Wil je die Giro Nine-10 skihelm vandaag nog kopen? Bekijk de review!

De Giro Nine-10 skihelm is afgeleid van de originele negenhelm die meer dan tien jaar geleden werd uitgebracht, maar is opnieuw ontworpen om aan de moderne eisen te voldoen. Deze Giro Nine-10 heeft veel ventilatieopeningen om je koel te houden wanneer je je opwarmt op de hellingen, maar ze kunnen worden afgedekt op de stormachtige dagen met een windscherm. Het In-Form-Fit –systeem is een aanpasbaar maatsysteem aan de achterkant van de helm, zodat je de pasvorm letterlijk kunt zien zonder enig gedoe. Met dit systeem kan je de perfecte pasvorm draaien, zelfs met handschoenen, terwijl de verticale Tuning-functie geschikt is voor een breed scala aan zowel hoofd- als zwembrillen. Het In-Form Fit- systeem biedt tot 6 cm verstelbaarheid voor een veilige en stevige vorm. Deze helm is comfortabel, licht van gewicht en zal zeker zijn werk doen.

Giro Nine-10 Review

De Giro Nine is voorzien van een thermostaatbediening en super koele ventilatieopeningen. Dit betekent dat je de hoeveelheid lucht in en uit de helm kunt regelen door de ventilatieopeningen te openen of te sluiten. Het schuifmechanisme werkt redelijk goed, en je krijgt nooit het gevoel dat het te plakkerig was of moeilijk te openen en te sluiten is. Met de openingen helemaal open is de luchtstroom behoorlijk solide. Het beste deel van de thermostaatbedieningen is de mogelijkheid om de ventilatieopeningen te sluiten op dagen dat de temperatuur erg koud is. Het kan leuk zijn als je er een muts onder je helm kan dragen, zelfs op koude dagen. Het enige dat je moet doen is de ventilatieopeningen sluiten voor elke luchtstroom en je hoofd blijft lekker warm.

De Giro Nine-1- heeft een pasvormsysteem waarmee je de pasvorm kunt aanpassen aan jouw hoofdmaat en vorm. Het heeft de perfecte pasvorm voor een ieder. Ook heeft het een verticaal afstemmingsysteem waarmee je de voor- en achterpositie van de helm kunt instellen om rekening te houden met brillen van verschillende grootte. Het is hiernaast een van de lichtste helmen. Het heeft een zeer comfortabele pasvorm, meestal kun je niet eens zeggen dat het er is. De pasvorm is relatief laag profiel. Ook de oorstukken hebben een relatief laag profiel.

Ze zijn ook redelijk comfortabel en bieden veel warmte op de koude dagen. Beide oorstukken zijn ook compatibel met Giro-audiosystemen. De ventilatieopeningen in de stapel zijn ook behoorlijk goed in het beschermen van de bril tegen beslaan, maar het is natuurlijk ook belangrijk om een bril te hebben met goede ventilatie. De Giro Nine-10 is een heel comfortabele helm voor je belevenissen op de ski’s of het snowboard. Met deze helm ga je met een veilig gevoel de piste af. De helm is uitgerust met allerlei eigenschappen die het leven van een sporter aangenamer maken. De Giro Nine-10 is een zeer solide helm.

Voordelen Giro Nine-10

Het voordeel van deze Giro Nine-10 is de mogelijkheid om alleen de voorste ventilatieopeningen of alleen de ventilatieopeningen aan de achterkant te openen.

Nadelen Giro Nine-10

Een van de nadelen van de Giro Nine- 10 is dat je tijdens een koud klimaat de ventilatieopeningen moet sluiten. Dit gaat dan gepaard met een muts eronder dragen.

Conclusie van deze Giro Nine-10

De legendarische Giro Nine-10 is meer dan tien jaar oud. Gecombineerd met de innovatieve In- Form- Fit systeem, heeft deze Giro Nine-10 helm de beste pasvorm ooit. De super Cool Vents zien er niet alleen Cool uit, maar zorgen voor een optimale ventilatie en verkoelend effect als jij je uitleeft op de piste. Is het een keer echt koud dan kun je de ventilatiegaten afsluiten. Op de achterzijde van de helm vind je een clip waarmee je de band van je skibril kunt vastmaken aan je helm.

 

Ook interessant: