Op zoek naar een actie camera? Dan moet je de Panasonic HC-V500 proberen! Lees daarom de review hieronder!

Panasonic HC-500

Ben je op zoek naar een videocamera waarvan de batterij lang mee gaat en je momenten ongestoord wilt vastleggen waar je ook bent? Als je op zoek bent naar een goede HD-videocamera zijn er tal van redenen waarom je de Panasonic HC-V500 zou moeten overwegen. Meer weten? Lees dan gerust verder!

Review over de Panasonic HC-V500

De HC-V500 is licht, misschien te licht als het gaat om een ​​stabiele opname, maar componenten zoals het scharnier met touchscreen en zoomregeling voelen aan alsof ze lang meegaan. Het nadeel hiervan is dat sommige knoppen, zoals die op het I/ O-paneel, een stevige duw vereisen. Het 3-inch LCD-aanraakscherm is mogelijk een halve inch kleiner dan de HC-X900, maar het is nog steeds groot genoeg om de opnamen vast te leggen. Het is echter niet bijzonder responsief en de relatief kleine omvang maakt het lastig om enkele van de kleinere menu-pictogrammen te raken. 

De HC-V500 wordt geleverd met een intern geheugen van 16 GB en het bevat een SD-type geheugenkaartsleuf. Zoals met alle budgetcamcorders, kan de V500 geen uitzonderlijke videobeelden leveren, maar de camcorder doet het erg goed voor de prijs.

KenmerkenPanasonic HC V500

De camcorders van Panasonic maken prachtige HD-video’s, beschikken over een lichtgewicht ontwerp en een goede levensduur van de batterij.

De HC-V500 HD-camcorder neemt volledige HD-kwaliteit op, wat betekent dat jouw video wordt opgenomen met een resolutie van 1080p in plaats van 720p. Het legt ook video vast met 60 frames per seconde (FPS), wat vergelijkbaar is met de beste HD-camcorders. Hoe meer frames per seconde worden vastgelegd, hoe beter de kwaliteit van jouw video zal zijn. De basis-specificatie is niet bijzonder opwindend. Er is een kleine 1/ 5.8-cm CMOS met slechts 1,5 Mpixels. Dit is niet genoeg om te passen bij de resolutie van het Full HD-formaat dat wordt opgenomen. Dit is wat Panasonic een sensor met hoge gevoeligheid noemt, wat betekent dat het een aan de achterkant verlichte CMOS is en die potentiële voordelen biedt tijdens het fotograferen bij weinig licht.

De 32,4 mm (equivalent in 35 mm-formaat) groothoeklens is ideaal voor opnamen binnenshuis of in krappe ruimtes, met name wanneer het onderwerp en de omgeving in het frame worden geplaatst. 

Beeldmateriaal kan worden opgenomen tot 1080p (Full HD met 50 progressieve beelden per seconde), met een bitsnelheid van 28 Mbits/ sec en er is een knop om deze modus in te schakelen. In tegenstelling tot de vorige generatie, schakelt de 50p-modus niet over naar MP4, maar neemt nog steeds een AVCHD MTS-bestand op. Beeldmateriaal wordt opgenomen op een SD-geheugenkaart, met ongeveer 1,25 uur aan beeldmateriaal, passend op een 16 GB bij de hoogste datasnelheid van 28 Mbits/ sec.

De HC-V500 beschikt over de geavanceerde markeringsfunctie voor het afspelen. Hiermee kan je beelden zo snel mogelijk bekijken. Deze functie maakt gebruik van de I.I.S. (Intelligent indexsysteem) om zoomen, scène-wijzigingen en gezichten in opgenomen beelden als “hoogtepunten” te detecteren. Vervolgens worden automatisch de gedetecteerde scènes  die de gebruiker persoonlijk heeft geselecteerd, afgespeeld. Het biedt ook afspeeleffecten zoals Slow, Fading Still Image en Flash Playback.

Ook inbegrepen is de iA (Intelligent Auto) – modus met gezichtsherkenning, die de meest geschikte opnamemodus selecteert met een druk op de knop. Gezichtsherkenning vindt de gezichten van geregistreerde mensen (maximaal zes gezichten) en optimaliseert de focus en belichting. 

Voor- en nadelen over de Panasonic HC-V500

Voordat je een product koopt, zal je dus eerst moeten overwegen wat de voor- en nadelen zijn. Om jou een beter beeld te geven over dit product, hebben wij dus enkele voor- en nadelen voor jou opgesomd te beginnen met de voordelen:

Voordelen

  • Batterij: De Panasonic HC-V500 heeft een goede levensduur van de batterij
  • Geheugen: Beschikt over een geïntegreerd geheugen
  • Beeldkwaliteit: Geavanceerde optische beeldstabilisatie en goede beeldkwaliteit   
  • Bediening: Veel handmatige functies

Nadelen:

  • Wifi: Er is geen ingebouwde Wifi om video’s draadloos te uploaden.
  • Functie: Geen extra functies en accessoires
  • Prijs: Voor een actie-camera zonder build-in Wifi is hij wel duur

Conclusie over de Panasonic HC-V500

Met een high definition-video, een telezoombereik van 38x met grote details en vier speciale effectmodi is dit jouw ideale camcorder. De HC-V500 HD-camcorder van Panasonic neemt nu HD-video op: laad de batterij gewoon op en plaats een SD-, SDHC- of SDXC-geheugenkaart in de camera en je bent klaar om te fotograferen. Dankzij de geweldige videokwaliteit, het geïntegreerde geheugen en de lange batterijduur, kunnen we deze videorecorder gemakkelijk aanbevelen als een van de top tien.

Ook interessant: