Home » Cacao ongekend gezond!

Cacao ongekend gezond!

Chocolademelk is een geweldige manier om iets voedzaams naar binnen te krijgen. Maar eigenlijk zou je het moeten kopen in zijn rauwe vorm. Bewerkte chocolademelk bevat veel suikers en lege kilojoules en is in bijna geen opzicht échte cacao. Rauwe cacao is een onmisbaar ingrediënt in je healthy eetpatroon!

Pluspunten:

Wetenschappers hebben onderzocht dat dat de flavanoïden (natuurlijke antioxidaten) in cacao een sterker effect hebben dan die in een glas rode wijn. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen bijvoorbeeld: ziektes, vrije radicalen en remt het verouderen. In de vorm van rauwe cacao, wat maar liefst vier keer meer antioxidanten bevat dan cacaopoeder, bevat het wonder(heerlijke) goedje de meeste antioxidanten van alle natuurlijke voedselsoorten ter wereld! Twee keer zoveel als in rode wijn en drie keer zoveel als in groene thee.

Naast de hoeveelheid antioxidanten is cacao ook rijk aan het mineraal magnesium en zwavel. Zwavel is o.a. voor sterke nagels, glanzend haar en helpt je lever gezond te houden.

“De antioxidanten in superfood cacao voorkomen dat vetachtige substanties in je bloedsomloop oxideren en je aderen verstoppen”. Aldus de Amerikaanse onderzoeker Dominique Finney”.

Verbeterd humeur:

Cacao bevat anandamide. Anandamide? Dit woord is afgeleid van ‘ananda’ en is vertaald ‘geluk en/of gelukkigheid’. Geen wonder dat sommige mensen zich tekeer gaan aan grote hoeveelheden chocolade, een soort verslavingseffect dus eigenlijk. Nu weet je dat cacao in chocolade hiervoor zorgt.
En voor de dieeters: dit stofje helpt ook het hongergevoel te onderdrukken, ideaal voor je maaltijd dus!

Gezondere chocolademelk:

Begin met het aanschaffen van goede kwaliteit rauwe cacao, te koop bij de betere supermarkten of natuurwinkels. De beste poeder is zo donker mogelijk en smaakt meer bitter. Je kan je eigen chocolademelk maken door deze poeder te mixen met een glas warme melk of water. Variatie in melk is ook mogelijk zoals soja of kokosmelk. Wil je toch echt een zoeter smaakje? Voeg dan een beetje suiker, stevia of honing toe.
Je kan cacao ook roeren door je yoghurt of kwark.
Om een gezond lichaam te krijgen wordt geadviseerd om ongeveer
50 gram cacao per dag binnen te krijgen.

Cacao ongekend gezond!
Rate this post

Add comment

Inhoudsopgave