin hebt, kun je liever een elektrische snoeischaar gebruiken. Is daarom de beste snoeischaar voor jou een elektrisch model? Dan kun je kiezen voor de Bosch EasyPrune elektrische accutuinschaar. Dit model is wellicht de beste snoeischaar voor jou, omdat hij op een accu werkt. Zodra er weerstand is, schakelt dit apparaat Bosch EasyPrune elektrische accutuinschaar automatisch de knipassistentie in. Je kunt er dus in een handomdraai mee aan de slag gaan. Nu wil je wellicht weten waar je deze schaar voor kunt gebruiken.

De Bosch EasyPrune elektrische accutuinschaar is een multifunctionele snoeischaar. Je kunt hem namelijk gebruiken voor zwaardere snoeiklussen zoals het snoeien van rozen, het knippen van heggen, het knippen van takken en zelfs het knippen van een klimop. Welke houtsoort je er ook mee wil knippen, je kunt met dit apparaat moeiteloos door takken met een diameter tot maximaal 25 millimeter knippen. Na verloop van tijd, raakt de accu leeg. Dit is echter geen probleem, omdat je de accu in slechts 3,5 uur kunt opladen. Maak je ook geen zorgen dat de accu snel leegloopt, want per accu kun je ongeveer 450 keer knippen. Werkt het bovenmes na een tijdje niet meer naar behoren? Dan kun je slechts dit mes verwisselen. Afhankelijk van de klus die je wil klaren, kun je het kracht-hulpniveau instellen. Je kunt kiezen uit 3 Power-Assist-niveaus, namelijk laag, medium en hoog.

Eigenschappen van de Bosch EasyPrune elektrische accutuinschaar:

 • Bij dit apparaat heb je de mogelijkheid om zelf het kracht-hulpniveau in te stellen dat past bij het werk dat je aan het doen bent, want je kunt kiezen uit 3 Power Assist niveaus, namelijk laag, medium en hoog.
 • Met deze snoeischar kun je moeiteloos knippen door takken met een diameter van 25 mm.
 • Er is gezorgd voor een Bypass snijsysteem met 2 roestvrijstalen messen, waarvan het bovenmes eenvoudig kan worden gewisseld.
 • Doordat dit apparaat beschikt over een aparte draadsnijfunctie, kun je hem ook gebruiken om er gemakkelijk tuindraad mee te snijden.
 • Hij beschikt over de handige knipassistentie, wat inhoudt dat wanneer het apparaat weerstand voelt, zijn kracht-hulpfunctie automatisch wordt ingeschakeld.
 • Is de accu leeggelopen, wat niet snel gebeurt, omdat je per accu ongeveer 450 keer kunt knippen, dan kun je hem snel weer opladen in ongeveer 3 en een half uur.
 • Als je snel informatie wil hebben over het oplaadniveau van de accu, dan kun je kijken naar de accu-statusindicatie, die snel informatie weergeeft over het oplaadniveau van de accu.
 • Dit apparaat is altijd klaar voor gebruik, want er is geen sprake van een geheugeneffect en geen zelfontlading, omdat er gebruik is gemaakt van de handige Lithium-Ion accutechnologie.

5. Garden High Pro SnoeiSchaar Recht

In je zoektocht naar de beste snoeischaar kom je verschillende modellen tegen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je modellen tegenkomt die op een accu werken. De traditionele varianten, werken echter niet met een accu, maar juist handmatig. Sommige personen vinden dergelijke modellen handiger dan de varianten op een accu, maar er zijn ook personen die het tegendeel beweren. Als je zoekt naar jouw ideale snoeischaar houd je daarom rekening met jouw voorkeuren. In dit artikel hebben we je reeds verteld over 4 super snoeischaren. Eén daarvan werkt op een accu, een andere komt in een set en de andere 2 modellen zijn ook super handmatige varianten. Heb je echter nog niet gevonden waar jij precies naar op zoek bent? Garden High Pro SnoeiSchaar Recht Dan is een recht model wellicht handig voor jou. Hier verwijzen we naar de Garden High Pro SnoeiSchaar Recht. Dit model is wellicht de beste snoeischaar voor jou.

Veel personen vinden dat de Garden High Pro SnoeiSchaar Recht een aanrader is, omdat hij 100% INOX bladen heeft. Bovendien is de schaar van Premium kwaliteit, wat inhoudt dat je er lang van kunt genieten. Ook kun je er optimaal gebruik van maken om je tuin weer ready te maken voor de zomer of juist de winter. Het is toch een lust om naar een nette en mooie tuin te kijken? Vooral in de zomer is dit prettig, want dan zit je na het werk lekker buiten te relaxen terwijl je onder het genot van een koel drankje naar je prachtige tuin kijkt. Nu wil je waarschijnlijk weten welke takken je precies kunt snoeien met deze snoeischaar. Je kunt er verschillende soorten takken mee knippen, zo lang deze takken een maximale dikte van 5 millimeter hebben. Hierdoor is de schaar perfect voor het snoeien van bijvoorbeeld struikjes in je tuin.

Eigenschappen van de Garden High Pro SnoeiSchaar Recht:

 • Bij het knippen van kleine takken en jong hout komt hij het beste tot zijn recht.
 • Deze snoeischaar is van premium kwaliteit dus je kunt er jarenlang zorgeloos gebruik van maken.
 • Hij beschikt over 100% INOX bladen, waardoor je er zeker van bent dat hij gemakkelijk door de takken heen knipt.
 • Hoewel dit model verkrijgbaar is met rechte of juist gebogen bladen, gaat het hier om de variant met rechte bladen.
 • Je kunt er gemakkelijk takken met een dikte van ongeveer 20 mm mee knippen, dus hij is onder andere perfect voor het snoeien van struiken in je tuin.
 • De kans dat je deze snoeischaar verlegt is klein, omdat hij een uniek en kleurrijk design heeft met een groen handvat, dus je vindt hem gemakkelijk terug.
 • Dit model met een papegaaienbek als snoeitechniek weegt slechts 82 gram, wat inhoudt dat je er gerust urenlang mee door kunt werken zonder last te krijgen van krampen in je vingers of handen.

Ook interessant: