De Panasonic HC-X920 kopen? Dan moet je de review hieronder even lezen!

Panasonic-HC-X920

Video-geschikte apparaten zoals smartphones, tablets, MP3-spelers en handheld spelconsoles zijn tegenwoordig een must-have in onze moderne wereld. Tegenwoordig is het voor mensen moeilijk om de juiste video camera te kopen. De kans is groot dat, zelfs als je geen camcorder bezit, je al beschikt over een soort video-opnameapparaat. Denk er maar over na: smartphones, iPods en digitale camera’s maken allemaal video’s en de kwaliteit van de video/ beelden die ze opnemen is niet al te beangstigend. Als je al één van deze ‘video’-producten hebt, waarom zou je dan de Panasonic HC-X920 nodig moeten hebben voor het opnemen van beelden? De video-industrie is zeker in beweging, maar camcorders doen bepaalde dingen nog steeds heel goed. Vandaar dat je de review even moet lezen waarom je de Panasonic HC-X920 zou moeten aanschaffen!

Review over de Panasonic HC-X920

De Panasonic HC-X920 is een krachtige camcorder voor serieuze video-liefhebbers. Met gloednieuwe beeldsensoren en een aantal nieuwe functies (zoals de ingebouwde Wifi), levert de HC-X920 alle bedieningselementen en prestaties die de meeste mensen zoeken in een geavanceerde camcorder.

Aangezien je altijd moet wachten tot de CES is afgelopen voordat de nieuwe camcorder-assortimenten arriveren, is Panasonic meestal de eerste in productaankondigingen. Hoewel de HC-X920 alleen een naamswijziging heeft, is er een beetje meer aan de hand dan slechts een kleine update.

KenmerkenPanasonic HC-X920

De sensor-specificatie is aanzienlijk verbeterd. De Panasonic HC-X920 bevat aanzienlijk grotere 1/2.3inch-eenheden en zijn ook aan de achterkant verlicht. Dit is een professionele specificatie en elke sensor heeft maar liefst 12,76megapixels. Dit maakt een totaal van 38.28megapixels -meer dan de meeste premium DSLR’s. Ze worden echter niet allemaal gebruikt voor video- of stilstaande beelden. Dit betekent nog steeds dat de HC-X920 20,4megapixel-foto’s kan bieden in de 16: 9-modus, met een resolutie van 6.016 x 3.384. In dit opzicht is de HC-X920 op zijn minst een serieuze concurrent als een digitale camera.

Eén specificatie die niet is gewijzigd, is de optische zoom, die op 12x blijft staan. De Intelligent Zoom is enigszins opgewaardeerd van 23x naar 25x, dankzij de extra pixels op de sensor. Beeldstabilisatie is in essentie dezelfde gebleven, hoewel dit nu een actieve modus heeft voor het effectiever maken van de schommeling die tijdens het lopen aan jouw beeldmateriaal is toegevoegd. Er is ook een Level Shot-functie die een interne sensor gebruikt om een ​​virtuele horizon op het scherm aan te geven, zodat je in de gaten kunt houden of je schot echt raak is. Je kan deze functie in- en uitschakelen met behulp van het snelmenu aan de linkerkant van het scherm; wat handig is om het snel te controleren. Hiermee kan j ook de OIS-vergrendelingsfunctie inschakelen, die nog meer opnamestabiliteit voor de handheld biedt. 

Voor- en nadelen

Om jouw nieuwsgierigheid nog meer op te wekken, zullen wij niet alleen voordelen, maar ook nadelen voor jou opsommen.

Voordelen:

  • Beeld: Crystal Heldere levendige afbeeldingen op 60 Frames/ sec 1080mp
  • Handleiding: Zeer gebruikersvriendelijk en de monitorindeling was eenvoudig te navigeren
  • Zoomlens: Mooie zoomfunctie en de video blijft helder, niet korrelig of wazig. Het is erg comfortabel om vast te houden tijdens het filmen en zoomen. 
  • Wifi: Grootste nieuwe functie op de HC-X920 ingebouwde Wifi.

Nadelen:

  • Prijs: Het is duur voor de specificaties die deze camera met zich meebrengt. 
  • Geheugen: Als je op de hoogste instellingen wilt fotograferen, moet j een grote geheugenkaart gebruiken. De camcorder heeft echter wel instellingen om ruimte te besparen.

Conclusie over de Panasonic HC-X920

In plaats van verbeterde prestaties en ontwerp aan te bieden, bouwt de HC-X920 slechts een beetje op zijn voorganger, wat zorgt voor een betere gevoeligheid bij weinig licht, een paar extra bedieningselementen en Wifi. De camcorder is echter nog steeds een winnaar en je kunt niet veel betere prestaties halen uit een camcorder voor consumenten dan waar de HC-X920 toe in staat is. Voor een high-end model is het prijskaartje van $ 1000 van de X920 ook niet goedkoop. Als je een camcorder met een goed totaalpakket wilt en je bent geïnteresseerd in het maken van 60p video en het gebruiken van Wifi-functies, dan is de HC-X920 zeker een goede keuze. Als de uitvoering je niet verleid en je bereid bent iets meer geld uit te geven, kun je overwegen om over te schakelen naar een DSLR voor je videobehoeften. Hoewel het een upgrade is, worden camcorders niet veel beter dan wat deze camera jou te bieden heeft.

Ook interessant: