Wat moet je weten over het fruitdieet

Wil je graag wat kilo’s kwijtraken en ben je ook een liefhebber van het eten van fruit? Dan is het fruitdieet wellicht een geschikte keuze voor jou. De naam van het dieet zegt het al. Je gaat namelijk vooral leven op fruit en daarbij is het de bedoeling dat je gewicht kwijtraakt. Bij veel diëten is het juist niet toegestaan om fruit te eten. Bij dit dieet is het juist niet toegestaan om veel andere voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals eiwitten. Eiwitten kunnen de vertering van het fruit namelijk erg vertragen. Op deze pagina lees je handige informatie over hoe het fruitdieet werkt en de voor- en nadelen die het volgen van dit dieet met zich mee kunnen brengen.

Hoe werkt het fruitdieet

Tijdens het volgen van het fruitdieet wordt beweert dat je 100 gram vet per dag kwijt kunt raken. Daarnaast verlies je veel vocht. Het vocht komt er na het volgen van het gewicht weer snel aan, maar het is wel een goede manier om je lichaam te reinigen. Je zult hierdoor merken dat je huid er weer een stuk frisser uitziet.

Het fruitdieet zelf bestaat uit 7 dagen die voornamelijk bestaan uit het eten van fruit. Wanneer je na de 7 dagen nog niet je gewenste gewicht hebt behaald kun je er nog langer mee doorgaan. Echter wordt er aangeraden om het dieet niet langer dan 3 weken te volgen. Je lichaam krijgt dan namelijk onvoldoende variatie wat betreft voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten. Het is ongezond voor het lichaam wanneer je te lang doorgaat met het volgen van het dieet.

De voordelen

  • Het volgen van het fruitdieet is erg goedkoop. Je hebt er geen dure supplementen of andere producten voor nodig. Alle producten die je nodig hebt zijn in de supermarkt te kopen en tevens kun je besparen op andere voedingsproducten gedurende de periode dat je het dieet volgt. Daarnaast is het schema gratis op internet te vinden en heb je geen personal coach nodig die je voorziet van tips en adviezen.
  • Je hebt weinig creativiteit nodig om het fruitdieet te volgen. Je kunt het schema gemakkelijk van internet afhalen en de stappen van het dieet volgen. Je bent dus niet druk met het uitzoeken van gerechten en recepten.
  • Het is een makkelijke manier om binnen een korte tijd veel gewicht kwijt te raken.

De nadelen

  • Je kunt het fruitdieet niet altijd blijven volhouden. Omdat er onvoldoende variatie in de voeding zit is het niet gezond voor je lichaam om te blijven leven op fruit.
  • Doordat je lichaam onvoldoende eiwitten binnenkrijgt kun je er ook spiermassa door verliezen. Dit is iets wat veel mensen vaak het liefst willen voorkomen.
  • Je leert er niet van hoe je op een langere termijn gezond kunt afvallen. Je volgt namelijk een schema dat al klaar is en na het volgen van het schema bekijk je de resultaten. Op deze manier leer je weinig over gezonde voeding.
  • Niet alle fruitsoorten zijn het gehele jaar door verkrijgbaar. Je moet dan op zoek naar alternatieven.
Ook interessant: