Al een tijdje op zoek naar de beste externe Blu Ray brander van 2022? Vind hem hier!

Beste externe blu ray brander

Vroeger gebruikten we cd’s en dvd’s om muziek te beluisteren of films te bekijken.

Beste externe blu ray brander van 2022

Afbeelding
Product
Plug & Play Externe CD/DVD Combo Drive Speler Reader - USB 2.0 CD-Rom Disk Lezer & Brander
#1 Beoordeeld
Met deze plug & play externe CD/DVD speler kun je op vrijwel al je apparaten met USB aansluiting CD's… Meer
LifeGoods Externe DVD Speler en Brander - DVD/CD Drive voor Laptop of Macbook - Data en Voeding Via USB 3.0 of USB C - Inclusief Beschermhoes en Kabel - Zwart
Wil jij altijd en overal een CD / DVD kunnen lezen of branden? Niet altijd een stopcontact in de buurt?… Meer
Externe DVD/CD speler voor laptop of computer met USB aansluiting - zwart
Met deze plug & play externe CD/DVD speler kun je op vrijwel al je apparaten met USB aansluiting CD's… Meer
Apple USB SuperDrive
De kleine en handige Apple USB SuperDrive kan met een enkele USB-kabel worden aangesloten op je MacBook… Meer
Plug & Play Externe CD/DVD Combo Drive Speler Reader - USB 3.0 CD-Rom Disk Lezer & Brander
Met deze plug & play externe CD/DVD speler kun je op vrijwel al je apparaten met USB aansluiting CD's… Meer
M-Iconic Externe CD/DVD Speler en Brander - Optische drive extern - USB 3.0 CD-Rom Disk Lezer & Brander - Externe DVD brander - Optical Drive - Brander - Plug & Play - Voor Laptop en Computer - Geschikt voor Windows / Mac OS / Linux
Trendfield 4-in-1 Externe DVD/CD Speler en Brander voor Laptop & Mac iOS - USB 3.0 & USB C Aansluiting - Plug & Play - SD & Micro SD Kaartsleuf + USB Hub met 2 Poorten
LG GP57ES40 externe dvd brander
LG GP57ES40. Kleur van het product: Zwart, Zilver, Laadmechanisme: Lade. Soort optische drive: DVD±RW,… Meer
Externe DVD speler en brander Laptop & USB 3.0 – Super Snel – Plug & Play
De super snelle externe DVD speler en brander. DVD’s en CD afspelen en branden is nog nooit zo makkelijk… Meer
Precious Brand: CD/DVD - Plug & Play Combo Drive Speler - USB 3.0 - Cd/Dvd Brander - CD-Rom Disk Lezer - Hoge snelheid - Zwart
Met deze plug & play externe CD/DVD speler, kun je op vrijwel al je apparaten met USB aansluiting DVD's… Meer
Product
#1 Beoordeeld

Met deze plug & play externe CD/DVD speler kun je op vrijwel al je apparaten met USB aansluiting CD's…Meer

Met deze plug & play externe CD/DVD speler kun je op vrijwel al je apparaten met USB aansluiting CD's…Meer

De kleine en handige Apple USB SuperDrive kan met een enkele USB-kabel worden aangesloten op je MacBook…Meer

Met deze plug & play externe CD/DVD speler kun je op vrijwel al je apparaten met USB aansluiting CD's…Meer

LG GP57ES40. Kleur van het product: Zwart, Zilver, Laadmechanisme: Lade. Soort optische drive: DVD±RW,…Meer

De super snelle externe DVD speler en brander. DVD’s en CD afspelen en branden is nog nooit zo makkelijk…Meer

Met deze plug & play externe CD/DVD speler, kun je op vrijwel al je apparaten met USB aansluiting DVD's…Meer

Door middel van dit artikel kunnen we je helpen om jouw beste externe blu ray brander te vinden. Hoe gaat dat precies te werk? We hebben een groot aantal Blu-ray branders met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar zowel de interne als externe modellen. We hebben vervolgens een top 10 voor je samengesteld met externe branders. Bij het samenstellen van deze lijst is er gelet op de kwaliteit van de verschillende modellen. Ook de prijs speelt een belangrijke rol. Tot slot zijn we nagegaan wat andere gebruikers van de branders vonden. Zo konden we een lijst met alleen super Blu-ray branders samenstellen. Aangezien het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn, recenseren we elk van deze 10 branders. Je kunt de verschillende modellen dus optimaal met elkaar vergelijken. Vervolgens ga je zelf na welk model het beste bij je past. Zo selecteer je jouw beste externe blu ray brander.
Deze opties heb je nog steeds, alleen gebruikt men steeds vaker Blu-rays. Op een Blu-ray kun je onder andere je vakantiefoto’s en video’s branden. Vervolgens speel je deze discs af op je computer of laptop. Als je jouw leuke momenten wil branden op een Blu-ray disc heb je echter een Blu-ray brander nodig. Zoek je daarom naar de beste externe blu ray brander voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de top 10 varianten van het jaar. Hoewel er behalve externe optische drives ook interne optische drives zijn, focussen we in dit artikel op de externe varianten. Vind dus snel jouw beste externe blu ray brander. Daarmee kun je je computer upgraden en zo Blu-ray discs, dvd’s en cd’s afspelen en branden.

1. Asus SBW-06D2XU

Als je op zoek gaat naar de beste externe blu ray brander, dan kun je letten op verschillende factoren. Over het algemeen is het handig als je van tevoren nagaat voor welk systeem je hem wil gebruiken. Hierbij verwijzen we naar een brander die je aansluit op een laptop of bijvoorbeeld een desktop. Er zijn namelijk bepaalde branders die specifiek zijn ontworpen voor gebruik op een bepaald systeem. Heb je een notebook en wil je daarom graag een brander hebben die je daarop kunt aansluiten? Moet de brander bovendien een Blu-Ray dvd combo zijn? Dan kennen wij de perfecte externe Blu-ray brander voor jou. Hier verwijzen we naar de Asus SBW-06D2XU Asus SBW-06D2XU. Dit model is wellicht de beste externe blu ray brander voor jou. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor gebruik op een notebook. Bovendien is hij een Blu-ray dvd combo.

Hoe sluit je de Asus SBW-06D2XU op je notebook aan? Dat is simpel! Je koppelt hem via een USB-poort aan je notebook. Hierbij werkt hij volgens het USB 2.0 systeem. Nu wil je waarschijnlijk wat meer weten over de technische eigenschappen van deze zwarte brander. Hij heeft een schrijfsnelheid van 24x, een herschrijfsnelheid van 16x en een leessnelheid van 24x voor cd’s. Daarnaast bedragen zowel zijn CD-R schrijfsnelheid, CD-R leessnelheid en zijn CD-RW leessnelheid 24x. Als je kijkt naar de dvd gemiddelde random access time, dan zie je dat deze 190 ms bedraagt. Deze zelfde tijd geldt ook voor de CD-ROM drive gemiddelde random access time. Wat wel verschilt is de BD-ROM gemiddelde random access time. Deze bedraagt namelijk 300 ms. Al bij al zie je dat deze brander prima presteert en een goede aanwinst is voor personen met een notebook.

Eigenschappen van de Asus SBW-06D2XU:

 • Hij is een Blu-ray dvd combo.
 • Deze brander is bedoeld voor gebruik op een notebook.
 • Je kunt hem aansluiten via de USB-ingang van je notebook.
 • Hoewel hij een eenvoudige brander is, presteert hij zeer goed.

2. Verbatim 43888

Het is handig om te letten op de technische aspecten van een nieuwe Blu-ray brander. Echter, het is ook prettig om naar het design te kijken. Als je bijvoorbeeld heel weinig ruimte over hebt op je bureau, dan wil je geen super grote brander aanschaffen. Een extra slanke brander is dan wellicht het beste alternatief. Is daarom jouw beste externe blu ray brander een slanke variant? Dan is de Verbatim 43888 wellicht de beste externe blu ray brander voor jou. Dit model is perfect, zelfs als je slechts heel weinig ruimte hebt op je bureau. Hij is namelijk een extra slanke Ultra HD 4K Blu-ray brander. Als je deze brander gebruikt, zijn je gegevens bovendien veilig. Je kunt namelijk de brander Verbatim 43888 gebruiken om reservekopieën te maken van belangrijke bestanden. Denk hierbij aan bestanden die je niet kwijt wil raken zoals bijvoorbeeld familiefoto’s, boekhouding, video’s, enzovoorts.

Dat een Blu-ray brander gebruikt wordt om Blu-ray discs te branden, weet je. Echter, zulke branders kun je ook gebruiken om Blu-rays af te spelen. Dit is prettig voor momenten waarop je een dergelijke disc krijgt en je computer hem niet kan afspelen. Je koppelt dan de brander aan je computer en speelt de disc af. Het is bovendien prettig te weten dat Blu-ray brander nauwelijks groter is dan de Blu-ray schijven zelf. Ook krijgt de Verbatim 43888 brander zijn voeding via USB. Dit betekent dat als je hem meeneemt op reis, je geen aparte netadapter hoeft mee te nemen. Een andere prettige eigenschap van deze brander is bovendien dat je er snel mee kunt branden. Een standaard-dvd brand je bijvoorbeeld op 8-voudige snelheid. Kies je ervoor om een enkellaags en dubbellaags Blu-ray schijf te branden, dan gaat het om 6-voudige snelheid. Een BDXL-schijf daarentegen, brand je op 4-voudige snelheid.

Eigenschappen van de Verbatim 43888:

 • Hij is in staat om 4K Ultra HD Blu-ray discs af te spelen.
 • Met deze brander kun je snel cd’s, dvd’s of Blu-ray discs branden.
 • Door je gegevens te branden via deze Blu-ray brander, houd je je gegevens veilig.
 • Aangezien hij werkt via USB hoef je geen extra netadapter mee te nemen als je op reis gaat.
 • Doordat de brander is ontworpen voor lager energieverbruik, bespaar je energie wanneer je hem gebruikt.
 • Bescherming tegen bufferleegloop wordt ondersteund, waardoor problemen tijdens het opnemen zoveel mogelijk voorkomen worden.
 • Houd er rekening mee dat je geen Blu-rays kunt afspelen op Mac-systemen en dat je voor het afspelen van Blu-ray films op Windows afspeelsoftware moet installeren, die niet wordt meegeleverd.

3. LG BP55EB40

Aan het begin van dit artikel hebben we je verteld dat je een brander op verschillende manieren kunt uitkiezen. Zo kun je onder andere nagaan of hij een slank ontwerp heeft. Het is tevens handig om te kiezen voor een brander die past bij jouw computersysteem. Gebruik jij een ultrabook of netbook en wil je deze computer voorzien van een brander? Dan is de beste externe blu ray brander voor jou wellicht een model voor een ultrabook of netbook. Wij kennen een dergelijke brander die goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de LG BP55EB40. Dit model is wellicht de beste externe blu ray brander voor jou. Hij is namelijk speciaal LG BP55EB40 ontworpen voor gebruik in combinatie met ultrabooks en netbooks. Je kunt hem dus gemakkelijk koppelen aan jouw computer. Het prettige van deze brander is dat hij gemakkelijk is te gebruiken.

Je hoeft de LG BP55EB40 namelijk slechts aan te sluiten aan je computer via de USB-poort. Dit is ideaal voor personen die een filmcollectie hebben, die bestaat uit dvd’s en Blu-rays. Echter, aangezien het hier gaat om een Blu-ray brander, is het ook mogelijk om discs te branden. Hierdoor kun je onder andere een back-up maken van de documenten die belangrijk voor je zijn. Nadat je de brander hebt aangesloten aan je computer, is hij meteen in staat om je cd’s, dvd’s en Blu-ray discs af te spelen. Behalve voor het bekijken van discs en het branden van schijven, kun je met deze brander zelfs 3D Blu-ray schijven bekijken. Zo zorg je voor een nog leukere multimedia ervaring. Het is bovendien prettig te weten dat de brander compact is. Hierdoor kun je hem gemakkelijk met je meenemen. Zet hem gerust in je rugzak of plaats hem thuis op je bureau!

Eigenschappen van de LG BP55EB40:

 • Je sluit deze brander aan op je ultrabook of netbook.
 • Op deze brander kun je cd’s, dvd’s en Blu-ray discs afspelen en branden.
 • Behalve voor het branden van schijven kun je hem ook gebruiken om 3D Blu-ray schijven te bekijken.
 • Vanwege het compacte formaat kun je hem gemakkelijk in je rugzak stoppen of een plek geven op je bureau.
 • Het aansluiten van de brander is een fluitje van een cent, want je sluit hem aan via de USB-poort van je computer.

4. Asus BW-12D1S-U

Veel computerfabrikanten kiezen er nu voor om geen branders of DVD-ROM meer in te bouwen. Hierdoor wordt het moeilijker om discs te bekijken, af te spelen of te branden. Gelukkig kun je gebruik maken van een externe brander. Als je kiest voor een Blu-ray variant, dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Is jouw beste externe blu ray brander daarom een variant met een hoge snelheid? Moet hij het branden van discs enorm vergemakkelijken? Kies dan voor de Asus BW-12D1S-U. Dit model is wellicht de beste externe blu ray brander voor jou. Hij kan namelijk met een hoge snelheid discs branden via een USB 3.0 verbinding. Asus BW-12D1S-U Bovendien heb je naast het branden van discs ook de mogelijkheid om Blu-ray beelden in 3D formaat te bekijken. Hiervoor maak je wel gebruik van de meegeleverde software.

Als je deze brander gebruikt, dan kun je zelfs 2D beelden omzetten naar een aangepast 3D formaat. Je geniet dus optimaal van je favoriete films en series. Ook zorg je ervoor dat oude DVD films een frisse look krijgen. Vond je bijvoorbeeld dat de 3D remake van De Leeuwenkoning teveel afweek van de oorspronkelijke tekenfilm? Dan pak je de oorspronkelijke disc en zet je deze om naar een aangepast 3D formaat. Wedden dat jouw variant dan mooier is dan de remake? Ook het geluid is fantastisch. Dankzij de verliesvrije signaalkwaliteit van Dolby Digital EX en DTS-HD (5.1-kanalen) is de geluidskwaliteit namelijk enorm hoog. Als je weinig ruimte hebt op je bureau, hoef je je ook geen zorgen te maken dat de brander geen plek heeft. Hij kan namelijk in zowel een liggende als staande positie geplaatst worden met behulp van de geleverde voet.

Eigenschappen van de Asus BW-12D1S-U:

 • Doordat hij werkt via het USB 3.0 systeem geniet je van een verdubbelde overdrachtssnelheid vergeleken met USB 2.0.
 • Bij aankoop van deze brander krijg je er een verticale stand, 3D bril, USB 3.0 kabel, AC adapter en CD-ROM met software bij.
 • De brander ondersteunt de huidige Blu-ray 3D-technologie voor een zeer realistische filmervaring met Cyberlink PowerDVD 10.
 • Magic Cinema Blu-ray technologie maakt 3D-entertainment mogelijk en zelfs conversie van 2D naar 3D en DVD-upscaling is mogelijk.
 • Dankzij de verliesvrije signaalkwaliteit van Dolby Digital EX en DTS-HD (5.1 kanalen) is de geluidskwaliteit van deze brander extreem hoog.
 • Snelle prestaties zijn gegarandeerd want hij heeft 12x Blu-ray brandsnelheid en een superieure brandende kwaliteit dankzij de OTS technologie.
 • Hij is ontworpen op basis van de optiek van een diamant met geslepen randen, wat ervoor zorgt dat de brander bijzonder ruimtebesparend is en hij zowel plat op het bureau gelegd kan worden, maar ook verticaal via een afneembare voet.

5. Verbatim Mobiele Blu-ray ReWriter USB 3.0

Het komt steeds vaker voor dat men Blu-ray schijven ziet als de beste producten voor het archiveren van waardevolle gegevens. Dit heeft onder andere te maken met de toekomstbestendige opmaak, hoge capaciteit, brede compatibiliteit en superlange productlevensduur. Daarom vinden steeds meer gebruikers het jammer wanneer ze een laptop kopen en zien dat hij geen optisch station heeft. De notebookleveranciers laten deze drive namelijk weg, omdat slanke designs gewaardeerd worden. Maak je echter geen zorgen, want als je een externe brander aanschaft, heb je dezelfde mogelijkheden als wanneer je computer een optische drive heeft. Zoek je daarom naar de beste externe blu ray brander voor jouw behoeften? Moet het een slanke, compacte brander zijn, die Verbatim Mobiele Blu-ray ReWriter USB 3.0 compatibel is met notebooks, netbooks en ultrabooks? Dan kun je de Verbatim Mobiele Blu-ray ReWriter USB 3.0 aanschaffen. Deze brander is wellicht de beste externe blu ray brander voor jou.

Als je namelijk de Verbatim Mobiele Blu-ray ReWriter USB 3.0 koopt, dan kun je hem aansluiten op je notebook, netbook, ultrabook of ander apparaat, waar er geen Blu-ray brander in is geïntegreerd. Zo kun je de brander onder andere gebruiken om back-ups te maken van je belangrijke bestanden. Denk maar aan bestanden die je niet wil kwijtraken zoals facturen, video’s en familiefoto’s. Het prettige van deze brander is bovendien dat je geen voedingsadapter nodig hebt om hem te gebruiken. Hij wordt namelijk gevoed via USB. Zelfs om er een plekje voor te vinden hoef je niet veel te doen. Het station is namelijk net een beetje groter dan het Blu-ray schijfje zelf. Je kunt hem hierdoor gemakkelijk met je meenemen. Het is prettig te weten dat deze brander geleverd wordt met Nero Burn & Archive software. Hij heeft ook allerlei speciale functies zoals MediaHome, SecureDisc Technologie en DiscSpan.

Eigenschappen van de Verbatim Mobiele Blu-ray ReWriter USB 3.0:

 • Je krijgt er gratis een 25 GB Verbatim Blu-ray disc bij.
 • De brander is volledig compatibel met MDISC data-archiveringstechnologie.
 • Doordat het hier gaat om een compacte en lichtgewicht brander, kun je hem gemakkelijk met je meenemen.
 • Tot 100 GB kan op een BDXL-schijfje opgeslagen worden, 8,5 GB op een double layer DVD en tot 4,7 GB op een standaard DVD.
 • Hij heeft een slank ontwerp in een aluminium behuizing en mag zeker gezien worden op je bureau of wanneer je hem onderweg met je meeneemt.
 • Dit apparaat is ideaal voor gebruik met een notebook of ultrabook en kan gemakkelijk gekoppeld worden via USB, waardoor je geen netadapter nodig hebt.
 • Er wordt Nero Burn & Archive software meegeleverd, die alleen geschikt is voor gebruik op een pc, dus je kunt een archief creëren op je eigen Blu-ray, DVD of CD disc.
 • Het is mogelijk om met dit kleine apparaat een back-up te maken van alle bestanden die je belangrijk vindt en niet wil verliezen, zoals onder andere facturen, video’s, familiefoto’s en dergelijke.
 • Meegeleverde software zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot allerlei handige functies waaronder MediaHome, SecureDisc Technologie en DiscSpan waardoor je jouw belangrijke bestanden succesvol kunt organiseren, branden en archiveren.

Ook interessant: