De Bosch PSM 10.8 Li in huis hebben? Lees deze review dan!

We weten allemaal dat je de schuurmachine voor verschillende taken kunt gebruiken. Schuurmachines worden niet alleen gebruikt door professionals. Er zijn ook heel veel doe-het-zelvers die behoefte hebben aan een goede schuurmachine die uitstekende resultaten levert. De Bosch PSM 10.8 Li kun je gebruiken voor het schuren van hout en andere klussen in en rond het huis. De Bosch PSM 10.8 Li is speciaal gemaakt voor de doe-het-zelver. De specificaties van de machine vervullen de wensen van elke doe-het-zelver. Lees deze review om meer te weten over de kenmerken en de voor- en nadelen van de machine.

 De Bosch PSM 10.8 Li

De Bosch multischuurmachine PSM 10.8 Li is een handige allrounder zonder kabels. Met deze compacte en handige alleskunner kun je zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen of kleine oppervlakken slijpen en polijsten. Dankzij de lithium-ion-technologie is de multischuurmachine altijd klaar voor gebruik. Geheugeneffect en zelfontlading behoren tot het verleden. De handpalmschuurmachine heeft een accuspanning van 10.8 V nodig om 22.000 schuurbewegingen per minuut te maken. Een klittenbandsluiting zorgt voor een snelle en comfortabele verandering van het schuurblad. Voor optimaal gebruik van het schuurpapier kan de delta-punt van het schuurpapier en de schuurplaat eenvoudig worden verwijderd en geroteerd. Dankzij intelligente besturingselektronica zorgt de Bosch Syneon Chip voor de ideale interactie tussen batterij, motor en versnellingsbak, waardoor een optimaal vermogen en maximale looptijd gedurende het hele project wordt gegarandeerd. Met de tweedelige schuurplaat en een aansluiting voor externe stofafzuiging kun je verschillende klussen in huis gemakkelijk doen. Het ergonomisch ontwerp maakt bediening met één of twee handen mogelijk – afhankelijk van de positie en de grootte van het werkstuk. De machine weegt ook maar 0.7 kg. De schuurschool heeft de vorm van een driehoek en het schuurpapier heeft een afmeting van 102 x 102 x 62 mm.

Wanneer je de machine koopt krijg je standaard meegeleverd de 10.8 V batterij, de adapter voor de stofzuiger, 3 schuurbladen, de oplader en de handleiding. De schuurbladen zijn de Red Wood P80, P120 en P160.

Voordelen van de Bosch PSM 10.8 Li

  1. Gemakkelijk werken

Met deze machine kun je niet alleen schuren, maar ook polijsten. Ook moeilijk bereikbare plaatsen kun je gemakkelijk bereiken, dankzij de driehoekige schuurzool. Zelfs hoeken en randen vormen geen obstakel voor de Bosch PSM 10.8 Li. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de snelheid, omdat de geïntegreerde Power Automatic-functie de snelheid en de trilling automatisch regelt. Bovendien levert de Bosch PSM 10.8 Li een uitstekende prestaties met de 10.8 Lithium-ion batterij. De 10,8 lithium-ion batterij is extreem duurzaam, dankzij de geïntegreerde Bosch Electronic Cell Protection (ECP). De ECP maakt ook een bijzonder functionele coördinatie van batterij en apparaat mogelijk. Als gevolg hiervan is de multischuurmachine beschermd tegen oververhitting, overbelasting en zelf ontlading. De benodigde energievoorziening is exact afgestemd op de huidige toepassing. Bovendien heeft de Bosch PSM 10.8 Li multischuurmachine een stofafzuigadapter die schoon werk mogelijk maakt. De batterij heeft maar 90 minuten nodig om op te laden.

  1. De multischuurmachine

De PSM 10.8 LI is de ideale multischuurmachine voor alle buitentoepassingen, zoals tuinmeubilair. Vanwege zijn compacte ontwerp is de multischuurmachine het best geschikt voor alle kleine en middelgrote projecten, bijvoorbeeld Meubels, kozijnen en vensterbanken. Het apparaat weegt slechts 0.7 kg en heeft een compact formaat, evenals een zachte handgreep, dat bediening met twee handen mogelijk maakt. Dankzij het compacte, ergonomische ontwerp en de lage trillingen is het apparaat bijzonder gemakkelijk te hanteren. De PSM 10.8 LI is eenvoudig te bedienen voor zowel rechtshandige als linkshandige gebruikers.

  1. De nieuwe functie – Power Automatic

Dankzij deze innovatie reageert de PSM 10.8 Li automatisch op verhoogde druk van de gebruiker. Gewone slijpmachines verliezen hun efficiëntie door extra druk uit te oefenen. De PSM 10.8 LI past zich aan, aan de manier waarop de gebruiker werkt: meer druk, meer kracht. De PSM 10.8 LI reageert automatisch op de druk die erop wordt uitgeoefend door meer kracht over te brengen naar het slijpoppervlak, waardoor de verwijderingssnelheid wordt verhoogd.

Nadelen van de Bosch PSM 10.8 Li

Voor een super schone werkplek kun je en bouwstofzuiger aansluiten. De meegeleverde adapter is waarschijnlijk uitsluitend bedoeld voor aansluiting op Bosch stofzuigers of slangen. De schuurmachine is geschikt voor kleine schuurwerkzaamheden. Moet je extra ruwe materiaal schuren, dan kun je beter een andere versie van de Bosch schuurmachine gebruiken. Deze machine is echt geschikt voor kleine klussen in en rond het huis.

Conclusie van deze Bosch PSM 10.8 Li review

De Bosch PSM 10.8 Li is een goede en zeer handige multischuurmachine. Het biedt voldoende kracht om klusjes in en rond het huis te doen. De bediening van de machine met één of twee handen is heel gemakkelijk. De Power Automatic is even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je het heel goed gebruiken. De batterij en het schuurpapier vervangen gaat snel en eenvoudig. Het schuurpapier houdt stevig vast aan de plaat zonder te glijden. Voor ruw werk is de schuurmachine te zwak. Maar kleine taken, waarvoor hij eigenlijk is ontworpen, vormen geen probleem. Dit gereedschap is ook draadloos, waardoor je de machine overal kunt gebruiken. De Bosch PSM 10.8 Li zou ik zeker aanbevelen. Het is niet alleen goed voor de prijs, maar levert ook uitstekende prestaties op.

Ook interessant: