Beste sta bureaus – Wissel gemakkelijk tussen staan en zitten – 3 gouden tips

staand werken aan je bureau

Een hele dag thuis werken valt niet mee. Een bureau die in hoogte te verstellen is, kan je helpen om gemakkelijk te schakelen tussen zitten en staan tijdens het werken. Dit is belangrijk met het oog op je gezondheid en daarnaast gaat het ook om een stukje comfort tijdens het werken. Er zijn veel verschillende sta bureaus waar je uit kunt kiezen. Ik ging voor jou op onderzoek uit en heb verschillende sta bureaus voor jou getest. De beste modellen heb ik op een rijtje gezet.

Fully Jarvis Bamboo Sta Bureau

Fully Jarvis Bamboo Sta Bureau Als je op zoek bent naar een sta bureau die voldoet aan alle eisen, dan is de Fully Jarvis sta bureau zeker een goede optie. Fully scoort met dit bureau hoog op alle aspecten. Dit sta bureau past qua hoogte bij elke lengte, er is sprake van een lange garantie en de klantenservice van Fully is er eentje waar je u tegen kan zeggen.

Ik ben al ontzettend veel sta bureaus tegengekomen, maar de Jarvis is en blijft al jaren mijn favoriet. En Fully blijft niet stilstaan, dit sta bureau is de laatste jaren namelijk alleen maar beter geworden.

Het bureau bleek volgens sommige gebruikers wat stabiliteitsproblemen te hebben in de sta positie. Hier heeft Fully zich de afgelopen jaar volledig op gestort. Het frame is vernieuwd en beweegt nu minimaal bij elke hoogte.

Wat daarnaast erg handig is, is dat Fully veel waarde hecht aan accessoires bij het bureau. Je kunt kiezen uit verschillende accessoires die je Fully Jarvis sta bureau nog comfortabeler maken. Denk hierbij aan een bureaulade waar jij spullen in kunt opbergen en een monitor houder. Het model met extra lange poten is verkrijgbaar tegen een meerprijs. 

Heb je een lengte van 1,50 tot 1,80 meter? Dan kun je wat extra geld besparen door te kiezen voor een regulier sta bureau. Het model met extra lange poten is geschikt voor mensen met een lengte van 1,5 meter tot 4 meter.

IKEA Bekant Bureau

IKEA Bekant Bureau Ook IKEA heeft een sta- en zitbureau waar veel thuiswerkers ontzettend tevreden over zijn. De Bekant is een groot favoriet. Dit model is ergonomisch ontworpen waardoor je comfortabel en gezond thuis kan werken. Het bureau is elektrisch in hoogte te verstellen. 

Ikea Bekant heeft een formaat van 160 x 80 cm. De hoogte is gemakkelijk elektrisch te verstellen van 65 tot 125 cm. Ook IKEA heeft veel vertrouwen in dit model, ze geven je maar liefst gratis 10 jaar garantie.

IKEA Bekant heeft een moderne look die tijdloos is. De snoeren van je apparatuur kunnen mooi afgewerkt worden waardoor je altijd zonder enige afleiding aan het werk kan. Staan en zitten kan met de IKEA Bekant gemakkelijk met elkaar afgewisseld worden, het wisselen gaat heel efficiënt en soepel.

Je kunt het bureau gemakkelijk reinigen met een milde zeepoplossing en nadrogen met een droge doek. Heb je koffie gemorst? Dan is dat dus helemaal geen probleem. Het tafelblad heeft een mooie rand van kunststof en de voet is van aluminium. Daarnaast is er bij ontwikkeling van dit product rekening gehouden met de duurzaamheid, dit product kan namelijk worden gerecycled.

Gebruikers van dit sta- en zitbureau geven aan dat het bureau erg gemakkelijk te installeren is. Het is direct duidelijk hoe de hoogte versteld kan worden en daarnaast heeft het product een stijlvolle uitstraling. Veel mensen zijn je voorgegaan en werken nu thuis aan de Bekant sta- en zitbureau.

UPLIFT V2 Sta bureau

UPLIFT V2 Sta bureau Een sta bureau heeft soms als negatief punt dat het bureau in staande positie wat kan wankelen. Hier heeft de Uplift sta bureau helemaal geen last van. De Uplift sta bureau staat namelijk bekend om haar stabiliteit, geweldige uitstraling en goede bouw.

Dit bureau heeft een dual motor. Dit betekent dat de hoogte van de Uplift ontzettend snel en soepel ingesteld kan worden. De Uplift heeft daarnaast ook een hele handige optie, raakt het bureaublad tijdens het omhoog of -laag gaan bijvoorbeeld een stoel of bureaulade? Dan stopt deze automatisch.

Wat ik daarnaast persoonlijk heel fijn vind, is dat er meerdere opties zijn voor de accessoires. Wil je een leuk weetje horen? Je hebt bij dit bureau zelfs de mogelijkheid om een hangmat onder het blad te hangen. Een hangmat? Ja, echt! Het feit dat dit zelfs kan, bewijst hoe stabiel dit bureau is.

De Uplift kun je bestellen in verschillende formaten, zodat je altijd een formaat hebt die goed bij je past. De kabels kunnen snel en gemakkelijk weggewerkt worden in het bureau. Je profiteert daarnaast van maar liefst 7 jaar garantie.

Ook interessant: