Wat je moet weten over het ease4life dieet

Veel mensen zijn dagelijks bezig met het verliezen van gewicht. Er zijn veel verschillende diëten op de markt en het is lastig om te bepalen welk dieet voor wie de meest geschikte is. Wat de laatste jaren erg is trek is, is het eiwitdieet. Tijdens het eiwitdieet draait het er om dat er koolhydraatarme- en eiwitrijke voeding wordt gegeten. Wanneer het lichaam weinig tot geen koolhydraten eet zal het lichaam gebruik gaan maken van overtollige vetreserves. Tegelijkertijd wordt de spiermassa behouden door de hoge inname van eiwitten. Bovendien krijgt je lichaam sneller een verzadigd gevoel tijdens het eten van eiwitten. Een voorbeeld van het eiwitdieet is het ease4life dieet. Wanneer jij er aan twijfelt om dit dieet te volgen vind je op deze pagina handige informatie om te lezen voordat je start met het volgen van dit dieet.

Over het ease4life dieet

Het ease4life dieet bestaat uit 3 fases die je doorloopt. De eerste fase van het dieet is de moeilijkste fase. Tijdens deze fase mag je geen koolhydraten binnenkrijgen en wordt het voedsel beperkt tot het eten van producten van ease4life en het eten van groenten zonder koolhydraten. Dit is voor velen een erg zware week. De week hierna wordt het al iets makkelijker. In deze week wordt er namelijk vlees en vis aan het ease4life dieet toegevoegd.

Fase 2 is de overgangsfase. Het is de bedoeling dat je overgaat van een zeer streng dieet naar een normaler eetpatroon. Het diner en de lunch zullen vanaf fase 2 uit normale maaltijden bestaan. Natuurlijk moeten deze maaltijden nog wel gezond zijn en hier krijg je instructies voor. Het ontbijt en de tussendoortjes bestaan nog steeds uit de eiwitproducten van het ease4life dieet.

Daarna komt fase 3. Dit is de laatste fase dat je nog aan het afvallen bent. Tijdens deze fase ontvang je recepten. Deze recepten kun je gebruiken voor alle maaltijden die je op een dag binnenkrijgt. Alleen de tussendoortjes bestaan nog uit de eiwitproducten van ease4life.

Tot slot is het tijdens fase 4 de bedoeling dat je het streefgewicht behoudt. Je krijgt begeleiding over hoe jij je streefgewicht kunt behouden. Op deze manier kom je niet direct weer in gewicht aan als je stopt met het volgen van het ease4life dieet.

Voor- en nadelen van het ease4life dieet

Het volgen van dit dieet heeft verschillende voor- en nadelen. Een belangrijk voordeel is dat je door het juist volgen van dit eiwitdieet binnen een korte periode snel kunt afvallen. Daarnaast zijn er ook plannen gemaakt in het dieet om er voor te zorgen dat je na het volgen van het dieet niet weer direct op je oude gewicht terug komt. Wanneer je het dieet volgt hoef je niet snel honger te lijden, omdat je continue bent voorzien van producten met veel eiwitten. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel.

Er zijn ook een aantal nadelen voor het volgen van dit dieet. Bij de ease4life producten is het niet altijd duidelijk waar deze vandaan komen. Voor vegetariërs, veganisten of mensen die halal vlees eten kan dit soms lastig zijn. De producten kunnen soms ook duur zijn.

Ten slotte kan de plotselinge overgang op het dieet voor klachten zorgen. Omdat je aan het begin een extreme verandering in je eetpatroon ondergaat kan dit zorgen voor hoofdpijn, duizeligheid, spierzwakte of vermoeidheid.

Ook interessant: