Wil je graag een van de Beste waterkokers van 2020 proberen? Bekijk een van de beste uit de top 4 in deze review!

De beste waterkoker van 2018

Een waterkoker is een gemakkelijke oplossing om je water snel te koken. Stel je voor als je geen waterkoker hebt en je wilt the zetten of iets anders waarvoor je heet water nodig hebt waar het warme kraantjeswater niet warm genoeg voor is. Indien je geen waterkoker had moest je zelf een pannetje water warm maken op vuur. Maar dit zal dus niet langer het geval zijn. Omdat er veel keuze is uit de besten van 2020.

Beste waterkokers van 2020

Warm water mag in geen enkel huishouden ontbreken en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Het meest gangbaar is het gebruik van warm water voor het kunnen zetten van een kopje koffie of thee, maar kan het warm water ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de gootsteen mee schoon te kunnen spoelen. Bij aanschaf is het dus belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de ketel in vergelijking met de vraag naar warm water. Grote gezinnen zullen natuurlijk voor een waterkoker met wat meer inhoudt kiezen. Naast waterkokers voor huishoudelijk gebruik zijn er ook grotere modellen te verkrijgen die worden gebruikt bij seminars of vergaderingen. Hieronder presenteren wij een reeks van 4 beste waterkokers van 2020. Zo kun je dan de juiste keuze maken bij aanschaf.

iKettle slimme waterkoker (V3)
Philips Avance HD9384/20
Russell Hobbs Oxford
Russell Hobbs Precision Control

1. iKettle slimme waterkoker (V3)

Heb je geen instelbare temperatuur nodig, maar je wilt een mooie waterkoker? We raden dan de iKettle slimme waterkoker (V3), aan. Deze waterkoker kan je namelijk bedienen via je mobiel telefoon. De slimme iKettle waterkoker zorgt er altijd voor dat er thee water is wanneer jij dat wilt. Naast dat deze waterkoker water kan opwarmen kan het ook water op temperatuur houden. Dit zorgt ervoor dat jouw water tot wel 40 minuten lang heet blijft., geen reden om dus direct naar de waterkoker te rennen als deze klaar is. Dan kan je je nog een keer lekker omdraaien als je in je bed ligt, of hoef je je geen zorgen te maken als je weer eens in de file staat.

iKettle slimme waterkoker (V3)

De iKettle is naast het verwarmen en op temperatuur houden ook in staat om water terug te koelen tot een aangename temperatuur. Ideaal voor het maken van babyboeding of het bereiken van de ideale temperatuur voor thee. Als deze hippe functionaliteiten jouw nog niet genoeg hebben overtuigd, dan heeft deze slimme waterkoker ook nog eens een strak design. Het apparaat is gemaakt van aluminium en heeft een stoere afwerking met zwarte onderdelen. Door de mogelijke inhoud van maar liefst 1.8 liter water is deze waterkoker niet snel leeg. Als deze volledig gevuld is dan is er genoeg heet water voor maar liefst zeven koppen thee.

Voordelen

 • Draadloos te bedienen van een afstand met je smartphone of tablet
 • Met timer om gekookt water te hebben bij het opstaan en thuiskomen
 • Instelbare temperatuur zorgt voor optimale sameken en werking van speciale theeen.

Nadelen

 • Heeft geen waterniveau- indicator waardoor je snel ziet hoeveel water er nog in zit
 • Werkt niet van een afstand zonder draadloze internetverbinding

2. Philips Avance HD9384/20

Wil je zelf bepalen hoe warm jij je water wilt hebben? Geen probleem. Met de Philips Avance HD9384/20 kan dat zeker. Met deze waterkoker kan de temperatuur vooringesteld worden op 40, 80, 90 of 100 graden celsius. Je hoeft het water niet meer opnieuw te verwarmen. De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat het water op de juiste temperatuur blijft voor de geselecteerde instelling.

Philips Avance HD9384/20

Deze waterkoker kan worden gevuld via de schenktuit of door het deksel te openen. Zo wordt verzekerd dat de consument precies genoeg water kookt. Hierdoor kan energie en water worden bespaard, wat bijdraagt aan een beter milieu. Het fijnmazige filter op de tuit zorgt ervoor dat het water dat je in je kop giet schoon is en dat er geen kalkdeeltjes in het drinken terechtkomen.

Voordelen

 • Temperatuur gemakkelijk in te stellen
 • Water kookt snel
 • Deze waterkoker heeft een grote inhoud

Nadelen

 • Vetvlekken op deze waterkoker zijn moeilijk weg te krijgen

3. Russell Hobbs Oxford

Met deze Russell Hobbs Oxford koffieapparaat geniet je elke dag van heerlijke koffie. De vooruitstrevende sproeitechnologie voor een verbeterde temperatuur en koffie- extractie zorgt voor een verbeterde smaaksensatie. Dit stijlvolle apparaat heeft een behuizing in geborsteld RVS en een glazen koffiekan met een fliptop deksel. Verder is hij voorzien van een druppelstop en een handige uitneembare en afwasbare koffiefilterhouder.

Russell Hobbs Oxford waterkoker

Dankzij de opvallende vormgeving misstaat hij niet in een moderne of klassieke keuken. Nog veel belangrijker is natuurlijk dat je met een waterkoker van Rusell Hobbs snel een volle pot water aan de kook hebt. Wanneer het water kookt, slaat de waterkoker automatisch af. Gebruik het kokende water voor een sterke slow coffee of thee. De ongeduldige kok neemt met de waterkoker een korte route en brengt bijvoorbeeld snel een pan water aan de kook. Zo heb je pasta of rijst net iets eerder op tafel staan.

Voordelen

 • Heeft een mooie uitstraling
 • Handig in gebruik
 • Ligt goed in de hand

Nadelen

 • Word erg warm dus je kan alleen het handvat aanraken
 • Geen venster waterhoeveelheid
 • Heeft geen pop-up klepje

4. Russell Hobbs Precision Control

Hou jij van afwisseling en drink e graag verschillende soorten thee, geode koffie of warme chocolademelk? Wist je dan dat de temperatuur van het water van invloed is op de smaak? Met deze Russell Hobbs Precision Control waterkoker ontwikkeld, waarmee je warme drankjes bereidt met water dat precise goed van temperatuur is.

Russell Hobbs Precision Control waterkoker

De Russell Hobbs Precision Control waterkoker heft een variabele temperatuurinstelling met een LCD- display waarmee je gemakkelijk de gewenste temperatuur kunt instellen van 60 tot 100 graden. De waterkoker heeft een capaciteit van 1,7 liter, wat ruim voldoende is voor zes koppen en een warmhoudtfunctie, waardoor het water, ook als je het niet meteen gebruikt, niet te snel afkoelt. Door de draaivoet van 360 graden is de waterkoker voor iedereen gemakkelijk in gebruik, of je nu rechts- of linkshandig bent.

Voordelen

 • Veel controle over temperatuur
 • Functie om water warm te houden
 • Je kan er gemakkelijk water in doen

Nadelen

 • Stekker moet steeds uitgetrokken worden zodat display uit is
 • Temperatuur stijgt na gewenste temperatuur bereikt te hebben.

Ook interessant: