Met de Bosch PCM 8 S gemakkelijk werken? Lees deze review dan eerst!

Het hebben van goede zaag is de sleutel van elk succesvol project. Er zijn veel fabrikanten die tafelzagen maken, maar wees voorzichtig voordat je één koopt. Vanwege het zwaar werk dat de zaag doet, heeft dit de neiging om de meeste slijtage aan de motor te geven in vergelijking met andere elektrische gereedschappen. Dus als je een zaag koopt, zorg er dan voor dat het een goede en van professionele klasse is. Daarom presenteer ik in deze review de Bosch PCM 8 S. In deze review kun je meer lezen over de functies en nadelen van deze zaag. Neem de review goed door, voor je een besluit maakt.

De Bosch PCM 8 S Review

De Bosch PCM 8 S is een veelzijdige zaag voor de bouwplaats, werkplaats en de woningverbetering. Om een ​​goede snede in verschillende materialen mogelijk te maken, is de zaag standaard uitgerust met een hardmetalen zaagblad. De 1200 W-motor maakt het zagen van harde en zachte houtsoorten mogelijk tot een hoogte van 70 mm en een breedte van 220 mm. Het aantal toeren per minuut is 5.200. Voor optimaal zagen is de zaag uitgerust met een instelbare laser. Het geïntegreerde werklicht zorgt te allen tijde voor een optimaal zicht op het werkoppervlak. Balken en panelen kunnen heel gemakkelijk en snel worden gezaagd, omdat de klem voor een goede houvast van het werkstuk op de robuuste aluminium tafel zorgt. Zelfs versteksneden kun je perfect doen, dankzij de goed leesbare schalen en variabele instelmogelijkheden. De zaagkop is naar links kantelbaar tot 45 °. Hierbij is de maximale zaagdiepte 40 mm en de breedte 220 mm. Het zaagblad heeft een diameter van 216 mm en is superscherp. Dankzij de meegeleverde stofzak wordt de stofbelasting verminderd en het werkgebied schoongehouden. De zaag heeft een gewicht van 11,4 kg en is voorzien van een tafelverbreding.

Wanneer je de zaag koopt krijg een Zaagblad, zodat je meteen aan de slag kunt. Ook krijg je de tafelverlenging mee en een combinatieklem voor het bevestigen van het werkstuk. De handleiding krijg je ook, want die ga je zeker nodig hebben wanneer je vastzit.

Voordelen van de Bosch PCM 8 S

De tafelzaag met dubbele klemgeleiding

De PCM 8 S zaag van Bosch is uitgerust met een krachtige 1200 W-motor voor de zwaarste werkzaamheden. Verder heeft het de trekfunctie met dubbele klemgeleiding voor het bewerken van brede werkstukken. De snijhoogte is 70 mm en met de dubbelgeleide verlenging kunnen werkstukken tot 282 mm breed worden gezaagd. Met deze zaag bereik je nauwkeurige resultaten. De combinatieklem met snel ontgrendeling dient voor horizontale en verticale bevestiging van het werkstuk. Met behulp van de praktische diepteaanslag kunnen groeven exact worden gezaagd.

Aangename en eenvoudige bediening

De bedieningselementen op de verstekzaag zijn rood gemarkeerd, zodat doe-het-zelvers gemakkelijk met de machine kunnen werken. Het handvat is uitgerust met een zachte handgreep. De ingebouwde en instelbare laser projecteert de snijlijn van de zaag op het werkstuk en zorgt voor exacte sneden. Bovendien zorgt het geïntegreerde werklampje “Powerlight” voor een helder werkgebied. De zaag heeft een grote aluminium voetplaat voor een optimale ondersteuning van de werkstukken. De stevige tafelverlenging aan beide zijden vergemakkelijken het zagen van lange planken of balken. De Bosch PCM 8 S heeft ook een aansluiting voor stofafzuiging en de stofzak krijg je mee.

Krachtige motor en hoge zaagcapaciteit

Dankzij de krachtige 1200 W-motor en het hoogwaardige 210 mm zaagblad bereikt de PCM 8 S precieze sneden met een snelle voortgang van het werk. De zaagkop kan voor verstekzagen met maximaal 45 graden naar links worden gedraaid. Deze zaag is heel goed voor doe-het-zelvers die hun woning anders willen inrichten. Het handvat met zachte handgreep en de vergrendeling van het zaagblad dienen voor het veilig transporteren van de zaag.

Nadelen van de Bosch PCM 8 S

Voor stofvrij werken is een stofzak inbegrepen. De geïntegreerde zuigaansluiting is geschikt voor alle gangbare stofzuigers. Voor optimale resultaten kun je een bouwstofzuiger aansluiten. Het wordt afgeraden om in de woonkamer of het huis te zagen, omdat het fijne stof overal kan blijven. De laser en werklamp moet je eerst stellen, voor je begint met werken. Vergeet de laser en werklamp niet uit te doen als je ze niet nodig hebt, want die werken op batterijen.

Conclusie van deze Bosch PCM 8 S review

De Bosch PCM 8 S is krachtig, veelzijdig en goed voor een redelijke prijs. De zaag doet zijn werk goed en het is heel gemakkelijk te gebruiken. Als je buiten werkt hoeft de kleine stofzak geen probleem te zijn. De laser en de werklamp zijn een goede hulpmiddel voor de doe-het-zelver die weinig ervaring heeft. De machine is voorzien van een krachtige motor en de aluminium plaat is robuust. Zo een zaag kun je jarenlang gebruiken. Ik kan de zaag aanbevelen aan iedereen die waarde hecht aan kwaliteit.

Ook interessant: