Wil je graag een van De beste ventilatoren kopen om de zomer mee door te komen? Maak dan een keuze uit de top 6 van 2020.

Het hele jaar door zorgt de ventilator voor een beter leefklimaat. Verkoeling in de zomer en het hele jaar door frisse lucht! Voor elke ruimte en elke toepassing is wel een goede ventilator te vinden, van een plafondventilator tot torenventilator.

De beste ventilatoren van 2020

Je kunt verschillende soorten en modellen ventilatoren kopen, waarbij het belangrijk is om vooraf te weten in welke situatie je deze gebruikt. Zo kun je bepalen hoe belangrijk functies als oscilleren en neigen zijn. Wat jij de beste ventilator vindt, hangt af van wat je zoekt. Wil je een ventilator kopen of meerdere ventilatoren vergelijken? Lees dan verder!

Bestron ASV45ZR Statiefventilator
Bestron DC30T Plafondventilator met Verlichting
Bestron DFA30 Retro Vloerventilator
Dyson AM05 Hot & Cool Vloerventilator
Garden High Pro Tafelventilator
Ninzer Super Stille Mini Fan

1. Bestron ASV45ZR

Zoek je een goeie ventilator die optimaal is? De Bestron ASV45ZR – Statiefventilator heeft een zeer goede optimaal bereik doordat hij in hoogte verstelbaar is en je hem tot 75 graden verticaal kantelt. Ook beschikt deze staande ventilator over een oscillatie-functie. Met een draaicirkel van 70 graden voorziet hij de kamer van een frisse wind. De lucht wordt door de ring ingezogen en met meer volume en snelheid uitgeblazen. Kies dus zelf 1 van de 3 standen voor de juiste temperatuur. De bladen van de Bestron ASV45ZR – Statiefventilator zijn afgedekt met een gril. Kinderhanden of huisdierstaarten zullen hier dus niet zomaar tussen komen.

Bestron ASV45ZR statiefventilator

De Bestron ASV45ZR – Statiefventilator heeft een korf van 45 centimeter. De ventilator is voorzien van krachtige aerodynamische ventilatorbladen. Het statief is in hoogte verstelbaar, tussen de 102 en 122 cm. Daarnaast is deze ventilator bestuurbaar met een afstandbediening en voorzien van een digitale timer. De ventilator heeft drie snelheden en is voorzien van een Breeze functie.

Voordelen

 • De ventilator is in hoogte verstelbaar
 • Deze Statiefventilator is kantelbaar waardoor je de luchtstroom naar wens richt
 • Heeft een mooi design

Nadelen

 • Deze ventilator beschikt niet over een verwarmingsfunctie

2. Bestron DC30T

Ben je al een tijdje op zoek naar een plafondventilator? Dan is de Bestron DC30T de beste keuze die je nu kunt maken. De Bestron DC30T plafondventilator is voorzien van een handige lamp en 6 omkeerbare bladen. Hij heeft een trekschakelaar voor verlichting en is uitgerust met maar liefst 3 ventilatorsnelheden. De Bestron DC30T is met verlichting en heeft een diamtere van 75 cm. De ventilator beschikt over een zomer/ winter schakelaar.

Bestron DC30T plafondventilator

Op warme, zomerse dagen gebruik je de Bestron DC30T om je van aangename verkoeling te voorzien. De draaiing van de bladen zorgt er dan namelijk voor dat koele lucht de ruimte in wordt geblazen. In de winter gebruik je de Bestron DC30T om de warme lucht die is opgestegen terug de ruimte in te blazen. De draaiing van de blazen zorgt er in de winterstand namelijk voor dat koele lucht wordt aangezogen waardoor de warme lucht verdreven wordt en zal dalen. Hierdoor krijg je het op koude dagen sneller warm en kun je je thermostaat zelfs een graad lager zetten.

De bladen van de Bestron DC30T zijn aan de ene kant wit van kleur en hebben aan de andere kant de kleur van ahorn. Hieroor kun je zelf bepalen welke kleur de plafondventilator heeft. Zo komt hij in ieder interieur tot zijn recht. Je kunt de verlichtings- en ventilatie- functie van de Bestron DC30T gecombineerd en apart van elkaar van elkaar gebruiken. Je stelt de ventilator eenvoudig in met behulp van de trekschakelaar.

Voordelen

 • De ventilator geeft niet enkel verkoeling, maar met de winsterstand ook een betere verspreiding van warme lucht.
 • Hij is voorzien van omkeerbare bladen zodat je de kleur aanpast aan jouw smaak
 • Vanwege de ingebouwde verlichting heb je geen aparte plafondlamp meer nodig

Nadelen

 • Hij is niet voorzien van een timer waardoor je hem dus zelf uit moeten zetten

3. Bestron DFA30

De Bestron DFA30 vloerventilator verplaatst 100% meer lucht dan standard ventilatoren. De ventilator heeft een verticaal verstelbare korf met een diameter van 35 cm. De krachtige aerodynamische ventilatorbladen zorgen voor krachtige luchtstroom. Tevens heeft de Bestron vloerventilator een zeer gunstige prijs- kwaliteitverhouding en met maar liefst 5 jaar garantie.

Bestron DFA30 Retro Vloerventilator

Deze stoere vloerventilator heeft 3 sterke ventilatorbladen die je in 3 verschillende standen kunt laten roteren. . Bestron DFA30 is kantelbaar, waardoor je de luchtstroom eenvoudig in de gewenste richting laat stromen. Richt hem bijvoorbeeld op je bed of bureau zodat je comfortabel slaapt of werkt.

Voordelen

 • De ventilator is kantelbaar waardoor je de luchtstroom naar wens richt
 • Dankzij het metalen onderstel staat de ventilator stevig op de grond

Nadelen

 • De ventilator heeft geen stand waarin hij automatisch roteert

4. Dyson AM05 Hot & Cool

Zonder dat je het merkt is je kamer dankzij de Dyson AM05 weer op temperatuur. En dat kan zowel koeler als warmer, want deze Dyson Hot + Cool- ventilator beschikt naast een geintegreerd ventilatiesysteem ook over verwarmingselementen. De keramische platen zorgen voor een maximale luchttemperatuur van 37 graden. Met een geluidsniveau van maximaal 68 decibel gebeurt dat ook nog eens, afhankelijk van de gekozen stand, fluisterstil.

Dyson AM05 Hot & Cool vloerventilator

Voor een frisse bries schakel je eenvoudig met de afstandsbediening over naar de ventilatormodus. lucht wordt door de ring ingezogen en met meer volume en snelheid uitgeblazen. Schakel de draaibeweging van 70 graden in om de kamer gelijkmatig warm of koel te krijgen. Zo is je kamer dankzij de Dyson AM05 Hot & Cool weer in een mum van tijd op de juiste temperatuur.

Voordelen

 • Geeft niet alleen verkoelinh maar dankzij de verwarmingsstand ook warmte
 • Doordat de snelheidsregeling volledig traploos is, ben je niet gebonden aan vaste standen
 • Werkt geheel zonder bladen en is dan ook veilig voor kinderen en huisdieren

Nadelen

 • De ventilator is niet in hoogte verstelbaar
 • De ventilator koelt de lucht niet, maar verplaatste de lucht door het weg te blazen
 • Deze ventilator is niet stil en is daardoor dus niet geschikt voor in de slaapkamer

5. Garden High Pro

Ben je allang op zoek naar een zuinige ventilator? Probeer eens deze Garden High Pro. Deze zeer duurzame en hoge kwaliteitsventilator beschikt over een krachtige motor. Extra stil door gebruik van direct drive magnetische motor. Doordat er kogellagers worden gebruikt gaat deze ventilator ook veel langer mee.

Garden High Pro tafelventilator

Voordelen

 • Lichtgewicht en stabiel
 • Extra zuinig
 • Lange levensduur
 • Super stil

Nadelen

 • Slechts 2 standen en draait

6. Ninzer Super Stille Mini Fan

Ervaar je nu warme dagen en heb je een goeie ventilator nodig? Dan is deze Ninzer Super Stille Mini Fan goed voo jouw huis, kantoor of thuis. Het zorgt voor verfrissende bries en het is super stil. Je hoort hem bijna niet draaien maar je voelt wel de verkoeling. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken dat jij of anderen in de omgeving last krijgen van het geluid. Je kunt deze fan ook meenemen op reis. De fan sluit je gemakkelijk aan een USB aansluiting op een computer of een oplader. De ventilator beschikt over twee motoren en twee standen. De kop is kantelbaar zodat je de luchtstroom kunt instellen.

Ninzer Super Stille Mini Fan

Deze ventilator is ook ideaal voor het studeren. De ventilator is niet al te groot, gemakkelijk te verplaatsen en aan te sluiten op bijvoorbeeld de USB poort van je laptop, maar met behulp van een USB adapter ook op stopcontact.

Door het gewicht van slechts 0.2 kg is de ventilator gemakkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld wanneer je op reis gaat. Daarnaast is het verfrissende briesje dat uit de ventilator precies genoeg om wel voor verkoeling te zorgen maar niet storend te zijn. Misschien wel net zo belangrijk, deze ventilator maakt bijna geen geluid. Op de hardste stand produceert deze slechts 26 dB.

Voordelen

 • Deze ventilator is bijna niet te horen
 • Is erg klein
 • Kantelbare kop
 • Geschikt voor aansluiting via USB

Nadelen

 • Slechts twee verschillende standen
 • Geen adapter meegeleverd van USB naar stopcontact

Ook interessant: