Op zoek naar de beste soundbar van 2019? Hier vergelijk je de top 5!

De televisies van vroeger zien er heel anders uit dan de modellen die nu gemaakt worden. Zo is de beeldkwaliteit veel beter. Daarnaast worden de hedendaagse tv’s steeds dunner. Het voordeel hiervan is dat de tv’s veel minder ruimte in beslag nemen. Echter, het feit dat de tv’s dunner worden, gaat vaak ten koste van de geluidskwaliteit. In het dunne scherm is er immers minder ruimte voor luidsprekers. Wil je toch met volle teugen genieten van prachtig geluid? Dan kun je een soundbar aanschaffen. Een dergelijke accessoire kun je een plek geven voor of onder je tv. Vervolgens zorgt dit apparaatje voor beter en voller geluid. Zoek je daarom naar de beste soundbar? Dan kun je desgewenst kiezen voor een variant met een streamingfunctie. Je kunt dan muziek vanaf je smartphone afspelen op de soundbar. Er zijn ook soundbars met een draadloze subwoofer. Vind hier jouw beste soundbar!

Beste soundbar van 2019

Als je een nieuw apparaat wil kopen, dan heb je over het algemeen veel keuzemogelijkheden. Dit geldt ook voor wanneer je op zoek gaat naar de beste soundbar. Doordat er veel keuzemogelijkheden zijn, kan het moeilijk lijken om het ideale model uit te kiezen. Maak je echter geen zorgen, want wij staan voor je klaar. Om je op weg te helpen, hebben wij een top 5 samengesteld. Het gaat dus alleen om soundbars met een goede werking. Ook hebben we getracht om zoveel mogelijk soundbars met verschillende functies uit te kiezen. Hierdoor kun je de verschillende modellen optimaal met elkaar vergelijken. Zo vind je het model dat perfect bij je past. We recenseren zelfs elk van de 5 soundbars. Je kunt na het lezen van dit artikel dus een goed geïnformeerde keus maken. De beste soundbar voor jouw behoeften vind je door dit artikel te lezen.

1. Bose Solo 5 – Soundbar

Als je op zoek gaat naar een nieuwe soundbar, dan kun je kiezen voor verschillende modellen. Het is daarom handig als je van tevoren weet welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Over het algemeen is het namelijk zo dat alle soundbars de geluidskwaliteit van je tv verbeteren. Het kan echter dat je weinig ruimte hebt in de buurt van de tv. In dat geval kun je een compacte soundbar aanschaffen. Je kunt tevens kiezen voor een soundbar met een streamingfunctie. Klinkt een compacte variant met Bluetooth connectiviteit als de beste soundbar voor jou? Moet deze connectiviteit je de mogelijkheid geven om draadloos muziek te streamen vanaf al je apparaten? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. Bose Solo 5 - SoundbarHier verwijzen we naar de Bose Solo 5 – Soundbar. Wij vinden dat dit model de beste soundbar voor jou is. Hij is immers compact, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt.

Daarnaast is de Bose Solo 5 – Soundbar een aanrader, omdat hij beschikt over Bluetooth connectiviteit. Deze connectiviteit maakt het mogelijk om draadloos muziek te streamen vanaf al je apparaten. Zoals je van een soundbar verwacht, verbetert ook deze soundbar de geluidskwaliteit van je tv. Je kunt hem bovendien gemakkelijk aansluiten op je tv. Doordat dit apparaatje veelzijdig is, kun je hem overal plaatsen. Zo bevestig je hem tegen de muur, zet je hem voor je tv of zelfs in de kast. Bij dit model is er gezorgd voor een dialoogmodus. Hiermee wordt elk woord en detail zo verstaanbaar mogelijk weergegeven. Dit is zelfs het geval wanneer het volume van je tv lager staat. Geen zin om naar de televisie te kijken, maar wil je wel muziek vanaf je smartphone streamen? Dan kun je met deze soundbar draadloos via Bluetooth naar je favoriete muziek en streamingdiensten luisteren.

Eigenschappen van de Bose Solo 5 – Soundbar:

 • Je kunt hem met slechts 1 kabel aansluiten op je tv.
 • Dit model is veelzijdig en kan overal worden geplaatst.
 • Er is gezorgd voor een speciale dialoogmodus voor heldere en duidelijke woorden.
 • Vanaf je telefoon of tablet kun je muziek via Bluetooth streamen naar de soundbar.
 • Houd er rekening mee dat deze soundbar geen muziek kan afspelen via de USB-ingang.
 • Hij wordt geleverd met een universele afstandsbediening waar je jouw tv, bas, Bluetooth-verbindingen en nog meer mee kunt bedienen.

2. LG SH2

De meesten van ons hebben al eens naar een film gekeken en vonden het moeilijk om de dialogen te volgen. Hetzelfde kan het geval zijn bij het beluisteren van muziek via je televisie. Dit kan te maken hebben met het feit dat de geluidskwaliteit van de tv minder goed is. Gelukkig kun je een soundbar aanschaffen. Op die manier zorg je voor een betere geluidskwaliteit. Zo geniet je met volle teugen van je multimediaervaring. Nu is het slechts een uitdaging om de ideale soundbar aan te schaffen. Hoe klinkt een soundbar die je de optie geeft om muziek vanaf je smartphone via Bluetooth te streamen? Moet jouw beste soundbar tevens geleverd worden met een subwoofer? LG SH2Dan kennen we het ideale model voor jou, namelijk de LG SH2. Dit model is wellicht de beste soundbar voor jou. Hij heeft namelijk handige mogelijkheden en zorgt voor geluid dat extra zuiver klinkt.

Je gebruikt de LG SH2 dus om het geluid van films, series en muziek extra zuiver te laten klinken. Ook geeft deze soundbar je de mogelijkheid om muziek vanaf je smartphone naar de soundbar te streamen. Deze variant komt bovendien met een handige subwoofer. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is dat de subwoofer niet beschikt over Bluetooth. Bij dit model is er zelfs gezorgd voor Adaptive Sound Control. Deze functie identificeert wat je afspeelt. Aan de hand daarvan past het geluid zich aan. Zo geniet je keer op keer van de beste audio ervaring. Denk je maar in dat je naar een nieuwsuitzending kijkt. Daarbij ligt de nadruk in het geluid op de stem van de nieuwslezer. Als je naar een concert kijkt, dan ligt de nadruk op de bastonen. Samen produceren de soundbar en bijbehorende subwoofer 100 Watt. Vul gemakkelijk een middelgrote woonkamer met geluid!

Eigenschappen van de LG SH2:

 • Deze soundbar wordt geleverd met een bijbehorende subwoofer.
 • Luister naar een kamervullend geluid dankzij de diepe bas van de subwoofer.
 • Om de soundbar op de tv aan te sluiten moet je zelf ene optische kabel aanschaffen.
 • Houd er rekening mee dat je de soundbar niet via Bluetooth met de tv kunt verbinden.
 • Doordat de soundbar en subwoofer samen 100 Watt produceren, vul je gemakkelijk een slaapkamer of kleine tot middelgrote woonkamer met geluid.

3. Philips HTL1193B/98

Er zijn verschillende redenen om een soundbar aan te schaffen. Veel personen kiezen ervoor om een dergelijk apparaatje aan te schaffen, omdat zij de geluidskwaliteit van hun tv willen verbeteren. Je kunt echter ook een dergelijk apparaat kopen, om je tv te upgraden. Aan welke vereisten moet jouw ideale soundbar voldoen? Misschien is jouw beste soundbar een variant waarbij je via de USB-poort je favoriete muziekbestanden kunt afspelen. Als je het eens bent met de bovenstaande stelling, dan raden wij de Philips HTL1193B/98 aan. Dit model is wellicht de beste soundbar voor jou. Je kunt hem namelijk gebruiken om je tv te upgraden. Bovendien brengt dit model veel mogelijkheden met zich mee. Zo heeft hij een Bluetooth-functie. Philips HTL1193B/98Je kunt dus je lievelingsmuziek gemakkelijk streamen. Daarnaast is het bij deze soundbar mogelijk om via de USB-poort je favoriete muziekbestanden af te spelen. Zie je jezelf al dansen voor de soundbar?

Hoewel sommige soundbars gebruikt kunnen worden om muziek te streamen, zijn ze niet met dat doel ontworpen. Een dergelijk apparaat moet namelijk ervoor zorgen dat het geluid uit je tv wordt verbeterd. Daar heeft de fabrikant van de Philips HTL1193B/98 rekening mee gehouden. Daarom is er gezorgd voor Dolby Digital. Deze technologie maakt gebruik van de manier waarop het menselijke oor geluid verwerkt. Je kunt dus genieten van een uitstekende geluidskwaliteit met levensechte spatial cues. We hebben je reeds verteld dat je muziek via Bluetooth naar de soundbar kunt streamen. Wist je echter dat dit mogelijk is vanuit verschillende apparaten. Zo kun je muziek streamen vanaf je smartphone, laptop of zelfs je tablet. Ook iPods of iPhones met een Bluetooth-luidspreker kunnen via Bluetooth aangesloten worden op de soundbar. Je hebt dus veel multimediamogelijkheden wanneer je deze soundbar in huis hebt.

Eigenschappen van de Philips HTL1193B/98:

 • Voor een brede verspreiding van het geluid heeft deze soundbar een virtuele surround sound.
 • Er is gezorgd voor een FM functie, dus je kunt direct vanaf de soundbar naar de radio luisteren.
 • Muziek kan via Bluetooth draadloos gestreamd worden van een smartphone naar de soundbar.
 • Houd er rekening mee dat er geen montagemateriaal voor muurbevestiging wordt meegeleverd.
 • Doordat de soundbar geen HDMI-aansluiting heeft, kun je hem niet met de afstandsbediening van je tv bedienen.

4. Samsung HW-K335 – Soundbar met Subwoofer

Waar let jij op als je op zoek gaat naar een nieuwe soundbar? Je kunt onder andere nagaan hoe het zit met de geluidskwaliteit. Het is tevens handig om te weten of hij eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Sommige personen gaan daarnaast na welke streaming- en aansluitingsmogelijkheden de soundbars hebben. Ben jij geen veeleisend persoon, maar vind je het wel belangrijk dat je soundbar perfect geluid produceert? Moet jouw beste soundbar ook beschikken over een subwoofer? Dan kun je kiezen voor de Samsung HW-K335 – Soundbar met Subwoofer. Wij vinden dat dit model goed bij je past. Hij is namelijk jouw beste soundbar, omdat hij zorgt voor perfect geluid. Samsung HW-K335 - Soundbar met SubwooferHierdoor kun je je tv gemakkelijk upgraden. Je kunt bovendien rekenen op het geluid van deze soundbar, ongeacht waar je zit. Dit heeft mede te maken met het feit dat deze set bestaat uit een soundbar én een subwoofer.

Samen hebben de soundbar en subwoofer een totaal vermogen van 130 Watt. Je kunt dus gemakkelijk een compacte, knusse kamer met geluid vullen. In de gehele kamer hoor je zuiver geluid en diepe bastonen. Een soundbar hoeft niet speciaal gebruikt te worden om het geluid van een tv te verbeteren. Zo kun je hem ook gebruiken als een soort externe speaker. Op die manier stream je je favoriete muziek vanaf je smartphone of tablet naar de soundbar. Bij de Samsung HW-K335 – Soundbar met Subwoofer heb je deze mogelijkheid. Je kunt dus gemakkelijk de soundbar verbinden met je tv. Zo verbeter je het geluid van je tv door het geluid helderder of mooier te laten klinken. Echter, de soundbar kan ook eenvoudig gekoppeld worden aan je smartphone, tablet of computer. Op die manier kun je op elk moment van de dag luisteren naar prachtige muziek.

Eigenschappen van de Samsung HW-K335 – Soundbar met Subwoofer:

 • Doordat deze soundbar werkt via Bluetooth, is er een draadloze installatie mogelijk.
 • Houd er rekening mee dat deze soundbar niet beschikt over een One Remote control.
 • Er kan een gratis app gedownload worden, die je gebruikt om je soundbar eenvoudig te bedienen.
 • Bij aankoop van deze soundbar krijg je een subwoofer meegeleverd voor een nog betere geluidskwaliteit.
 • Je kunt de Bluetooth verbinding gebruiken om hem te koppelen aan je tv of om muziek vanaf je andere apparaten te streamen naar de soundbar.

5. Sonos Beam

Intussen weten we dat er verschillende factoren zijn waar je op kunt letten bij het uitkiezen van een soundbar. Zo kun je letten op het formaat van de soundbar. Je kijkt tevens naar de geluidskwaliteit. Als je meerdere mogelijkheden wil hebben, dan is een variant met meerdere aansluitingsmogelijkheden ook handig. Waar we meestal geen rekening mee houden, is dat soundbars ideaal zijn voor ruimtes van verschillende afmetingen. Zo kun je kiezen voor een soundbar die een kleine ruimte vult met geluid. Er zijn echter ook soundbars die juist geschikt zijn voor grotere ruimtes. Is jouw beste soundbar een variant met een compact formaat, die ideaal is voor kleine ruimtes? Sonos BeamDan raden wij de Sonos Beam aan. Dit model is wellicht de beste soundbar voor jou. Hij heeft namelijk een compact formaat en een multiroom functie. Daarnaast is hij ideaal voor kleine ruimtes.

Je kunt de Sonos Beam gemakkelijk aansluiten op je tv. Vervolgens zorgt hij voor geweldig geluid. Dit model heeft bovendien een andere handige functie. Zo kun je hem verbinden met al je Sonos apparaten. Er gaat dus een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je kunt hem immers met je mee laten groeien en steeds meer speakers toevoegen. Daarnaast geniet je desgewenst van een surround-opstelling. Als je niet kiest voor de surround-opstelling, dan kun je gebruik maken van de multiroom functie. Voor welke opstelling of functie je ook kiest, je geniet van superieur geluid. Dit heeft de soundbar te danken aan de 4 elliptische full-range woofers. Er is tevens gezorgd voor een tweeter en 3 passieve radiatoren. Wist je dat deze soundbar zelfs beschikt over stembediening? Zo is hij nog eenvoudiger te gebruiken. Om de stembediening te optimaliseren, heeft de fabrikant gezorgd voor 5 ingebouwde far field-microfoons.

Eigenschappen van de Sonos Beam:

 • Met HDMI-ARC kun je hem gemakkelijk aansluiten op je tv.
 • Het is mogelijk om de soundbar te bedienen via Google Assistent.
 • Dit model is niet voorzien van een Bluetooth-aansluitingsmogelijkheid.
 • Hij heeft een compact formaat, maar zorgt voor een diep en glashelder geluid.
 • Dankzij de touch-bediening bedien je jouw muziek eenvoudig zonder telefoon.
 • Houd er rekening mee dat bediening mogelijk is via de gratis app, maar dat er geen losse afstandsbediening aanwezig is.

Ook interessant: