Dr Frank dieet

Het Dr Frank dieet is benoemd naar het dieet van Frank van Berkum die arts van beroep is. Het Dr Frank dieet is een dieet dat is gebaseerd op koolhydraatarme en eiwitrijke voeding. Het dieet is ontstaan door jarenlange wetenschappelijk onderzoek. Er is dus bewezen dat dit dieet werkt wanneer het op de juiste manier wordt gevolgd. Het is nog een vrij nieuw dieet. Tijdens het volgen is het de bedoeling dat de persoon die het dieet volgt op een geleidelijke manier kan afvallen. Het is dus geen crashdieet, waarvan we veel andere diëten zien.

Hoe werkt het dieet?

Tijdens het volgen van het Dr Frank dieet is het de bedoeling dat voeding die rijk is aan koolhydraten wordt vermeden. Voorbeelden van voedingsproducten die rijk zijn aan koolhydraten zijn o.a. graanproducten zoals brood, pasta en rijst. Daarnaast dienen peulvruchten, aardappelen en zelfs fruit vermeden te worden. Door de lage inname van de koolhydraten wordt er meer gebruik gemaakt van de vetreserves en raakt je lichaam overtollige vetten kwijt. Daarnaast verliest je lichaam geen spiermassa, doordat je erg veel eiwitten binnen krijgt. De eiwitten zijn er om je spieren te voeden. Voorbeeld van voedingsproducten die wel gewoon gegeten kunnen worden zijn noten, zaden, vlees, vis, de meeste groenten, boter en kaas.

De hoeveelheid kilo’s die mensen afvallen met het Dr Frank dieet verschilt voor ieder persoon sterk. Dit is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid overgewicht die mensen aan het begin al hebben. Over het algemeen wordt er tijdens het Dr Frank dieet vanuit gegaan dat men gemiddeld 1 kilo per week afvalt.

De voordelen

Het volgen van het Dr Frank dieet heeft verschillende voordelen. Het dieet is namelijk gratis te volgen. Veel andere diëten kosten erg veel geld en worden daarom al snel erg duur. Bij het gratis volgen van het dieet heb je er ook gratis begeleiding bij. Je ontvangt namelijk 5 weken lang begeleiding via mail. Daarnaast zal je minimaal 1 kilo per week afvallen wanneer je het dieet op de juiste manier volgt. Wanneer je zelf ziet dat je wekelijks gewicht verliest is het makkelijk om het dieet vol te houden. Je wordt namelijk iedere week weer gemotiveerd dat je gewicht kwijtraakt.

Doordat je op de lange termijn afvalt bij het Dr Frank dieet zal je minder snel het jojo effect zien. Het verloren gewicht komt er dus niet weer direct aan en het Dr Frank dieet is ook makkelijk op de lange termijn vol te houden. Je lichaam hoeft namelijk geen honger te lijden tijdens het volgen van het dieet. Dat komt omdat je veel eiwitten binnen krijgt. Eiwitten geven een sterker signaal aan je hersenen en het kost je lichaam meer energie om ze te verwerken.

De nadelen

Het kost over het algemeen veel tijd om boodschappen te doen en alles voor te bereiden. Daarnaast is fruit niet toegestaan. Dat zorgt er voor dat je veel mineralen en vitaminen mist. Verder is het volgen van het dieet gratis, maar kunnen de kosten soms wel oplopen voor de voeding die nodig is voor het dieet. Tot slot is het voor veel mensen vervelend dat er erg veel voeding is die niet is toegestaan, zoals pasta’s, brood en aardappelen. Voor veel mensen is dit namelijk voeding die dagelijks gegeten wordt.

Ook interessant: