Groene Smoothies Recepten – Drink Je Groentes!

Misschien heb je het wel is voorbij horen komen. Groene Smoothies! Ze zijn hip, gezond en lekker! Ze helpen je namelijk om je dagelijks voldoende fruit en groentes binenn te krijgen. Wil je er ook mee beginnen? Wij helpen je op weg met onze tips.

Waarom groene smoothies?Heerlijke Groene Smoothies

Voordat we verder gaan, lijkt het me goed om nou is stil te staan bij het feit waarom ze groene smoothies populair zijn. In sommige boeken worden groene smoothies zelf beschreven als de oplossing voor al onze gezondheidsproblemen. Dit is natuurlijk overdreven, maar aan de andere kant, hebben ze ook gelijk.

Het dagelijks drinken van groene smoothies brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Je gaat je fitter en energieker voelen, je huid wordt mooier, je verliest vet, vermindert allergische reacties, acne, verkleint de kans op aandoeningen als kanker en ga zo maar door.

Verder helpen groene smoothies je beter te slapen, je seksleven op te peppen, een meer ‘wakker’ gevoel te krijgen, de opname van vitamines te verbeteren etc.

Victoria Boutenko is de grondlegger van de ‘groene smoothie’ en heeft met haar boek ‘Green For Life’ miljoenen mensen overtuigd van haar standpunt. Op basis van een wetenschappelijk onderzoek legt ze uit waarom groene smoothies zo een positieve impact op je gezondheid kan hebben.

Bladgroentes is wat jij nodig hebt

Het belangrijkste aan een groene smoothies is de hoeveelheid bladgroentes. Dit is je basis en dit zorgt er juist voor dat je een gezonder lichaam gaat krijgen.

We hebben vele soorten groentes en fruit nodig om gezond te kunnen zijn. Echter is uit onderzoek gebleken dat de gemiddelde Nederlander te weinig bladgroentes binnen krijgt.

Groene bladgroentes zijn namelijk een zeer belangrijke bron voor eiwitten, vitaminen, vezels, antioxidanten en mineralen. Daarnaast bevatten ze nodig enkele bronnen die in geen enkele andere bron aanwezig is. Groene bladgroentes helpen bovendien om ‘verzuring’ van je lichaam tegen te gaan. Dit heeft met PH waardes van je lichaam te maken en dat laat ik voor een ander artikel.

Samengevat bevatten groene bladgroentes stoffen die je lichaam zuiveren van gifstoffen. Denk hierbij aan gifstoffen die je lichaam binnen komen door luchtvervuiling en bewerkt voedsel.

Voeg groene smoothies aan je dieet toe en merk binnen 2 weken de gezondheidsvoordelen. Voor je lichaam zal het aanvoelen als een detox-kuur en je gaat je snel gezonder en energieker voelen.

Hoe maak ik een groene smoothie?

Groene smoothies maken is niet moeilijk. Koop verse groentes, koop lekker vers fruit en zorg natuurlijk voor een goede blender. Binnen max. 10 kun jij je eerste groene smoothie al opdrinken.

Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat groene smoothies uit 3 basis ingrediënten bestaat. Vul je blender met circa 60% bladgroentes, 40% fruit en 2 glazen water.

Blend je groene smoothie tot dat het er goed vloeibaar uitziet. Voeg eventueel extra water of fruit toe om je groene smoothie ‘drinkbaarder’ te maken. Dit is geheel naar eigen mening.

Bij groene smoothies zal je snel merken dat de fruit smaken erg overheersen. Hierdoor is het makkelijk om je ochtend te beginnen met spinazie of boerenkool. Ik weet dat het gek klinkt, maar het is ongelofelijk lekker en gezond. Het proberen waard.

Haal alles uit je groene smoothies

Je hebt het volgende vast wel is eerder gehoord ‘Alles Met Mate’. Dit is ook van toepassing op groene smoothies. Zelf teveel spinazie in een korte tijd zou schadelijk voor je kunnen zijn. Om deze reden is het belangrijk dat je de groene bladgroentes in je smoothie constant rouleert.

Doe daarom je best om juist zoveel mogelijke soorten bladgroentes te gebruiken in je groene smoothies. Daarmee doel ik niet specifiek op de mogelijke ‘schadelijke effecten’, maar juist omdat je alle gezonde stoffen binnen wilt krijgen. Iedere groene bladgroente bevat zijn eigen specifieke gezonde stoffen die je lichaam nodig heeft.

Door dit te rouleren weet je dus zeker dat je gaat profiteren van alle mogelijke bronnen die de natuur je maar kan bieden. Groene smoothies kun je maximaal drie 3 dagen in je koelkast blijven bewaren. Dit maakt het makkelijker om af te wisselen, gezien je zo een kleine voorraad kunt opbouwen voor een verspreiding van je groene smoothies.

Waarom zou je daarnaast het beste voor biologische groentes kunnen kiezen? Dit is namelijk wat vele andere blogs ons vertellen, maar ze vertellen er vaak niet bij waarom het zo gezond is. Biologische groentes worden niet bespoten, waardoor ze groeien in gezondere grond dat rijk is aan mineralen en bouwstoffen.

Varieer dus naar hartenlust. Experimenteer bijvoorbeeld met spinazie, verschillende slasoorten, boerenkool, munt, basicilum, snijbiet, peterselie en ga zo maar door.

 

3 heerlijke groene smoothie recepten.

Hieronder hebben wij 3 groene smoothie recepten voor je samengesteld, zodat je alvast een begin kunt maken met groene smoothies.

De ingrediënten en verhoudingen zijn richtlijnen. Probeer te experimenteren met de hoeveelheid fruit en groentes. Het gaat er namelijk om dat jij ze eerst lekker begint te vinden.

1. Groene smoothie van avocado banaan en amandelen

Ingrediënten:

Avocado – 1
Banaan – 2
Amandelen – handje
Melk – 300 ml

2. Spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie

Ingrediënten:

ananas – 250 gram
banaan – 1 stuk
kokosmelk – 100 ml
spinazie – 200 gram
water – 200 ml

3. Banaan mango kokoswater smoothie

Ingrediënten:

banaan – 1 stuk
geraspte gember – 1 theelepel
kokoswater – 330 ml
limoen – 1 stuk
mango – 1 stuk

50+ Groene smoothie recepten: Begin er direct mee!

Wil jij direct beginnen met groene smoothies, en meteen werken met een Nederlandse boek die ingrediënten die lokaal te verkrijgen zijn? Dan raad ik je dit praktische eBoek aan. Ik heb de afgelopen jaren meerdere boeken geprobeerd en dit is naar mijn mening de beste die ik ben tegengekomen.

Hierin vind je meer dan 50 heerlijke groene smoothie recepten die je helpen afvallen, je meer energie geven en nog veel meer. Bovendien bevat het vele tips en trucs waardoor geen enkele groene smoothie hetzelfde hoeft te zijn.

Heb je zelf misschien nog een tip of een lekkere groene smoothie recept die wilt delen? Twijfel dan niet om hieronder een reactie achter te laten.

Ook interessant: