Tips om af te vallen met het water dieet

Een aantal kilo’s afvallen, maar geen zin in een streng dieet? Het water dieet heeft geen strenge regels, maar je kunt wel gemakkelijk afvallen en tevens tegelijkertijd een stuk gezonder leven. Wanneer je er voor kiest om het water dieet te gaan volgen dan zijn er een aantal regels en tips die goed zijn om in het achterhoofd te houden. In feite is het water dieet dus geen vast dieet waarbij je een schema hebt, maar is het een manier om extra gewicht kwijt te raken door meer water te drinken en bepaalde aanpassingen in de levensstijl ontwikkeld. Op deze pagina vind je meer informatie over het volgen van dit dieet.

De voordelen van het volgen van het water dieet

Vaak vergeten we hoe belangrijk water is voor ons lichaam. We hebben water nodig voor elke activiteit die we doen. Genoeg water drinken geeft je lichaam ook meer energie. Bovendien kan water drinken er voor zorgen dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Uit onderzoek is namelijk al gebleken dat het dorst en hongergevoel samengaan. Wanneer je last hebt van dorst bestaat de kans ook dat je dit gaat verwarren met honger. Wanneer je dus dorst hebt kan het zijn dat je denkt dat je trek hebt in eten, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. In plaats van water te gaan drinken ga je al snel wat eten. Beer is het om dit om te draaien. Wanneer je het idee hebt dat je zowel honger als dorst hebt dan is het verstandig om water te gaan drinken. Dit kan er voor zorgen dat je ook je hongerige gevoel kwijt bent. Zodoende krijg je minder calorieën binnen.

Tegenwoordig is het heel normaal geworden om veel frisdrank op een dag te drinken. Deze frisdranken bevatten veel calorieën. Wanneer je deze frisdranken vervangt voor water dan krijg je al een stuk minder calorieën binnen. Daarnaast helpt het drinken van water bij de stofwisseling in je lichaam. Dit is vooral het geval wanneer je een glas van goed koud water drinkt. Tevens verbrand je bij extra koud water weer een aantal extra calorieën. Je lichaam moet zich namelijk inspannen om het koude water op te warmen.

Daarnaast is veel water drinken goed voor de spieropbouw. Voldoende water drinken helpt spierkramp voorkomen en bovendien worden de gewrichten hiermee gesmeerd. Tijdens trainingen ben je hierdoor beter is staat om goede prestaties te leveren.

Tips voor het water dieet

Tijdens het water dieet is het belangrijk om dagelijks minimaal 2 liter water binnen te krijgen. Probeer dit water in kleine hoeveelheden te verdelen over de dag. Daarbij is het verstandig om niet teveel te drinken tijdens de maaltijden. Veel water drinken tijdens een maaltijd belemmert namelijk een vlotte spijsvertering. Tijdens het afvallen is het goed om je voeding zo snel mogelijk te verwerken. Het beste is om een half uur voor de maaltijd een groot glas mineraalwater te drinken. Wanneer je overdag behoefte hebt aan tussendoortjes dan kun je op suikervrije kauwgom kauwen. Dit zorgt er voor dat je minder last krijgt van een hongergevoel.

Ook interessant: