Wil je de Panasonic HC-V770 kopen? Dan moet je de review hieronder eerst lezen!

Panasonic-HC-V770

De beste HD-camcorders bieden jou de mogelijkheid om video’s van hoge kwaliteit te produceren en natuurlijk flexibiliteit om dit onder allerlei omstandigheden te doen. In tegenstelling tot verschillende smartphones, tablets en andere apparaten met video-ondersteuning, zijn ze speciaal voor dit doel bestemd en leveren ze natuurlijk betere resultaten – vooral bij langdurig fotograferen. De Panasonic HC-V770 biedt jou deze mogelijkheden om beelden op te nemen zoals jij dat wenst! Het is aanzienlijk goedkoper dan de 4K-modellen en er zijn nog steeds veel hoogwaardige functies beschikbaar. Meer weten? Lees dan gerust verder!

Review over de Panasonic HC-V770

De Panasonic HC-V770 is de beste HD-camcorder van Panasonic. Wat het meest gewaardeerd wordt van de Panasonic HC-V770 is het evenwicht tussen functies, beeldkwaliteit en prijs. Hij is ook zeer comfortabel om vast te houden en eenvoudig te bedienen; dankzij een slim maar toch eenvoudig ontwerp. De HC-V770 is gebaseerd op dezelfde 1/2.3inch back-illuminated CMOS met 12.76 megapixels, die groot is volgens camcorders-standaarden, maar klein in vergelijking met sommige camera’s. Slechts 6,03 megapixels worden gebruikt voor video of foto’s; dat is ongeveer drie keer zoveel als voor Full HD. Panasonic maakt gebruik van de extra resolutie voor de intelligente zoom, waarmee de 20x optische zoomlens wordt verhoogd naar 50x.

Panasonic HC-V770

Kenmerken van de Panasonic HC-V770

De top-resolutie van de Panasonic HC-V770 is 1080p Full HD, met 50 progressieve beelden per seconde. Dit neemt met 28 Mbits/sec op in AVCHD-modus en 50 Mbits/sec in MP4-modus. De MP4-optie biedt jou ook de mogelijkheid om in 720p op te nemen en die een resolutie van 960 x 540 (een kwart Full HD) gebruikt bij 25 progressieve beelden per seconde en 28 Mbits/sec gegevens snelheid.

Er is ook een full-HD slow-motion optie beschikbaar, die bij 100 fps registreert. De Crystal Engine-videoprocessor van Panasonic zet deze vervolgens over tot 200 fps -twee keer zoveel dan die van vorige modellen- voordat deze met 50 fps wordt afgespeeld. Je kan dit permanent inschakelen of alleen de mogelijkheid bieden om het in te schakelen via een knop op het scherm. Als je hierop drukt, wordt de microfoon uitgeschakeld en schakelt deze over op slow motion.

Ondanks de prijs, biedt de HC-V770 nog steeds een breed scala aan Wifi-mogelijkheden. Je kan de camcorder op afstand bedienen, gebruiken als babyfoon of bewakingscamera, tot een mediumopslagbron maken en zelfs live online streamen via de USTREAM-service.

Nieuw bij deze generatie is de optie draadloze tweelingcamera in het Wifi-menu. Als je dit selecteert, wordt je begeleid bij het verbinden van jouw smartphone, waarna de Panasonic Image App overschakelt naar de modus Twin Camera. De video van de camera aan de voor- of achterkant van jouw smartphone wordt vervolgens in de camcorder gestreamd en als een foto-in-beeld in het hoofdframe geplaatst.

De Panasonic HC-V770 is eenvoudig, ziet er goed uit en is geschikt om langere tijd te fotograferen dan een smartphone zou toestaan. Hij heeft een zeer comfortabele band die het lichaam van de camera op zijn plaats houdt tegen je handpalm, waardoor je vingers vrijgemaakt worden om de camera makkelijk te bedienen. De opnameknop, de knop voor vastleggen en de zoomknop zijn allemaal gemakkelijk beschikbaar vanuit deze positie.

De extra sensor-resolutie wordt ook gebruikt voor optische beeldstabilisatie, die conventionele OIS combineert met interne sensor-stabilisatie. Dit betekent dat het horizontale, verticale en roterende bewegingen maakt langs de as en ook nog verticaal en horizontaal kan compenseren.

Voor- en nadelen van de Panasonic HC-V770

Voordat je een product aanschaft, wil je natuurlijk weten wat de voor- en nadelen zijn. Om je een beter beeld te geven over het product, zullen wij enkele voor- en nadelen voor je opsommen:

Voordelen

  • Microfoon:  de 5.1-kanaalsmicrofoon zorgt voor dynamische en natuurlijke audio. De microfoons bevinden zich iets lager dan het oppervlak van de camera, die helpt de effecten van wind op de audio te verminderen.Terwijl je inzoomt op een onderwerp, wordt het geluid meer gefocust met minder nadruk op omgevingsgeluiden.
  • Zoomfunctie: één van de beste dingen bij het fotograferen met een speciale camcorder is de ingebouwde optische zoomfunctie. Meestal zijn deze zoom-bereiken zo groot dat je in vrijwel elke situatie een goed uitziende video kan maken. Hoewel veel camera’s in het assortiment 30x, 40x of 50x zoom-lenzen bieden, heeft de V770K een bescheiden 20x zoomlens.

Nadelen

  • Scherm: Het aanraakscherm is een beetje traag en op zo’n klein scherm voel jij je soms onzeker dat je op de juiste knoppen hebt gedrukt.
  •  Lens: Geen lens ring. 

Conclusie over de Panasonic HC-V770

Hoewel de beeldkwaliteit en functies niet helemaal overeenkomen met andere producten zoals de Panasonic HC-X920, is de HC-V770 de beste camera voor de meeste mensen. Het biedt geweldige videokwaliteit, een intuïtief en goed uitziend ontwerp en een degelijke zoomlens tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Als je een aanzienlijk betere camcorder koopt, betekent dit waarschijnlijk een verdubbeling van jouw investering. De HC-V770 is een hoogwaardige high-end camcorder van Panasonic. Als je geen behoefte hebt aan 4K, is dit een uitstekende keuze. De beeldkwaliteit is uitstekend, plus een uitgebreide set handmatige instellingen en enkele leuke opties voor wanneer je creatief wilt zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Ook interessant: