De GoPro Hero 4 Session kopen? Lees de review eerst hieronder!

GoPro HERO 4 Session

De GoPro HERO4 Session bundelt de kracht van GoPro als de kleinste, lichtste en handigste camera. Deze camera is de meest draagbare en monteerbare GoPro ooit. Met een gestroomlijnd, veelzijdig ontwerp is hij overal mee te nemen – van surfen tot sneeuw en hangen met vrienden. Maar waarom zou je de GoPro Hero 4 Session moeten aanschaffen? Om het antwoord op deze vraag te krijgen, zal je de review hieronder verder moeten lezen.

Review over de GoPro HERO4 Session

De HERO4 Session is de kleinste, kubus-achtige camera uit het GoPro assortiment . De camera is waterbestendig en nog veelzijdiger dan de manier waarop hij kan worden gemonteerd. Dit dankzij het gewicht, de vorm en de grootte. Het heeft dezelfde prijs als de HERO4 Silver, die een beeldsensor van hogere kwaliteit had. De GoPro HERO4 Session is een extreem compacte actiecamera en 50% kleiner dan zijn Hero4-broers en zussen. Dat maakt een groot verschil als het gaat om het monteren van de GoPro.

Ontwerp

De GoPro HERO4 Session is slechts 35 mm aan elke kant. Dat is slechts de helft van de breedte en iets meer dan de helft van het gewicht van een Hero4 Black. Als we eerlijk mogen zijn, zou je graag willen dat je camera vaker wordt beschermd tegen nat materiaal. Dat maakt de HERO4 Session zo speciaal: het is waterbestendig tot 10 meter zonder een hoes te hoeven gebruiken.

Er is nog een ander voordeel bij het verliezen van de waterdichte behuizing: de kleine roosters met de microfoons – een aan de voorkant en een aan de achterkant – zijn niet bedekt. Het verliezen van een dikke, taaie buitenlaag betekent dat de held sessie meer wordt blootgesteld aan de elementen, maar ook minder beschermd tegen stoten. Eenmaal in zijn vatting is dat geen probleem. De houder bedekt alle hoeken en randen van de sessie, net als een hoesje op je telefoon. Dit beschermt alles,  behalve het lens-gebied, tegen de ergste schade die een druppel kan veroorzaken.

Kenmerkeren van de GoPro HERO 4 SessionGoPro HERO4 Session

De GoPro HERO 4 Session richt zich op enkele van de ontwerp-voordelen van GoPro’s competitie. Bepaalde camera’s zoals de Replay XD Prime X, iON Air Pro 3, Contour Roam3 en Drift Ghost-S hebben geen behuizing nodig om ze tegen water te beschermen. De Prime X is ook een cilinder en kan in de steunen worden gedraaid totdat de lens rechtop staat, terwijl de Roam3 en Ghost-S roterende lenzen hebben om hetzelfde te bereiken. De GoPro HERO 4 sessie sluit zich aan bij deze club. De behuizingen van andere Hero-modellen hebben vaak slechts één bevestigingspunt en dat is aan de onderkant.

Frames

De frames die zijn meegeleverd voor het monteren van de HERO 4 Session, maken gebruik van het kubus-ontwerp van de camera. Dit betekent dat het niet uitmaakt hoe je het montuur bevestigt – naar boven, onder, links of rechts – je plaatst de camera gewoon in het frame, dus met de goede kant naar boven. Als je het ondersteboven moet monteren, zal de camera de video automatisch 180 graden draaien als je met opnemen begint.

Er worden twee frames met de camera meegeleverd. De ene heeft de standaard GoPro tweepolige vatting op de bodem, terwijl de andere zijn steun op de achterkant zet. Gecombineerd met de nieuwe meegeleverde quick-release gesp, stelt dit je in staat om de sessie in kleinere ruimtes te plaatsen, zoals onder een skateboard. Er is ook een gesp met een kogelgewricht inbegrepen, zodat je de camera naar boven of beneden kan bewegen. 

Opname

Het ontwerp van de HERO 4 Session zorgt niet voor veel warmte-afvoer en juist de beste sensoren- en videoverwerkers geven veel warmte af. Opname met 1080p bij 60 fps, de 25 Mbps-bitrate video ziet er erg goed uit in kleine formaten, levert een behoorlijke hoeveelheid detail en de levendige GoPro-kleur die je gewend bent te zien. Een snelle druk op de knop die aan de achterkant is, brengt de smalle strook van een scherm er bovenop en geeft jou wat statusinformatie, zoals de levensduur van de batterij en videoresolutie. Tijdens het opnemen wordt ook de HiLight-tag geactiveerd. Indien je de knop nogmaals indrukt, stelt de camera je in staat om de Wifi van de camera in te schakelen en kan je verbinding maken met een iOS- of Android-apparaat.

Voor- en nadelen GoPro HERO 4 Session

Om je een nog betere beeld te geven over dit product, zullen wij enkele voor- en nadelen voor je opsommen te beginnen met de voordelen:

Voordelen:

  • Ontwerp: Klein en stoer
  • Waterproof: Waterbestendig zonder een behuizing
  • Batterij: Goede levensduur van de batterij
  • Beeldkwaliteit: Solide audio-opname

Nadelen:

  • Videokwaliteit: Videokwaliteit niet zo goed als Hero4 Silver
  • Batterij: Ook al heeft de batterij een goede levensduur, is hij toch niet verwijderbaar

Conclusie over de GoPro HERO 4 Session

GoPro werpt zijn behuizing af voor de Hero4 Session, een uitstekende POV-camera die klaar is om vast te leggen wat de dag brengt – in of uit het water – met een druk op de knop. Als de GoPro HERO 4 Session gemaakt was om een ​​concurrent te worden voor zijn andere camera’s, is hij daarin geslaagd. Het is niet alleen een variatie op wat GoPro al in zijn assortiment heeft, maar is een aanvulling daarop en levert hierbij een kleine, lichtgewicht camera die kan gaan waar de andere Heros niet kunnen komen.

 

Ook interessant: