Op zoek naar de beste zakloze stofzuiger van 2020? Vergelijk dan hier de top 10!

Beste zakloze stofzuiger

Ben je op zoek naar een stofzuiger die relatief weinig onderhoud vergt? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een stofzuiger zonder zak.

Beste zakloze stofzuiger van 2020

Afbeelding
Product
Philips PowerPro Expert FC9742/09 - Stofzuiger zonder zak
#1 Beoordeeld
De Philips FC9742/09 is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde… Meer
AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition - Stofzuiger zonder zak
De AEG LX7-2-CR-A is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren… Meer
Philips PowerPro Compact FC9330/09 - Stofzuiger zonder zak
De Philips FC9330/09 stofzuiger is geschikt voor huishoudens met huisdieren. De stofzuiger heeft een… Meer
AEG LX7-2-DB - Stofzuiger zonder zak
De AEG LX7-2-DB is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren.… Meer
AEG LX9-3-MG - Stofzuiger zonder zak
De AEG LX9-3-MG is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren.… Meer
Tristar SZ-2174 - Stofzuiger
De Tristar SZ-2174 is een compacte basis stofzuiger zonder zak die handig is voor een huis met voornamelijk… Meer
Aigostar Dino 30ICP - Stofzuiger zonder zak
De Aigostar Dino 30ICP is een stofzuiger zonder zak die geschikt is voor een huis met voornamelijk harde… Meer
Philips PowerPro Active FC9551/09 - Stofzuiger zonder zak
Continu hoge zuigkracht dankzij de PowerCyclone 7-technologie van de Philips PowerPro Active stofzuiger… Meer
TurboTronic TT-CV07 - Stofzuiger zonder zak - Groen
Met deze Turbo Tronic TT-CV07 zakloze cycloonstofzuiger maakt je in een mum van tijd je hele huis of… Meer
Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 - Stofzuiger zonder zak
De Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met… Meer
Product
#1 Beoordeeld

De Philips FC9742/09 is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde…Meer

De AEG LX7-2-CR-A is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren…Meer

De Philips FC9330/09 stofzuiger is geschikt voor huishoudens met huisdieren. De stofzuiger heeft een…Meer

De AEG LX7-2-DB is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren.…Meer

De AEG LX9-3-MG is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren.…Meer

De Tristar SZ-2174 is een compacte basis stofzuiger zonder zak die handig is voor een huis met voornamelijk…Meer

De Aigostar Dino 30ICP is een stofzuiger zonder zak die geschikt is voor een huis met voornamelijk harde…Meer

Continu hoge zuigkracht dankzij de PowerCyclone 7-technologie van de Philips PowerPro Active stofzuiger…Meer

Met deze Turbo Tronic TT-CV07 zakloze cycloonstofzuiger maakt je in een mum van tijd je hele huis of…Meer

De Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met…Meer

In dit artikel kom je niet alleen te weten welke stofzuigers zonder zak behoren tot de top 10. We geven je namelijk ook informatie over de verschillende modellen. Op die manier kun je de stofzuigers optimaal met elkaar vergelijken. We hebben ervoor gezorgd dat de lijst bestaat uit stofzuigers van verschillende merken. Je kunt dus desgewenst kiezen voor je lievelingsmerk. Bekijk je gewoon de eigenschappen van de verschillende modellen en beslis je aan de hand daarvan welk model de beste zakloze stofzuiger voor jou is? Prima! Dan raden we je ook aan om de voordelen en nadelen van elk model te lezen. Nadat je dit artikel hebt gelezen kun je een goed geïnformeerde keus maken en de beste zakloze stofzuiger voor jouw behoeften selecteren.
Dergelijke modellen zuigen het stof op, waarna het in een stofreservoir belandt. Hierdoor heb je geen stofzuigerzakken meer nodig, wat inhoudt dat je op de lange termijn geld bespaart. Je hoeft namelijk niet steeds nieuwe stofzuigerzakken te kopen. Over het algemeen verbruiken dergelijke stofzuigers zelfs minder energie dan de modellen met een stofzuigerzak. Ook raakt bij dergelijke modellen de zuigkracht niet af als het stofreservoir vol raakt. Klinkt allemaal positief toch? Zoek je daarom naar de beste zakloze stofzuiger voor jouw behoeften? Dan kun je het liefst verschillende modellen met elkaar vergelijken. Om je op weg te helpen vertellen wij je in dit artikel over de top 10 stofzuigers zonder zak. Lees het artikel en vind gemakkelijk de beste zakloze stofzuiger voor jouw behoeften!

1. AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

Zoek je naar de beste zakloze stofzuiger voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. We raden je echter wel aan om eerst na te denken over de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn voordat je een keus maakt. Heb je huisdieren? Dan heb je waarschijnlijk vaker last van dierenhaar op je vloer. Om dergelijk vuil gemakkelijk en snel op te ruimen, kun je gebruik maken van de  AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition. Dit model is wellicht de beste zakloze stofzuiger voor jou als je dierenhaar wil schoonmaken. Hij is echter ook een aanrader voor personen die bijvoorbeeld laat in de nacht willen stofzuigen. Dit model beschikt namelijk over het SilentPro systeem, AEG LX7-2-CR-A - Animal Editionwaardoor een rustigere schoonmaakbeurt mogelijk is. Het bovengenoemd systeem houdt in dat de motor van het apparaat beschikt over geoptimaliseerde lawaaidemping. De stofzuiger heeft tevens een stil mondstuk en een unieke constructie.

Al deze factoren dragen bij aan een stille werking. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je huisgenoten stoort, want ze horen bijna niet dat je bezig bent te stofzuigen. Ondanks de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition staat voor een stille werking, hoef je niet in te boeten aan prestaties. Deze stofzuiger is namelijk krachtig en kan gebruikt worden op elke vloersoort. Zijn combiborstel gebruik je onder andere op harde vloeren en laagpolig tapijt. Als je daarentegen een houten vloer wil schoonmaken, dan kun je liever de meegeleverde parketborstel gebruiken. Zo bescherm je je parket tegen krassen. Mocht je hoogpolig tapijt in huis hebben, dan zorgt de stofzuiger ook voor een passende oplossing. Voor hoogpolig tapijt of om haren van je viervoeter op te ruimen, maak je namelijk gebruik van de turboborstel. Na afloop kun je het opgezogen stof gemakkelijk uit het stofcompartiment verwijderen.

Voordelen van de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition:

 • Doordat je geen stofzuigerzakken nodig hebt, bespaar je kosten op de lange termijn.
 • Je krijgt een parketborstel meegeleverd, die je harde vloer beschermt tegen krassen.
 • Zelfs dierenharen kunnen moeiteloos verwijderd worden door de draaiende borstels van de turboborstel.
 • Zijn SilentPro systeem zorgt ervoor dat je kunt schoonmaken zonder te veel lawaai te maken en zonder in te boeten aan prestaties.
 • Het Easy Empty systeem zorgt ervoor dat je het stofcompartiment gemakkelijk kunt legen in een vuilnisbak waardoor je je huis volledig stofvrij houdt.
 • Met het hygiëne- of allergieplusfilter is deze stofzuiger perfect uitgerust om allergenen en andere verontreinigde stoffen in de lucht aan te kunnen, waardoor het apparaat allergievriendelijk is.

Nadelen van de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition:

 • Ondanks het feit dat er bij deze stofzuiger is gewerkt aan lawaaidemping, maakt hij met een geluidsniveau van 72 decibel toch relatief veel lawaai.
 • Hoewel er is gezorgd voor een Easy Empty systeem, kan het legen van de stofbak toch een stoffig klusje zijn, dus je kunt dit het liefst buiten of boven de vuilnisbak doen.

Productoverzicht

2. Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731

Als je op zoek gaat naar een nieuwe stofzuiger, dan is het handig als je jezelf eerst enkele vragen stelt. Zo is het belangrijk om vast te stellen of je een stofzuiger wil hebben met of zonder stofzuigerzak. Heb je besloten dat je een variant wil hebben zonder stofzuigerzak, dan ga je na wat voor ondergronden je ermee wil reinigen. Aan de hand van dat antwoord kun je immers nagaan of de juiste accessoires worden meegeleverd. Is de beste zakloze stofzuiger voor jou een variant waar je zowel harde als zachte ondergronden mee kunt schoonmaken? Dan kun je kiezen voor de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731. Dit model is wellicht de beste zakloze stofzuiger voor jou, omdat hij zowel voor harde als Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731zachte ondergronden gebruikt kan worden. Deze veelzijdige gebruikstoepassingen heeft de stofzuiger te danken aan de meegeleverde accessoires. Je krijgt er namelijk een combiborstel, kierenzuigmond en meubelzuigmond bij.

Wat kun je precies doen met deze accessoires? Als je de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 gebruikt met de combiborstel, dan kun je eenvoudig omschakelen van het ene materiaal naar het andere. Denk er bijvoorbeeld aan dat je eerst een stenen vloer schoonmaakte en vervolgens rijdt naar een tapijt. Dit is geen probleem wanneer je de combiborstel gebruikt. Wil je echter een kleinere schoonmaakklus klaren? Dan kun je het liefst gebruik maken van de kierenzuigmond. Dit is een smal opzetstuk, waar je gemakkelijk plekken mee kunt bereiken waar je met de combiborstel moeilijk bij komt. De kierenzuigmond is bijvoorbeeld perfect voor het stofvrij maken van plinten of de vensterbanken. Welke accessoire je ook gebruikt, het vuil komt terecht in de stofbak van 1,5 liter. Deze bak kun je met een druk op de knop eenvoudig legen boven de vuilnisbak. Het leegproces vindt dus hygiënisch plaats.

Voordelen van de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731:

 • Aangezien de stofzuiger geen gebruik maakt van stofzuigerzakken, bespaar je op de lange termijn kosten.
 • Het legen van de stofbak vindt plaats met een druk op de knop dus je kunt de stofbak boven de prullenbak hygiënisch legen.
 • Er wordt een kierenzuigmond meegeleverd, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld de plinten en vensterbanken stofvrij te maken.
 • Met een kabellengte van 6,2 meter heb je voor het stofzuigen van een ruimte met een gemiddelde grootte geen verlengsnoer nodig.
 • Wanneer je gebruik maakt van de combiborstel, dan kun je zowel je harde vloer als laagpolig tapijt stofzuigen zonder dat het nodig is om van opzetborstel te wisselen.

Nadelen van de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731:

 • Met een geluidsniveau van 79 decibel maakt dit apparaat relatief veel lawaai.
 • Zijn HEPA 10-filter is niet krachtig genoeg voor personen die een stofallergie hebben.
 • Bij deze stofzuiger wordt er geen parketborstel meegeleverd voor het stofzuigen van houten vloeren en je krijgt ook geen turboborstel meegeleverd om tapijt schoon te maken.

Productoverzicht

3. Philips PowerPro FC8769/91

Hoewel de meesten van ons weten dat het ’t beste is om in een schone omgeving te leven en werken, vinden velen van ons het niet prettig om schoon te maken. Dit is begrijpelijk, want er zijn leukere dingen te doen in het leven. Daarom is het handig als je kiest voor schoonmaakapparatuur die je helpt om in een handomdraai de schoonmaakklus te klaren. Klinkt een stofzuiger met een razendsnelle werking als de beste zakloze stofzuiger voor jou? Dan raden wij de Philips PowerPro FC8769/91 aan. Dit model vinden wij de beste zakloze stofzuiger voor jou, omdat hij bij elke beweging meer stof opneemt. Hierdoor wordt je vloer sneller schoon. Je merkt ook gauw op dat dit model zorgt voor een schoner resultaat. Philips PowerPro FC8769 91Om de werking verder te optimaliseren, heeft dit apparaat zelfs een energiezuinige motor voor krachtige resultaten. Deze motor in combinatie met het mondstuk zorgt voor uitstekende stofopnameresultaten.

Ben je benieuwd naar de werking van de Philips PowerPro FC8769/91? Dit model beschikt over PowerCyclone 5-technologie. Deze technologie houdt in dat lucht snel in de PowerCyclone terecht komt dankzij het design van het luchtinlaatrooster. Vervolgens wordt de lucht door de gebogen luchtdoorvoer versneld in de gewervelde kamer. Zo wordt stof van de lucht gescheiden. Tot slot houden de geoptimaliseerde uitlaatbladeren het vuil gescheiden. Ze zorgen er ook voor dat het vuil in de stofemmer belandt. De stofopname wordt bovendien gemaximaliseerd dankzij het 3-in-1 TriActiveMax-mondstuk. Dit mondstuk voert immers 3 schoonmaakhandelingen tegelijkertijd uit. Hij opent het tapijt voorzichtig met de speciaal ontworpen zoolplaat, waardoor het stof diep in het tapijt verwijderd wordt. Ook zuigt hij grote stukken op met de grotere opening aan de voorzijde en hij veegt het stof en vuil dicht langs het meubilair en de muren op met de 2 zijborstels.

Voordelen van de Philips PowerPro FC8769/91:

 • Hij beschikt over een TriActiveMax combiborstel, die enorm krachtig is.
 • Dankzij de PowerCyclone 5-technologie scheidt het apparaat stof en lucht in 1 keer.
 • Er is bij dit model gezorgd voor een energiezuinige, maar krachtige motor voor topresultaten.
 • Bij aankoop van dit model wordt er een parketborstel meegeleverd, die je harde vloer beschermt tegen krassen.
 • Zijn combiborstel voert maar liefst 3 schoonmaakhandelingen tegelijk uit, waardoor je kunt rekenen op een efficiënte schoonmaakbeurt.
 • De stofzuiger heeft een 2 liter opvangcapaciteit, wat betekent dat hij een relatief grote stofopvang heeft, die je niet steeds hoeft te legen.

Nadelen van de Philips PowerPro FC8769/91:

 • Met een geluidsniveau van 76 decibel is deze stofzuiger niet stil te noemen.
 • Het schoonmaken van de opvangbak vinden sommige gebruikers geen prettig klusje.
 • Doordat je geen turboborstel erbij krijgt, kan het minder gemakkelijk zijn om met deze stofzuiger dierenharen of grove tapijten schoon te maken.

Productoverzicht

4. Domo DO7286S

In je zoektocht naar de beste zakloze stofzuiger kom je verschillende varianten tegen. Je kunt echter kiezen voor een model aan de hand van jouw eigen voorkeuren. Zo wil de een het liefst een model dat minder lawaai maakt, terwijl de ander juist op zoek is naar een variant met een compact formaat. Compacte modellen kun je namelijk gemakkelijker opbergen na gebruik. Klinkt een dergelijk compact model ideaal? Dan is de Domo DO7286S wellicht dé beste zakloze stofzuiger voor jou. Dit model is vergeleken met sommige andere stofzuigers vrij eenvoudig. Daarnaast is hij relatief compact, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen wanneer je het huis reeds hebt gestofzuigd. Onderschat echter zijn prestaties niet. Domo DO7286SJe krijgt hem namelijk met meerdere accessoires. Hier verwijzen we naar de parketborstel, combiborstel, kierenzuigmond en reliëfborstel. Het komt er dus op neer dat je deze stofzuiger op verschillende vloersoorten kunt gebruiken.

Ga bijvoorbeeld na dat als je een houten vloer hebt, je de meegeleverde parketborstel kunt gebruiken. Een dergelijke borstel beschermt je vloer namelijk tegen krassen tijdens het stofzuigen. Mocht je in huis juist een harde vloer en laagpolig tapijt hebben, dan biedt de Domo DO7286S ook de ideale oplossing. Je kunt namelijk voor deze vloeren gebruik maken van de combiborstel. Hierdoor hoef je niet steeds van borstel te verwisselen wanneer je van de ene naar de andere vloer(bedekking) rijdt. Het enige wat je hoeft te doen voor het optimaliseren van de schoonmaakbeurt is de borstel omschakelen. Wanneer je bezig bent te stofzuigen, belandt het stof in het stofreservoir van 2 liter. Raakt dit reservoir vol, dan kun je hem gemakkelijk legen boven de prullenbak. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken als je dit model in huis hebt, want de fabrikant heeft met veel factoren rekening gehouden.

Voordelen van de Domo DO7286S:

 • Met een inhoud van 2 liter hoef je het stofreservoir niet vaak te legen.
 • Doordat de stofzuiger niet werkt met stofzuigerzakken, bespaar je op de lange termijn kosten.
 • Dit model heeft een compact formaat waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen en hij ideaal is als tweede stofzuiger voor bijvoorbeeld de bovenverdieping.
 • Als je een harde vloer hebt, kun je deze zonder zorgen stofzuigen met de meegeleverde parketborstel, want deze borstel is speciaal ontworpen om je harde vloer te beschermen tegen krassen.
 • Tijdens het stofzuigen, wanneer je de combiborstel gebruikt voor het stofzuigen van je harde vloer en laagpolig tapijt, hoef je niet steeds van borstel te wisselen, want je kunt de borstel gewoon omschakelen.

Nadelen van de Domo DO7286S:

 • Dit model maakt een geluid van 76 decibel, dus hij heeft geen stille werking.
 • Je kunt de zuigkracht van deze zakloze stofzuiger niet zelf instellen aan de hand van de schoonmaakklus.
 • Aangezien zijn snoer slechts 5 meter lang is, is het af en toe nodig om van stopcontact te wisselen of om een verlengsnoer te gebruiken.

Productoverzicht

5. Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine

Bij het uitkiezen van een stofzuiger is het belangrijk om rekening te houden met diverse factoren. Je kunt onder andere kijken naar het formaat van de stofzuiger, de meegeleverde accessoires en eventueel de zuigkracht. Echter, als je iemand bent die last heeft van een stofallergie, dan is het ook belangrijk om te kiezen voor een stofzuiger met een super filter. Heb jij last van een stofallergie en is daarom de beste zakloze stofzuiger voor jou een variant met een HEPA 13-filter? Dan is de Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine een aanrader. Dit model is wellicht de beste zakloze stofzuiger voor jou, omdat hij speciaal is ontworpen voor gebruikers die last hebben van een stofallergie. Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLineAndere personen kunnen hem ook gebruiken als ze geen stofdeeltjes willen inademen. Het HEPA 13-filter van deze stofzuiger houdt immers meer dan 99% van de stofdeeltjes tegen. Hierdoor hoef je niet steeds te niezen.

Als je als persoon met een stofallergie een nieuwe stofzuiger koopt, dan is het belangrijk om te kijken naar het filter. Echter, de zuigkracht van het apparaat is ook belangrijk. Zo kun je namelijk nagaan of hij je woning effectief kan ontdoen van stofdeeltjes. De Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine stelt gelukkig niet teleur. Hij beschikt namelijk over de speciale Vortex technologie, die zorgt voor een zuigkracht van meer dan 100 kilometer per uur. Je kunt dus ook op een eenvoudige wijze de allerkleinste stofdeeltjes verwijderen uit een laagpolig tapijt of vloerkleed. Als je dit apparaat gebruikt, heb je bovendien veel mogelijkheden. Hij wordt namelijk geleverd met verschillende accessoires. Gebruik bijvoorbeeld de combiborstel om zowel harde vloeren als laagpolig tapijt te stofzuigen zonder van opzetstuk te wisselen. Voor de ietwat lichtere schoonmaakklusjes kun je daarentegen de zachte afstofborstel gebruiken. Met dit apparaat manoeuvreer je tevens gemakkelijk door het comfortabele handvat.

Voordelen van de Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine:

 • Ook wanneer de stofbak voller raakt, neemt de zuigkracht niet af.
 • Dankzij het comfortabele handvat kun je met deze stofzuiger gemakkelijk manoeuvreren.
 • Deze stofzuiger beschikt over een HEPA 13-filter, dus hij is geschikt voor mensen met een stofallergie.
 • Met een zuigkracht van meer dan 100 kilometer per uur kun je rekenen op een goed schoonmaakresultaat.
 • Aangezien je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt met de combiborstel kunt stofzuigen zonder van opzetstuk te wisselen, scheelt dat bukken.
 • Doordat deze stofzuiger, net zoals de andere modellen in dit artikel, geen gebruik maakt van stofzuigerzakken, bespaar je op de lange termijn kosten.
 • Dit model heeft een maximaal geluidsniveau van 70 decibel, dus hoewel hij geen super stille werking heeft, maakt hij het minst lawaai van de zakloze stofzuigers in dit artikel.

Nadelen van de Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine:

 • Aangezien er geen turboborstel wordt meegeleverd, is het minder gemakkelijk om dierenharen of grove tapijten schoon te maken.
 • Je krijgt bij aankoop van dit model geen parketborstel meegeleverd, dus het is belangrijk om je harde vloer met beleid te stofzuigen.
 • Het snoer van deze stofzuiger is slechts 6 meter lang, wat betekent dat het wellicht nodig is om hem met een verlengsnoer te gebruiken.

Productoverzicht

Ook interessant: