Op zoek naar het beste heteluchtpistool van 2019? Vergelijk dan de beste koop!

Omdat we willen dat onder andere onze meubels er prachtig uitzien, voorzien we deze van een laagje verf. Verf helpt bovendien om de houdbaarheid van de meubels te verlengen. Echter, na een tijdje begint verf af te bladeren. Hierdoor zien je meubels er minder mooi uit. Je kunt ook niet zomaar een nieuw laagje verf aanbrengen. De oude laag moet namelijk eerst verwijderd worden. Wil je verf met de hand afkrabben, dan ben je veel tijd kwijt. Daarom is het handig als je een heteluchtpistool hebt. Met een dergelijke tool is de oude laag verf snel verwijderd. Een hete lucht pistool is bovendien een veelzijdig gereedschap. Zo kun je er een waterleiding mee ontdooien of een pvc buis buigen. Zoek je naar het beste heteluchtpistool voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Hier vind je gemakkelijk het beste heteluchtpistool voor jouw behoeften!

Beste heteluchtpistool van 2019

Als je zoekt naar het beste heteluchtpistool voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Daarom is het handig als je van tevoren weet wat je van een dergelijk apparaat verwacht. Ben je alleen van plan er verf mee te verwijderen, dan voldoet een eenvoudige variant. Wil je het pistool echter ook voor andere doeleinden gebruiken? Dan is het wellicht handig om te kiezen voor een variant met verschillende mondstukken. Wij willen je zo goed mogelijk op weg helpen. Daarom hebben we alvast een selectie voor je gemaakt. Het gaat hier om de top 5 heteluchtpistolen van het jaar. Deze top 5 is samengesteld aan de hand van de best verkochte modellen en hun kwaliteit. Je weet dus van tevoren dat je kiest voor een superieur pistool. Ook recenseren we elk van deze 5 pistolen. Vergelijk dus de top 5 en vind jouw beste heteluchtpistool hier!

1. Powerplus POWE80040 Heteluchtpistool – 1600 W – Incl. 4 mondstukken

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat je sommige heteluchtpistolen voor verschillende klussen kunt gebruiken. Hierdoor heb je niet allerlei aparte tools nodig, maar kun je gewoon je pistool gebruiken. Om te zorgen voor een dergelijke situatie is het echter wel belangrijk dat je een gepast heteluchtpistool uitkiest. Is jouw beste heteluchtpistool een variant met 2 warmtestanden en meerdere mondstukken? Dan kennen wij een variant die goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar het Powerplus POWE80040 Heteluchtpistool – 1600 W – Incl. 4 mondstukken. Dit model is wellicht het beste heteluchtpistool voor jou. Hij beschikt namelijk over maar liefst 2 warmtestanden. Hierdoor bepaal je zelf welke warmtestand nodig is voor welke klus. Powerplus POWE80040 Heteluchtpistool – 1600 W – Incl. 4 mondstukkenOok wordt hij geleverd met 4 mondstukken. Je hebt dus ook voor elke klus het juiste mondstuk bij de hand. Hierdoor gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Als we kijken naar de 2 warmtestanden, dan zien we dat het apparaat in stand 1 staat op 380 graden Celsius. Stand 2 gaat om een hogere temperatuur, namelijk 500 graden Celsius. Stel je hem in op positie 1, dan kun je verf en lak drogen. Deze temperatuur is tevens ideaal om stickers te verwijderen. Daarnaast kun je in positie 1 was verwijderen met het pistool. Je kunt er zelfs bevroren leidingen mee ontdooien en nat hout drogen voordat je het opvult. Positie 2 is ook handig. In deze positie buig je kunststof buizen en vellen. Je kunt deze positie tevens gebruiken voor het solderen van buizen en losmaken van vastgeroeste of aangedraaide moeren en bouten. Tot slot is positie 2 ideaal om verf en lak te verwijderen. De mondstukken die worden meegeleverd zijn een glasbeschermingsmondstuk, reflectormondstuk, reduceermondstuk en vlak mondstuk. Ga dus gauw klussen!

Eigenschappen van het Powerplus POWE80040 Heteluchtpistool – 1600 W – Incl. 4 mondstukken:

 • Het heteluchtpistool is licht en ligt comfortabel in de hand.
 • Bij het solderen van buizen gebruik je het reflectormondstuk.
 • Er zijn 2 warmtestanden, dus je kunt de temperatuur instellen op 380 of 500 graden Celsius.
 • Aangezien je maar liefst 4 verschillende mondstukken meegeleverd krijgt, is dit pistool zeer veelzijdig.
 • Als je ramen wil beschermen bij het strippen van je kozijnen, dan gebruik je het glasbeschermingsmondstuk.
 • Voor het drogen en ontdooien, waarbij warmte over een groter gebied verspreid wordt, gebruik je het vlak mondstuk.
 • Tijdens het lassen en krimpen van kousen, waarbij de warmte geconcentreerd is op een klein gebied, is het reduceermondstuk ideaal.
 • Doordat er is gezorgd voor thermische beveiliging, wordt het verwarmingselement meteen stopgezet bij oververhitting, waardoor je veilig kunt werken.

2. Wagner Furno 300

Velen van ons zijn opgevoed volgens een bepaald systeem. Daarom proberen de meesten van ons bepaalde klussen niet zelf te klaren. We schakelen een professional in en laten hem/haar de desbetreffende klus klaren. Echter, er zijn ook personen die graag zoveel mogelijk al hun klussen zelf klaren. Behoor jij tot de laatste groep en ben je daarom een beginnende gebruiker van heteluchtpistolen? Dan is jouw beste heteluchtpistool een variant speciaal voor beginners. Je kunt in dat geval kiezen voor de Wagner Furno 300. Deze variant is het beste heteluchtpistool voor jou. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor beginnende gebruikers. Zij kunnen dus allerlei kleine projecten of werkzaamheden in en rond het huis zelf klaren. Wagner Furno 300Net zoals bij het vorige pistool, is ook dit model voorzien van 2 temperatuurstanden. De standen verschillen echter, want bij dit pistool gaat het om 400 graden Celsius en 575 graden Celsius.

Door de 2 hoge temperatuurstanden kun je met de Wagner Furno 300 de meest uiteenlopende taken uitvoeren. Denk je maar in dat je dit pistool kunt gebruiken om verf te verwijderen en roest los te maken. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld bevroren leidingen te ontdooien. De mogelijkheden van dit pistool zijn bovendien vrijwel eindeloos. Je kunt het apparaat namelijk ook gebruiken om houtskool aan te steken en te vormen. Zelfs voor krimpklussen kan dit model gebruikt worden. Wanneer je eenmaal bezig bent te klussen, kun je urenlang achtereen doorgaan. Dit komt doordat het pistool is voorzien van een ergonomisch gevormde greep. Zo ontstaat er een perfecte balans en comfort bij het werken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je jezelf verongelukt of de klus verpest. Als veiligheidsmaatregel is er namelijk gezorgd voor een thermisch uitschakelmechanisme en een hitteschild met afstandshouders om oppervlakken te beschermen.

Eigenschappen van de Wagner Furno 300:

 • Desgewenst kun je het toestel uitbreiden met accessoires.
 • De temperatuur stel je in aan de hand van de klus op 400 of 575 graden Celsius.
 • Na gedane arbeid kun je dit pistool dankzij zijn ophangvoorziening eenvoudig opbergen.
 • Stabiele standvlakken aan de achterkant zorgen ervoor dat je met twee handen kunt werken.
 • Voor een perfecte balans en comfort bij het werken is het pistool voorzien van een ergonomisch gevormde greep.
 • Deze tool kun je gebruiken voor klassieke toepassingen zoals verf strippen, leidingen ontdooien, ramen opknappen en vloertegels verwijderen.
 • Veiligheid is gegarandeerd dankzij een thermisch uitschakelmechanisme en een hitteschild met afstandshouders om de oppervlakken te beschermen.
 • Hij kan behalve voor klassieke toepassingen ook gebruikt worden als oplossing voor specifieke projecten zoals buizen krimpen, emblemen verwijderen, enzovoorts.
 • Beginnende gebruikers kiezen graag voor dit pistool, omdat ze er gemakkelijk mee kunnen werken, hem veilig kunnen gebruiken en er veel klussen mee kunnen klaren.

3. VONROC Heteluchtpistool | Verfafbrander 2000W – 2 temperatuurstanden – Incl. accessoires en opbergtas

Er zijn verschillende factoren waar je op kunt letten als je zoekt naar een nieuw heteluchtpistool. Denk je bijvoorbeeld in dat de temperatuurstand van het ene model kan verschillen van het andere model. Daarnaast hebben sommige pistolen meerdere temperatuurstanden. Je kunt ook nagaan welke accessoires worden meegeleverd. Sommige varianten komen immers met slechts 1 mondstuk, terwijl andere modellen met meerdere accessoires geleverd worden. Is het voor jou belangrijk dat jouw beste heteluchtpistool 2 temperatuurstanden heeft? Wil je hem bovendien eenvoudig vervoeren en moet hij daarom met een opbergtas komen? Dan kennen wij het ideale model voor jou. Hier verwijzen we naar het VONROC Heteluchtpistool | Verfafbrander 2000W – 2 temperatuurstanden – Incl. accessoires en opbergtas. Dit pistool is wellicht het VONROC Heteluchtpistool Verfafbrander 2000W – 2 temperatuurstanden – Incl. accessoires en opbergtasbeste heteluchtpistool voor jou. Hij wordt namelijk geleverd met 3 mondstukken en een opbergtas. Ook heeft dit pistool 2 temperatuurstanden, waardoor je er verschillende klussen mee kunt klaren.

Met een vermogen van 2000W weet je dat dit pistool krachtig is. Je kunt hem gebruiken om verfresten te verwijderen, pvc buizen te buigen of lijm- en verfprocessen te versnellen. Hij is dus multifunctioneel inzetbaar. Hoewel dit model al uniek is vanwege de meegeleverde accessoires, heeft hij ook een andere aantrekkelijke eigenschap. Hier verwijzen we naar het feit dat je hem stationair kunt gebruiken. Dit houdt dus in dat je tijdens het klussen beide handen vrij hebt. Zo kun je bijvoorbeeld het apparaat aan zetten en vervolgens een pvc buis buigen of kabels laten krimpen. We hebben je verteld over de 2 temperatuurstanden, maar hebben nog niet verteld om welke temperaturen het gaat. De instelbare temperatuurstanden van dit apparaat zijn 400 en 600 graden Celsius. Je kiest dus gemakkelijk voor de juiste temperatuur voor jouw toepassing. Koop het VONROC Heteluchtpistool | Verfafbrander 2000W – 2 temperatuurstanden – Incl. accessoires en opbergtas gauw!

Eigenschappen van het VONROC Heteluchtpistool | Verfafbrander 2000W – 2 temperatuurstanden – Incl. accessoires en opbergtas:

 • Dit apparaat heeft een licht gewicht en een simpel en elegant design.
 • Er zijn 2 temperatuurstanden, wat ideaal is als je niet te warm wil werken.
 • Oververhitbeveiliging zorgt ervoor dat als de machine te warm wordt, hij uit gaat.
 • Doordat hij stationair is te gebruiken, heb je 2 handen vrij om bijvoorbeeld een pvc buis te buigen.
 • Als je verf over grote oppervlakken wil verwijderen, dan kun je het breedstraalmondstuk gebruiken.
 • Gebruik het gereduceerde mondstuk om een hittestraal op 1 punt te creëren om nauwkeurig te werken in hoeken.
 • Een glasbeschermingsmondstuk zorgt voor een ombuiging van de hittestraal, wat handig is om glazen ruiten te beschermen bij het verwijderen van verf of kit op een raamkozijn.
 • In de milieubewuste verpakking vind je het heteluchtpistool, een breedstraal-/vissenstaartmondstuk, een gereduceerd mondstuk, een glasbeschermings-/ombuigmondstuk en een toolbag.
 • Hij kan gebruikt worden voor verschillende klussen waaronder het inpassen van kunststof buizen, het verwijderen van lakresten, het losmaken van vloerbedekking en het versnellen van lijm- en verfprocessen.

4. Trotec HyStream 200

Je hebt gezien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een heteluchtpistool met 2 warmtestanden te vinden. Echter, er zijn toch bepaalde eigenschappen die maken dat sommige pistolen beter bij je passen dan andere modellen. Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige varianten geschikt zijn voor beginnende gebruikers. Ook zijn er varianten die geleverd worden met een opbergtas, waardoor je die modellen eenvoudig kunt vervoeren. Daarbij berg je ook meteen alle accessoires bij elkaar op. Is jouw beste heteluchtpistool een universeel model? Dan kennen wij het perfecte model voor je, namelijk de Trotec HyStream 200. Wij vinden dat deze variant het beste heteluchtpistool voor jou is. Hij heeft immers een hoge capaciteit van 2000W, waardoor hij voor vele doeleindes gebruikt kan worden. Zo kun je ermee solderen, Trotec HyStream 200verf plakken of verwijderen en zelfs kunststof vervormen, folie inkrimpen en daken drogen. Hij is bovendien een universele heteluchtblazer met slimme tweetrapsregeling.

Wanneer je de Trotec HyStream 200 hebt aangeschaft, dan kun je via de combinatieschakelaar de temperatuur instellen. Je bepaalt met deze schakelaar ook zelf welke hoeveelheid lucht er uit het apparaat komt. In de eerste stand blaast hij een luchtstroom van 350 graden Celsius uit het apparaat. Hierbij wordt er 300 liter lucht per minuut geproduceerd. Kies je echter voor stand 2, dan wordt de capaciteit verhoogd. Het gaat hierbij om 550 graden Celsius en 500 liter lucht per minuut. Ongeacht welke klus je wil klaren, je kunt comfortabel werken met dit heteluchtpistool. Hij weegt namelijk nauwelijks 600 gram en heeft een TÜV zegel. Hierdoor garandeert hij een hoge waarde, veiligheid en functionaliteit. De blazer is elektronisch gestuurd. Dit betekent dat hij constant dezelfde werktemperatuur behoudt. Zelfs bij langdurig gebruik is dit het geval. Je kunt je klussen dus nauwkeurig klaren door met deze heteluchtblazer te werken.

Eigenschappen van de Trotec HyStream 200:

 • Hij heeft een ergonomisch pistolendesign en is met 2000 watt een zeer sterke heteluchtblazer.
 • Er is gezorgd voor een ophanghaak aan de kabel, waardoor je hem op die manier kunt opbergen.
 • Meerdere opzetstukken worden meegeleverd waardoor je vele speciale en alledaagse klusjes kunt klaren.
 • Weinig gewicht betekent dat je gedurende lange tijd met het pistool kunt werken zonder dat je moe wordt.
 • De luchthoeveelheid en temperatuur is tweetraps regelbaar tot maximaal 550 graden Celsius bij 500 liter lucht per minuut.
 • Gebruikers kunnen lang van dit pistool genieten, want hij is voorzien van een topkwaliteit praktisch Duits industriedesign.
 • Precisiewerk is mogelijk, want het reduceeropzetstuk reduceert de hittestraal zodat je bijvoorbeeld verf in hoeken kunt verwijderen of kunt lassen.
 • Uitgebalanceerde gewichtsverdeling zorgt ervoor dat hij kiepveilig is in stationaire stand, zodat je kunt werken zonder het apparaat vast te houden.
 • Voor een constant vlakke luchtverdeling gebruik je het breedstaalopzetstuk, wat optimaal is voor het verwijederen van verf of plamuursel te drogen op grote vlaktes.
 • Het barbecueaanstekeropzetstuk kun je diep tussen houtskool steken om ervoor te zorgen dat het houtskool binnen enkele minuten gloeit en klaar is om te barbecueën.
 • Een glasbeschermer-/geleideropzetstuk zorgt voor bescherming tegen oververhitting van bijvoorbeeld ruiten door het geleiden van de hittestraal en is ideaal om oude verflagen en kit aan kozijnen of bij restauraties te verwijderen.

5. Einhell Verfafbrander TH-HA 2000 – Inclusief accessoires

Je hebt gezien dat je heteluchtpistolen voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Is jouw beste heteluchtpistool misschien een variant die gespecialiseerd is in het verwijderen van oude lak en verf? Dan raden wij de Einhell Verfafbrander TH-HA 2000 – Inclusief accessoires aan. Dit model is wellicht het beste heteluchtpistool voor jou. Hij is immers een krachtige machine, die doe-het-zelvers graag gebruiken. Je kunt er onder andere oude lak en verf mee verwijderen. Daarnaast is hij handig te gebruiken bij soldeerwerken, het inpassen van kunststofbuizen en nog veel meer. Ongeacht welke klussen je er precies mee wil klaren, hij levert goede diensten. Bovendien heeft het pistool een tweetrapsinstelling. Deze gebruik je om de temperatuur en hoeveelheid lucht die uit het apparaat komt aan te passen. Einhell Verfafbrander TH-HA 2000 - Inclusief accessoiresZo werkt het apparaat volgens jouw wensen en eisen. Hij wordt tevens geleverd met handige accessoires, waardoor je diverse klussen optimaal kunt klaren.

Om de Einhell Verfafbrander TH-HA 2000 – Inclusief accessoires optimaal te kunnen gebruiken, krijg je er diverse mondstukken bij. Er is onder andere een mondstuk met een brede straal. Ook krijg je er een reflectormondstuk bij en een mondstuk met een afgebogen straal. Hij wordt zelfs geleverd met een verloopmondstuk van 20 mm. Aangezien je er een verfkrabber bij krijgt, kun je dit model optimaal gebruiken om lak- en verfresten vakkundig te verwijderen. Het maakt niet uit welke klussen je wil klaren; bij alle klussen is veilig werken van immens belang. Daar heeft de fabrikant van dit pistool rekening mee gehouden. Daarom is het apparaat onder andere beveiligd tegen omkantelen. Je kunt hem bovendien gemakkelijk neerzetten tijdens het werken voor maximale veiligheid. Er wordt zelfs een praktische transport- en opbergkoffer meegeleverd, dus je kunt het pistool altijd netjes opbergen. Zo houd je ook de accessoires netjes bij elkaar.

Eigenschappen van de Einhell Verfafbrander TH-HA 2000 – Inclusief accessoires:

 • Met een vermogen van 2000 watt is dit pistool zeer krachtig.
 • Je kunt de verschillende accessoires en het pistool netjes bij elkaar opbergen in het kunststof opbergkoffer.
 • Voor veel gebruikstoepassingen wordt dit apparaat geleverd met verschillende mondstukken en een handige verfkrabber.
 • In de tweede stand is de temperatuur gesteld op 550 graden Celsius en er wordt gezorgd voor een luchtstroom van 500 liter per minuut.
 • Stel je de eerste stand in, dan wordt er een luchtstroom van 300 liter met minuut geproduceerd en de lucht heeft een temperatuur van 350 graden Celsius.
 • Er is gezorgd voor optimale veiligheidsmaatregelen, waaronder beveiliging tegen omkantelen zodat je het apparaat veilig kunt neerzetten tijdens het werken.

Ook interessant: