Modifast dieet

Wanneer je een aantal kilo’s wilt afvallen ga je op zoek naar een bepaald dieet waarmee je jouw gewenste gewicht kunt bereiken. Tegenwoordig zijn er honderden diëten beschikbaar en is het lastig om te kiezen welke het meest geschikt is. Voor iedereen werkt een dieet anders, is het makkelijk of moeilijk vol te houden of mensen hebben een bepaald dieet nodig om hun doelen te behalen. Het modifast dieet is een van de vele diëten in Nederland om gewicht kwijt te raken. Op deze pagina vertellen wij dan ook meer over het modifast dieet.

Hoe werkt het modifast dieet?

Tijdens het volgen van dit dieet worden maaltijden gedeeltelijk of volledig vervangen door maaltijdvervangers. Het modifast dieet bestaat in principe uit 2 diëten. Dit zijn het modifast intensive dieet en ProtiPlus 3.2.2. De naam van het modifast intensive dieet zegt het al. Dit is een intensief dieet voor veel mensen. Dit dieet is erg geschikt voor mensen die snel veel gewicht kwijt willen raken. Het modifast dieet bestaat uit 3 fases. De eerste fase duurt 2 weken waarbij de maaltijden compleet worden vervangen voor maaltijdvervangers. Tijdens fase B nemen de maaltijdvervangers af en ga je langzaam weer over op normale maaltijden. Deze fase duurt ook 2 weken. Tot slot is het de bedoeling dat je tijdens fase C overgaat op gezonden normale maaltijden en normaal leert te eten.

ProtiPlus 3.2.2 is een minder streng dieet. Hier wissel je namelijk 3 strenge dagen af met 2 minder strenge dagen. Op deze manier is het dieet een stuk makkelijker vol te houden en zal je minder snel honger krijgen. Dit modifast dieet kun je zolang volhouden als je zelf wilt.

Tot slot heeft het modifast dieet nog verschillende hulpmiddelen bij het afvallen. Deze hulpmiddelen zijn geen dieet zelf, maar kun je wel aanschaffen om je extra te helpen bij het verliezen van gewicht. Er zijn voor verschillende doelgroepen verschillende hulpmiddelen te vinden. Zo zijn er producten voor 45-plussers, voor mannen die overtollig vet kwijt willen raken, gezonde tussendoortjes en nog veel meer.

Voordelen

  • Wanneer je binnen korte tijd erg veel gewicht kwijt wilt raken dan is dit een zeer geschikt dieet. Voornamelijk wanneer je kiest voor het modifast intensive dieet dan zal je merken dat je zeker aan het begin veel gewicht kwijt kunt raken.
  • Maaltijdvervangers zijn erg simpel. Je hoeft dus niet na te denken over wat het beste is om te eten en je hier druk mee te houden. Je hoeft je alleen aan de maaltijdvervangers te houden.
  • Voor mensen die het fijn vinden om net wat extra support te hebben is er online support beschikbaar. Dit kan veel mensen extra motivatie geven of extra informatie die ze nodig hebben.

Nadelen

  • Maaltijdvervangers kunnen erg prijzig zijn. De kosten voor het volgen van een dieet op maaltijdvervangers kan snel oplopen. Hierdoor kan het afvallen erg duur worden.
  • Door het nemen van maaltijdvervangers wordt er weinig over gezonde voeding geleerd. Maaltijdvervangers zijn namelijk slechts tijdelijk.
  • Doordat veel mensen onvoldoende kennis hebben van normale gezonde voeding kunnen ze na het volgen van het dieet het jojo effect krijgen. Daarbij kunnen ze na het volgen van het dieet weer snel in gewicht aankomen.
  • Voornamelijk tijdens de eerste fase van het modifast intensive dieet kunnen mensen honger krijgen. Bij de overige fases kan dit ook het geval zijn.
Ook interessant: