Maak het afvallen een eitje met het ei dieet

Ben je op zoek naar een goede manier op gewicht te verliezen en tevens een liefhebber van eieren? Dan is het ei dieet misschien een geschikt dieet voor jou om te volgen. Er zitten bepaalde voorwaarden aan het volgen van dit dieet. Niet in alle gevallen is dit dieet een geschikte keuze om te volgen. Op deze pagina geven we meer informatie over het dieet zelf en de voor- en nadelen.

Hoe werkt het ei dieet?

Het dieet valt in de categorie crash diëten. Tijdens dit dieet krijg je namelijk 25 eieren per week binnen en leef je per dag van 700 calorieën. Voor de lange termijn is het geen geschikt dieet om te volgen. Wanneer je het dieet graag vaker wilt volgen dan wordt er altijd aangeraden om er minimaal 2 weken tussen te houden voordat je weer opnieuw begint. Toch zal je niet snel last krijgen van honger ondanks dat je een zeer beperkt aantal calorieën binnenkrijgt. Dat komt omdat eieren een verzadigd gevoel geven. Eieren bevatten veel eiwitten. Eiwitten geven een beter signaal af aan de hersenen dan koolhydraten of suikers. Daarnaast kost het je lichaam veel energie om eiwitten te verwerken. Dit zorgt er voor dat je sneller een verzadigd gevoel hebt en vol zit.

Er wordt beweerd dat men met het ei dieet 5 kilo in een week kwijt kan raken. Dat is ook niet gek wanneer je slechts 700 calorieën per dag binnen krijgt. Na een week zal je waarschijnlijk genoeg hebben van de eieren, maar het is ook niet de bedoeling dat je langer dan een week doorgaat met het dieet. Na een week eet je namelijk niet meer gevarieerd genoeg als je voornamelijk op eieren leeft.

Er zijn verschillende versies van het eierdieet. Bij de eerste versie eet je 2 eieren bij het ontbijt met mager vlees en groenten met weinig of geen koolhydraten. Voor de lunch en het avondeten eet je een portie eieren met mager vlees, zoals kip of neem je er vis bij. Op deze manier krijg je erg veel eiwitten binnen. De tweede versie is een zeer extreme versie. Hierbij eet je hardgekookte eieren en drink je er water bij. Zoals je wellicht kunt begrijpen is dit een zeer extreme versie van het ei dieet. Om toch nog een beetje gevarieerd en gezond te eten wordt de eerste versie in de meeste gevallen aangeraden.

De voor- en nadelen van het dieet

Voor veel mensen is het een belangrijk voordeel dat je onwijs snel kunt afvallen. Wanneer je je daadwerkelijk aan de regels van het ei dieet houdt zal je in een week veel kilo’s kwijt kunnen raken. Dit is ook afhankelijk van de mate van het overgewicht wat je op het moment hebt. Door het snelle verlies van je gewicht word je ook erg snel gemotiveerd. Wanneer je na een aantal dagen al resultaat ziet ben je sneller gemotiveerd om ermee door te gaan. Daarnaast hoef je ook geen calorieën te tellen. Het enige wat je hoeft te tellen zijn de kilo’s die er aan het eind van de week af zijn. Tot slot is het ook een erg goedkoop dieet.

Er zijn echter ook nadelen. Wanneer je na het dieet weer op je oude eetpatroon overgaat heb je de kilo’s er weer erg snel aan. Ook leer je niks over gezonde voeding en eet je niet gevarieerd. Het ei dieet is niet gezond voor je lichaam en alleen effectief om snel kilo’s kwijt te raken.

Ook interessant: