Zoek je naar de beste systeemcamera van 2019? Vergelijk de beste koop!

Beste systeemcamera

Vrijwel iedereen in onze tijd vindt het belangrijk om hun speciale momenten vast te leggen. Dit doet men door foto’s of video’s te maken. Er zijn veel verschillende manieren om beelden vast te leggen. Je kunt immers gemakkelijk fotograferen en videobeelden opnemen met je smartphone. Wil je geavanceerder te werk gaan, dan kun je ook ervoor kiezen om beelden met een DSLR vast te leggen. Vind je dat een spiegelreflexcamera te zwaar is? Dan raden wij een systeemcamera aan. Dergelijke camera’s hebben een verwisselbaar lenzensysteem net als spiegelreflexcamera’s. Echter, ze hebben geen spiegel, waardoor ze kleiner en lichter zijn. Zoek je naar de beste systeemcamera? Let dan op de foto- en videokwaliteit, of de camera een touchscreen heeft en het meegeleverde objectief. Zo vergemakkelijk je jouw zoektocht naar een dergelijke hybridecamera of ILC. Lees dit artikel en vind gemakkelijk jouw beste systeemcamera!

Beste systeemcamera van 2019

Je bent dus op zoek naar een nieuwe systeemcamera. Het uitkiezen van het ideale model kan op een moeilijke opgave lijken. Er worden immers veel verschillende soorten verkocht. Maak je echter geen zorgen, want er is een eenvoudige manier om de beste systeemcamera te vinden. Je kunt namelijk dit artikel lezen. In dit artikel vertellen we je over de top 5 systeemcamera’s van het jaar. Doordat je niet een heleboel verschillende varianten met elkaar vergelijkt, is het uitkiezen van een specifiek model eenvoudiger. Dat is precies de reden waarom we dit artikel hebben geschreven. Onze top 5 is samengesteld aan de hand van de kwaliteit en populariteit van de camera’s. Je weet dus van tevoren dat het model dat je uitkiest een topkwaliteit variant is. Zo is het nog eenvoudiger om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken en jouw beste systeemcamera uit te kiezen.

1. Panasonic DC-GX800 + 12-32mm

Velen van ons kiezen voor een systeemcamera, omdat hij kleiner is dan een spiegelreflexcamera. Zo kun je een hybridecamera eenvoudiger met je meenemen dan een DSLR. Is daarom jouw beste systeemcamera een compact model? Dan kennen we een hybridecamera die goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Panasonic DC-GX800 + 12-32mm. Wij vinden dat dit model de beste systeemcamera voor jou is. Hybridecamera’s zijn over het algemeen al kleiner dan spiegelreflexcamera’s. Echter, dit model laat zien dat je toch beelden van topkwaliteit kunt vastleggen met een camera die bijna zo compact is als een point-and-shoot model. Ondanks de hybridecamera zeer Panasonic DC-GX800 + 12-32mmcompact is, presteert hij toch als geen ander. Zo heeft hij een 180 graden opklapbaar touchscreen. Je kunt er zelfs mee filmen in 4K beeldkwaliteit. Zet je jouw volgende video op YouTube?

Door de superieure foto- en videokwaliteit, is de camera perfect voor op reis, voor vlog-doeleinden of om selfies te maken. Foto’s en video’s gemaakt met de Panasonic DC-GX800 + 12-32mm, kun je bovendien direct delen met vrienden en familie. Deze systeemcamera is namelijk voorzien van ingebouwde wifi. Het maakt dus niet uit waar je bent, want zolang er wifi is, upload je je foto’s en video’s rechtstreeks. Al je avonturen worden in haarscherpe kwaliteit vastgelegd als je deze camera gebruikt. Hierbij maakt het niet eens uit of er veel of juist weinig licht is. De ILC heeft immers een 16 megapixel sensor. Maak je gebruik van de Post Focus functie, dan bestaat de mogelijkheid om je focuspunten aan te passen. Dit kun je doen nadat je de foto reeds hebt gemaakt. Zo zijn je foto’s altijd haarscherp. Je krijgt deze camera met een Panasonic Lumix G Vario 12-32mm f/3.5-5.6 objectief.

Eigenschappen van de Panasonic DC-GX800 + 12-32mm:

 • Filmen in 4K is mogelijk bij deze camera.
 • Dankzij de beeldstabilisatie kun je altijd scherpe beelden vastleggen.
 • Houd er rekening mee dat deze hybridecamera niet stof- en waterdicht is.
 • Zijn 3,0 inch statische touchscreen met 1.040.000 pixels kun je 180 graden kantelen.
 • Deze hybridecamera is ontworpen en gefinetuned om het nemen van selfies prettiger te maken.
 • Wanneer het scherm wordt opgeklapt, schakelt de ILC automatisch over naar de Self Shot-modus.
 • Als je deze camera koopt, dan krijg je er een objectief, lensdop, DMW-BLH7 batterij, netadapter, netsnoer, USB-kabel en schouderriem bij.
 • Foto’s maken in e Self Shot-modus brengt unieke functies met zich mee voor het maken van selfies, zoals de 4K Selfie-modus en panorama-modus.

2. Fujifilm X T100 + XC 15-45mm F/3.5-5.6 OIS PZ MILC 24,2 MP CMOS 6000 x 4000 Pixels

Voor sommigen van ons is elke dag speciaal. We maken namelijk elke dag nieuwe dingen mee. Ook kijken we naar alle moois om ons heen. Al deze mooie dingen wil je waarschijnlijk vastleggen. Daarom is het handig als je een systeemcamera in huis hebt. Wanneer je immers de wereld door een lens bekijkt, word je je bewust van de gedenkwaardige momenten die je meemaakt. Is daarom jouw beste systeemcamera een variant die deze pracht van het dagelijks leven kan vastleggen? Dan kennen wij een super hybridecamera. De camera heet Fujifilm X T100 + XC 15-45mm F/3.5-5.6 OIS PZ MILC 24,2 MP CMOS 6000 x 4000 Pixels. Dit model is wellicht de beste systeemcamera voor jou. Fujifilm X T100 + XC 15-45mm F 3.5-5.6 OIS PZ MILC 24,2 MP CMOS 6000 x 4000 PixelsJe gebruikt hem om door middel van fotografie uitdrukking te geven aan de manier waarop jij van je leven geniet. Dankzij de uitzonderlijke beeldkwaliteit en stijl leg je prachtige beelden vast.

Om mooie foto’s te maken, maak je gebruik van verschillende hulpmiddelen. Vaak zijn deze hulpmiddelen verwerkt in de camera. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een kantelbare monitor en een organische elektronische zoeker kunt gebruiken. Hiermee zorg je voor nog mooiere foto’s. Bij het ontwerpen van deze ILC heeft de fabrikant rekening gehouden met dergelijke factoren. Daarom beschikt hij over een naar drie zijden kantelbare LCD-monitor. Er is zelfs gezorgd voor een hoge resolutie en een vergrotingsfactor van 0,62. Daarnaast is de organische elektronische zoeker ideaal voor verschillende opnamestijlen. Zo biedt de camera ruimte voor creativiteit. Je kunt deze camera gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Hij is namelijk licht. Daarnaast mag hij gezien worden. Hij heeft immers een luxe, retro uitstraling met de geanodiseerde coating op de aluminium bovenplaat. Koop de Fujifilm X T100 + XC 15-45mm F/3.5-5.6 OIS PZ MILC 24,2 MP CMOS 6000 x 4000 Pixels snel!

Eigenschappen van de Fujifilm X T100 + XC 15-45mm F/3.5-5.6 OIS PZ MILC 24,2 MP CMOS 6000 x 4000 Pixels:

 • Hij heeft een retro, luxueus en lichtgewicht design.
 • Gemakkelijke bediening is mogelijk dankzij het handige touchscreen.
 • Maak gebruik van de draadloze verbinding als je deze camera in huis hebt.
 • Prachtige foto’s maak je met deze hybridecamera, want hij beschikt over 4K Burst Shooting.
 • Maak prachtige foto’s met deze camera dankzij de vele gemakkelijke automatische functies.
 • Het is mogelijk om in de SR+ automatische modus zowel het onderwerp als de scène te herkennen.
 • Vloeiende serieopnamen met een hoge capaciteit maak je met deze camera dankzij het krachtige geheugen.
 • Voor optimale fotoprestaties beschikt hij over een elektronische viewfinder en een LCD-scherm dat naar 3 zijden gekanteld kan worden.
 • In combinatie met een uitgebreide serie objectieven met X-vatting, biedt deze camera uitstekende beeldkwaliteit in elke fotografische categorie en bij elk onderwerp.
 • De combinatie van een 24.2 megapixel APS-C sensor met de Fujifilm beeldverwerkingstechniek maakt dat deze hybridecamera de beroemde Fujifilm fotokwaliteit levert.

3. Sony A5100 + 16-50 mm

Tegenwoordig maken velen van ons foto’s met een digitale (telefoon)camera. We kunnen dus de foto’s bekijken nadat ze zijn gemaakt. Indien nodig maken we nog een foto als we niet tevreden zijn over de eerste. Echter, in sommige gevallen heb je de mogelijkheid niet om een tweede foto te maken. Denk je bijvoorbeeld in dat je een foto maakt waar de bruid en bruidegom elkaar als eerst als echtgenoot en echtgenote kussen. Je kunt hen dan niet vragen om elkaar nogmaals te kussen, omdat jouw foto niet goed genoeg is. Is daarom jouw beste systeemcamera een variant waar je direct goede foto’s mee maakt? Dan raden wij de Sony A5100 + 16-50 mm aan. Met deze hybridecamera kun je direct goede foto’s maken. Sony A5100 + 16-50 mmDe camera is eenvoudig te bedienen, maar beschikt over meer mogelijkheden dan een compact-camera. Hij maakt tevens prachtige foto’s, maar is kleiner en lichter dan een spiegelreflexcamera.

Voorheen maakte men foto’s van de natuur of van anderen. Wilde je een foto van jezelf, dan vroeg je iemand om deze foto voor je te maken. De afgelopen jaren is het echter een trend geworden om foto’s van onszelf te maken. Daarom zijn selfies nu zo populair. Ook zie je dat men er steeds vaker voor kiest om te vloggen. Voor het maken van selfies of vlogs, is het handig als je een camera hebt met een kantelbaar scherm. Zo kun je immers precies zien wat je doet. Daar heeft de fabrikant van de Sony A5100 + 16-50 mm rekening mee gehouden. Deze hybridecamera is daarom voorzien van een kantelbaar scherm. Nadat we foto’s of video’s hebben gemaakt, willen we deze vaak met de wereld of gewoon vrienden delen. Daarom is er bij deze ILC gezorgd voor wifi-connectiviteit. Zo kun je foto’s en video’s via wifi delen.

Eigenschappen van de Sony A5100 + 16-50 mm:

 • Bij deze camera is het mogelijk om supersnel foto’s te schieten.
 • Met het Soft Skin Effect zorg je ervoor dat iedereen er op zijn best uitziet.
 • Hij heeft ingebouwde zoomhendel die je eenvoudig met een hand kunt bedienen.
 • Prachtige selfies en vlogs maak je door gebruik te maken van het kantelbare scherm.
 • Ongeacht in welke hoek je de camera vasthoudt, zijn handgreep is uiterst comfortabel.
 • On-chip microlenzen zonder speling zorgen voor optimale lichtverzameling en minimale ruis.
 • Dankzij het kleine formaat en lichte gewicht is deze camera ideaal om mee op reis te nemen.
 • Harde schaduwen bij zonlicht kunnen verwijderd worden als je de flinke ingebouwde flits gebruikt.
 • Intuïtieve autofocus zorgt voor hoogwaardige helderheid en superieur contrast in je foto’s en video’s.
 • Er is gezorgd voor meerdere modi voor autofocus zodat je keer op keer de prachtigste opnamen maakt.
 • Het LCD-scherm is 180 graden kantelbaar, dus je kunt je foto goed samenstellen om er zeker van te zijn dat iedereen er goed op staat.
 • Bewegende onderwerpen kun je volgen en je kunt het kader voor autofocus aanpassen om alles haarfijn scherpgesteld vast te leggen.
 • Wifi en NFC-connectiviteit maken foto- of video-overdracht naar NFC-compatibele tv’s en Android-smartphones of -tablets eenvoudig.
 • Houd er rekening mee dat deze systeemcamera niet beschikt over een elektronische zoeker of een externe microfoon-aansluiting en accessoire-schoen.
 • Naast prachtige foto’s maakt deze hybridecamera ook probleemloos films met accurate instant AF-tracking, mooie achtergrondvervaging en topkwaliteit geluid.
 • Voor ruisonderdrukking en aangescherpte texturen voor opvallend heldere afbeeldingen is er gezorgd voor een BIONZ X processor, die 3x sneller is dan de vorige generatie.

4. Olympus E-M10 Mark II + EZ-M 14-42mm II R

Velen van ons vinden het prettig om foto’s en video’s te maken. Echter, we zijn niet allemaal experts op dit gebeid. Daarom is het handig om te kiezen voor een camera die bij jouw niveau past. Wat doe je dan als je een expert bent, maar je wil een beginner de kneepjes van deze kunst bijbrengen? Dan kun je kiezen voor een camera die past bij zowel gevorderde als beginnende fotografen. Is daarom jouw beste systeemcamera een dergelijk model? Dan kun je kiezen voor de Olympus E-M10 Mark II + EZ-M 14-42mm II R. Wij vinden dat deze camera de beste systeemcamera voor jou is. Hij is namelijk ideaal voor zowel gevorderde als beginnende fotografen. Hierdoor kun je gemakkelijk een beginner trainen, Olympus E-M10 Mark II + EZ-M 14-42mm II Rmaar maak jij als gevorderde ook prachtige opnamen. Met deze hybridecamera maak je bovendien haarscherpe foto’s dankzij de MicroFT sensor en 16,1 megapixels.

Sommige camera’s zijn speciaal ontworpen voor het maken van foto’s. Daarnaast zijn er ook camera’s die juist uitblinken bij het maken van video’s. Wil je van beide mogelijkheden genieten, dan is de Olympus E-M10 Mark II + EZ-M 14-42mm II R ook ideaal. Zo maakt hij prachtige foto’s, maar hij filmt ook in Full HD en HD-ready kwaliteit. Dit betekent dat je geniet van beide kunstvormen. Bovendien blinkt deze ILC uit in zijn gebruiksvriendelijkheid. Daarom is hij perfect om een beginner te trainen. Wil je jouw gemaakte foto’s met je vrienden en familie delen? Dat kan! Het gaat zelfs super gemakkelijk, omdat je de opnamen deelt via wifi. Als je selfies wil maken, dan kun je gebruik maken van het kantelbaar 3 inch touchscreen. Op dit scherm heb je de mogelijkheid om zelf gemakkelijk het scherpstelpunt te bepalen. Zo maak je de scherpste foto’s.

Eigenschappen van de Olympus E-M10 Mark II + EZ-M 14-42mm II R:

 • Foto’s deel je gemakkelijk door middel van wifi.
 • Er is gezorgd voor een 135 graden kantelbaar scherm.
 • Het is mogelijk de camera op afstand te bedienen met je smartphone.
 • Hij beschikt over een grote, snelle 2,36 MP OLED elektronische zoeker.
 • Houd er rekening mee dat deze systeemcamera niet beschikt over 4K video.
 • Video’s en foto’s maak je in stijl met deze camera met een compacte en klassieke body.
 • Je kunt rekenen op een razendsnelle werking door het hoge aantal afbeeldingen per seconde.
 • Zelfs bij het in- of uitzomen is het filmgeluid uitstekend dankzij de vrijwel geruisloze autofocus.
 • Zijn in-body beeldstabilisatie werkt onafhankelijk van het gebruikte objectief en levert tot 4 stops winst op.
 • 5-assige beeldstabilisatie elimineert ongewenst trillen en produceert in vrijwel iedere situatie haarscherpe foto’s.
 • Dankzij de 5-assige beeldstabilisatie maak je eenvoudig foto’s onder slechte lichtomstandigheden en zonder statief.
 • Snel en eenvoudig scherpstellen en fotograferen vanuit lastige hoeken is mogelijk dankzij het kantelbare touchscreen.
 • Het ultracompacte 14-42 mm zoomobjectief biedt een 3x zoom en gebruikt de MSC-technologie voor prachtige foto- en filmopnamen.
 • Ongeacht de bewegingssnelheid van het voorwerp dat je wil fotograferen of hoe ver weg het zich bevindt, met dit objectief leg je alles feilloos vast.
 • Met een zoekersveld van 100% kun je de Color Creator fine-tunen, Highlight/Shadow compensatie toepassen of creatiever te werk gaan met een van de 14 Art Filters en 9 Art Effecten.

5. Canon EOS M50 + 15-45mm IS STM

Misschien heb je jarenlang foto’s gemaakt met een compact-camera en wil je nu een geavanceerdere camera aanschaffen. Als dat het geval is, dan kiezen sommige personen ervoor om een spiegelreflexcamera aan te schaffen. Vind je echter dat je nog niet ready bent voor een spiegelreflexcamera? Of heb je het geld nog niet voor een dergelijke geavanceerde camera? Dan kun je kiezen voor een systeemcamera. Is jouw beste systeemcamera een variant die een goed alternatief is op een spiegelreflexcamera? Kies dan voor de Canon EOS M50 + 15-45mm IS STM. Deze camera is ideaal voor personen die fotograferen en/of video’s schieten willen ontdekken. Hij is tevens de beste systeemcamera voor beginners, omdat hij verrassend licht is en perfect past in je hand. Canon EOS M50 + 15-45mm IS STMJe kunt hem gebruiken om de mooiste foto’s en video’s te maken vol scherpe details en felle kleuren. Hij beschikt immers over 4K-video en een 21.4 megapixel CMOS-sensor.

De Canon EOS M50 + 15-45mm IS STM is een camera die gezien mag worden. Hij heeft immers een strak design. Echter, je koopt de camera niet alleen om het design. Daarom wil je ook weten welke mogelijkheden hij met zich meebrengt. Wij vinden dat deze ILC perfect is om mooie foto’s te maken. Nadat je de foto’s hebt gemaakt, kun je ze meteen delen met vrienden en familieleden. Desgewenst deel je de foto’s gewoon met de hele wereld via social media. Je kunt de foto’s namelijk gemakkelijk en draadloos delen via wifi, Bluetooth en NFC. Ook voor het maken van videobeelden is deze camera perfect. Er is namelijk gezorgd voor een 180 graden kantelbaar LCD scherm. Je kunt dus gemakkelijk prachtige video’s maken en zelfs vloggen. Dit gebeurt in 4K kwaliteit en met beeldstabilisatie, waardoor de beelden haarscherp zijn. Doordat je verwisselbare lenzen kunt gebruiken, zijn de fotografiemogelijkheden eindeloos.

Eigenschappen van de Canon EOS M50 + 15-45mm IS STM:

 • Met de Canon Connect app kun je de camera op afstand besturen.
 • Kies je voor 4K video, dan maakt de camera 25 beelden per seconden.
 • Deze hybridecamera is razendsnel, want je kunt 10 foto’s per seconde maken.
 • Dankzij Canon Creative Assist kun je snel leuke effecten toevoegen aan je foto’s.
 • Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de camera niet stof- en waterdicht is.
 • Haarscherpe videobeelden kun je maken met deze camera, want hij beschikt over 4K-video.
 • Er is gezorgd voor een kantelbaar scherm, waardoor je ook eenvoudig vlogs en selfies kunt maken.
 • Als je een mooie slow-motion video wil maken, kun je kiezen voor 120 of 60 beelden per seconde.
 • Met de EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM lens is deze systeemcamera vanaf de aanschaf startklaar.
 • Aangezien deze camera zowel beschikt over wifi, NFC als Bluetooth, kun je via de Canon Connect app gemakkelijk je foto’s downloaden op je telefoon.

Ook interessant: