Als je de beste stoomreiniger van 2020 wil vinden, lees je dit artikel over de top 10!

Beste stoomreiniger

Het schoonmaken van je leefomgeving is belangrijk. Je zorgt er namelijk voor dat bacteriën gedood worden, waardoor je je in een zo gezond mogelijke omgeving bevindt.

Beste stoomreiniger van 2020

Afbeelding
Product
Vileda Steam - Stoomreiniger - Geleverd met 2 microvezeldoeken, een vulbeker en tapijtaccessoire
#1 Beoordeeld
De Vileda Steam - Stoomreiniger is een lichte en wendbare stoomreiniger die vuil, stof en bacteriën aanpakt… Meer
Kärcher SC 3 EasyFix - Stoomreiniger - Geel
Wil je hardnekkig vuil verwijderen zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën? Dan is een SC… Meer
Kärcher SC 4 EasyFix - Stoomreiniger - incl. Waterfles promotie
Pak hardnekkig vuil aan en geef bacteriën geen kans met behulp van de Kärcher SC 4 Easyfix stoomreiniger.… Meer
BLACK+DECKER FSM1616-QS – Stoomreiniger
De stoomreiniger FSM1616-QS van BLACK+DECKER is 1600W, hygiënisch, makkelijk, snel en chemicaliënvrij… Meer
Dunlop Multifunctionele Handstoomreiniger 1050W - Inclusief Accessoiresset
Dunlop Multifunctionele Handstoomreiniger 1050W - Inclusief Accesoiresset Met deze krachtige 1050W handstoomreiniger… Meer
Leifheit CleanTenso 11913 - Stoomreiniger
Leifheit CleanTenso - Stoomreiniger Met de Leifheit CleanTenso wordt alles hygiënisch schoon – zo gemakkelijk… Meer
Bestron DWJ5280 - Stoomreiniger
De Bestron DWJ5280 stoomreiniger is geschikt voor het schoonmaken in en om het huis. Deze stoomreiniger… Meer
Aqua Laser Stoomreiniger Brilliant - 2-in-1 stoommop - 1500 W - Blauw
Sjouwen met emmers sop, een mop die je niet goed uit kunt wringen, dweilen met vuil water, een vloer… Meer
Kärcher SC 4 EasyFix Premium - stoomreiniger - wit
Pak hardnekkig vuil aan en geef bacteriën geen kans met behulp van de Kärcher SC 4 Easyfix Premium stoomreiniger.… Meer
Tristar SR-5245 Stoomreiniger – Inclusief complete accessoireset – Wit
Maak snel korte metten met hardnekkige vlekken en viezigheid in je huis. De handige Tristar SR-5245 Stoomreiniger… Meer
Product
#1 Beoordeeld

De Vileda Steam - Stoomreiniger is een lichte en wendbare stoomreiniger die vuil, stof en bacteriën aanpakt…Meer

Wil je hardnekkig vuil verwijderen zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën? Dan is een SC…Meer

Pak hardnekkig vuil aan en geef bacteriën geen kans met behulp van de Kärcher SC 4 Easyfix stoomreiniger.…Meer

De stoomreiniger FSM1616-QS van BLACK+DECKER is 1600W, hygiënisch, makkelijk, snel en chemicaliënvrij…Meer

Dunlop Multifunctionele Handstoomreiniger 1050W - Inclusief Accesoiresset Met deze krachtige 1050W handstoomreiniger…Meer

Leifheit CleanTenso - Stoomreiniger Met de Leifheit CleanTenso wordt alles hygiënisch schoon – zo gemakkelijk…Meer

De Bestron DWJ5280 stoomreiniger is geschikt voor het schoonmaken in en om het huis. Deze stoomreiniger…Meer

Sjouwen met emmers sop, een mop die je niet goed uit kunt wringen, dweilen met vuil water, een vloer…Meer

Pak hardnekkig vuil aan en geef bacteriën geen kans met behulp van de Kärcher SC 4 Easyfix Premium stoomreiniger.…Meer

Maak snel korte metten met hardnekkige vlekken en viezigheid in je huis. De handige Tristar SR-5245 Stoomreiniger…Meer

Ben je benieuwd geworden naar de top 10 beste stoomreinigers? Dan lees je snel verder. We recenseren namelijk elk van de 10 reinigers, waardoor je de verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken. Ook vermelden we bij elk model wat de kenmerken zijn. Doordat je voldoende weet over de verschillende stoomreinigers, is het vervolgens gemakkelijk om voor jezelf te concluderen welk model volgens jou de beste stoomreiniger is. Lees dus snel de onderstaande recensies en kenmerken!
Hoewel velen zijn opgegroeid met een emmer en sop, is het schoonmaken van je woning nu veel eenvoudiger. Je kunt namelijk gebruik maken van een stoomreiniger. Dergelijke apparaten doden maar liefst 99,99% van de bacteriën zonder dat er chemicaliën gebruikt worden. Bovendien worden de meeste stoomreinigers geleverd met verschillende opzetstukken, waardoor je ze kunt gebruiken om bijvoorbeeld je vloeren, badkamer en zelfs het fornuis te reinigen. Hoe vind je echter de beste stoomreiniger voor jouw behoeften? Door verschillende varianten met elkaar te vergelijken. Afhankelijk van wat je precies wil reinigen, kun je voor een bepaald model kiezen. Maak je echter geen zorgen over het vinden van topvarianten, want wij hebben een top 10 voor je samengesteld. Je kunt dus gemakkelijk jouw beste stoomreiniger vinden.

1. Vileda Steam

Voor de meesten van ons is schoonmaken een verplichte klus, die we eigenlijk niet zo prettig vinden. Daarom willen we zo snel mogelijk klaar zijn. Is de beste stoomreiniger voor jou daarom een variant die in een handomdraai de schoonmaakklus klaart? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Vileda Steam. Dit model is revolutionair voor de schoonmaak van je huis. De fabrikant begrijpt namelijk dat de meesten van ons schoonmaken geen prettig klusje vinden en dat het schoonmaken van een huis vaak een zware en vermoeiende klus is. Daarom is deze stoomreiniger ontwikkeld. Hij klaart de klus in een mum van tijd. Bovendien vergt werken met dit apparaat geen enkele inspanning. De reiniger is namelijk licht, gemakkelijk hanteerbaar en Vileda Steamgebruiksklaar in slechts enkele seconden. Een van de aantrekkelijke eigenschappen van het apparaat is bovendien dat je hem op alle oppervlakken kunt gebruiken.

Hierdoor heb je niet meerdere apparaten nodig om verschillende plekken in huis te reinigen. De Vileda Steam past zich namelijk aan alle oppervlakken aan. Ook voor diverse vloersoorten is hij perfect. Denk er bijvoorbeeld aan dat je hem kunt gebruiken om tegelvloer schoon te maken. Ook voor het reinigen van parket en vaste vloerbedekking is hij perfect. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je steeds schoonmaakmiddelen moet kopen. Je hebt voor dit apparaat namelijk alleen water nodig. Hij werkt zonder zeep. Hierdoor bespaar je niet alleen geld op chemicaliën en andere schoonmaakmiddelen, maar je draagt ook je steentje bij om het milieu te beschermen. De reiniger is namelijk milieuvriendelijk, maar ook duurzaam. Door dit model te gebruiken, verwijder je 99,99% van de bacteriën waardoor je kunt rekenen op een onberispelijke hygiëne. Schoonmaakwerk was nog nooit zo eenvoudig en efficiënt!

Eigenschappen van de Vileda Steam:

 • Dit model is milieuvriendelijk en duurzaam.
 • Hij is gemakkelijk hanteerbaar, licht en gebruiksklaar in slechts enkele seconden.
 • Je kunt deze stoomreiniger gebruiken voor het doeltreffend reinigen van alle soorten vloeren.
 • Doordat het apparaat werkt op basis van stoom, heb je geen zeep nodig tijdens het schoonmaakproces.
 • Wanneer je schoonmaakt met deze reiniger, dan verwijder je 99,99% van de bacteriën waardoor je kunt rekenen op onberispelijke hygiëne.

Productoverzicht

2. Kärcher SC 3 EasyFix

Het kan weleens voorkomen dat je wegens tijdgebrek het huis niet op tijd hebt schoongemaakt. Vervolgens word je gebeld met het bericht dat je straks visite krijgt. Als dit je overkomt, dan wil je er zo snel mogelijk voor zorgen dat je huis alsnog wordt schoongemaakt. In dergelijke gevallen is het handig om gebruik te maken van een stoomreiniger die binnen enkele seconden klaar is voor gebruik. Is daarom de beste stoomreiniger voor jou een variant die razendsnel klaar is voor gebruik? Dan kun je kiezen voor de Kärcher SC 3 EasyFix. Wij vinden dat dit model de beste stoomreiniger voor jou is, omdat hij binnen slechts 30 seconden opwarmtijd klaar is voor gebruik. Dit betekent dat je Kärcher SC 3 EasyFixvrijwel direct ermee aan de slag kunt gaan. Moet je een groot oppervlak reinigen? Geen probleem. Bij dit model kun je de watertank continu bijvullen zodat je zonder onderbrekingen kunt doorwerken.

Zelfs over het water dat je in de Kärcher SC 3 EasyFix zet, hoef je je geen zorgen te maken. Het water wordt namelijk automatisch ontkalkt door het ontkalkingspatroon. Hierdoor kun je rekenen op een langere levensduur van het apparaat. Wanneer je schoonmaakt met deze stoomreiniger, dan heb je ook geen chemische producten nodig om te zorgen voor een geweldig resultaat. Dit heeft het apparaat te danken aan de hoge stoomproductie. Je kunt hem bovendien vrijwel overal gebruiken, maar zijn specialiteit ligt bij het schoonmaken van harde oppervlakken in huis. Als je deze reiniger gebruikt om je woning grondig te reinigen, dan worden 99,99% van alle huishoudelijke bacteriën van harde oppervlakken in huis verwijderd. Je krijgt bij de aankoop van dit apparaat bovendien verschillende accessoires, waardoor je diverse plekken in huis optimaal kunt reinigen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je zelfs de kleinste kieren hygiënisch schoon kunt maken!

Eigenschappen van de Kärcher SC 3 EasyFix:

 • Je kunt het waterreservoir niet afnemen, waardoor je hem niet direct onder de kraan kunt bijvullen.
 • Tussentijds kan het waterreservoir van deze reinigen worden bijgevuld, zonder dat je het apparaat hoeft uit te schakelen.
 • Hoewel het niet mogelijk is om de stoomkracht van de stoomgenerator zelf in te stellen, kun je rekenen op goede schoonmaakprestaties.
 • Er wordt bij dit model een ontkalkingspatroon meegeleverd, waardoor het water automatisch wordt ontkalkt en je de stoomreiniger langer in goede conditie houdt.
 • Hij heeft verschillende gebruikstoepassingen, waaronder het reinigen van tapijt en vloerkleden, maar hij blinkt uit wanneer je hem gebruikt om harde oppervlakken te reinigen.

Productoverzicht

3. BISSELL 2635J SteamShot

Om de beste stoomreiniger uit te kiezen, is het handig als je van tevoren nagaat waar je het apparaat precies voor wil gebruiken. Er zijn namelijk compacte stoomreinigers, maar je kunt ook kiezen voor de wat grotere modellen. De grotere modellen hebben vaak verschillende opzetstukken, waardoor je behalve de vloer ook bijvoorbeeld muren kunt schoonmaken. Ben jij niet van plan om de stoomreiniger voor zware werkzaamheden te gebruiken en is daarom jouw beste stoomreiniger een compact model? Dan kies je voor de Bissell 2635J SteamShot. Dit model is wellicht de beste stoomreiniger voor jou, omdat hij een krachtige handstoomreiniger is. Je kunt deze reiniger gebruiken om hardnekkig vuil van verschillende oppervlakken in en rondom je huis te verwijderen. Bissell 2635J SteamShotDoordat hij zo compact is, neem je hem ook gemakkelijk mee van de ene naar de andere plek in en rondom je huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de barbecue, keuken of badkamer.

Hoewel het hier gaat om een compacte stoomreiniger, mag de Bissell 2635J SteamShot niet onderschat worden. Hij wordt namelijk geleverd met diverse accessoires, waardoor zijn mogelijkheden bijna eindeloos worden. Binnen slechts 1 minuut is hij klaar voor gebruik. Vervolgens zorgt hij met zijn stoomkracht van 1050 watt ervoor dat niet alleen vuil wordt verwijderd, maar dat ook 99% van de rondzwermende ziektekiemen en bacteriën gedood worden. Het komt er dus op neer dat wanneer je gebruik maakt van deze stoomreiniger, je je leefomgeving op een eenvoudige manier een stuk gezonder maakt. Als we kijken naar de grootte van het waterreservoir, dan zien we bovendien dat dit een inhoud heeft van 0,36 liter. Dit betekent dat je het apparaat tot wel 15 minuten lang kunt gebruiken voordat hij bijgevuld moet worden. De stoomreiniger is om deze reden perfect voor het klaren van kleine, efficiënte schoonmaakklusjes.

Eigenschappen van de Bissell 2635J SteamShot:

 • Dit model heeft een stoomdruk van 4,5 bar, dus hij is krachtig te noemen.
 • Nadat je de tank hebt bijgevuld, is het belangrijk om even te wachten met je klus totdat het apparaat weer op temperatuur is.
 • Hij heeft een compact formaat, waardoor je hem gemakkelijk met je meeneemt om verschillende klusjes in en rondom je huis te klaren.
 • Houd er rekening mee dat als je grote klussen wil klaren, je wellicht de tank tussentijds moet bijvullen, want de tankinhoud bedraagt 0,36 liter.
 • Bij aankoop van dit model krijg je diverse opzetstukken meegeleverd, waaronder een borstelkit en een ruitenreiniger, dus hij zorgt voor veel schoonmaakmogelijkheden.

Productoverzicht

4. Bestron DWJ5280

Aangezien velen van ons het niet prettig vinden om schoon te maken, willen we ook niet allerlei verschillende hulpmiddelen gebruiken om verschillende oppervlakken te reinigen. Daarom is het een aanrader om te kiezen voor een stoomreiniger waar je diverse oppervlakken mee kunt reinigen. Is de beste stoomreiniger voor jou een variant waarbij je altijd het juiste opzetstuk bij de hand hebt? Dan is de Bestron DWJ5280 wellicht de beste stoomreiniger voor jou. Dit apparaat maakt het namelijk mogelijk om behalve de vloer ook metten de wastafel te reinigen. Je kunt hem tevens gebruiken om het fornuis en de badkamer blinkend schoon te maken. Bestron DWJ5280Hoe komt het dat je zoveel mogelijkheden hebt? Je krijgt verschillende accessoires meegeleverd. Deze accessoires vind je onder de kap van de stoomreiniger, dus je hebt altijd het juiste opzetstuk bij de hand!

Kijk bijvoorbeeld naar de meegeleverde ronde borstels. Deze kun je gebruiken om het vet van het fornuis te schrobben. Wil je de Bestron DWJ5280 echter gebruiken om het vuil op de voegen van de badkamer weg te halen? Dan kun je liever gebruik maken van de spuitmond. Dankzij de hoge stoomkracht worden bacteriën gedood zonder dat er schoonmaakmiddelen gebruikt hoeven te worden. Je zorgt dus voor een schone, bacterievrije leefomgeving voor jezelf en je gezin. Wanneer je deze stoomreiniger koopt, dan krijg je er tevens microvezeldoeken bij. Deze kun je vouwen om de vloerborstel heen om te zorgen voor een nog beter schoonmaakresultaat. Tijdens het schoonmaken worden de microvezeldoeken vies. Dit is echter geen probleem, want je kunt de doeken na gebruik gemakkelijk in de wasmachine doen. Op die manier zijn de doeken klaar voor de volgende schoonmaakbeurt.

Eigenschappen van de Bestron DWJ5280:

 • Met een waterreservoir van 1,5 liter is het niet vaak nodig om het reservoir tussentijds bij te vullen.
 • Zijn snoer is 2,5 meter lang, wat betekent dat je af en toe van stopcontact moet wisselen of dat je een verlengsnoer moet gebruiken.
 • Wanneer je deze stoomreiniger koopt, krijg je verschillende opzetstukken meegeleverd, die je kunt gebruiken voor meer dan alleen het reinigen van de vloer.
 • Houd er rekening mee dat deze krachtpatser een opwarmtijd heeft van ongeveer 12 minuten, dus het is het beste om je schoonmaakmomenten van tevoren te plannen.
 • Aangezien je de accessoires gemakkelijk kunt opbergen onder de kap van de stoomreiniger, heb je de nodige accessoires altijd bij de hand en raak je ze niet gemakkelijk kwijt.

Productoverzicht

5. Kärcher SC 4 EasyFix

Wat verwacht jij van je stoomreiniger? Als je deze vraag kunt beantwoorden, dan is het gemakkelijker om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Je gaat namelijk slechts na of de reinigers voldoen aan jouw vereisten en kiest aan de hand daarvan voor de beste stoomreiniger. Wat dacht je van een model dat staat voor veel comfort en dat zich onderscheidt met een speciaal kabelvak, een opbergvak voor accessoires en een parkeerstand voor het vloermondstuk? Als een dergelijk model ideaal klinkt, dan is de Kärcher SC 4 EasyFix wellicht de beste stoomreiniger voor jou. Dit model beschikt namelijk over de bovengenoemde eigenschappen. Zijn vloermondstuk is Kärcher SC 4 EasyFixtevens voorzien van een flexibel scharnier. Hierdoor kun je er ergonomisch mee werken. Hij beschikt tevens over de lamellentechnologie, waardoor je gemakkelijk zorgt voor een glanzend schoon resultaat.

Wil je de Kärcher SC 4 EasyFix in combinatie met microvezeldoeken gebruiken? Dat kan! Het proces is zelfs vergemakkelijkt, doordat het apparaat beschikt over een handig klittenbandsysteem. Hierdoor zet je de microvezel bodemdoeken snel en gemakkelijk vast op de vloermond. Ook het verwijderen van deze doeken is een fluitje van een cent. Je kunt de doeken namelijk verwijderen zonder contact met het vuil. Als je bezig bent hardnekkig vuil te verwijderen, dan kan het dat je iets meer stoom nodig hebt dan wanneer je slechts een licht vervuild oppervlak wil reinigen. Daar heeft de fabrikant van deze reiniger rekening mee gehouden. Daarom kun je de stoomintensiteit aan het oppervlak en vuil aanpassen met de stoomregeling in 2 niveaus. Je krijgt bovendien verschillende handige accessoires meegeleverd, waardoor je gemakkelijk tegels, kookplaten, je afzuigkap en ook kleine kieren snel kunt reinigen en weer glanzend schoon kunt maken.

Eigenschappen van de Kärcher SC 4 EasyFix:

 • Doordat je verschillende accessoires meegeleverd krijgt, kun je allerlei oppervlakken gemakkelijk schoonmaken.
 • Dit model heeft een stoomregeling in 2 niveaus, dus je past de stoomintensiteit aan de hand van het oppervlak en vuil aan.
 • Zijn watertank is afneembaar en kan continu worden bijgevuld, dus je hoeft niet te wachten totdat de tank helemaal leeg is om hem bij te vullen.
 • Deze stoomreiniger onderscheidt zich met een geïntegreerd kabelvak, een parkeerstand voor het vloermondstuk en een opbergvak voor accessoires.
 • Hij is voorzien van een vloermondstuk met een flexibel scharnier, waardoor je ergonomisch kunt werken en met de lamellentechnologie de vloer glanzend schoon kunt maken.

Productoverzicht

Ook interessant: