De weetjes over het Power slim dieet

Het Nederlandse bedrijf Power Plate heeft het power slim dieet ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit dieet is er voornamelijk op gericht om het bestaande eetpatroon te veranderen van mensen met ongezonde eetgewoonten. Er is sprake van een ongezond eetpatroon wanneer er veel suikers, vetten en koolhydraten worden gegeten. Voor die mensen is het belangrijk om deze voeding om te wisselen voor voeding dat veel eiwitten bevat. Het bedrijf Power Plate staat er namelijk achter dat vetverbranding plaats zal vinden wanneer eiwitten in het voedingspatroon worden verhoogd en koolhydraten worden verlaagd. Hiermee valt dit dieet ook onder de vele diëten die gebaseerd zijn op koolhydraatarme- en eiwitrijke voeding.

Hoe werkt het power slim dieet?

Het dieet is geen crashdieet wat het een stuk aangenamer maakt om te volgen voor veel mensen. Het dieet kan dan ook op de lange termijn worden blijven gevolgd, omdat men hier geen honger bij hoeft te lijden om af te vallen. Het is gewoon toegestaan om de normale hoeveelheid calorieën per dag te nuttigen. Bij het nuttigen van de calorieën draait het er alleen om dat je de juiste voeding binnen krijgt en dus veel eiwitten in plaats van koolhydraten of suikers. De slogan van het dieet is namelijk: ‘Niet minder eten, maar anders eten’.

Daarnaast heeft het power slim dieet een ruim assortiment. Er zijn maar liefst 120 verschillende producten. Deze variëren van broodjes, yoghurt, repen, pasta’s, desserts tot zelfs ijs. Veel van deze producten zijn niet toegestaan bij het volgen van andere diëten. Veel van deze andere diëten zijn dan ook op de korte termijn gericht en laten het jojo effect zien. Het power slim dieet is bedoeld voor de lange termijn. Gezien het uitgebreide aanbod producten wordt het je makkelijk gemaakt om het power slim dieet op de lange termijn vol te houden.

Tijdens fase 1 van het dieet eet je elke dag 5 tot 7 producten van Power Slim. Deze mag je aanvullen met mager vlees, eieren, vis of groenten. Deze fase volg je 2 keer 21 dagen en is bedoeld om 80% van het gewicht kwijt te raken dat je kwijt wilt raken. Vervolgens zal je tijdens fase 2 het gewenste gewicht bereiken. Tijdens deze fase ga je meer normale producten eten en deze fase duurt 52 dagen. Je wordt ondertussen door je voedingscoach voorzien van handig advies en tips. Tot slot ga je in fase 3 het gewicht behouden. Voor velen is dit de moeilijkste fase ondanks dat je het gewenste gewicht al hebt behaald. Ook tijdens deze fase helpt je voedingscoach je met handige tips en advies. De fase zelf duurt 10 dagen, maar het is ook de bedoeling dat je hierna zelf doorgaat met de nieuwe levensstijl, zodat je geen last krijgt van het jojo effect.

Voor- en nadelen

In power slim dieet wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke producten wat erg gezond is voor je lichaam. Daarnaast hoef je niet continue calorieën te tellen. Nadelig aan het dieet is dat er veel nadruk wordt gelegd op de voedingsproducten van het power slim dieet, waardoor je zelf niet de vrijheid houdt om ook eigen producten in de supermarkt te kopen. Ook ligt er aan het begin van het dieet erg veel nadruk op eiwitrijke producten. Op latere leeftijd kan dit zorgen voor een grote belasting op de lever en nieren.

Ook interessant: