De beste HD satellietontvanger van 2022 vind je hier. Vergelijk de top 10!

Beste HD satellietontvanger

Veel personen vinden het prettig om naar de tv te kijken. Door naar je favoriete films en series te kijken, kun je immers ontspannen.

Beste HD satellietontvanger van 2022

Afbeelding
Product
Amiko - HD8155 - Satelliet TV Set-top box - M7 CanalDigitaal - FTA - Full HD
#1 Beoordeeld
Amiko - HD8155 - Satelliet TV Set-top box - M7 CanalDigitaal - FTA - Full HD De Amiko HD 8155 Full HD… Meer
Zgemma H9S WiFi V2 | 4K UHD | HEVC | SAT
Belangrijkste kenmerken • Linux-gebaseerde DVB-S2X tuner ontvanger • Micro SD-kaart (TF-kaart) voor opname,… Meer
Redline G140 HD FTA Satelliet ontvanger
Redline G140 Full HD • HD 1080P Resulation Support • HDMI Video Output • Senstive Blind Search • 5000… Meer
Amiko HD 8265+ combo - satelliet & kabel T2 ontvanger - 12V - Thuis en op de Camping - M7 CanalDigitaal - Ziggo - Joyne - KPN Digitenne
Full HD H.265 HEVC digitale satelliet & T2 terrestrische / kabelontvanger met kaartlezer & interface… Meer
Vu+ Uno 4K SE Volledige HD Zwart TV set-top box
VU+ Uno 4K SE - Second Edition op 4K UHD Topniveau! De VU+ Uno 4K SE is de meest betaalbare en complete… Meer
Vu+ ZERO 1x DVB-S2 - Black Edition
De Vu+ Zero is het nieuwste instapmodel van VU+. Met deze open-source Linux HDTV receiver kunt uw favoriete… Meer
M7 SAT801 - Digitale satelliet hd-receiver
Met de M7 SAT801 digitale satelliet hd-recorder kijk je in high definition beeld naar verschillende uitzendingen… Meer
DreamTV Mini Play Ultra HD Android 9.0 IPTV -TV Ontvanger
Dreamtv Mini Ultra HD IPTV Ontvanger Android 9.0 iptv box Bereid u voor op de nieuwe IPTV android tv… Meer
Rebox RE-2020 HD DVB-S2 / DVBS2 Satelliet Ontvanger 12/220 Volt
Deze Rebox 12 Volt single tuner satelliet ontvanger, is het laagst geprijsde model (in zijn soort) in… Meer
Arrox 7000 Pro FTA HD Satelliet ontvanger Set-top box DVB-S2
Arrox 7000 Pro FTA HD Satelliet ontvanger DVB-S2 De Arrox 7000 Pro is een satelliet ontvanger die het… Meer
Product
#1 Beoordeeld

Amiko - HD8155 - Satelliet TV Set-top box - M7 CanalDigitaal - FTA - Full HD De Amiko HD 8155 Full HD…Meer

Belangrijkste kenmerken • Linux-gebaseerde DVB-S2X tuner ontvanger • Micro SD-kaart (TF-kaart) voor opname,…Meer

Redline G140 Full HD • HD 1080P Resulation Support • HDMI Video Output • Senstive Blind Search • 5000…Meer

Full HD H.265 HEVC digitale satelliet & T2 terrestrische / kabelontvanger met kaartlezer & interface…Meer

VU+ Uno 4K SE - Second Edition op 4K UHD Topniveau! De VU+ Uno 4K SE is de meest betaalbare en complete…Meer

De Vu+ Zero is het nieuwste instapmodel van VU+. Met deze open-source Linux HDTV receiver kunt uw favoriete…Meer

Met de M7 SAT801 digitale satelliet hd-recorder kijk je in high definition beeld naar verschillende uitzendingen…Meer

Dreamtv Mini Ultra HD IPTV Ontvanger Android 9.0 iptv box Bereid u voor op de nieuwe IPTV android tv…Meer

Deze Rebox 12 Volt single tuner satelliet ontvanger, is het laagst geprijsde model (in zijn soort) in…Meer

Arrox 7000 Pro FTA HD Satelliet ontvanger DVB-S2 De Arrox 7000 Pro is een satelliet ontvanger die het…Meer

Denk je maar eens in dat je na een lange dag thuis aankomt. Vervolgens neem je een warm bad en je gaat voor de tv zitten. Met je benen gestrekt relax je eventueel met een bak popcorn in je hand. Deze situatie klinkt voor velen perfect. Echter, het kan er soms anders aan toegaan. Zo komt het vaker voor dat je voor de tv zit en er niets interessants is om naar te kijken. Daarom is het handig als je extra kanalen ontvangt. Dit bewerkstellig je door een satellietontvanger aan te schaffen. Zoek je daarom naar de beste HD satellietontvanger? Een dergelijk apparaat zet immers het signaal vanuit een satelliet om naar beeld. Wij helpen je om de beste HD satellietontvanger voor jouw behoeften te vinden.

Als je zoekt naar de beste HD satellietontvanger, dan let je op verschillende factoren. Zo kun je een bepaald model uitkiezen aan de hand van het type ontvanger dat je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een DVB-T, DVB-C of DVB-S model. Daarnaast houd je ook rekening met het feit dat je met sommige varianten programma’s kunt opnemen. Je gaat ook na over hoeveel tuners de verschillende ontvangers beschikken. Aan de hand van deze factoren en wellicht ook andere zaken die je belangrijk vindt, kies je een satellietontvanger uit. Gelukkig hoef je niet alle ontvangers die er bestaan met elkaar te vergelijken. We hebben namelijk een top 10 voor je samengesteld. Hierbij gaat het om superieure modellen die ook geliefd zijn bij andere gebruikers. Het maakt dus niet uit voor welk model je kiest, want allemaal zijn van topkwaliteit. Lees het artikel en vind jouw beste HD satellietontvanger hier!

1. Edision Proton DVB-S2 Ontvanger

Als je zoekt naar de beste HD satellietontvanger voor jouw behoeften, dan kom je meerdere modellen tegen. Zo kom je varianten tegen die relatief groot zijn. Er zijn echter ook ontvangers in een compacte behuizing. Als je een grote woonkamer hebt, dan is het geen probleem als je ontvanger veel ruimte in beslag neemt. Velen van ons hebben echter een gemiddelde tot kleine woonruimte. Daar hoort er ook een vrij kleine woonkamer bij. Is daarom jouw ideale ontvanger een variant met een compacte behuizing? Dan kun je kiezen voor de Edision Proton DVB-S2 Ontvanger. Dit model is wellicht de beste HD satellietontvanger voor jou. Hij heeft immers een zeer compacte behuizing. Toch mag hij Edision Proton DVB-S2 Ontvanger gezien worden, want hij heeft een mooie afwerking. Hierdoor staat hij ook prachtig in je woonkamer. Hoewel een mooie uitstraling belangrijk is, let je ook op de prestaties van je ontvanger.

Daarom is het prettig te weten dat deze ontvanger een topper is. Je kunt hem gebruiken voor het ontvangen van alle FTA kanalen via de satelliet. FTA staat voor Free to air. Doordat je zoveel kanalen ontvangt, ben je er zeker van dat er vrijwel altijd iets interessants op de tv is. Hoe zit het dan met de gebruiksvriendelijkheid? Ook op dat gebied blinkt de Edision Proton DVB-S2 Ontvanger uit. Hij heeft namelijk een gebruiksvriendelijk menu met ondersteuning van meerdere talen. Ook is er gezorgd voor een elektronische programmagids en picture in graphic (PIG). Voor extra multimedia pret heeft dit apparaat bovendien ondersteuning voor de meest gebruikte resoluties. Hierbij hoef je slechts rekening te houden met een maximale resolutie van 1080p. Andere resoluties zoals 480p, 720p, 576i en 1080i worden dus ook gewoon ondersteund. De fabrikant heeft zelfs gezorgd voor de nodige aansluitingsmogelijkheden zoals een AV-, USB- en HDMI-poort.

Eigenschappen van de Edision Proton DVB-S2 Ontvanger:

 • Zijn menusysteem is eenvoudig te gebruiken.
 • Je kunt lijsten maken met stations en favorieten.
 • TV- en radioprogramma’s kunnen worden opgeslagen.
 • De meest gebruikte resoluties worden ondersteund met een maximale resolutie van 1080p.
 • Er is bij dit apparaat gezorgd voor een HDMI-poort, AV-uitgang, USB-poort en een IR-ingang.
 • Voor optimaal gebruiksgemak kun je met dit apparaat automatisch of handmatig naar kanalen zoeken.

2. SAB Sky 5100 Cisc HD

Sommige satellietontvangers hebben een klein formaat. Daarom zijn ze aantrekkelijk voor personen die weinig ruimte in huis hebben. Er zijn ook satellietontvangers die ervoor zorgen dat je toegang krijgt tot veel stations. Hierdoor kun je naar enorm veel programma’s kijken, waardoor je je eigenlijk nooit meer hoeft te vervelen. Er zijn echter ook andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat een dergelijke ontvanger aantrekkelijk wordt. Denk je bijvoorbeeld in dat sommige modellen gebruikt kunnen worden met diverse snufjes. Wil je graag een dergelijk model hebben? Is daarom jouw beste HD satellietontvanger een variant die gebruikt kan worden met verschillende snufjes? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. We verwijzen hier naar de SAB Sky 5100 Cisc HD. SAB SKY 5100 CISC HD Dit model is een aanrader voor personen die hun ontvanger met snufjes willen gebruiken. Nu wil je waarschijnlijk weten om welke snufjes het gaat. Daar vertellen we je meteen over.

Wij vinden dat de SAB Sky 5100 Cisc HD de beste HD satellietontvanger voor jou is. Je kunt hem namelijk gebruiken met YouTube, Media Player, TimeShift, FastScan, BlindScan, RSS Reader, MultiScan, Weatherforecast, HDMI-CEC en WebTV. Daarnaast is hij voorzien van USB Wifi ondersteuning. Dit houdt in dat je veel kanten op kunt met deze ontvanger. Het gaat bovendien om een 1080p Full HD satellietontvanger met 1 common interface, oftewel Ci+ kaartlezer. Ook is er bij dit model gezorgd voor 2 USB-aansluitingen. Dankzij al deze handige snufjes en aansluitingsmogelijkheden, is dit apparaat de ultieme satellietontvanger voor zowel thuis als op de camping. Het maakt eigenlijk niet eens zoveel uit of je hem thuis of ergens anders wil gebruiken. Je kunt hem namelijk gemakkelijk met je meenemen. Dit komt doordat hij een relatief compact formaat heeft van 26 x 14,5 x 4,5 cm.

Eigenschappen van de SAB Sky 5100 Cisc HD:

 • Deze satellietontvanger is een Full HD 1080p variant.
 • Je kunt hem gebruiken met allerlei handige en aantrekkelijke snufjes.
 • Dit model is aanbevolen voor thuisgebruik en gebruik op de camping.
 • Hij heeft 1 Common Interface (Ci+) kaartlezer en 2 USB aansluitingen.
 • Dankzij het compacte formaat kun je hem gemakkelijk met je meenemen naar bijvoorbeeld de camping.

3. Xsarius – Q1 – OTT Box – 4K – Android 7.1

De meesten van ons kopen een satellietontvanger, omdat we op zoek zijn naar entertainment. Met een dergelijke ontvanger bekijk je allerlei tv programma’s, series en films. Echter, er zijn ook ontvangers die een beetje anders werken. Klinkt een ontvanger die aangestuurd wordt door het Android systeem als de beste HD satelliet ontvanger voor jou? Dan kun je kiezen voor de Xsarius – Q1 – OTT Box – 4K – Android 7.1. Wij vinden dat dit model de beste HD satellietontvanger voor jou is. Hij wordt immers aangestuurd door OS Android 7.1. Daarnaast kun je met dit apparaat in huis genieten van enorm veel entertainmentmogelijkheden. Denk je maar eens in dat je sublieme beeld- en geluidskwaliteit Xsarius - Q1 - OTT Box - 4K - Android 7.1 ervaart met deze ontvanger. Je kunt hem immers gebruiken voor al je favoriete apps, films, series en tv kanalen. Zelfs YouTube, Netflix, Google Play Store en andere apps zijn standaard voor geïnstalleerd.

Dankzij al deze mogelijkheden is er geen saai moment meer in jouw huis. Nu denk je misschien dat een apparaat met al deze opties moeilijk is te gebruiken. Gelukkig is dat niet het geval bij de Xsarius – Q1 – OTT Box – 4K – Android 7.1. Hij beschikt immers over een prachtige GUI interface. Deze is gemakkelijk en duidelijk ingedeeld, waardoor de ontvanger zeer gebruiksvriendelijk is voor gebruikers. Als je de ontvanger gebruikt, dan kom je er al gauw achter dat hij gebruik maakt van Premium TV en Dream TV. Doordat deze applicaties samen werken met de ontvanger, ervaar je een compleet nieuwe wereld. Gebruik je de Q1 samen met Premium TV, dan geniet je van een moderne interface met allerlei handige functies. Zo kun je ermee opnemen en terugkijken. Het is zelfs mogelijk om tv series ermee te bekijken en de radio te beluisteren.

Eigenschappen van de Xsarius – Q1 – OTT Box – 4K – Android 7.1:

 • Je favoriete films kun je bekijken in vloeiende lijnen.
 • Dit apparaat wordt aangestuurd door OS Android 7.1.
 • Er is gezorgd voor een ingebouwde Wifi antenne, die wereld op 2.4 GHz.
 • Diverse applicaties zijn standaard voor geïnstalleerd voor extra entertainment.
 • Doordat de ontvanger is voorzien van een RCU met leerfunctie, wordt tv kijken nog eenvoudiger.
 • Zijn prachtige GUI interface is duidelijk en eenvoudig ingedeeld en is daarom zeer gebruiksvriendelijk.
 • De geavanceerde videokaart zorgt voor een ontzettend scherpe beeldkwaliteit met HDR en 4K@60 fps.
 • Gebruik de ontvanger in combinatie met Dream TV en Premium TV om een nieuwe wereld te ontvangen.
 • Met dit apparaat in huis ervaar je sublieme beeld- en geluidskwaliteit voor al je lievelingsfilms, -series, -tv kanalen en –apps.
 • Als je hem gebruikt in combinatie met Premium TV dan heb je de opties: EPG, terugkijken, opnemen, radio, tv series en videotheek.

4. Amazon Fire TV Cube 4K (2019)- Fire TV en Echo in één

Gemak dient de mens. Daarom kiezen we er steeds vaker voor om apparaten te kopen die ons leven vergemakkelijken. Denk je maar eens in dat sommige personen leven in een vrijwel compleet geautomatiseerde woning. Zij kunnen bijvoorbeeld door te klappen in de handen hun lampen uitdoen. Ook kun je ’s nachts bijvoorbeeld je koffiemachine instellen om ’s morgens een kop koffie te zetten. Is daarom jouw beste HD satellietontvanger een variant die enorm veel gemak met zich meebrengt? Dan raden wij de Amazon Fire TV Cube 4K (2019)- Fire TV en Echo in één aan. Dit apparaat is de beste HD satellietontvanger voor personen die houden van gemak. Met dit apparaat Amazon Fire TV Cube 4K (2019)- Fire TV en Echo in één kun je immers je gehele media setup met je stem besturen. Het gaat hier om een set. Zo is dit apparaat een combinatie van een Amazon Fire TV Stick en een Amazon Echo.

Je kunt desgewenst dus vragen stellen aan de cube. Vraag hem bijvoorbeeld wat het weer vandaag zal zijn. Het antwoord op je vraag krijg je via de ingebouwde speaker van de ontvanger. Je kunt ook aan de cube vragen om een film op Netflix aan te doen. Als je die vraag stelt, doet het apparaat je tv aan en hij opent vervolgens Netflix. Je kunt dus heerlijk relaxen in je luie stoel en opdrachten geven aan de ontvanger. Indien je toch het een en ander zelf wil doen, dan pak je de afstandsbediening erbij. Het pakket komt namelijk compleet met de tweede generatie van de Fire TV remote. Bij de Amazon Fire TV Cube 4K (2019)- Fire TV en Echo in één is er gezorgd voor meerdere infraroodsensoren. Hierdoor kan het apparaat ook televisies in en uitschakelen, waarbij deze mogelijkheid niet bestaat via HDMI.

Eigenschappen van de Amazon Fire TV Cube 4K (2019)- Fire TV en Echo in één:

 • Als je dit apparaat koopt, dan krijg je er een US stekker en EU adapter bij.
 • Er zijn enorm veel apps, games en Alexa Skills beschikbaar op deze ontvanger.
 • Hoewel dit apparaat met je stem bediend kan worden, krijg je er toch een Fire TV remote bij, indien je zelf de tv wil bedienen.
 • Houd er rekening mee dat deze ontvanger niet geschikt is voor de Nederlandse markt, waardoor bepaalde functies zoals Amazon Prime Video niet werken.
 • Zonder kabel, satelliet of externe DVB-T of DVB-T2 ontvanger kun je, mogelijk tegen extra kosten, toch van je favoriete programma’s genieten via bijvoorbeeld een IPTV-abonnement.
 • Indien je gebruik wil maken van de meeste functies van dit apparaat, dat niet voor de Nederlandse markt geschikt is, dan is het handig om in te loggen met een Amerikaans Amazon account.

5. TV Vlaanderen M7 MZ101 Set TVV Evo Set

Er zijn verschillende technische factoren die maken dat sommige personen een bepaalde satellietontvanger beter vinden dan andere modellen. Echter, velen van ons zijn op het technisch gebied wat zwakker. Daarom kijken wij minder naar de technische factoren en meer naar het gebruik. Zo weten we bijvoorbeeld dat je voor een grote barruimte, waar er veel personen langs komen, een andere satellietontvanger gebruikt dan in je eigen woning. Omgekeerd geldt hetzelfde. Is jouw beste HD satellietontvanger een variant die speciaal is samengesteld voor thuisgebruik? Kies dan voor de TV Vlaanderen M7 MZ101 Set TVV Evo Set. Dit apparaat is de beste HD satellietontvanger voor jou. Hij is immers speciaal samengesteld voor thuisgebruik. Hierdoor is deze starters set TV VLAANDEREN M7 MZ101 SET TVV EVO SET perfect voor personen die thuis willen genieten van het zenderaanbod van TV Vlaanderen. In de set vind je de CanalDigitaal en TV Vlaanderen ontvanger, die M7 801 HD is gecertificeerd.

Behalve deze items zitten er nog meer spullen in de set. Zo vind je in het pakket onder andere de vereiste TV Vlaanderen smartcard. Er zit tevens een Asat 64CM satellietschotel, een DuoLNB en een L-beugel in de set. Hij wordt ook geleverd met een 20 meter lange F-F Coax kabel en een handige kompas. Dankzij deze accessoires kun je gemakkelijk bepalen waar je de schotel het beste kunt monteren. Toen de fabrikant het pakket samenstelde, is er rekening gehouden met de gemiddelde burger. Daarom is het pakket zeer betaalbaar. Je kunt de set dus gebruiken als je tegen een aantrekkelijke prijs het zenderaanbod van TV Vlaanderen wil ontvangen. Bij dit pakket kun je de TV Vlaanderen ontvanger en CanalDigitaal uitstekend gebruiken voor opnamemogelijkheden. Hier verwijzen we naar mogelijkheden zoals opname via USB stick of een externe HDD. Let wel dat er geen USB stick of externe HDD wordt meegeleverd.

Eigenschappen van de TV Vlaanderen M7 MZ101 Set TVV Evo Set:

 • Zijn ontvanger is M7 801 HD gecertificeerd.
 • Deze set is speciaal samengesteld voor thuisgebruik.
 • Als je dit pakket in huis hebt, dan kun je optimaal genieten van het zenderaanbod van TV Vlaanderen.
 • Je kunt dit apparaat ook uitstekend gebruiken voor een opnamemogelijkheid door middel van een externe HDD of een USB stick.
 • Hoewel je hem met een externe HDD of USB stick kunt gebruiken, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze artikelen niet worden meegeleverd.
 • Doordat hij erg betaalbaar is, is hij goed geschikt voor personen die thuis tegen een zeer betaalbare prijs het zenderaanbod van TV Vlaanderen willen ontvangen.
 • In de set vind je de HD ontvanger met een geïntegreerde smartcard, de satellietschotel (Asat 64CM), de Astras 1/3 Duo LNB, een L-beugel inclusief schroeven voor muurmontage, een 20 meter F/F Coax kabel en een installatiehandleiding.

Ook interessant: