Afvallen met het protiplus dieet

Veel mensen in Nederland zouden graag de nodige kilo’s kwijt willen raken. Er zijn tal van mogelijkheden om gewicht te verliezen en gezonder te leven. De basis voor het afvallen draait om beweging en goede voeding. Om de juiste voeding binnen te krijgen maken veel mensen gebruik van een dieet. Echter zijn er talloze diëten op de markt en is het lastig om te kiezen welk dieet je het beste kunt volgen. Op deze pagina vertellen we daarom meer over het protiplus dieet van Modifast. Je leest wat het dieet inhoudt en de voor- en nadelen van dit dieet. Voordat je van start gaat met een dieet is het namelijk altijd goed om jezelf de vragen te stellen welke voor- en nadelen een dieet heeft.

Wat is het protiplus dieet?

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk om niet teveel koolhydraten te eten en wel veel eiwitten binnen te krijgen. Koolhydraten worden eerder opgeslagen als vetmassa en eiwitten worden voornamelijk gebruikt om spieren te voeden. Daarnaast krijgt je lichaam sneller een verzadigd gevoel wanneer je van eiwitten eet in plaats van koolhydraten. Op deze manier kun je dagelijks minder calorieën binnen krijgen, maar toch het gevoel hebben dat je genoeg hebt gegeten.

Het protiplus dieet is hier een voorbeeld van. Dit dieet is een eiwitdieet. Tijdens het volgen van het dieet neem je veel eiwitrijke maaltijden. Hierdoor kun je binnen korte tijd veel gewicht verliezen, terwijl je geen honger hoeft te lijden tijdens het proces. Het protiplus dieet van Modifast is voor veel mensen gemakkelijk te volgen. Naast dat je geen honger hoeft te lijden is er bovendien nog erg veel wat wel mag. Het dieet bevat namelijk o.a. repen, koekjes, puddingen en shakes van Modifast. Dit combineer je bijvoorbeeld met verse groenten en een bakje magere kwark. De shakes van het protiplus dieet zijn ook in verschillende smaken te verkrijgen. Op deze manier zit er nog veel variëteit in het dieet en is het makkelijker om het langer vol te houden.

Daar komt nog bij dat het dieet is gebaseerd op de 3.2.2-methode. Bij deze methode wissel je 3 strenge dagen af met 2 lichtere dagen. Ook dit zorgt er voor dat je het dieet lang vol kunt houden en dat het niet onder een crashdieet valt. Om te beginnen met het dieet hoef je alleen de schema’s te downloaden en je kunt er direct mee van start gaan.

De voordelen

  • Doordat het dieet geen crashdieet is, is het voor veel mensen gemakkelijker lang vol te houden.
  • Daarnaast biedt het dieet veel variatie in smaken en hoef je bovendien geen honger te lijden. Doordat je geen honger aan het lijden bent en het dieet ook niet snel saai wordt kun je er voor zorgen dat je over een langere periode gewicht verliest. Hiermee wordt het jojo effect voorkomen en zorg jij er voor dat je niet na korte tijd terugvalt op je oude gewicht.

De nadelen

  • Na het afronden van het dieet is het soms erg moeilijk om gezond te blijven leven. Tijdens het protiplus dieet leef je veel op repen en shakes van Modifast. Als het dieet is afgelopen en je de repen en shakes niet meer hebt moet je nog wel weten wat je wel kunt eten om gezond te blijven leven en niet weer in gewicht aan te komen.
Ook interessant: