Beste wekkerradio
Home » Op zoek naar de beste wekkerradio van 2019? Hier vind je de top 5!

Op zoek naar de beste wekkerradio van 2019? Hier vind je de top 5!

Hoewel het sommige mensen lukt om elke ochtend vanzelf wakker te worden op een bepaald tijdstip, is dat niet iedereen gegund. Sommigen van ons hebben namelijk hulp nodig om wakker te worden. Daarom hebben velen van ons een wekker in huis. Er zijn verschillende soorten wekkers. Denk hierbij aan wekkers die je met muziek, een alarm of licht wekken. Er zijn ook wekkers die gebruik maken van een combinatie van deze methodes. Heb je besloten dat je het liefst een wekkerradio wil hebben? Dan kun je de beste wekkerradio voor jouw behoeften hier vinden. Met een wekkerradio word je namelijk ontspannen wakker met het journaal of je favoriete radioprogramma op de achtergrond. Een FM- of DAB+-wekkerradio is wellicht ideaal. DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Met een dergelijke wekkerradio is een storingsvrije ontvangst gegarandeerd. Lees dit artikel, vergelijk de verschillende wekkers en vind gemakkelijk jouw beste wekkerradio.

Beste wekkerradio van 2019

Hoe kunnen we je helpen om de beste wekkerradio voor jouw behoeften te vinden? Door je keuzemogelijkheden enigszins te beperken. Je hoeft op die manier namelijk niet een heleboel verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Als we kijken naar de opties in dit artikel, dan gaat het om precies te zijn om 5 verschillende modellen. We hebben echter niet willekeurig een aantal wekkerradio’s geselecteerd. Aangezien we willen dat je een goed model uitkiest, hebben we namelijk gekozen voor de 5 beste modellen van het jaar. Door deze modellen met elkaar te vergelijken, vind je dus de beste wekkerradio voor jouw behoeften.

1. Denver CRP-618

Zoek je naar de beste wekkerradio voor jouw behoeften? Dan is het handig om na te gaan hoe je het liefst wakker wil worden. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om gewekt te worden met je favoriete radiozender? Dan kun je kiezen voor de Denver CRP-618. Wij vinden dat dit model de beste wekkerradio voor jou is, omdat je met dit apparaat op een relaxte manier wakker wordt. Er is geen sprake van een lastig alarmgeluid dat je wakker laat schrikken. Hierdoor hoef je niet chagrijnig op te staan. Zelfs als je een diepe slaper bent, hoef je je geen zorgen te maken. De radio is namelijk ook voorzien van een stevige alarmfunctie. Hoewel velen van ons doordeweeks Denver CRP-618een wekker nodig hebben, willen de meesten van ons in het weekend wat langer blijven liggen. Ook daar heeft de fabrikant van deze wekker rekening mee gehouden.

Daarom stel je de wekkerradio gemakkelijk in zodat hij op je vrije dagen niet afgaat. Je kunt bij de Denver CRP-618 zelf gemakkelijk instellen hoe je gewekt wil worden. Over de mogelijkheden hebben we je reeds verteld. Je beslist namelijk zelf of je gewekt wil worden door je favoriete radiozender of juist een alarmsignaal. Dit model heeft zelfs een duale alarmfunctie. Hierdoor kun je de wekker voor jezelf instellen én voor je partner, vriend of vriendin die naast je slaapt. Desgewenst stel je hem zodanig in dat hij je de eerste keer wekt met je favoriete radiozender en als je niet meteen wakker wordt, dan stel je de tweede alarm in om je definitief te wekken. Word je midden in de nacht wakker en wil je weten hoe laat het is? Dan profiteer je van de 180 graden projectie van dit apparaat. Zo zie je altijd hoe laat het is.

Eigenschappen van de wekkerradio Denver CRP-618:

 • Deze wekkerradio heeft een LED-display.
 • Afhankelijk van hoe je wakker wil worden, kun je de wekker instellen op de radiofunctie of juist de alarmfunctie.
 • Er is gezorgd voor een duale alarmfunctie, die ervoor zorgt dat niet jij alleen op tijd wakker wordt, maar ook de persoon die naast je slaapt.
 • Met deze wekkerradio in huis weet je altijd hoe laat het is, omdat de wekker beschikt over een 180 graden projectieklok die de tijd op het plafond of de muur van je kamer projecteert.

2. Bigben Wekkerradio

Als je op zoek gaat naar de beste wekkerradio, dan kom je verschillende modellen tegen. Sommige wekkers hebben namelijk een groot display zodat je ook wanneer je wakker wordt voordat de wekker afgaat, precies zien hoe laat het is. Daarnaast zijn er modellen die beschikken over een dubbele wekkerfunctie. Denk maar aan het bovenstaande model, dat je de optie geeft om wakker te worden met je favoriete radiozender of juist een alarmgeluid. Het is tevens prettig om te kiezen voor een wekkerradio aan de hand van het design. Wat dacht je van een wekker met een strak, rechthoekig design? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan is de Bigben Wekkerradio wellicht de beste wekkerradio voor jou. Bigben WekkerradioHij heeft namelijk een strak, rechthoekig design met grote knoppen bovenop de wekker. Daarnaast maakt hij je wakker zoals jij graag wakker wil worden.

Je kunt namelijk zelf instellen of je gewekt wordt met het geluid van de radio of juist een buzzer. De fabrikant van de Bigben Wekkerradio heeft dit mogelijk gemaakt, omdat zij begrijpt dat ’s ochtends uit bed komen vervelend blijft, hoe je het ook wendt of keert. Heb je besloten dat je gewekt wil worden met je favoriete FM radiozender of juist door middel van de oude vertrouwde buzzer? In beide gevallen speelt de ingebouwde luidspreker het geluid probleemloos af. De FM radio heeft een extra goede ontvangst, omdat het apparaat beschikt over een snoerantenne die aan het apparaat vastzit. Doordat de wekkerradio bovendien beschikt over grote knoppen, kun je zelfs met weinig licht de verschillende knoppen zonder problemen van elkaar onderscheiden. Het licht van de cijfers op je display kun je ook instellen zodat dit je niet hindert wanneer je slaapt.

Eigenschappen van de Bigben Wekkerradio:

 • De knoppen op de wekkerradio maken het gemakkelijk om snel te switchen tussen verschillende wektijden.
 • Je kunt het licht van de cijfers op je display gemakkelijk instellen zodat dit licht je niet hindert tijdens het slapen.
 • Hoewel de wekker werkt op netstroom, kun je er ook 2 AAA batterijen in plaatsen om ervoor te zorgen dat de wekkerradio je alsnog wekt bij stroomuitval.
 • Bij deze wekker is er gezorgd voor grote knoppen, waardoor je zelfs met weinig licht de verschillende knoppen zonder problemen van elkaar kunt onderscheiden.
 • Op deze wekker kun je 2 verschillende alarmtijden instellen, wat handig is als jij en je partner op verschillende tijden uit bed moeten of als je in het weekend op een ander tijdstip gewekt wil worden dan doordeweeks.

3. Philips HF3500/50

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat er verschillende soorten wekkers beschikbaar zijn. Als je kiest voor een wekkerradio, dan kies je voor een wekker die je door middel van het geluid van je favoriete zender wekt. Echter, misschien is de beste wekkerradio voor jou een heel ander type wekker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wekker die je door middel van een combinatie van licht en geluid wekt? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan is de Philips HF3500/50 wellicht de beste wekkerradio voor jou. Het gaat hier namelijk niet echt om een wekkerradio, maar een wekker die je gemakkelijker, frisser en energieker wakker laat worden, omdat hij gebruik maakt van natuurlijk licht. Philips HF3500/50Dit apparaat is immers geïnspireerd door de zonsopgang. Daarom maakt hij je met een combinatie van licht en geluid wakker. Je wordt zo op een natuurlijke manier gewekt.

Nu wil je waarschijnlijk weten hoe dit apparaat werkt. Net zoals bij andere wekkers, stel je de gewenste wekkertijd in. Vervolgens maakt de Philips HF3500/50 gebruik van licht. Om precies te zijn, gaat het om het licht van een zonsopgangssimulatie. Het licht verandert dus binnen 30 minuten van aangenaam geel naar helder geel. Je kunt dit vergelijken met hoe je ’s morgens wakker wordt wanneer je geen wekker in huis hebt. Doordat de zonnestralen door je gordijnen naar binnen schijnen, word je gewekt. Je begint je dag dus ontspannen en goed uitgerust. Bij dit apparaat heb je zelfs de mogelijkheid om de lichtsterkte naar wens in te stellen. Er zijn 10 lichtsterktes, omdat de fabrikant begrijpt dat de gevoeligheid voor licht per persoon verschilt. Aangezien je door licht én geluid gewekt wordt, is er ook een sluimerfunctie, die het geluid stopt en na 9 minuten zachtjes herhaalt.

Eigenschappen van de wekkerradio Philips HF3500/50:

 • Deze wekker wekt je door middel van licht en geluid.
 • Aangezien verschillende personen elk een andere gevoeligheid hebben voor licht, kun je 10 lichtsterktes instellen.
 • Hoewel dit model niet beschikt over een FM-radio mis je dit geluid niet, omdat je op een natuurlijke manier wordt gewekt.
 • Indien je nog even door wil slapen, kun je gebruik maken van de sluimerfunctie door op de snoozeknop te drukken, waarna het geluid na 9 minuten zachtjes wordt herhaald.
 • Doordat je wordt gewekt door middel van lichtstralen die een zonsopgang nabootsen, word je op een natuurlijke manier gewekt, waardoor je energieker en in een beter humeur ontwaakt.

4. Sony ICF-C1T

In je zoektocht naar de beste wekkerradio kom je verschillende modellen tegen. Je kiest dus voor een model dat bij je past. Wat dacht je ervan om dagelijks in stijl wakker te worden? Als dit geweldig klinkt, dan is de Sony ICF-C1T een must-have. Deze wekker is wellicht de beste wekkerradio voor jou, omdat hij er stijlvol uitziet, mede dankzij het strakke design. Het mooie uiterlijk van deze wekker gaat gepaard met super functies. Zo kun je zelf beslissen of je het liefst wakker gemaakt wil worden door het geluid van je favoriete radiozender te horen of dat je wordt gewekt door een zoemer. Nadat je dit hebt ingesteld, hoef je niet veel meer te doen. De wekker schakelt Sony ICF-C1Tnamelijk zelf over van winter- naar zomertijd en andersom. Hij beschikt tevens over een back-upfunctie, dus je word ook op tijd gewekt wanneer de batterij leeg is of de stroom uitvalt.

Het kan voorkomen dat je met z’n tweeën in 1 kamer slaapt, maar dat jullie niet op hetzelfde tijdstip hoeven op te staan. Hierdoor is het lastig om je wekker in te stellen. Gelukkig is de Sony ICF-C1T de beste wekkerradio voor jou en je kamergenoot. Dit model beschikt namelijk over een dubbelalarm. Je kunt dus een tijd instellen voor jezelf en een aparte voor je partner. Zo hoeft niemand zich te verslapen. Hoewel je niet plotseling gewekt wil worden, moet je toch op tijd opstaan. Daarom beschikt deze wekker over geavanceerde alarmfuncties. Zo zorgt het apparaat ervoor dat je zachtjes wordt gewekt. Er is namelijk gezorgd voor een oplopend zoemervolume. Je kunt tevens gebruik maken van een verlengbare sluimerstand. Zo slaap je enkele minuten extra voordat je met je dag begint. Voor verhoogd gebruiksgemak en een comfortabele kijkervaring, kun je de helderheid van het scherm van deze wekker instellen.

Eigenschappen van de wekkerradio Sony ICF-C1T:

 • Deze wekker heeft een dubbelalarmfunctie, waardoor je met slechts 1 wekker 2 personen op 2 verschillende tijdstippen kunt wekken.
 • Mocht de stroom uitvallen, dan reset dit apparaat zichzelf niet zomaar, omdat hij gewoon op de vooraf ingestelde tijd afgaat.
 • Hij heeft een back-upbatterij die ervoor zorgt dat de tijd automatisch wordt ingesteld wanneer je het apparaat voor het eerst aansluit en dat de wekker zijn werk optimaal blijft doen, zelfs wanneer de stroom uitvalt.
 • Aangezien dit apparaat is voorzien van een analoge AM/FM tuner, kun je gewoon afstemmen op het radiostation waar je graag naar wil luiteren om gedurende de hele dag en nacht te genieten van je lievelingsradioprogramma.
 • Voor extra gebruiksgemak is deze wekker voorzien van een scherm met een instelbare helderheid, waardoor je ’s nachts gewoon het scherm kunt dimmen om prettig te slapen zonder last te hebben van een helder licht in je slaapkamer.

5. Gadgy – Wake Up Light

We hebben je reeds verteld over een handige wekker die werkt op basis van licht. Echter, die wekker beschikt niet over een tuner, waardoor je hem niet kunt afstemmen op een radiostation. Vind je een wekker die je door middel van licht werkt ideaal? Maar is het voor jou belangrijk dat jouw beste wekkerradio ook is voorzien van een radiofunctie? Dan kun je kiezen voor de Gadgy – Wake Up Light. Wij vinden dat dit model de beste wekkerradio voor jou is, omdat je profiteert van een dubbele functie. Zo word je lekker relaxt wakker, omdat het apparaat een zonsopgang simuleert. Binnen 30 minuten komt de zon als het ware op in je kamer, waardoor je langzaam en prettig wakker wordt.Gadgy - Wake Up Light Bij dit apparaat heb je bovendien keuze uit 6 verschillende alarmgeluiden. Denk hierbij aan het gefluit van vogels of geluiden van de zee. Je kunt tevens de FM-radio instellen.

Wil je nog 5 minuutjes slapen nadat de wekker is afgegaan? Geen probleem. Dan maak je gebruik van de snooze functie van de Gadgy – Wake Up Light. Hoewel je voor een wekker kiest aan de hand van hoe hij je wekt, kan het dat je niet alleen moeite hebt met opstaan ’s morgens, maar dat je ook moeite hebt met in slaap vallen ’s avonds. Als dit het geval is dan kun je het apparaat instellen om een zonsondergang te simuleren. Zo val je in 30 minuten heerlijk rustig in slaap. Een andere aantrekkelijke functie van deze wekkerradio is dat hij meer is dan alleen een wekker. Hij is namelijk ook een prachtige nachtlamp die je zet op je nachtkastje. Je kunt bij dit model kiezen voor 7 verschillende kleuren LED licht en maar liefst 10 lichtinstellingen. Zo creëer je een fijne sfeer in je kamer.

Eigenschappen van de wekkerradio Gadgy – Wake Up Light:

 • Aangezien verschillende personen verschillende tijdsweergaves prefereren, heb je keuze uit een 12 of juist 24-uur modus.
 • De 3 batterijen die je in de wekker kunt stoppen, dienen onder andere als back-up voor wanneer er sprake is van een stroomstoring.
 • Hoewel dit apparaat werkt met een micro USB-kabel, kun je er ook 3 AAA batterijen in stoppen, alleen werkt de wekkerradio dan zonder wake-up light functie.
 • Je hebt keuze uit 6 verschillende (natuurlijke) wekgeluiden, maar kunt er ook voor kiezen dat je gewekt wordt door het geluid van je favoriete FM-radiozender.
 • Het LED display van dit apparaat beschikt over 2 helderheidsinstellingen, waardoor je dit zodanig kunt instellen dat het je niet stoort wanneer je wil slapen.
 • Om ervoor te zorgen dat je op een aangename manier wakker wordt, beschikt deze wekker over een zonsopgang simulatie, die je geleidelijk aan wakker maakt in 30 minuten.
 • Deze wekkerradio geeft je de mogelijkheid om dubbele alarmen in te stellen voor de wektijd met een gesimuleerde zonsopgang en een slaaptijd met een gesimuleerde zonsondergang.
 • Dit apparaat kun je behalve als wekker ook gebruiken als nachtlamp op je nachtkastje, want je kunt 10 helderheidsmontages instellen en kiezen uit 7 kleuren LED om te zorgen voor een fascinerende sfeer in huis.
 • Als je er moeite mee hebt om in slaap te vallen, dan kun je gebruik maken van de zonsondergang simulatie, waarbij de lamp geleidelijk aan dimt en na 30 minuten wordt uitgeschakeld zodat je op een prettige manier in slaap kunt vallen.
 • Personen die even door willen slapen nadat de wekker afgaat, kunnen gebruik maken van de snooze functie, waarbij het geluid tijdelijk wordt uitgeschakeld en vervolgens na enkele minuten weer afgaat om je te melden dat het tijd is om wakker te worden.

Add comment